2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • vendégvárás: mit isznak mostanában?

    A kérdésem lényege: én nem iszom piát, semmit. Így kb. ennyit is tudok róluk. De hétvégére vendégsereget várunk, kellene venni valamit. Mik most a minőségi piák, ti mit isztok ilyenkor?
    lécci dobáljatok ötleteket a hozzászólásokba!
    kösz :R

    bambano 12 éve 84

  • [Égt] internetmegosztás

    Gondoltam, vész esetére megnézem, hogy milyen a tabon keresztül netezni. Hátha megpukkad a vezetékesem, vagy nem otthon vagyok, stb.

    Lélekben felkészültem egy nagy hekkelésre, guglizásra, net turkálásra. Na ez nem jött be. Bedugtam a tabot a pc-be, ledownoltam a drótos netet. Kaptam egy usb0 interfészt, betöltött hozzá egy rndis_wlan modult. Első ránézésre nem tudtam, mi ez, úgyhogy megnéztem a neten. Az egyik oldal szerint a tab nem modem, hanem router. HE?

    Próbacseresznye: dhclient usb0. És működött. Ennyi. Kíváncsiságból csináltam egy speedtestet: 6.5/1 Mbps. Youtube röccenés nélkül jött, megnéztem nagy kedvencem 3 videóját, kiválóan jött.

    Szóval a tabban a hardver usb-s ethernet kártyát emulál a rákötött gépnek, csak ennyit kell tudni róla.

    bambano 12 éve 0

  • Melyik linuxot?

    A linux topicban kérdezte aag, hogy:
    Ti most melyik linuxot ajánljátok asztali gépre desktopként internetező-amatőrnek?

    így szoktak kezdődni a rendes, 10k hosszú trollmágnes fikatopicok. Mivel a magam részéről szeretném, ha a nagy linux topic tiszta maradna, ezért javaslom, itt engedjétek el a hajamat, ne ott :)

    Tehát hajrá! Melyik linux disztrót kezdő internetezőnek?

    Debiant. Mindig mindenre debiant.

    Update(s):

    - rt06 hozzájárulása segít automatizáltan választani.

    Ui: kedves moderátorok, hagyjatok egy kis tombolást itt, ha meg nem lesz az, úgyis elsüllyed a téma.

    Update (2012. 03. 06.)
    egy hozzászólás a linux topicban: "Szeretnék Linux-szal foglalkozni." és a következő: "(Úgy gondolom, többek között ezért nem jön el soha a Linux-desktop éve...)".

    erről az a véleményem (témától, oprendszertől függetlenül), hogy aki belerúg azokba, akiktől segítséget kért, az ne számítson semmi jóra. ez egy kifejezetten tahó hozzáállás.

    Folytatás...

    bambano 12 éve 205

  • ügyfélszolgálatosok 2.

    A saga contiunes...

    Nézegetem a papírjaimat, az egyik mobilos hűségidőnek le kellene járnia mostanában. Erre mit látok? A szerződésen én vagyok a szerződő fél, meg én vagyok a teherviselő fél is, ugyanaz a név, *KÉT KÜLÖNBÖZŐ* személyi igazolvány számmal. Merugye rendes kisfiúként, amikor cseréltem a személyimet, minden szolgáltatóhoz bementem és leadtam az új adatomat. Ezt át is vezették. FÉLIG.

    Megnéztem a telefonkönyvben, a legutoljára vett dominós telefonszámok nem lettek titkosítva, hiába kértem. Számra rákeresve megmondja, hogy kié.

    Megjött az első banktól az elektronikus számlakivonat, a januári nyitó egyenleg nem egyenlő a decemberi záró egyenleggel. Továbbmegyek, a kivonaton belül sem stimmel a nyitóból és a mozgásokból számolt rész-egyenleg.

    Ez azt jelenti, hogy továbbra sincs egyetlen szolgáltató, bank, egyéb cég sem Magyarországon, akivel kapcsolatban lennék, és ne csinálnának hülyeségeket.

    Így jártam.

    bambano 12 éve 0

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.