2016. május 28., szombat

Gyorskeresés

alkatraz3000 blogbejegyzései

[ Új blogbejegyzés ]

 • Az ilyen eladóval mit csináljon az ember?

  Tortent mai napon, hogy vásárolni szerettünk volna egy iPhone 6-ot baratnomnek. Ki is neztunk egy full full hibátlan , zorej mentes futomuves, füst mentes motoros, nemet halott orvosholgy tulajos készüléket.

  Mikor megérkezett emberünk, mar a doboz felnyitasanal gondok adódtak. A töltő a legsilanyabb gagyi kínai sz.r volt. Tényleg, az 50 centes kategória. Emberünk elmondása szerint repedt a gyári... Ok.

  Hol a gyári füles? (Régi verzió volt belevagva a dobozba)
  Zsebből előrántva hirtelen előkerült a gyári EarPods is, persze doboz nelkul halál retkesen.
  Nézzük a telefont! Valóban nagyon szep, karcmentes, de nini! A csavar feje el van nyalva.

  Mikor volt szetszedve?
  Nem tudok róla! Tesomtol volt ajándékba.

  (Persze itt mar sztornó volt számunkra, de nézzük nézzük)

  Akkor az IMEI a hatlapon es szoftverben miért nem egyezik?

  Ja mert volt hatlap cserélve rajta! (Emlékszünk, nem volt szetszedve tudomása szerint!, a tesojanak karcmentesen kellett)

  Itt megkoszontuk, hogy meg is kocsikaztatott minket es elkoszontunk.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 2 hete 9

 • Ez a kinézet majdnem tökéletes :)

  Most nem fogok sokat írogatni a dologról. Fent vannak vegre a nyári pacskerek, es igy a lemenő Duna-parti fényben elég jól mutatott .

  Blogbejegyzés 2 hónapja 18

 • A mennyből a pokolba tipikus esete

  Mai napom nem is volt annyira vészes, ahhoz képest, hogy újra meló és suli. Na de délután elérkezett a nap fénypontja, felrakhattam a friss szerzemenyem. A nyáriszettem idén egy ATS Stern polirperemmel. Akit érdekelnek a csúnya részletek : 7J ET30 4x100 15" . Ki is jöttem a gumistol, a zene üvölt, jo ido süt a nap megint, dudolom a dalt, az auto is vegre normálisan ment az új kipufogoval . Egyszer csak puff es vége. Na mondom no para, nem először rohad le ez a szemétláda :D legalabb nem a világ túlsó halál f....n :) az auto nem indul, hibakódot olvastam, AC búg, önindító teker, delej van. Egyedül ott többet nem tudtam tesztelni. Haveromek röpke 2 ora múlva haza is húztak. Annyit mar tudok, hogy a trafonal sincs szikra .

  Szóval most auto nelkul maradtam, a BKV-t ruhellem es túl macera.

  Itt a fotó az új "papucsokrol".

  Ui.: pont menni akartam lemosni, 200m-rel előtte Ő inkább nem akart.

  Blogbejegyzés 2 hónapja 6

 • Astra F Dayline / Daylight Projektoros Lámpa

  Néha szeretnénk, ha kicsit elütne régi megszokott autónk az átlagtól, es nem a Homasitabol szeretnénk ezt megtenni.

  Lehetséges "angeleye" tipusú lámpát is vásárolni ebbe az autóba, de egyrészt ez elcsépelt már nagyon, másrészt ez maradjon meg a Bajorok kiváltsaganak ;)

  Azért is írom ezt a kis bejegyzést, mert gyakorlatilag semmi részletesebb info nincsen sehol (Opeles fórumokon sem).

  Amit érdemes róla tudni elsőként az ára. Sajnos ez eléggé vészes , hiszen a drágább Sonar Angeleye 45.000 forintos áránál is lényegesen huzosabb. Márkától függően ez olyan 60-70 között mozog. Kifejezetten szerencsésnek mondható az esetem, mert az általam vezetett Astra csoportban egy tag azzal viszonozta a segitsegeimet, hogy lényegesen olcsobban odaadta a használt lámpát. Igy ez nekem 25.000+postaba került. Általában 40-50.000 korul mennek el használtan.

  Beszerelése: Hála Istennek minden a gyári csatlakozoknak megfelelően köthető be, szóval nem kell drótokat vagdosni/pótolni. Ez angeleye eseten előfordulhat (márka függő) . A fény irányát 2 8-as tőcsavar tekergetesevel lehet állítani, ahogy elnéztem az elektromos motor nem beszerelheto.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 3 hónapja 8

 • A vén csataló fejlődése (AUTÓB'ZIK FIGYELEM)

  Par eve írtam egy bejegyzést az autómról. Mára 22 éves mar a "kicsi" Opel en meg 17 helyett 21, meg mar nem vagyok annyira csóró, szóval nem csak az életben tartás a cél, hanem mar magamra is tudtam formálni a kicsiket.
  Rengeteg fejlesztés van továbbra is tervben, de már-már kezdi elérni azt a szintet amire vágyom. Bar idén kapott egy uj féket, de a későbbi fejlesztések miatt (motorcsere) mar megvasaroltam a gyari nagy féket az autóhoz, ami csak beszerelesre var. Szerencsére opelék nem voltak hülyék, igy a fejlettebb astra (beleértve G astra ) cuccok is átalakítás nelkul belemennek. Igy tudtam a féket is megszerezni, mert Gsi astra bontaskor 10 perc alatt elmegy minden finomság. Mar bent virít az elektromos ablak, illetve a tető is elektromosra váltott. Fájdalmas volt a beleganyolas a lelkemnek, de akitől a cuccok voltak az nem az igényes kiszerelest választotta. Sikerült találnom jobban felszerelt kabelkoteget, ezért teljesen at lesz alakítva gyarira ott elől minden, es az itthon heverő fűthető elektromos tükrök is bekerülnek végre. Szereztem fordulatszammeros órát , ami mar jelzi ha nincs benzinem ( nagyon fontos feature :D ) illetve a gyari Gsi kormany is bekerült. Minek utan gyárilag Recaro ülés van az autoban (nem vicc, tenyleg az. Megtaláltam a cetlit az alján) nehez utánpótlást találni. Egyet sikerült, de az is anyósülés volt leanykoraban.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 7 hónapja 12

 • Lehetséges Windowst használni SD kártyáról vagy USB-rol?

  A kérdés adott. Nem hirens bootot szeretnek, de nagyban hasonlót . Egy teljeserteku Windowst szeretnek futtatni külső hordozon. Főképpen SD kártya!

  How can I solve that? ;)

  Blogbejegyzés 10 hónapja 18

 • Mai döbbenet...

  Családi vállalkozásban informatikai dolgokkal foglalkozunk, illetve partnereinknek szállítunk is le cuccokat. Általában én rakok össze, én szerzek be, én telepítek stb stb.

  Partner Lenovo Thinkpadet rendelt, de nem ám fullos verziót. Egy L540 meg egy E szériás. Mindegyik i3, 4gb ddr3, hd4000, 500gb hdd. Az egyik 15 col, a másik kicsit kisebb. A lényeg, hogy darabjuk 160+áfa volt, amit a partner 160+áfa+áfa áron kap meg, ami már felülről karcolja a 200.000-et, és ezekhez még kellett windows 38+áfa, és office 46+áfa. Egy gép jócskán 300 felett áll meg. Nem is erős, nem is olyan masszív gép, mint a jó öreg Thinkpadek, és szubjektiv, de gányul néznek ki. Azt meg sem említem, hogy driver CD sem járt hozzá, ami a barátnőm 60.000 forintos acer gépéhez járt (mondjuk abban meg cd olvasó nincs -.-" ) a touchpad meg a reptiliánoknak vagy nem tudom kiknek készült, mert a bal/jobb klikk felülre került, alul nem érzékel sehogy.

  Elfogult vagyok Apple-el szemben, de ennyiből már egy igényes fémvázas, SSD-s, i5-ös Macbook jött volna ki, amire azt raksz amit akarsz, ha akarod az OSX-et eltünteted, és csak windows. Az operációsrendszer amúgy meg ingyenes, és az irodaicsomag is, ami kompatibilis Office dokumentumokkal, és exportálhatsz is abba.

  Blogbejegyzés 10 hónapja 28

 • A szerencsétlenség... Dehogyis, a szerencse napja inkább!

  Reggel arra kelek, hogy valaki rohadtul nyomja a dudát a kereszteződésben. Nos a házunk elott 2 eve lett jobbkezes az utca, ennek ellenére ma sem tudja a sofőrök 90%-a. Engem pl nem szokott érdekelni, mert öreg az autóm, a vétkesnek jobban fog fájni. olyan tempót elérni, hogy halálos legyen eleg nehéz itt. (Tudom tahó vagyok). Nos a duda az en autombol üvöltött, amit barátnőm vitt el vásárolni. Egy hölgy benezte, aki meg ki is szállt visitozni, majd barátnőm megtanította a KRESZ erre vonatkozó részére.

  Lapozunk.

  Felújítás történik nálunk panelban. A nappaliban volt 2 a házzal ('71) megegyező korú konnektor? Nálunk mar kicsit régebben volt biztosíték tábla csere, amire az összes gomb külön fel volt cimkezve. Na en ezeket lenyomtam, sőt 1-2 pluszt is. Leszedtem szépen a burkolatot, lecsavaroztam mindent, csupasz kézzel leszedtem a drótokat, mar csak a fokabelek maradtak. Az egyik párt simán elvagtam. A kovetkezo párt is ugyanúgy indítottam, a kis hobby készletembol származó csípővel. Hatalmas robbanás, valami gömbvillám szerűt is lattam, a Kábel vége megolvadt, a csípő pengeje is eldeformalodott, a csuklomon es a parkettan vastag koromfolt. Hát ugy nagyjából össze-vissza szartam magam a dobbenettol. Először nem tudtam mi van, majd kérdeztem a többieket, hogy mi az áramütés tünete. Szerencsére nem történt baj.

  Folytatás...

  Blogbejegyzés 11 hónapja 8

 • Tehermentesítő / központosító gyűrű készítés!

  Egy pesti emberkere lenne szükségem, aki egy vékonyka gyűrűt tudna nekem emberi áron gyártani alufelnihez. Aki tud esztergalni, jelentkezzen!

  Blogbejegyzés 1 éve 8

 • 25 év után újra a topon!

  Ma "teljesült" ki a család. Hihetetlen, hogy 25 év utan is hibátlanul üzemel minden tekintetben. Ma mar igazából semmire sem jo, nehány játék azert van rajta. Az akkoriban maximálisan elérhető 4mb ram, 40mb scsi hdd, 8mhz cpu :) az os (without X) magyar nyelvű, es wordot is találtam rajta. A billentyűzet es az ahhoz csatlakoztatható gyári egér is perfekt. Hálózatot nem tudom lehet-e készíteni vele, de egy a PS/2-eshez hasonló port van rajta egy telefon szimbolummal.
  Pontos típus Macintosh Classic M0420 .

  Blogbejegyzés 1 éve 8

 • IBM t42 szteroidozása.

  Ugye ez a gép eleg öregecske. Volt itthon egy halálra ítélt t43, amiből kikaptam az M760-as procit, es attettem a t42-be. Minden zsír, mar a win8.1 is ráment, ami meglepően jol működik! Viszont a bios csak 1,53 GHz-ig latja, a sajatgep->tulajdonságok latja, hogy 2.0ghz a proci, viszont csak 1,54--et ír utána.
  Tudok ezzel valamit csinálni?
  Másik, bootolas közben van hogy elfeketedik minden, kicsit gondolkodik, pittyen egyet es Üdvözöl a. Windows. Ez mitől lehet?

  Utolsó kérdés! T43-bol ki tudom szedni valahogy a BIOS jelszót mindenféle kocka eszköz gyártása nélkül?

  Blogbejegyzés 1 éve 25

 • A feltámasztott T43 esete.. Sikerült :)

  A múltkor néhány fórumtárssal megvitattuk a lehetőségeket. Nagy döbbenetemre a 32bites win8.1 simán felment a gépre, és a VGA drivert (intel) leszámítva magától megy is minden. Van egy t42 is, amire valamiért az XP nem akar felmenni, a win8.1 meg azért, mert abban a prociban nincsen PAE támogatás. Tekintve, hogy van még kb 10 T43, amik nem érnek már semmit, ki tudom belőle kapni a processzort és átrakom abba. Remélem ez kiküszöböli a problémát.

  Blogbejegyzés 1 éve 2

 • Egy T43-as, vagy X32-es IBM feltámasztasa! Lehetséges?

  A hétvége folyamán fognak ilyen gépek érkezni hozzam, es egyet meg szeretnek tartani vesz esetére, ugyanis nincsen semmilyen computerem mar jo ideje. Ugye ezekben a gépekben Intel Pentium M750 van a legtöbb esetben, es ez azért nem egy túl erős dolog. Van nekem itthon egy dv6000-es notebookom, ami totál halott, de a procija (T7500) toketeletesen működik. Az Intel oldaláról azt tudtam leszűrni, hogy a socket az ugyanaz. Tehát ezek akkor csereszabatosak? A t7500 belemehet az m750 helyére?

  Blogbejegyzés 1 éve 27

 • MEGÉRKEZETT Pebble Time!

  A mai nap megérkezett az Új Pebble Time okosora. Idén is a Kickstarteren indult a "forgalmazás", ami a mai napi indulással 600%-osan lepte túl az elvárt összeget. 500.000 dollár helyett 3.000.000 dollár jott össze az első napon! A design megítélése szubjektív, de eleg gagyi hatást kelt a készülék. Kicsit hasonlít a régi Sony LiveView órára... Színes epaper kijelzot kapott, az akku ido maradt egy teljes HÉT. Beépítésre került mikrofon, es sok mas csoda dolog. Beszéljen helyettem a készítő.. :)

  Blogbejegyzés 1 éve 3

Hirdetés

Copyright © 2000-2016 PROHARDVER Informatikai Kft.