2019. június 27., csütörtök

Gyorskeresés

S lám, k*csög BMW-s lettem.

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

A történet egy tök átlagos családi meetingen indult meg. Fater unokatesójának van/volt egy e39-es 523i BMW-je, melyet bontóba akart tolni. Felvázoltam neki a lehetőségeket, miből hogyan lehetne nagyobbat kaszálni, mert egy bontós kb csak megköszönte volna neki, de értelmes összeget nem adtak volna neki. Hazafele úton párommal gondolkodván, arra jutottunk, hogy az építés idejére nyugdíjazni kéne az Astrát, és így addig sem kopik/romlik az állapota, ha már ide eljutottam vele.

Meglepő, de az unokatesó minden ellenvetés nélkül elfogadta az ötletemet, hogy a BMW kerüljön hozzám, addig is kicsit rendbe vágjuk, majd eladjuk mire az astra elkészül.

Igazából az autó egyetlen hibája, hogy rettentően csúnya. Évek óta egy parkolóban állt a napon, és néhány helyen a lakk távozott az autóról - ami állítólag típushiba. Ezt leszámítva az autó kifejezetten egyben van, computeren sem találkoztunk semmi aggasztó, drága hibával.

Az elmúlt 1 hónapban már lassan 2000km-t letekertünk, bár egyszer traileren is voltunk a vízpumpa elhalálozása miatt. Szerencsére az Opel-társadalomban kialakult kapcsolataimnak köszönhetően, elég gyorsan és olcsón megoldódott a dolog.

A történet valószínűleg annyi csavart tartalmaz, hogy én szeretném megvásárolni ezt az autót, mert egyszerűen Isteni érzés egy ilyent vezetni. Meglepő volt az index léte, amit az esetek 99%-ban használok is ;) .

Az Opel továbbra is maradna, mert mint régebben írtam, azt az autót mellém temetik, csak hobby kategóriába soroljuk. Ha elég érett lesz rá - ami már csak néhány év - mehet OT vizsgára, remélhetőleg addigra anyagilag már nem lesz megpróbáltató ezt finanszírozni. Általában 1-2 hetente kihozom a garázsból, és egy lezárt (sic!) védett pályán megmozgatom, ugyanis a forgalomból kivontam, így semmi nincs az autón :)

Most is nagyon hiányzik a kicsi Opel, mert gyakorlatilag abban az autóban nőttem fel, életem minden fontos mozzanata abban történt idáig. De sajnos azt is be kell látnom, hogyha megcsinálom patikára és egy kvázi "szoborrá" alakítom, akkor nem szabad kitennem egy mindennapos nyúzásnak. A BMW kényelmesebb, biztonságosabb, halkabb, egyszóval mindenben fényévekkel előtte van, pedig már a bimmer is 20 éves.

A legjobb részét nem is említettem, ugyanannyit eszik a 2 autó :D csak "kicsit" másak az erőviszonyok.

Hátránya a dolognak, hogy bár rengeteg BMW-s fórum, oldal elérhető, egyáltalán nincsen meg az a segítőkészség az emberekben, mint az Opeles csapatoknál. Sajnos így sokkal nehezebben fogom magam kiismerni az autónál, és így történhetett meg, hogy egy alkalommal sikerült 2 nem belevaló alkatrészt venni az autóhoz :/ Remélem meg fogom találni a megfelelő embert, aki kicsit tudja egyengetni az utam.

Hozzászólások

(#1) guftabi96


guftabi96
(PH! addikt)

Sok sikert hozzá! :K
Nekem egy E30 a nagy álmom, remélem egyszer összejön :B

#KeepFightingMichael | #JB17

(#2) alkatraz3000 válasza guftabi96 (#1) üzenetére


alkatraz3000
(őstag)

nekem is az volt, de ma már szinte esélytelen. tegnap egy papa jött mögöttem egy patika e30-al.

"Nincs pénzünk olcsó sz.rt venni ... !"

(#3) Klaus Duran


Klaus Duran
(senior tag)

Végre a kocsid is illik hozzád. ;]

A Doctor nem hal meg, csak átalakul. / M7 :) -> Lumia 950 :( -> HTC 10 :) -> Huawei Mate 20 Pro :l / https://www.youtube.com/watch?v=m7CVOQUO1mw

(#4) alkatraz3000 válasza Klaus Duran (#3) üzenetére


alkatraz3000
(őstag)

hát igen, adni kell a látszatra. hozzátenném, múltkor egy anyuka durrdeffektet kapott a rakparton, és én álltam meg segíteni egyedül. majd megvertem, elvettem a tárcáját, és az autóját a dunába toltam.

"Nincs pénzünk olcsó sz.rt venni ... !"

(#5) Veatta válasza alkatraz3000 (#4) üzenetére


Veatta
(senior tag)

De ugye már nem indexeltél??? :DD

(#6) alkatraz3000 válasza Veatta (#5) üzenetére


alkatraz3000
(őstag)

vészvillogózni is szoktam! mármint nem a körút közepén a villamos síneken, hanem megköszönni a beengedést. amúgy az autósok toleránsabbak lettek, kivéve a tökömnyi kisautósok, akik mindenáron bizonyítani akarnak....

"Nincs pénzünk olcsó sz.rt venni ... !"

(#7) Klaus Duran válasza alkatraz3000 (#4) üzenetére


Klaus Duran
(senior tag)

Ez már inkább a nem szolis barnákra lenne jellemző. :DDD

Lassan H@ndrás+ leszel. ;]

[ Szerkesztve ]

A Doctor nem hal meg, csak átalakul. / M7 :) -> Lumia 950 :( -> HTC 10 :) -> Huawei Mate 20 Pro :l / https://www.youtube.com/watch?v=m7CVOQUO1mw

(#8) alkatraz3000 válasza Klaus Duran (#7) üzenetére


alkatraz3000
(őstag)

tényleg, Ő is Fastrán kezdte a dolgokat. tegyük hozzá, most már nincs iphone-om.

"Nincs pénzünk olcsó sz.rt venni ... !"

(#9) KaiotEch


KaiotEch
(PH! nagyúr)

Tök jó akkor már ketten vagyunk BMW-sek akik használják az indexet. Már nem annyira felesleges a gyárosok munkája. Amúgy szerintem csak azok a BMW-sek nem használják az irányjelzőt, akik átérzik a "BMW feelinget". Mivel én nem érzem ezt, és nem is tartom magamat nagyobb embernek, hogy a hátsómat bmw ülésből emelem ki, ugyan olyan érzéssel ülök be egy Skodába. Sőt utóbbit jobban is szeretem. Márpedig azért mert az is annyiba kerül, mint a jelenlegi autóm, csak nincs az a sok irigykedő.

Állítólag csak a halál a biztos, bár amióta valaki okos kitalálta a nekromantákat, már az se. Ha nem működik jól a Xiaomi telefonod és fejfájást okoz, akkor az a MIgrén? ™ || Adottságaim miatt meghívtak egy p0rnófilmbe szerepelni. Én vagyok a férj, aki elmegy otthonról.

(#10) mrlt


mrlt
(kvázi-tag)

Idén augusztustól én is k*csög BMW-s vagyok, előtte 4 évig ültetett Volkswagenes voltam :D Sikerült kifogni egy szép nürnbergi templomba járós E36 316i Touringot. Első magyar tulaja lettem. Eddig 3000km-t mentem vele, nem egy erőgép de nagyon szeretem. Sok extra, kívül-belül gyári állapot. Az elkövetkező 5-6 évre tervezek vele. Kopp-kopp. :D

Go Pack Go! | PSN: mrlt_01 |

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.