Hirdetés
-
LOGOUT.hu
WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
jambiyya
őstag
Sziasztok!
Sajnos kábel híján wifin kell az új PC-t az otthoni hálózathoz csatlakoztatnom.
Powerline-t drágállom, falat fúrni nem szeretnék.
Visszaolvastam, de nem találtam ajánlott wifi usb sticket.
Mondanátok 1-2 típust, amit érdemes megvenni, és/vagy amit nem?
Köszönöm.ui: tplink wr841n a router.
-
jambiyya
őstag
válasz MaCS_70 #46040 üzenetére
A stílus, tudod... Ám nincs bennem harag, jó eséllyel én vagyok túl érzékeny.
Ezt (Ajánlott dual band USB-s wifi adapterek: Asus USB-N53/N66/AC53/AC54/AC55/AC56/AC68, TP-Link TL-WDN3200/4200/Archer T4U/T4UH/T4UHP/T9UH) megtaláltam egyedül is egy hozzászólás alján, de pl. nem tudom kell-e nekem dual band. Rákerestem a típusokra arukereso-n, de 8-9k a legolcsóbb, és szeretném tudni mivel tudnak többet a 3-4k-s társaiknál.
Sorolhatnám még, de inkább keresek választ máshol.Köszönöm az eddigi segítséget.
-
jambiyya
őstag
válasz Gubek-Einste #46042 üzenetére
Köszi a választ.
Router és PC között 1 fal van, szomszédból van pár. Most hogy megnéztem azzal a progival, le is döbbentem picit.
Bal oldalon a rózsaszín lehet az enyém, mert ha router mellé teszem, az lesz a legnagyobb. Nevet nem ír hozzá, biztos azért, mert rejtett az SSID.
TP-Link 822N tetszik nekem, pl. az ára miatt.szerk: tplink wr841n a router
[ Szerkesztve ]
-
jambiyya
őstag
válasz Gubek-Einste #46061 üzenetére
Vagyis vegyek az ajánlott dual bandes wifi stickek közül egyet, és alkalomadtán cseréljem a routert egy dual bandesre? Utóbbiak közül ezek az ajánlottak??
-
jambiyya
őstag
válasz Gubek-Einste #46064 üzenetére
Tudom sóher vagyok (sajna muszáj), de miért nem ajánlott a TP-LINK Archer T2UH, miközben a drágább TP-LINK Archer T4UH már igen? A 600Mbit bőven elég lenne, ha csak ennyi.
-
jambiyya
őstag
válasz Gubek-Einste #46076 üzenetére
Az arukereson és a boltokban ez egy fehér, 2 antennás cucc, a tplink oldalán meg egy fekete stick.
-
jambiyya
őstag
válasz Gubek-Einste #46076 üzenetére
És az ASUS RT-N56U (ajánlott) mivel tud többet a fele annyiba kerülő asus/tplink dualband-es routerektől (amik nem ajánlottak)? Pl. az archer c25, c50, asus ac51u...
Bocs a hülye kérdésekért, elég sok pénz lesz ez, és hiába nézem a nyers számokat... -
jambiyya
őstag
válasz Gubek-Einste #46082 üzenetére
Inkább leírom mire kell felkészülnie egy routernek nálunk:
-80/8 Mbit/s internet
-1db PC vezetékkel
-1db PC wifin (most rendeltem egy TP-Link Archer T4UH USB Wireless AC1200-t, köszi a tippet)
-1db smart TV (remélem tudja az 5GHz-et, de valószínűleg inkább nem)
-1db tablet +4db mobiltelefon (egyszerre ált. 2-3db)
-2db laptop (egyszerre ált. 1db)
-rengeteg wifi jel a szomszédoktólHa így is azt mondod, ne adjam az N56U alá, akkor rendelem is.
Ha valamelyik olcsóbb is kiszolgálna (archer c25, c50, asus ac51u...), annak azért örülnék. -
jambiyya
őstag
Az jutott eszembe, hogy ha veszek egy dual bandes routert, akkor az lehetséges-e, hogy a régi routert (tplink wr841n) beállítom az új PC mellé wifi stick helyett. Vagyis képes kapcsolódni a "fő" routerre, és kábelen adni netet a PC-nek? Így spórolnék 10k-t a dualbandes wifi sticken.
Azt vettem észre, hogy a jelenlegi 2.4Ghz-es hálózaton ha a TV-n wifivel, plexen filmet nézek és akadozik, akkor ha a mobilon kikapcsolom a wifit,akkor elmúlik az akadozás. Fenti megoldással ezt is megoldanám.
Vagy ez így hülyeség? -
jambiyya
őstag
válasz Gubek-Einste #46107 üzenetére
Innen letöltöm a v9-hez valót és flashelem a böngészős felületről? Izgi, el is romolhat? Legalább van tétje.
szerk: wow, érdekes egy felület ez
[ Szerkesztve ]
-
jambiyya
őstag
Sziasztok!
Adott egy kétszintes családi ház. Egyik sarkában van egy dolgozószobában az internet forrása. Jelenleg egy tplink wr841n osztja szét. Kábelen kapja az ott lévő PC, minden más wifin. A nappaliban elég gyenge már a ejl és a konyhában is, az emeleten néhol nincs is.
A nappaliban a TV dual bandes, a mobil eszközök, laptopok pedig jellemzően nem azok.
Vidéki családi ház, nincs a közelben másik wifi.
Falakból van bőven.Mindenhol stabil net kéne. Követelmény még az is, hogy a TV a PC-ről le tudja játszani a filmeket, szakadás-mentesen. No és persze nem lenne baj, ha az udvaron is lenne jel, ami azért macerás most, mert az udvar a ház túlsó felén van, ergo 3-4 falon át kell mennie a jelnek.
Minél olcsóbban kéne megúszni a dolgot.
Köszönöm.
-
jambiyya
őstag
válasz Gubek-Einste #46295 üzenetére
Nagyon vidék, és valami fura helyi szolgáltató, szóval a dolgozóban maradnia kell egy routernek, mert valahogy az is része a játéknak.
És sajna a vezetékezés sem megoldható könnyen.
Első körben arra gondoltam, hogy a ház egy központibb részébe kéne átlőni a jelet a dolgozószobából, és abból kaphatna a TV és a mobilok is. Csak gondolom 2 wifis kapcsolaton keresztül már nem lesz az igazi.Esetleg a konnektoros megoldással átlőni a TV-hez, és ott egy router? Csak az meg drága úgy.
Vezetékezést nagyon nem szeretné a tulaj (após). -
jambiyya
őstag
válasz Gubek-Einste #46299 üzenetére
Aha, oké,világos. Akkor egy központibb helyre valami jelerősítő megoldás lehet? Merre induljak?
Gondolom az eredeti helyre egy bika router nem jó, mert erősen fog sugározni, de 3-4 falat már az sem tud áttörni? -
jambiyya
őstag
válasz Gubek-Einste #46302 üzenetére
Hétvégén meg is csinálom. Otthon az n56 szépen teszi a dolgát, köszi azt is.
Az elsődleges mindegy milyen ugye? Mármint nem kell dualbandes pl.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Androidos tablet topic
- Elülsőtápos E-ATX toronyházakkal jelentkezett a Geometric Future
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Ukrajnai háború
- Bugok, problémák a PROHARDVER lapcsaládon
- LEGO klub
- Milyen videókártyát?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor