Hirdetés
Aktív témák
-
félisten
Sziasztok
Múltkor már volt kérdés de akkor időm sem volt a dologhoz, valamint nem is volt képem róla. De készült egy rövid videó is róla, hogy mit ír ki amikor nem tudja elindítani a Win8.1 64bit telepítését.
Gép laptop: C2D P8400, HD3470, 3Gb ram, 160 SATA HDD.
A procit mondta mindenki problémának, de pzstm kollégánál láttam P8600-al futó rendszert.:/
-
félisten
-
félisten
-
félisten
Sziasztok
Már korábban is volt probléma nekem, hogy a laptopon (ASUS F5SL, C2D P8400, 3GB RAM, HD3470) nem indul el a 64 bites Win8.1 telepítő, de most egyéb forrásból szerzett, érintetlennek feltüntetett 32 bites 8.1 sem indul el. Mi lehet a hiba vajon?
-
félisten
válasz Visormail #473 üzenetére
Persze, hogy megy a sima 8-as X64 és X86 egyaránt.
@ Szaby59 Win7ből is 64 bitest használtam, de egyik sem indul el a 8.1-ből. Se Preview a MS oldalról se más forrásból. összesen 6 verzió 3-3 x86-x64 volt próbálva a 8.1-ből. USB telepítő jó asztalin elindul és megy is simán, ott bebootol feljön a halacska/windows logó és után kék háttérrel fehér szövegen Sorry run into kezdetű szöveg majd újraindul.
-
félisten
válasz #85552128 #477 üzenetére
@bon A procinak jónak kell lennie egyik kollégának P8600-al van szinte ugyanez a konfig csak DELL gépben és neki megy tutira, illetve a kollégának is megy P8700-al és utasításkészlet tekintetben nincs különbség köztük.
@Szaby59 magyar nyelvű a win8. Semmi információ nincsen, 2 sorban leírva nagy hatalmas betűkkel, hogy sajnáljuk problémába ütköztünk a gép újraindul és a végén!!! nagy szomorú szmájli majd újra is indul. Tehát nem BS jellegű a dolog. Hát megpróbálom majd Win8 alól de nem frissíteni akarok hanem újat felrakni mindenképpen, nem vagyok a frissítős dolog híve Akkor azt mondod, ha az angolt elindítom akkor nem engedi frissíteni majd és újratelepül?
DVD-ről nincs lehetőség próbát tennem DVD-m sincs üres, meg az íróm sem szeret minden DVD-t, 10ből 1et ha beolvas, sajna 5 éves gép... -
félisten
-
félisten
-
félisten
-
félisten
-
félisten
válasz pushalias #488 üzenetére
Az igen, ez annyira egzotikus, hogy semmit nem tudsz benne állítani. Pl ami alap lenne egy IDE/AHCI mód mondjuk. Ebben állítani lehet a boot sorrendet, időt, bios flash, jelszavak és ennyi. Semmi mást
Ez asus f5sl (X50sl) alapból fura típus mert nem Intel chipsettel fut és erdetileg gyengébb procival futott a közepesen erőset nem eszi meg de a P8400 meg tetszik neki pedig az eredeti proci FSB533, ennek meg 1066!
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
félisten
-
félisten
Sziasztok
Már votlam párszor a topikban, hogy Asus F5sl típusú laptopra próbálom felrakni a Win8.1-et de sikertelenül. Most volt kis időm és gondoltam Win7 alá felrakom a virtuális gépbe. A Win7 HP 64 bit-re Virtualboxot telepítettem, a 64 bites telepítő hibakóddal el sem indult de a 32 bites megy és fel is települ úgy látszik.
Mi lehet akkor a baj, ha virtuálisan megy a 32 bites, de rendesen egyik verzió sem, sőt Win8 alól sem tudok frissíteni sem.
-
félisten
válasz King Unique #818 üzenetére
Nem új gép. Asus F5SL, C2D P8400 proci, 3GB RAM, HD3470 Video Card. 64 bites Windows 8 vagy Windows 7 simán megy virtuális rendszerben.
A 32-es és 64-es Windows 8.1 telepítővel odáig jutok el, hogy bedugom USB-t amiről telepítek mindig minden rendszert, erre a gépre is ezzel települt a jelenlegi szóval nem lehet probléma, hogy inkompatibilis az eszköz, a telepítő is jó asztali gépre simán felmegy. Odáig jutok, hogy kiválasztom a telepítő eszköt, bejön a kék színű ablakocska és ennyi felvillan valami Sorry kezdetű szöveg és újraindul el olvasni sem lehet olyan gyors. Ez a fura, hogy ha virtuálisan megy a 32 bites akkor natívban miért nem?
-
félisten
válasz King Unique #820 üzenetére
Sima Win8 X64 tökéletesen felmegy és megy. Próbáltam onnan is upgradet és nem megy. Procit mondja mindenki problémának, de a fórumban nem egy kolléga van ilyen procival hasonló géppel és megy.
Igen a Sorry kékhalál smilye dolog..
BIOS-ban állítanék ha lehetne a Boot sorrenden meg a jelszavakon kívül bármit is. Próbáltam azt is, hogy alap beállításra rakom az sem segített és igen a fura, hogy a Win8-ból a 64 bites is megy a 8.1ből a 32 sem.
Amúgy meg kiadta az MS még a previwe 8.1-et az különálló telepítő volt és az sem ment, de akkor mindenki azt mondta, hogy a végleges jó lesz. Meg ahogy írtam asztalin tökéletesen elindul és telepük.
-
félisten
válasz King Unique #824 üzenetére
Úgy értem az upgradet, hogy Win8 alól indítva sem jó a telepítő vagyis elindul felmásol pár dolgot majd újraindul és kékhalál. Érdekes nekem ez HW inkompatibilitás..:S Semmivel sem másabb pedig mint mások gépre akiknek megy.
A VHD dolgot megnézem de abban az esetben kell mellé egy másik oprendszer nem? Én úgy szeretném, hogy csak a 8.1 legyen az egyedüli.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz King Unique #826 üzenetére
Win8 meg van véve a laptopra is meg asztalira is.
Hát próbálkozok még pár dologgal aztán ha nem megy marad a 8.1 Tuti valami olyan minimumkövetelményt adtak a rendszerhez vagy vettek el chipset támogatást ami miatt nem megy nekem. -
félisten
-
félisten
-
félisten
-
félisten
-
félisten
Aktív témák
Hirdetés
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Bestbuy játékok
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Motorolaj, hajtóműolaj, adalékok és szűrők topikja
- Külpolitika
- Hálózati / IP kamera
- Interactive Brokers társalgó
- Diablo IV
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Egy vagyont költött a kriptoipar az amerikai választásokra, kilőtt a bitcoin
- További aktív témák...
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 2990 Ft-tól!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest