Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
- Szólánc.
- Mindent a StreamSharkról!
- Digitális Állampolgárság Program
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
br.rak
őstag
Sziasztok!
Egy ZTE blade-t kellene kicsit formába rázni, bár droiddal régen volt már dolgom
A Z-ROM- ot néztem ki (leírásokban ez az amit ajánlanak sebesség/stabilitás/feature-ok miatt)Gen2-es T-s blade módosítatlan 2.2-vel (hivatalosan függetlenítve, nem tudom ez megmarad-e , T-s kártyával lenne most használva, de jó lenne ha maradna független)
szóval kellene egy jó minőségű SD kártya ( gondolom class 6 a minimum és 32gb a max amit kezel a telefon)
a hunandroidon vant fent driver szóval ezt felteszem (Xp)
majd egy recovery
majd recovery-ből sd-ről a rom
majd a google appok apl-ből
és végül rootés kezdésnek egy partíció módosítás is a 136Mbos kiosztásra
(kernelcserének nem tudom van-e értelme ha jól gondolom mind OC-s és amire kell arra bőven elég a jelenlegi sebesség, vagy adna egy új kernel kézzelfogható pluszt?)
Megoldható-e ezzel a rommal külső 3g-s stick kezelése (esetleg net megosztása wifin) illetve OTG (pendrive)?
A válaszokat előre is köszi.
Br
[ Szerkesztve ]
-
br.rak
őstag
sziasztok!
átpatricionálás után nem megy a power vol+ együtt így újabb recovery-t sem tudok felflashelni. Ami rajta van feljön power+ vol- de az régi sajnos. Valami ötlet?
-
br.rak
őstag
recoveryből lehet újabb recovery-t feltenni? Nekem ez újdonság.
A telefon át lett particonálva és így lett rajta clockwork recovery 3.0.1.4 ami sajnos eléggi régi, újat felflashelni pedig nem tudok (driverek fent vannak) de a ha flashelni akarok akkor waiting for device üzenet fogad. a vol+ gomb megy, recoveryben tudom használni, de az ördögnek sem akar bootloader módba elindulni power és hang+-ra olyan mintha csak a power-t nyomtam volna... (nem áll meg a zöld robotnál, hane a zte feliratig megy és ivel nincs rendszer rajta a patricionálás után, ott is marad)
Ha valaki tudna linkelni olyan romot ami ezzel a recoveryvel is felmegy, akkor már beljebb lennék[ Szerkesztve ]
-
br.rak
őstag
oké, kicsit balfaszkodtam
vol- + home + power a helyes kombó, de úgy nézz ki driver/windows gondom lehet, mert a van egy felkiáltójeles "android" nevű eszköz az eszközkezelőben. azt hiszem, innen már menni fog, csak keríteni kell egy gépet ahol felmennek a dirverek rendesen -
br.rak
őstag
Felmerült egy kis problem, de nagy valószínűséggel megint én szerencsétlenkedtem (user error lvl 99)
Szóval a telefon nem látja az sd kártyán (16gb( lévő) ext (4gb) particiót (recovery alól történt a formázás
És nem tudok sd kártyára alkalmazást mozgatni próbaként leszedtem a 2048 nevű játékot és nem engedte app2sd-vel?
Valami tipp?Br
-
br.rak
őstag
A google play szolgáltatások eltávolítása megoldotta a gondot, nincs már leállás és eltűnt a plusz google "alkalmazás" is. Próbáljátok meg t is törölni, lehet megvan mi okozza a leállást.
A Mounts2sd megtalálta és külső tárhelyként fel is csatolta az ext partriciót, de csak maga a program alatt látszik a beállítások/tárhely menüpont alatt nem. Indító script beállítva, mégsem tudok átpakolni semmit az ext-re.[ Szerkesztve ]
-
br.rak
őstag
Egy pár újraindítás megoldotta dolgot, az alkalmazások már az ext-en vannak. Bocsi a kommentfolyamért
-
br.rak
őstag
Nekem a mounts2SD vált be, képes szinte mindent átpakolni, tud magyarul is, elég jól konfigolható.
Miért nem recoveryből formáztad meg a kártyát?más:
Z-Rom alatt:
1-megoldható hogy a menü gombra is feléledjen a képernyő ? (úgy mint töltés közben)
2- otg-vel külső mobilnet stick használata és net megosztás? (gondolom ehhez kellene driver a kernelbe....)Br
-
br.rak
őstag
-
br.rak
őstag
A fentebb linkelt 4.4.4-es CM11 alapú rom mennyiben különbözik Z mester blogján linkelthez képest.
Gondolom megkapta ez is az új kitkat féle kinézetett meg az SD-re való telepíthetőség korlátozva lett, de azon kívül? pl üzemidő. -
br.rak
őstag
Én a Z-féle romot használom. (4.1/CM10) nekem megfelel. Mondjuk én csak a marketet (play) meg a google Maps-ot használom a google cuccok közül. Tudok a Mount2SD-vel EXT particióra is telepíteni, nekem tökéletes. bár az fm rádió mintha zajosabb lenne
-
br.rak
őstag
válasz derrik #29592 üzenetére
Balga voltam és elfelejtettem linkelni.
http://logout.hu/blog/ziyan/index.html
Érdemes egy 6-os recovery-t is feltenni hozzá. (azt meg pár hsz fentebb linkelték)Br
Nekem egy gen1-es volt, arra tettem fel átméretezett partriciós kiosztást, majd 6-os recovery végül a rom és a gaaps
[ Szerkesztve ]
-
br.rak
őstag
válasz ebegab92 #29594 üzenetére
Ezt én akkor tapasztalom ha véletlenül elsüllyesztem egy táskában sokáig, és elveszti a GSM jelent (látszik hogy átvált zöldről barnára a jelző csak a diagnosztikai képernyőn), akkor tényleg úgy merül mint egy léket kapott csatahajó. Mondjuk ilyenkor jó lenne ha automatán áttenné magát repülőgép üzemmódba.
-
br.rak
őstag
válasz Keeperv85 #29596 üzenetére
Nem vicc, nyilván nem egyből, de ha órákig( 8-10) bennfelejtem akkor merül rendesen, egyébként jó az akksija még. Mondjuk sokad telefonként használom, de amire nekem kell bőven megfelel. Néha ha ez vam kéznél akkor rádió, opera mini, office vagy egy egy minimális játék.
-
br.rak
őstag
válasz Vikunya #29608 üzenetére
Akár lehet az is. Minden át van mozgatva SD-re? ( Rendszer alkalmazások/Adat/Dalvik Cache)
Nem tudom hogy lehet logot kinyerni, nekem még ilyen összeomlásom nem volt jól működő rendszernél, gyanús a hardver vagy SD hiba. Ez az ID megváltozás mi lehet amúgy? A google szolgáltatások meg nekem is ezt csinálta, miután egyszer csak kéretlenül települt, én megszabadultam tőle, egy gonddal kevesebb, a Play anélkül is megy.szerk: A CPU húzva van? vagy kernelből a kísérleti van fent?
[ Szerkesztve ]
-
br.rak
őstag
(#29617) derrik és (#29618) Minty
szerintem jobban járnátok ha féltenetek Ziyan CM10 (4.1) alapú eléggé jól kipucolt romját (előtte akár a particiókat is átméretezve) utána a gapps-t ls mount2sd-t. Eléggé jó rom, alapból rootolt és könnyen lehet ext-et használni SD, olvassatok vissza, mind a recovery mind a rom limkelve van. -
br.rak
őstag
Mount2SD-t használd és az SD-n lévő ext-re tudsz pakolni alkalmazásokat, nem a telefon belső tárhelyét terheled (ez többet tud az átlag ilyen programnál, teljesen az ext-re teszi az alkalmazásokat)
(#29623) derrik:
Nézd át az ebben a hsz-ben lévő linket (link), hátha lesz olyan ami sikerre vezet.[ Szerkesztve ]
-
br.rak
őstag
válasz lorcsi #29625 üzenetére
Szerintem ennyi elég (esetleg ext partíciót lepucolni, már ha van az SD-n)
(#29626) derrik:
passz, nekem a 4.1 alatt a mount2sd vált be, azzal 100%-ban átpakolhatóak ext-re programok, a másikat nem ismerem és a 2.x -es droidra már nem is igazán emlékszem. (max annyiban hogy akkor sok programnak jóval kevesebb erőfórrás is elég volt ,ilyen ez a nosztalgia )[ Szerkesztve ]
-
br.rak
őstag
válasz derrik #29633 üzenetére
Lehet ext4 jobb lenne (vagy most lehet nagy marhaságot mondtam )
Amúgy látja és használja az ext-et. a mount2sd, nem lesz gond vele.
Még egy hülye kérdés, az ext maximális mérete az sd 1/4-e lehet ? (most 16 gigás kártya van benne és particionáláskor 4 giga volt a max amit felajánlott)[ Szerkesztve ]
-
br.rak
őstag
válasz aytukabozs #29638 üzenetére
Aksi/sim/sd nélkül próbáltad gépre csatlakoztatni illetve elindítani?
-
br.rak
őstag
válasz aytukabozs #29640 üzenetére
Gen 1 vagy gen 2? (mert más más kombinációval lehet elérni a recovery-t,én is megjártam ezzel)
bekapcsoláskor rezeg egyet? (elvileg ekkor nem lehet nagy baja)
Xp-n próbáld meg, hátha. -
br.rak
őstag
válasz Winner_hun #29646 üzenetére
Másik sim kártyával (vagy a blade-ben lévő simet másik telefonban) próbáltad? Mert ilyet olvastam már más telefon topicjában is.
-
br.rak
őstag
válasz aytukabozs #29675 üzenetére
Nekem lenne egy kis "problémám" , bár egyáltalán nem vészes. Úgy alakult, hogy a kis Bladen kellett rádiót hallgatnom, de egy kicsit zajosnak tűnt, egyfajta alapzaj volt, amint bekapcsoltam a rádiót ( Z-féle legújabb rom) Ez másnak is így van vagy csak nálam. Illetve nem találtam kihangosítás lehetőséget a rádió appban.
-
br.rak
őstag
válasz aytukabozs #29679 üzenetére
részvétem remélem sikerül majd életre kelteni
Most megint ezen hallgatom a rádiót, egy idő után észre sem lehet venni, csak ha ki/be kapcsolom a rádiót. Az érzékenysége meglepően jó. -
br.rak
őstag
válasz Nestor16 #29684 üzenetére
Igen, én is tiltottam le pár dolgot (picassa, Pico, stb) a számológép maradt, miután rájöttem hogy nem teljesen fapados
Csengőhangok engem nem zavarnak, az alap CM csengőhangot használom. a 136 sysen így is van 12 mega hely. Én azt mondom a Z-rom "gyári" állapotában is jó, a cpu freki elég konzervatívra van véve (245-604) ami szerintem jó ( NOOP és KSM nincs gyárilag bekapcsolva, de annyira nem létszükséglet, talán a NOOP)
Egy mount2SD-vel tökéletes#29687) Nestor16 :
Szerintem ennél jobb 4.1-es nincs, elég sok minden ki van pucolva, ahogy vosszaolvastam (nem csak alkalmazások, hanem mélyebben is vannak takarítások, amik önmagukban talán nem adnak sokat, de sok kicsi sokra megy alapon ...)
Ha kernelre gondolsz Ziyan blogján van egy tesztkernel, és hozzá changelog is[ Szerkesztve ]
-
br.rak
őstag
Gondoltam kipróbálom a MindigTv appot, de sajnos csak a rádiók mentek. Kellene valami mediaplayer a telefonra vagy a proci nem támogatott?
-
br.rak
őstag
A MindigTV appos kérdésemre az android alkalmazásos topickban azt írták, hogy lehet nincs driver a 4.1 alatt hardveres lejátszáshoz. Valaki aki 2.x-et használ, megtenné hogy kipróbálja a MindigTV appot és leírná hogy megy-e vagy sem.
Előre is köszi.Br
-
br.rak
őstag
Felraktam a gyári androis media player és az MX playert is, de ezekkel sem megy a mindig TV app 4.1.2 alatt, gondolom megosztom veletek
-
br.rak
őstag
-
br.rak
őstag
http://forum.kelzsoca.hu/androidfans//viewtopic.php?f=209&t=319
de ez alá kell még egy újabb recovery mivel eléggé régi van beintegrálva.szerk:
Itt az elveszett tuti cwm-ről még egy mirror tuti nem veszik el még egyszer recovery-clockwork-6.0.1.1-touch-blade-Snap.IT-20120830.zip
md5: 864a6ed4e5fdd73101a17799cfada013
[ Szerkesztve ]
-
br.rak
őstag
én flasheltem a recovery-t is ha jól emlékszek, de ahhoz kell driver és fastboot/adb is.
zte-handset-usb-driver-5.2066.1.11.exe
a fastboot szerintem megvan valahol a gépemen, ha nem boldogulsz holnap megkeresem és felteszem, de ha valaki kikeresi a linket az is jó.
-
br.rak
őstag
válasz anonymus89 #29797 üzenetére
A Bladeben volt egy gyártói "hiba", ha nevezhetjük így, azóta én nem tudok még egy ilyen telefonról aminél ez előfordul. az említett defy-ben nem volt sim lock, mindhárom hazai szolgáltató független telefont forgalmazott.
-
br.rak
őstag
Esetleg feltehetsz egy újabb recovery-t is amivel menne az SD mount.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tilos a warez!
- Tilos a függetlenítés!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Az iPhone 15 volt a legkelendőbb készülék 2024 Q3-ban
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- TCL LCD és LED TV-k
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- AliExpress tapasztalatok
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek