Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • dobolan

    senior tag

    Akinek eltört a kijelzője, és saját maga szeretné cserélni, annak egy kis tapasztalat leírás.

    A korábban linkelt aliexpress dealer-től rendeltem 33$-ért. Kb. 1,5 hét alatt kézhez is kaptam, de csak ma szántam el magam a cserére.

    Mikor kibontottam a csomagot, már gyanús volt, hogy kétoldali ragasztószalagot is küldtek. ;]

    A csavarok kiszedése nem gond, a kék belső keret levétele nekem nem volt egyszerű (úgy mint a disassemble videón), azt hittem el is töröm, mert nagyon rá volt gyógyulva, de végül sikerült egyben leszednem. Ennél a résznél vigyázni kell a hangerő és a bekapcsoló gombokra. Az utóbbi visszatétele nem gond, viszont a hangerőgombot én összeszerelésnél a közepén megragasztottam, mert egyébként folyton leesett, és nem tudtam összeszerelni a telót. Nem mindegy, hogy hogyan helyezkedik el, arra figyelni kell.
    Ezek után a szalagkábelek leszedése a videó alapján, az sem problémás, először fel kell hajtani egy rögzítőt mindegyik csatlakozó tetején, azután simán kihúzható. A kameránál nem olyan, ott csak fel kell húzni. Itt jegyzem meg, hogy a hátlapi kamerát, a felső hangszórót és azt az gombelemszerű fém hengert fel kell szakítani, mert a küldött csere kijelzőre azt majd fel kell ragasztani. Itt vigyázni kell, hogy a forrasztás ne sérüljön, én pvc vágóval feszegettem fel. Ezeknek van rávitt öntapadós ragasztó az új kijelzőn.
    Viszont el kell távolítani a kék ledet a kijelző aljáról, ami az eredetin nekem szintén ragasztva volt. Ezt az új kijelzőre a mellékelt kétoldali ragasztócsíkkal fel kell ragasztani. Én átragasztottam a kék téglalapot is, ami az akku alatt van.
    Nem volt egyszerű művelet, mert a ragasztó szalagok és maga a led az áramkörrel is viszonylag kicsi. A pontos helyének megtalálása nem problémás, mert van rajta két kis lyuk, amiket két műanyagpöcökbe kell illeszteni, ezek az új kijelzőn is rajta vannak (szerencsére), de kézügyességet igényel.
    Ezek után vissza kell tenni az alaplapot, majd a szalagkábeleket visszadugni, és rápattintani mindegyikre a tetejét. Ez nehezebb, mint szétszedni. :)

    Ha eddig kész a teló, akkor már nagy gond nem lehet. Hangerő és bekapcs gomb vissza a helyére, csavarokat vissza, keret vissza, majd akksi be, és próba.

    Ha működik, örülés, de arra vigyázz azért, hogy izgalmadban le ne ejtsd megint a betonra/járólapra, legalább egy hetet bírjon :))

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés