Hirdetés

2020. február 24., hétfő

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • Egy korszak lezárulta

  Nem akartam negyedjére is BMW-t, de párom azt mondta jó lesz. Végülis, az e39 mellé volt játszós autó is, így ki tudtam élni vadulós vágyaimat és a kényelem is meg volt.

  Aztán derült égből jött a villám, párom egyik napról a másikra 7.5 év után elköszönt. Nekem ott maradt a benzintemető BMW, a csodálatosan unalmas automata váltójával. Le kell zárnom minden közös dolgunkat, ugyanis egy ok miatt minden autó párom nevére ment (nem nem keres a maffia, sem a bank ).
  Tankolni sem akartam egy lassú autót, meg meg is untam. Már nem is akartam eleve megvenni.

  Volt egy régi vágyam, amire sosem jött össze. A Bertone Coupe Turbo Opeléktől. Az Opel mindig közel állt a szívemhez, bár a G astra szimpla verziói kifejezetten rosszul sikerültek az F után.

  Találtam egy ígéretes darabot ismerősökön keresztül - nem is hirdették sehol -, ami egy komplett renováláson esett át. (Turbó, motor, lakatolás, fényezés, hajtáslánc stb).

  Nos hát hosszas alkudozás után sikerült megkaparintanom a 300 lovas szörnyet. Elég éles váltás volt az e39 megtestesült nyugodtsága, és kényelme után, de végre azt kapom amire vágytam. Nem utolsó sorban lényegesen kevesebbet eszik.

  Ui: akit érdekel egy nagyon szép, rengeteg költésen átesett E39 28iA, az visítson :D

  alkatraz3000 6 hónapja 2

 • E39 + R53 = ?

  Sosem találom meg az igazit. Az elején mindig azt hiszem, hogy na most sikerült, ez lesz az igazi szerelem amit régóta várok. Aztán jön egy pillanat, amikor összetörik ez az álomvilág, kiábrándulok és vége, mennie kell. Az E36 cabrio gyors életét nálam az e46 coupe sem igen múlta felül. Olyannyira nem, hogy sehol semmit nem írtam róla.

  Elragadó a kinézete, a motorja meg minden. Az alapkoncepció az volt, hogy inkább olcsóbbat és majd én rendbe fogom szedegetni. Tényleg gyönyörű autó volt, az e46 coupe máig az egyik legszebb BMW, fekete színben, sárga indexekkel, és egy 2 részes BBS 17 collos garnitúrával nem tudsz nem beleszeretni. Ezt megfejelni egy merev kasztnival, sportosfűtőművel és a 6 hengeres motor tökéletességével... máig hiányzik kicsit.

  Már eleve úgy vásároltam, hogy valami elektronikai baki miatt alapjáraton lelövi az egyik 1 hengert, és csak az újraindítás segített. Kicseréltem minden elektromos bizbaszt, vákuum rendszert stb. Elérte a típusbetegség, kiszakadt a hátsóhíd, sebaj ismerős megcsinálja. Eljött az ősz, a motor még mindig dadog, mehet a lakatoshoz. Mi elszaladtunk nyaralni Balatonra párom mindig működő, megbízható autójával és jött a telefon. Az a fránya hívás, ilyenkor retteg tőle az ember, de már lassan megszokom. Százezres hívásoknak nevezem ezeket, általában ennyivel ugrik meg a végösszeg a hívás végéig... na meg a vérnyomásom is.

  Folytatás...

  alkatraz3000 1 éve 13

 • Cabrio end of story

  Nem is írtam azóta az autóról, mióta megvettem. Imádtam, isten volt az érzés, ahogy Balatonon tető nélkül "krúzoltunk". Szerettem az extráit, megcsináltattam a klímát, kijavítgattuk a tető nagyon vérző sebeit, de valami árnyalta a képet.

  Az a fránya 4 henger, meg a 1.5 tonnás önsúly. Ezt nem tudta feledtetni gyakran a tető nélküli élmény. Nem megy az autó, lassú, nem lehet ezzel biztonságosan előzni stb stb.

  Aztán jöttek az esősebb napok, főleg ezek a kiadós nyári záporok. Azt már nem bírta el a tető. Kiábrándító volt, ahogy itt-ott csepergett be a víz rá a ruhámra, fejemre stb. Nem volt buli.

  Ott volt az alja, ami bár ki volt lakatolva, de én laikusként szebbet hánytam volna annál.

  Számolgattam, garázs nincs, az állapota hamar romlani fog, kéne rá egy jó millió, mire olyan lesz, amilyenre elvárnám. Az meg már nem rentábilis, mert annyiért elég szép 28i -t kapok, nem 18i-t.

  Az autót sikerült hamar eladnom szerencsére, elég jó áron. Gondolkodtam sokat mi legyen az utód, de végülis megint a bajoroknál maradtunk, mondván már ismerem azért, és egy jó 6 hengeres az mindig menni fog.

  Kicsit újabbat akartam, 21. századi gyártás lett volna a cél, és egy E46. Nos hát a coupek ára jelenleg is el vannak szállva, nekem meg a tárcám nem végtelen.

  Folytatás...

  alkatraz3000 2 éve 2

 • Cseberből vederbe.

  Belefáradtam, elment tőle már teljesen a kedvem. Pedig kb már mindent kicseréltem rajta, de a szerelem elszállt.

  Hát meghirdettem kívülről ocsmány E39-es BMW-met, amire a végére tényleg már csak annyi kifogás lehetett, hogy a lökhárító és a géptető színe más. Mondhatni végülis 0-ra kijöttem, mert a vételár kifejezetten alacsony volt , így a rengeteg ráfordítás után is jól tudtam kiszállni.

  Mi legyen az utód? Gondoltam valami biztosat venni, amivel nem lehet olyan brutálisan sok gond, de a sznobizmusom is ott volt, hogy hiába öreg e39, azt a kényelmet nem adnám fel. Haverokkal beszélgettünk sokat - mind autóbuzi - de nem lett nagyon ötlet.

  Barátnőm szöget ütött a fejembe. Miért nem lesz cabrio? És tényleg! Fiatalok vagyunk, sokat járunk Balatonra, imádjuk az utazást, gyerek nincs, csak cica :D

  Kezdődhet a keresés, Opel G Astra Bertone. Az Opel szerelem a mai napig adott, és bár a G astra egy rettentően unalmas autó, de a Bertone kinézete már elég "menci".

  Rengeteg találat, de 1 dolog hiányzik, a PÉNZ! Jöttek a BMW-re a jobbnál jobb ajánlatok a szuahéli törzs tagjaitól, de beszélgetni se szívesen beszélgettem velük, nemhogy egy papírra kerüljön a nevünk.

  Nem igazán jött az amire vágytam, eszembejutott, hogy BMW-s BMW-sel talán jobban megértik egymást.

  Folytatás...

  alkatraz3000 2 éve 21

 • Első órám. Első tapasztalatok a Xiaomi Mi Band 2-vel.

  Telefonról irom, csak azt javítom ki, amit feltétlenül szükséges.

  No hát! 17 júniusában gondoltam egyet, hogy nekem kell okosora. iPademet bealdoztam, asszony úgyis utalta, hogy azt nyomkodom nonstop, így elcsereltem egy Apple Watch S1-re. Nagyon f*sza, nagyon szép, sok érdekes dolgot tud, DE! Naponta kell tölteni, ez egy óránál nekem zavaró. Aztán, olyan minden is akar lenni, de semmi sem igazán érzetem volt vele. Illetve, számomra total felesleges volt, nem vagyok az a “testneveleses”, na meg nem olcsó jatek ez. Asszonynak ajandekoztam, aki azóta is vigan használja.

  Ugorgyunk 3 nappal ezelőttig. Égeti a zsebem a kis pénzem, valamit kipróbálnék ocssóért. Most kezdtem dietazni, próbálom a telefonom és különböző appok segitseget venni (számomra inspiráló, mert érdekel minden ilyen). Gondoltam celszeru lenne valami ehhez kapcsolódó kis kiegészítő.

  Régóta tudtam, hogy letezik ez a kis kütyü, de nagyon nem astam bele magam. Kínai beerkezesre nem akartam várni, nekem most kell! Itt PH-n 8-9000 forint - Ahh Kínából mégis olcsóbb lenne.

  Tegnap reggel ülök a wc-n, gyorsan PH checkolas, hophop zsiruj, tevesvasarlas 5000 JMF és az enyém!

  Este tali az eladóval, a kütyü nem kapcsol be, 11 éves reg az illető, nem érdekel az autóban feltoltom.

  Folytatás...

  alkatraz3000 2 éve 8

 • Telefoncsere kálvária.

  Én, mint élvonalbeli iPhone user , meginogtam a hitemben. Az iOS 11 megjelenése óta iPhone 7-es készülékem működése elég idegesítő lett. Nem értenek a telefonban, mobilinternet megszűnik és újra kell indítsam, lock screen üres (köszi 11.0.3) , alkalmazás lefagy/kifagy stb stb.

  Használtam már androidos telefont, viszont mindig az őrületbe kergetett idővel.

  Az is lényeges, hogy sosem a csúcs-csúcs szériából vásároltam, hanem inkább felső-közép kategóriából, ami egy ideig jó is volt.

  Aztán közben jött egy olyan telefon, hogy OnePlus 5. Mióta létezik a cég figyelgetem, hogy miket alkotnak és az iPhone-om árából simán be tudnék vállalni egy 128-os 5-ös szériát.

  Félek nem bírom majd megszokni, pedig azt gondolom tudom kezelni az androidot, legalábbis másoknak , meg anno magamnak sokszor támasztottam fel brick-et, és raktam rá customROM-ot, meg csináltam vele, amit egy androiddal szoktak.

  Adjatok tanácsot kérlek, tanácstalan vagyok.

  Ha esetleg nem jön be a Oneplus, akkor attól szabadulnom kell, és kizárólag iPhone jöhet újra szóba még ezekkel a nyűgökkel is. Lényeges lenne, hogy ne legyen vagy csak minimális buktával történjen a csere.

  Jelenleg 128-as variánst hol tudok a legolcsóbban beszerezni?

  alkatraz3000 2 éve 25

 • Évente új iPhone Ingyen

  A Telekom előjött ezzel a csodás csomaggal. Számolgattam kicsit, és végülis nem akkora hülyeség.

  Tegyük fel, én szeretnék iPhone 8 64gb-os verziót.

  Kezdéskor fizetendő 0Ft.
  Havidíj - korlátlan pofázás és net : 26.090 ft
  VISZONT: az előző éppen 1 éves független iphone készülékedet (tegyük fel 7-es széria) kb 150.000 forintért lehetne most elpasszolni. Főleg ha garanciában ki is cserélik előtte.

  Tehát rögtön 6 hónapot le tudok törleszteni előre, és marad 18 hónap a futamidőből. Na de csak 6 hónap marad a következő 1 évig, ameddig 156.000 forintot kell még kifizetni.

  Fontos tudni, hogy mikor megveszed az újat, az előző kötelezettségeid (részletek, havidíjak, kedvezmények) azonnal nullázódnak.

  Végülis minden évben a legújabb iphone "156.000-ért" nem olyan rossz, de havidíjra ennyit költsön az akinek 3 anyja van ;] :C

  Szerk2.: Ez egy nagyon okos húzás volt a T-mobiletól(kérdés mennyire erkölcsös). A laikusabbak ugyanúgy rommá fogják magukat vásárolni ezekkel a telefonokkal, mint a 0 kezdős autókkal devizában és egyszer ki kell fizesse a 2 év hűséget. Vagy így, vagy úgy. Max a házán végrehajtják.

  Ui.: Tudom a cím eléggé Clickbait volt, de na...

  alkatraz3000 2 éve 39

 • Az internet fog megölni.

  Teljesen tanácstalan vagyok már... már tudásommal megpróbáltam mindent, elméletileg minden jó, "oszt" mégsem.

  Budapesten panelben élek, és kábeles DIGI netem van. Kezdetben egy öreg TP-link segített nekem, de a 100/100 nethez ez kevés volt.
  Haverom adott egy Netis AC routert, ami 40-50 Mb/s tudott, a falban kb 97 jött be a kábelen. Ez az utóbbi időben lelassult 1-8 köre, de a falból továbbra is a 97 jött.

  Elegem lett a noname gagyi sz.rokból, beruhaztam egy Mikrotik rb951ui-2nd routerre, ami nagyjából elég volt. Mára ez is összeomlott, nagyjából visszahoztam az életbe, de wifin a 10mb/s is mar csodának számít.

  Amiket használunk:
  - iPad air 2
  - 2x iPhone 7
  - Hp 2560p
  - meg valamilyen 2 éves acer notebook, jegyezze meg a halál a típusát.

  Ha mar 1 eszközön szeretnénk facetimeot indítani, az is problémás, széthullik az egész.

  Mi a bánatot csináljak?

  alkatraz3000 3 éve 41

 • HP 2560P wi-fi hol vagy?

  A mai napon vásároltam ezt a gépet. A problémám a következő, rahuztam egy win8.1 64bites rendszert. Az otthoni wifire csak korlátozottan tud csatlakozni. Ha lehuzom a routerrol a kábelt, és radugom akkor működik a net. Telefonos hotspotra simán racsatlakozik szinten. Minden más gép, tablet, telefon működik a wifivel, kivéve a hp. Driver az eszközkezelő szerint rendben van. Ötlet?

  Ui.: a hp oldaláról megpróbáltam a drivert, de nem akarja elfogadni!

  alkatraz3000 3 éve 20

 • S lám, k*csög BMW-s lettem.

  A történet egy tök átlagos családi meetingen indult meg. Fater unokatesójának van/volt egy e39-es 523i BMW-je, melyet bontóba akart tolni. Felvázoltam neki a lehetőségeket, miből hogyan lehetne nagyobbat kaszálni, mert egy bontós kb csak megköszönte volna neki, de értelmes összeget nem adtak volna neki. Hazafele úton párommal gondolkodván, arra jutottunk, hogy az építés idejére nyugdíjazni kéne az Astrát, és így addig sem kopik/romlik az állapota, ha már ide eljutottam vele.

  Meglepő, de az unokatesó minden ellenvetés nélkül elfogadta az ötletemet, hogy a BMW kerüljön hozzám, addig is kicsit rendbe vágjuk, majd eladjuk mire az astra elkészül.

  Igazából az autó egyetlen hibája, hogy rettentően csúnya. Évek óta egy parkolóban állt a napon, és néhány helyen a lakk távozott az autóról - ami állítólag típushiba. Ezt leszámítva az autó kifejezetten egyben van, computeren sem találkoztunk semmi aggasztó, drága hibával.

  Az elmúlt 1 hónapban már lassan 2000km-t letekertünk, bár egyszer traileren is voltunk a vízpumpa elhalálozása miatt. Szerencsére az Opel-társadalomban kialakult kapcsolataimnak köszönhetően, elég gyorsan és olcsón megoldódott a dolog.

  A történet valószínűleg annyi csavart tartalmaz, hogy én szeretném megvásárolni ezt az autót, mert egyszerűen Isteni érzés egy ilyent vezetni. Meglepő volt az index léte, amit az esetek 99%-ban használok is ;) .

  Folytatás...

  alkatraz3000 3 éve 19

 • Xiaomi Roidmi 2S Gyorsteszt.

  Alkalom szüli az új dolgok vásárlását, legalábbis esetemben. Miután az autómat felújítási céllal kivontam a forgalomból, amiben volt bluetooth-os rádió stb stb, ezért a BMW-be kellett valami multimédia upgrade. A BMW esetében (e39) nem játszik az "1DINesítés", mert számomra gusztustalanul hat, másrészt a műszerfal így adja ki tökéletesen. Maradt tehát a szivargyújtó, amibe rengeteg lehetőség létezik zenéléshez. Régen jó pár olcsó FM-Transmittert kipróbáltam, valami nyűgjük mindig volt, és emellett bumszli/ormótlan a legtöbb.

  Kutakodtam a Zinterneten és a TinyDeal-en arcomba vágta a leakciózott Xiaomi termékeket. A Xiaomi Roidmi 2S készülék gyakorlatilag féláron volt, és a legviccesebb, hogy a gyorsposta (Deutsche Post) 44!! forintba került. Pénteken, pont határidőre érkezett meg.

  Az első és egyetlen negatívum, hogy a BMW csatlakozója túl tágas. Ezt majd megfelelő mennyiségű szigszalaggal fogom orvosolni, ha végre nem leszek lusta venni.

  A doboz egyszerű és nagyszerű, kisméretű, és sallangoktól mentes. Egy leírás van benne, meg a készülék. Itt tennék egy apró kitérőt gyorsan. Lehet kapni pár dollárral többért International verziót, ami annyiban tud többet, hogy angol leírás van benne. (Dinnye : 100, Melone: 120)

  Folytatás...

  alkatraz3000 3 éve 32

 • Astra project Part: má' nem tom.

  Na az autó megkapta a friss fényezést. Sajnos van még 1-2 rész, amit fujkalni kell, de haladunk és mar nem ocsmány az autó. Jöhet a beltartalom befejezése, amint anyagilag kicsit helyre jöttem.

  alkatraz3000 3 éve 10

 • Az energiaital rossz, ÉRTEM?!

  A történet kb 14 éves koromban kezdődik. A kávét nem csíptem, viszont az energiaitalok full műanyag ízét imádtam. Tudom furcsa, de vonzottak mindig is a mű dolgok.

  Szépen lassan iszogattam az energiaitalokat, mindig mást, nem igazán érdekelt a márka. Hetente 1-2 alkalommal, a kis dobozos verziót.

  Benedek felnőtt, már 22 éves, és jelenleg a munkahelyén ül. Benedek hatalmas ember lett, lassan, de fokozatosan csúsztak fel a kilók. Sokáig élsportoló voltam, de emiatt a feszített, szabadidőmentes életmód miatt megutáltam a mozgás minden formáját. Hiába figyeltem a kajálásra, de ígyis jöttek a kilók. (Csak hogy el tudjátok képzelni, 187 cm mellé vagyok 115 kg. 2éve nyáron voltam 93, egy diéta után) Jött az egyetem és a munkahely, én meg totálisan kimerült lettem állandóan, ezért energiaitalt kezdtem vedelni. napi minimum 1 liter lement a hét mindennapján, de ha valami miatt különleges napom volt, a 1.5-2 liter sem volt lehetetlen.

  Haverom példáján felbuzdulva megpróbáltam letenni a cukros löttyöket, mert attól Ő is elég látványos fogyást ért el.

  Az elmúlt 1 hónapban, maximum 1 litert ittam meg, amikor éjszaka indultunk útnak vagy valami hasonló. Mellékhatások: non-stop fáradtság, kimerültség , kezdődő fogyás, viszont tényleg rohadt fáradt voltam az elején. A kimerültség tünete szépen lassan eltűnik, és már nem hiányzik annyira.

  Folytatás...

  alkatraz3000 4 éve 87

 • Haladunk haladunk! Astra projekt!

  Nem régen írtam, hogy kicsiny és egyáltalán nem rentábilis autóm fejlesztés/renovacio alatt áll. Nos az utóbbi időben ki lett lakatolva az auto kb 90%-ra. Sajnos 1 apró lyukacskát találtunk az alvazon, de a küszöbök és hátsó részek ki lettek cserélve. Az emelésipontom kb a titanic állapotában volt, csak az 114 eve a sós vízben pihen.

  Na, megkapta a teljesen indokolatlan 17-es kerekeket, mar volt is egy durrdeffektem egy kátyú miatt. Barátnőm hülyének néz, mert mar kicsinek latom a 17-es pacskert is :D

  A diszkó lámpákat eladtam.

  Megvettem végre minden extrát amit ebbe az autóba lehet, a klíma kiszedése külön mókás volt. Egy bontóba barátnőmmel mentünk nyitásra, zárás után tudtunk távozni. 7,5 órát vett igénybe a procedúra , bár előtte sosem szedtem szét astrat, klímát végképp nem. Azt sem tudtuk mi van, de sikerült.

  Rendelésre elkészült az Irmscher optika az autóra, hivatalosan is bojler lett az autóból. Szerencsére pont annyira szolid, amennyire kell és a legfontosabb, hogy ez gyari megoldás.

  Hamarosan megkapja a telifényt az auto, kizárólag a gyári színét. Előtte a plastidippel szépen befurodtunk.

  Folytatás...

  alkatraz3000 4 éve 7

 • Az ilyen eladóval mit csináljon az ember?

  Tortent mai napon, hogy vásárolni szerettünk volna egy iPhone 6-ot baratnomnek. Ki is neztunk egy full full hibátlan , zorej mentes futomuves, füst mentes motoros, nemet halott orvosholgy tulajos készüléket.

  Mikor megérkezett emberünk, mar a doboz felnyitasanal gondok adódtak. A töltő a legsilanyabb gagyi kínai sz.r volt. Tényleg, az 50 centes kategória. Emberünk elmondása szerint repedt a gyári... Ok.

  Hol a gyári füles? (Régi verzió volt belevagva a dobozba)
  Zsebből előrántva hirtelen előkerült a gyári EarPods is, persze doboz nelkul halál retkesen.
  Nézzük a telefont! Valóban nagyon szep, karcmentes, de nini! A csavar feje el van nyalva.

  Mikor volt szetszedve?
  Nem tudok róla! Tesomtol volt ajándékba.

  (Persze itt mar sztornó volt számunkra, de nézzük nézzük)

  Akkor az IMEI a hatlapon es szoftverben miért nem egyezik?

  Ja mert volt hatlap cserélve rajta! (Emlékszünk, nem volt szetszedve tudomása szerint!, a tesojanak karcmentesen kellett)

  Itt megkoszontuk, hogy meg is kocsikaztatott minket es elkoszontunk.

  Folytatás...

  alkatraz3000 4 éve 9

 • Ez a kinézet majdnem tökéletes :)

  Most nem fogok sokat írogatni a dologról. Fent vannak vegre a nyári pacskerek, es igy a lemenő Duna-parti fényben elég jól mutatott .

  alkatraz3000 4 éve 18

 • A mennyből a pokolba tipikus esete

  Mai napom nem is volt annyira vészes, ahhoz képest, hogy újra meló és suli. Na de délután elérkezett a nap fénypontja, felrakhattam a friss szerzemenyem. A nyáriszettem idén egy ATS Stern polirperemmel. Akit érdekelnek a csúnya részletek : 7J ET30 4x100 15" . Ki is jöttem a gumistol, a zene üvölt, jo ido süt a nap megint, dudolom a dalt, az auto is vegre normálisan ment az új kipufogoval . Egyszer csak puff es vége. Na mondom no para, nem először rohad le ez a szemétláda :D legalabb nem a világ túlsó halál f....n :) az auto nem indul, hibakódot olvastam, AC búg, önindító teker, delej van. Egyedül ott többet nem tudtam tesztelni. Haveromek röpke 2 ora múlva haza is húztak. Annyit mar tudok, hogy a trafonal sincs szikra .

  Szóval most auto nelkul maradtam, a BKV-t ruhellem es túl macera.

  Itt a fotó az új "papucsokrol".

  Ui.: pont menni akartam lemosni, 200m-rel előtte Ő inkább nem akart.

  alkatraz3000 4 éve 6

 • Astra F Dayline / Daylight Projektoros Lámpa

  Néha szeretnénk, ha kicsit elütne régi megszokott autónk az átlagtól, es nem a Homasitabol szeretnénk ezt megtenni.

  Lehetséges "angeleye" tipusú lámpát is vásárolni ebbe az autóba, de egyrészt ez elcsépelt már nagyon, másrészt ez maradjon meg a Bajorok kiváltsaganak ;)

  Azért is írom ezt a kis bejegyzést, mert gyakorlatilag semmi részletesebb info nincsen sehol (Opeles fórumokon sem).

  Amit érdemes róla tudni elsőként az ára. Sajnos ez eléggé vészes , hiszen a drágább Sonar Angeleye 45.000 forintos áránál is lényegesen huzosabb. Márkától függően ez olyan 60-70 között mozog. Kifejezetten szerencsésnek mondható az esetem, mert az általam vezetett Astra csoportban egy tag azzal viszonozta a segitsegeimet, hogy lényegesen olcsobban odaadta a használt lámpát. Igy ez nekem 25.000+postaba került. Általában 40-50.000 korul mennek el használtan.

  Beszerelése: Hála Istennek minden a gyári csatlakozoknak megfelelően köthető be, szóval nem kell drótokat vagdosni/pótolni. Ez angeleye eseten előfordulhat (márka függő) . A fény irányát 2 8-as tőcsavar tekergetesevel lehet állítani, ahogy elnéztem az elektromos motor nem beszerelheto.

  Folytatás...

  alkatraz3000 4 éve 8

 • A vén csataló fejlődése (AUTÓB'ZIK FIGYELEM)

  Par eve írtam egy bejegyzést az autómról. Mára 22 éves mar a "kicsi" Opel en meg 17 helyett 21, meg mar nem vagyok annyira csóró, szóval nem csak az életben tartás a cél, hanem mar magamra is tudtam formálni a kicsiket.
  Rengeteg fejlesztés van továbbra is tervben, de már-már kezdi elérni azt a szintet amire vágyom. Bar idén kapott egy uj féket, de a későbbi fejlesztések miatt (motorcsere) mar megvasaroltam a gyari nagy féket az autóhoz, ami csak beszerelesre var. Szerencsére opelék nem voltak hülyék, igy a fejlettebb astra (beleértve G astra ) cuccok is átalakítás nelkul belemennek. Igy tudtam a féket is megszerezni, mert Gsi astra bontaskor 10 perc alatt elmegy minden finomság. Mar bent virít az elektromos ablak, illetve a tető is elektromosra váltott. Fájdalmas volt a beleganyolas a lelkemnek, de akitől a cuccok voltak az nem az igényes kiszerelest választotta. Sikerült találnom jobban felszerelt kabelkoteget, ezért teljesen at lesz alakítva gyarira ott elől minden, es az itthon heverő fűthető elektromos tükrök is bekerülnek végre. Szereztem fordulatszammeros órát , ami mar jelzi ha nincs benzinem ( nagyon fontos feature :D ) illetve a gyari Gsi kormany is bekerült. Minek utan gyárilag Recaro ülés van az autoban (nem vicc, tenyleg az. Megtaláltam a cetlit az alján) nehez utánpótlást találni. Egyet sikerült, de az is anyósülés volt leanykoraban.

  Folytatás...

  alkatraz3000 4 éve 12

 • Lehetséges Windowst használni SD kártyáról vagy USB-rol?

  A kérdés adott. Nem hirens bootot szeretnek, de nagyban hasonlót . Egy teljeserteku Windowst szeretnek futtatni külső hordozon. Főképpen SD kártya!

  How can I solve that? ;)

  alkatraz3000 5 éve 18

 • Mai döbbenet...

  Családi vállalkozásban informatikai dolgokkal foglalkozunk, illetve partnereinknek szállítunk is le cuccokat. Általában én rakok össze, én szerzek be, én telepítek stb stb.

  Partner Lenovo Thinkpadet rendelt, de nem ám fullos verziót. Egy L540 meg egy E szériás. Mindegyik i3, 4gb ddr3, hd4000, 500gb hdd. Az egyik 15 col, a másik kicsit kisebb. A lényeg, hogy darabjuk 160+áfa volt, amit a partner 160+áfa+áfa áron kap meg, ami már felülről karcolja a 200.000-et, és ezekhez még kellett windows 38+áfa, és office 46+áfa. Egy gép jócskán 300 felett áll meg. Nem is erős, nem is olyan masszív gép, mint a jó öreg Thinkpadek, és szubjektiv, de gányul néznek ki. Azt meg sem említem, hogy driver CD sem járt hozzá, ami a barátnőm 60.000 forintos acer gépéhez járt (mondjuk abban meg cd olvasó nincs -.-" ) a touchpad meg a reptiliánoknak vagy nem tudom kiknek készült, mert a bal/jobb klikk felülre került, alul nem érzékel sehogy.

  Elfogult vagyok Apple-el szemben, de ennyiből már egy igényes fémvázas, SSD-s, i5-ös Macbook jött volna ki, amire azt raksz amit akarsz, ha akarod az OSX-et eltünteted, és csak windows. Az operációsrendszer amúgy meg ingyenes, és az irodaicsomag is, ami kompatibilis Office dokumentumokkal, és exportálhatsz is abba.

  alkatraz3000 5 éve 28

 • A szerencsétlenség... Dehogyis, a szerencse napja inkább!

  Reggel arra kelek, hogy valaki rohadtul nyomja a dudát a kereszteződésben. Nos a házunk elott 2 eve lett jobbkezes az utca, ennek ellenére ma sem tudja a sofőrök 90%-a. Engem pl nem szokott érdekelni, mert öreg az autóm, a vétkesnek jobban fog fájni. olyan tempót elérni, hogy halálos legyen eleg nehéz itt. (Tudom tahó vagyok). Nos a duda az en autombol üvöltött, amit barátnőm vitt el vásárolni. Egy hölgy benezte, aki meg ki is szállt visitozni, majd barátnőm megtanította a KRESZ erre vonatkozó részére.

  Lapozunk.

  Felújítás történik nálunk panelban. A nappaliban volt 2 a házzal ('71) megegyező korú konnektor? Nálunk mar kicsit régebben volt biztosíték tábla csere, amire az összes gomb külön fel volt cimkezve. Na en ezeket lenyomtam, sőt 1-2 pluszt is. Leszedtem szépen a burkolatot, lecsavaroztam mindent, csupasz kézzel leszedtem a drótokat, mar csak a fokabelek maradtak. Az egyik párt simán elvagtam. A kovetkezo párt is ugyanúgy indítottam, a kis hobby készletembol származó csípővel. Hatalmas robbanás, valami gömbvillám szerűt is lattam, a Kábel vége megolvadt, a csípő pengeje is eldeformalodott, a csuklomon es a parkettan vastag koromfolt. Hát ugy nagyjából össze-vissza szartam magam a dobbenettol. Először nem tudtam mi van, majd kérdeztem a többieket, hogy mi az áramütés tünete. Szerencsére nem történt baj.

  Folytatás...

  alkatraz3000 5 éve 8

 • Tehermentesítő / központosító gyűrű készítés!

  Egy pesti emberkere lenne szükségem, aki egy vékonyka gyűrűt tudna nekem emberi áron gyártani alufelnihez. Aki tud esztergalni, jelentkezzen!

  alkatraz3000 5 éve 8

 • 25 év után újra a topon!

  Ma "teljesült" ki a család. Hihetetlen, hogy 25 év utan is hibátlanul üzemel minden tekintetben. Ma mar igazából semmire sem jo, nehány játék azert van rajta. Az akkoriban maximálisan elérhető 4mb ram, 40mb scsi hdd, 8mhz cpu :) az os (without X) magyar nyelvű, es wordot is találtam rajta. A billentyűzet es az ahhoz csatlakoztatható gyári egér is perfekt. Hálózatot nem tudom lehet-e készíteni vele, de egy a PS/2-eshez hasonló port van rajta egy telefon szimbolummal.
  Pontos típus Macintosh Classic M0420 .

  alkatraz3000 5 éve 8

 • IBM t42 szteroidozása.

  Ugye ez a gép eleg öregecske. Volt itthon egy halálra ítélt t43, amiből kikaptam az M760-as procit, es attettem a t42-be. Minden zsír, mar a win8.1 is ráment, ami meglepően jol működik! Viszont a bios csak 1,53 GHz-ig latja, a sajatgep->tulajdonságok latja, hogy 2.0ghz a proci, viszont csak 1,54--et ír utána.
  Tudok ezzel valamit csinálni?
  Másik, bootolas közben van hogy elfeketedik minden, kicsit gondolkodik, pittyen egyet es Üdvözöl a. Windows. Ez mitől lehet?

  Utolsó kérdés! T43-bol ki tudom szedni valahogy a BIOS jelszót mindenféle kocka eszköz gyártása nélkül?

  alkatraz3000 5 éve 25

 • A feltámasztott T43 esete.. Sikerült :)

  A múltkor néhány fórumtárssal megvitattuk a lehetőségeket. Nagy döbbenetemre a 32bites win8.1 simán felment a gépre, és a VGA drivert (intel) leszámítva magától megy is minden. Van egy t42 is, amire valamiért az XP nem akar felmenni, a win8.1 meg azért, mert abban a prociban nincsen PAE támogatás. Tekintve, hogy van még kb 10 T43, amik nem érnek már semmit, ki tudom belőle kapni a processzort és átrakom abba. Remélem ez kiküszöböli a problémát.

  alkatraz3000 5 éve 2

 • Egy T43-as, vagy X32-es IBM feltámasztasa! Lehetséges?

  A hétvége folyamán fognak ilyen gépek érkezni hozzam, es egyet meg szeretnek tartani vesz esetére, ugyanis nincsen semmilyen computerem mar jo ideje. Ugye ezekben a gépekben Intel Pentium M750 van a legtöbb esetben, es ez azért nem egy túl erős dolog. Van nekem itthon egy dv6000-es notebookom, ami totál halott, de a procija (T7500) toketeletesen működik. Az Intel oldaláról azt tudtam leszűrni, hogy a socket az ugyanaz. Tehát ezek akkor csereszabatosak? A t7500 belemehet az m750 helyére?

  alkatraz3000 5 éve 27

 • MEGÉRKEZETT Pebble Time!

  A mai nap megérkezett az Új Pebble Time okosora. Idén is a Kickstarteren indult a "forgalmazás", ami a mai napi indulással 600%-osan lepte túl az elvárt összeget. 500.000 dollár helyett 3.000.000 dollár jott össze az első napon! A design megítélése szubjektív, de eleg gagyi hatást kelt a készülék. Kicsit hasonlít a régi Sony LiveView órára... Színes epaper kijelzot kapott, az akku ido maradt egy teljes HÉT. Beépítésre került mikrofon, es sok mas csoda dolog. Beszéljen helyettem a készítő.. :)

  alkatraz3000 5 éve 3

 • Ingyenes wi-fi mellé ingyenes office!!

  A UPC új fejlesztése a Wi-Free nevet viseli. Ezt röviden úgy kell elképzelni, hogy az otthoni internetedet megosztják, és ezaltal te is használhatod ingyenesen más interneteléréset. Le is lehet természetesen tiltani a szolgáltatást. A UPC azt állítja, teljesen függetlenül megy a saját hálózattól, így teljesen biztonságos. Nyugaton ez egy teljesen elfogadott dolog ma már.

  A másik pedig: A Microsoft ingyenessé tette iOS-re es Androidra is a teljesverzios Office-t. Eddig is ingyenes volt, de a teljes funkcionalitast Office 365 előfizetéssel lehetett megkapni. Mától megszűnt minden korlát, es dropbox-al is használható.

  alkatraz3000 5 éve 2

Hirdetés

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.