Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
mordeaux
tag
Sziasztok nekem az lenne a kérdésem, hogy nemrég, feltettem egy 2003 at, tegyük hozzá szerver szinten nem vagyok nagy ász, de rendelkezem némi kocka múlttal, úgyhogy csak sikerült mindent megoldani. A gépet igyekeztem XP s re faragni, nekem egy stabil XP kellett végülis, mert torrentezem, de ezek a módosítások soha nem nyúltak eddig registry meg hasonló komolyabb dolgokhoz, max amit ki lehet kattintgatni...
nem használok rajta semmi alap wines remote desktop dolgot, hanem a radmint (remote administrator) nálam Xp-n megy a viewer kliens, a 2003 on meg a szerver része jelszóval meg mindennel, mert régen előfordult, hogy netről beléptek
a problémám a következő:
néha teljesen random kihozza azt a kis shutdown/restart ablakot, amikor visszaszámol (nem tudom mi a rendes neve) hogy 1 percem van hátra stb. tudom hogy lehet hatástalanítani egy shutdown -a val csak az a gond, hogy ritkán sikerül elcsípnem, meg hát ugye ha ezeket így dobálja kifele akkor valami csak nem jó.. végre sikerült elolvasnom mit akar, és valami remote procedure call (RPC) re hivatkozva akar nekem restartolni... és fogalmam sincs, hogy mi ez, vagy miért akarja nekem újraindítani a gépet...
mint ahogy mondtam, minden remote dolgot kilőttem (azokra gondolok amit a sajátgép propertiesből pipaként ki lehet szedni) és nem tudom mit tegyek...
aki tud valami okosat mondani, annak megköszönnémKirby a parancsnok
-
mordeaux
tag
Ennyi az egész? igaz elszoktam az updateléstől XP nél... megpróbálom, köszönöm
Kirby a parancsnok
-
mordeaux
tag
Még van egy olyan kérdésem, hogy itt van-e értelme olyasminek, mint linux alatt, hogy nem rendszergazdaként jelentkezem be, hogy ne legyen annyira sebezhető a gép?
Kirby a parancsnok
-
mordeaux
tag
Akkor itt is bevezetem... nem játszom rajta egyébként, tényleg csak szervernek van, torrent, meg esetleg valamilyen másmilyen, szintén szerver program...
Most a következő gondom az lesz hogy létrehozzam a felhasználót azt se tudom itt hova nyúljak... de majd csak sikerül az is... a winupdate óta nem jelentkezett egyelőre a restart, úgyhogy azt is köszönöm, remélem tényleg így is marad.Kirby a parancsnok
-
mordeaux
tag
Elszóltam magam, most hogy keresgettem a felhasználókat, megint bejött pontosan ugyan az, mint amit leírtam.... fasza szét.... az ideg...
Hopp jött egy olyan, hogy a Guest-et próbáltam beállítani, properties, és azért nem lehet megnyitni, mert az az RPC nem ok... gondolom azért akart újraindulni a gép is, mert az is meghibásodott vagy leállt vagy nem tudom.... ötlet?
[Szerkesztve]Kirby a parancsnok
-
mordeaux
tag
Lehet hogy magasra tettem a lécet... nem vagyok szakember sehogy nem tudtam a usernél engedélyezni, hogy használhassa a netkapcsolatot... mindegy, maradok admin... viszont ha valakinek van egyéb ötlete, hogy miért restartol, az ne tartsa vissza, köszönöm.
Kirby a parancsnok
-
mordeaux
tag
application, security, system, belenézegettem, nem tudom hol keressem amit mondtál, meg itt ha idő szerint rendezem, van olyan hogy hajnal négykor is egy bejegyzés, mikor még soha nem volt bekapcsolva a gép, legkorábban 6 kor volt eddig bekapcsolva, vagy ez nem is az? nem értem hogy működik
Kirby a parancsnok
-
mordeaux
tag
illetve ha jól nézem az időpontokat, akkor a köv jön ki, volt három ilyen hibaikonos cucc:
az hsz em szerint az első lesz az:
event ID: 1000
Faulting application svchost.exe, version 5.2.3790.3959, faulting module unknown, version 0.0.0.0, fault address 0x00000000.
For more information, see Help and Support Center at http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp.
de ittvan még kettő ami elméletileg már nem az, nem sokkal azok után...
event ID: 4609
The COM+ Event System detected a bad return code during its internal processing. HRESULT was 800706BA from line 44 of d:\nt\com\complus\src\events\tier1\eventsystemobj.cpp. Please contact Microsoft Product Support Services to report this error.
For more information, see Help and Support Center at http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp.
event ID: 4404
MS DTC Tracing infrastructure : the initialization of the tracing infrastructure failed. Internal Information : msdtc_trace : File: d:\nt\com\complus\dtc\dtc\trace\src\tracelib.cpp, Line: 1115, StartTrace Failed, hr=0x80070070
.
elnézést a hosszú HSZ ekért, egyébként ahogy így elnézem, van néhány vörös ikon abban az event viewerben
[Szerkesztve]Kirby a parancsnok
-
mordeaux
tag
Jó reggelt! Hát itt jön el az a pillanat, hogy azt sem tudom mi történik ) de megvan aminek meg kell lennie... csak szokásosan valami nem kóser...
''5. Click in sequence: Stop Session, New Session, Flush Data, OK, and OK.''
stop session megvolt, a new sessionra viszont azt írja, hogy ''failed to create a new trace session''
szóval nem jutottam a végére, most restartolok, hátha...
És nem, restart után is ugyanaz van, nincs ilyen trace ami futna vagy mi... de mondom, én azt sem tudom mi folyik ittKirby a parancsnok
-
mordeaux
tag
application error
megcsináltam azt az update manually dolgot, de mivel nemrég kraftxld tanácsára updateltem, így csak az internet explorer 7 es volt ott mint lehetséges frissítés, azt meg nem akartam felrakni, mert mozillát használok, ha egyáltalán előfordul, hogy azon a gépen böngészem valamit, vagy lehet, hogy pont ez böki a csőrét, hogy nem full up to date?
egyébként mióta updateltem azóta csak egyszer csinálta ezt a restartot, nem tudom a véletlen műve-eKirby a parancsnok
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Automata kávégépek
- Ingatlanos topic!
- Elérhetők az alkatrészek és szerszámok az iPhone 16 otthoni javításához
- Könyvajánló
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Porszívók - akkus és klasszikus vezetékes
- Politika
- Autós topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik