Hirdetés
-
LOGOUT.hu
WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lö enfant
újonc
Üdv mindenkinek!
Hetek óta küzdök itthon az alábbi problémával, aki tudja a megoldást kérem segítsen.
Wifi hálózat kialakítása mellett döntöttünk, mert több számítógép került a családom használatába, ezért vásároltunk egy Tp-link TL-WR740N eszközt, melyre 1 asztali gép és 2 db HP 250 notebook csatlakozna, mindegyik Win7-l. Alkalmanként Asus tablet és okos telefon is használja a hálózatot.
Első pillanattól kezdve kicsi volt a jelerősség a klf. helyiségekben, szakadozott is - ma már tiszta, hogy nagyobb teljesítményű eszközt kellett volna vásárolni, de már mindegy - ezért a gyerekek vettek 1-1 db. TP-link TL-WN822N, TL-WN722N adaptert. A jelerősség maximálisra került, de a szakadozás megmaradt.
Az asztali gépen és a mobilokon nem lehet észrevenni - talán nem is szakad - de a két notebook rendszertelen időközönként, "nincs kapcsolat, vagy korlátozott" jelzéssel eldobja a csatlakozást. Vagy egy meghatározhatatlan idő után újra létesíti, vagy leválasztjuk az adaptert és újra kapcsolódunk, akkor lesz ismét rendben a hálózat elérése. Bármennyire közel lehet a routerhez.
Ami feltűnt, hogy a fenti jelenség után, a csatlakozást nem lehet manuálisan bontani, hogy újra csatlakozhassunk manuálisan, minden gépen a "automatikus csatlakozás, ha a hálózat hatótávolságon belül van" állítottuk be eredetileg, AES titkosítás mellett, ahogy a dokumentáció ajánlotta.
Egy további részletet vettünk még észre, ha a kapcsolat elmegy akkor a QSS led világít a routeren. Mivel nem értek a dologhoz, de igyekszem utána olvasni, megoldást találni, valahol azt írták, hogy ki kell kapcsolni a beállításokban a QSS-t, ezt megtettem, de a szakadozás továbbra is megvan.Bocs a hosszú leírásért, kösz a segítséget előre is.
Zoli
-
Lö enfant
újonc
válasz Gubek-Einste #40344 üzenetére
inSSIDer3 mit mutat?
Nem nagyon vannak sokan, de ha besűrüsödik akkor váltok éppen szabad szakaszra.
Hmmm a kép nem sikerült, ujra:Ja a zöld vagyok
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok) van használva?
10-s válaszfaltégla, az asztali gépen 2x ugyanaz, de ott nem tapasztalható a szakadás.
Mint írtam, teljesen mindegy hl vannak a netbookok, akár a router mellett is ülhetek vele megszakad.Mik a pontos wifi beállítások (képpel ha lehetne)?
A routerre gondolsz?[ Szerkesztve ]
-
Lö enfant
újonc
Szia, ezt is olvastam, de azt hittem ha a adaptereket használjuk akkor nem lényeges a beépített wifi, úgy is próbáltam, hogy kikapcsoltam, letiltottam a netbook-ban lévőt. de megszakadás nem szünt meg. Ezek szerint tévedtem, hogy nincs hozzá köze
Linux biztos sokat változott, nagyon régen UHU 1.0 t használtam, szinte mindent elfelejtettem, ez a live, az amit telepíteni sem kell?
-
Lö enfant
újonc
válasz Gubek-Einste #40353 üzenetére
Köszi
A 40350-s válaszaimhoz van valami véleményed, kérdésed? -
Lö enfant
újonc
válasz Gubek-Einste #40355 üzenetére
-
Lö enfant
újonc
válasz Gubek-Einste #40357 üzenetére
Az jó, akkor marad a wifi kártya frissítés, már kerestem drivert, de valahogy furcsák voltak, sőt a HP oldalán sincs.
-
Lö enfant
újonc
Sziasztok
Ma továbbgondolva a problémát rájöttem, hogy a 2 db HP 250 segítségével tesztelhetek minden megoldásra tett kísérletet.
Megnéztem mindkettőt, online nem frissítette egyik sem, tehát a legfrissebb verzió van rajtuk, 4/15/2014 V5.0.46.0.
De a kutakodás során ezt találtam:
http://h30434.www3.hp.com/t5/Wireless-Internet-Home-Networking/Ralink-RT3290-802-11bgn-Wi-Fi-Adapter-issue/td-p/4460910Az utolsó hozzászólás első linkjén ha jól értem érdemes levenni a fenti illesztőt és helyette feltenni V5.0.37-t ez stabilabb, mivel nagyobb kárt nem tehetek, az egyik gépen leváltottam a frissebbet, most tesztidőszak jön, hátha beválik.
Egyébként rengeteg panasz van erre a kártyára ahogy olvasgatom, javarészt pont olyan mint nálunk, de megoldás eddig nem volt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD RX 7900 XTX 24GB EKWB EK-Quantum Vector 2 D-RGB Nickel + Plexi Vizesblokkal Garancia!
- Hibátlan állapotú Apple TV 4K 32GB 4K/HDR média lejátszó eladó!
- EXTRÉM Teljes merevcsöves EKWB szett MINDEN RÉSZE ELADÓ! Ház Distro Blokkok VGA Fittingek stb.
- Lenovo LOQ 15APH8 Gamer Laptop - Ryzen 5 7640HS, 15.6", FULL HD, 144 Hz, 2 TB, 16 GB, RTX 4060 8GB
- GAMER PC: RYZEN 5 4500-5600X - GTX 1060 - Új 16/32GB DDR4 kit - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest