2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Autót 30 ezeré'

    Ha valaki néha erre téved, láthatta, hogy a szerelem autómat sikerült megvásárolni.
    Most is imádom, minden masodpercét, amikor elfordítom a kulcsot és elrúgom neki. Amikor megvásároltam, két apró dologra nem számítottam.

    Hogy lesz párom
    Cirka 120 forintot drágul a benzin.

    Ezen változók hatására azon kaptam magam, hogy havi 2000km-t autózok és a Mustang meg vígan megeszik 15 litert a Hungárián rohadva a dugóban. Ez már az én nagyzolós hülye fejemnek is sok volt.

    Kitűztem a célt, hogy műszakis, működő autót max 70 ezeré + adminisztrációs díjak.

    Kezdtem nézni minden létező kis romot, Corsa, Clio, Seicento, Punto, Fiesta stb stb. Kivétel nélkül kevésbé szimpatikus emberek hirdették, SZÜF alapján a létező összes hivatal tulajdonjogot képez rá és persze a "covidos műszaki". Alapvetően nem lenne probléma egy műszaki, de az autó vételárán jócskán dobott volna, nincs kedvem ilyennel mókolni most.

    Ha már az F Astra csoport adminja vagyok, dobtam oda is egy posztot, háááátha lesz valami. Egy srác írt neke, hogy lenne egy bácsikától származó mekafulfapad 1.4 Astraja. Nem ám a 60lovas NZ motor, hanem a hengerenkénti befecsis 82 lovas C14SE. A hátuljába beleszaladt egy kevésbé tehetséges sofőr, a biztosító fizetett, neki meg már útban volt.

    Folytatás...

    alkatraz3000 3 éve 9

  • A kehes ló és ahogy Amerika beint.

    Tök jól indult az első hónap a Mustanggal, minden szép és jó volt. December közepén jöttek az első hidegebb napok, az autó meg nehezen köhécselve indult, vagy lefulladt, de újraindítás után szuper volt. Ez tünet egyre gyakoribb lett, majd Január elejére fixálta magát, hogy nem indul el inkább kicsit sem.

    Rendeltem egy jó nagy adag alkatrészt Amerikábúú, hogy legyen ha kell később. Volt közte benzinpumpa is, ugyanis a diganózis az lett, hogy vagy pumpál vagy nem, de leginkább nem. Új pumpa berak (itt jegyzem meg, hogy a legdrágább verzió), aztán kakukk. Mint kiderült, kompletten rossz volt a pumpa, így másnap küldtem is vissza usa-ba. Plusz adalék megdöbbenés: dec 29-én este rendeltem a cuccost, 31-én reggel a kezemben volt!

    Na, közben rendeltem egy másik pumpát, másik márkából, addig várunk. Az 4-5 nap alatt megjött, be is dobtuk. Szupi, ezzel már indul, de a tünet ugyanaz maradt. Jöhetett a zinternet - merthogy szerelőhöz nem megyek, akkor sem ha fegyverrel kényszerítenek - kutassunk valami infót, plusz facebookon távgyógyítás nemzetközileg. Inercia kapcsoló, relé, biztosíték, kábelszakadás, ilyen-olyan szenzor stb, de semmi. Minden a legnagyobb rendben, de akkor mi van?! A csomagtartó leghátuljába - hol máshol - van egy modulocska, ami a pumpa feszültségét irányítja. No akkor megint Rockauto, pár nap és nálam. Beszerel.... és semmi. Az autó full halott.

    Folytatás...

    alkatraz3000 3 éve 10

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.