Hirdetés
-
LOGOUT.hu
A témában tilos az aktivátorokkal, vagy egyéb illegálisan történő aktiválással kapcsolatos hozzászólás!
Új hozzászólás Aktív témák
-
rétisün
veterán
tegnap én is feltelepítettem az új win-t, így hirtelen két kérdésem lenne:
- találtam linket magyarításhoz, de már nem letölthetőek a szüksége fájlok. letölthetőek még valahonnan?
- nem tudok otthoni csoportot létrehozni, illetve a régebben két win7-es gép között eddig jól működő otthoni csoport nem hasznáható, így, hogy az egyik gépen win8 lett.
a win78-es gépen, amikor megnézném/változtatnám a jelszót az otthoni csoporthoz, a "windows nem tud otthoni csoportot beállítani" hibaüzenetet kapom, a win8-as gép meg nem tud kapcsolódni jelszó hiányában.
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
rétisün
veterán
válasz soundsonic #11516 üzenetére
igen, eddig oké, és alapból benne van a magyar, vagy kell hozzá a magyar nyelvi fájl? azt honnan lehet letölteni?
(bocs, de most másik gépről vagyok, amin nem win8 van)
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
rétisün
veterán
hogyan lehet a win-el automatikusan indítani programokat? mert ugye start menü hiányában indítópult sincs....
lehet, hogy csak öreg vagyok már egy ilyen hű de modern oprendszerhez, meg azért még csak egy napja használom, de van egy olyan érzésem, hogy ez a rendszer nem éri meg, amíg lejár a 90 nap 'próbaidő'....
[ Szerkesztve ]
-
rétisün
veterán
ja, még valami. megoldható, hogy a rendszergazda fiókhoz ne kérjen jelszót mindenhez? ha más úgyse haszálja a gépet, hadd ne kelljen már állandóan jelszavakat irogatnom.
-
rétisün
veterán
válasz Victoryus94 #11619 üzenetére
ezek szerint mégis megvan a start menü, csak éppen nem használható?
(#11617) soundsonic: köszi, ha megint odakerülök a win8-as géphez, elintézem.
-
rétisün
veterán
akkor betársulok én is
feltettem a legújabb audio drivert, mégis recseg a hang...több lejátszóval is, szóval win hiba.
olyan játék, ami win7 alatt ment, itt nem indul, mert kevesli a vga-t.
-
rétisün
veterán
válasz evilskati #14902 üzenetére
a cfosspeed nevű progi pont erre való, úgy optimalizálja a le-feltöltést, hogy ne zavarják egymást, legalábbis dsl-nél.
viszont elvileg a win7-ben már alapból van erre megoldás, szóval itt jönne a kérdés: érdemes/kell-e cfosspeed win7-hez?
ha használja valaki, tapasztalt-e javulást, akármilyen változást a hsználattól?
-
rétisün
veterán
üdv,
bocs ha már volt róla szó, nem nyálaztam át az egész topikot....az upgrade-s win8 csak win7-el, vagy vistával használható, az RTM verziót gondolom nem tudom azzal 'teljes verziós' win8-ra upgradelni.
ahhoz az OEM win8-at kellene megvennem, de azzal is upgradelhetem úgy, mint ahogy pl. vistából win7-re is lehetett, a 'belakott' oprendszer fontosabb dolgai megmaradjanak.war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
rétisün
veterán
válasz Воланд #16762 üzenetére
rosszul írtam, a próbaverzióra gondoltam, igazad van.
tehát azzal nem működik az upgrade (ami végülis teljesen érthető ) szóval vagy ráengedek a 90 naposra egy OEM win8-at, vagy a win7-re egy upgrade win8-at.
[ Szerkesztve ]
-
rétisün
veterán
válasz dobost #18123 üzenetére
hopp, ez így jó ötlet, én is ilyesmire gondoltam. régi vistám van, win7 csak az asztalin, az maradjon is. laptopra kéne win8, azon a 90 napos verzió fut, azt viszont nem lehet 9000 ft-ért frissíteni bár kétségkívül az is egy jogtiszta win
-
rétisün
veterán
válasz jediweb #18133 üzenetére
jogtisztának jogtiszta, de pont itt írta valaki korábban, hogy arra nem vonatkozik a 9000 ft-os frissítés. vagy mégis?
igaz, az upgrade
assassinassistant nem akadékoskodott.mod: csak hogy jól értem-e_ upgradelek, kiirom az iso-t, és saját gépre akárhányszor feltehetem, de egy időben csak egy gépen lehet fenn, igaz?
(#18138) jediweb: addig nem futtattam de egy próbát végül is mindenképppen megér.
[ Szerkesztve ]
-
rétisün
veterán
válasz Aarpok #18140 üzenetére
milyent? (jó lenne előbb befejezni a stalkert, nem megint oprendszert cserélgetni a felénél igaz, ha az iso megvan, később is telepíthetem)
(#18142) bAtt001: #18140 ha jól értem, nem működik az RTM-ről frissítés, atkiválás.
[ Szerkesztve ]
-
rétisün
veterán
válasz Aarpok #18149 üzenetére
most hogy mondod, egyszer nekem is kiírt valami ilyesmit, akkor mégis engedtem végigfutni?
mindegy, aszem csinálok valamikor egy mentést az RTM-ről, felteszem az elfekvő vistát, aztán upgradelek egy win8-ra, elvégre később is telepíthetem.
-
rétisün
veterán
ha a most használatos (eredeti) win7-en lefuttatom az upgrade segédet, letöltöm az iso-t, másik gépen egy (eredeti) vistát is frissíthetek vele? úgy értem, csak a vista frissítéséhez használnám, és akkor azt a vistát nem is használhatom többet.
vagy ez a "nem használhatom tovább" arra az oprendszerre vonatkozik, amelyiken futtatom az upgrade-t? azaz fel kellene tennem a vistát, és azon lefuttatni az upgrade-t?
-
rétisün
veterán
válasz fleetcmd #18791 üzenetére
az oké, hogy egy kulccsal egy időben csak egy gépen lehet win8.
de mivel már nincs alaplaphoz kötve az oprendszer, 'tiszta' telepítéssel (mivel ugye van egy .iso-m hozzá) tudom használni másik gépen is, közben a frissítéshez használt oprendszert meg azon a gépen, amelyiken a frissítést futtattam, nem?ugyankkor a frissítéshez használt oprendszert elvileg nem használhatod azután, hogy frissítetted. hogy is van ez?
[ Szerkesztve ]
-
rétisün
veterán
üdv,
eddig avira antivírust használtam, de az utóbbi pár napban 4x is kékhalált csinált (igaz, nem úgy néz ki, mint a 'klasszikus' kékhalálos kép, de az volt ) a bluescreenview szerint az avgntflt.sys okozza.
milyen ingyenes vírusírtót ajánlanátok az avira helyett? tudom, van erre másik topik, de itt talán tényleg olyant ajánl valaki, amit win8-on használ, és bevált.
-
rétisün
veterán
válasz Воланд #19599 üzenetére
upsz, erről lemaradtam....alapból működik is, vagy be kell valahol 'kapcsolni' ,
de mintha nyavajgott volna a vírusírtó hiányára telepítés után
(#19600) Malach: akkor uninstall lesz neki......
[ Szerkesztve ]
-
rétisün
veterán
biztos, hogy az avira csinálta a bluescreen-t, mert amint uninstallálni akarom, egyből bluescreen van megint
nem adja könnyen magát, az már igazmod: remek, le se lehet lőni
[ Szerkesztve ]
-
rétisün
veterán
válasz stranger28 #19627 üzenetére
úgy tudom, semmit nem kell egyeztetni, a licencszerződés szerint egy kulccsal egy időben egy gépe(de)n lehet telepítve az oprendszer, ennyi.
illetve másik gépre is feltelepítheted, mint amelyiken a frissítést futtattad, viszont azt az oprendszert, amelyiket frissítetted (pontosabban amelyiken a frissítési segédet (vagy hogy hívja a microsoft) futtattad) nem használhatod utána. (ezt mondjuk nem tudom, hogy ellenőrzik, ha ellenőrzik egyáltalán)
[ Szerkesztve ]
-
rétisün
veterán
válasz @matthew@ #19648 üzenetére
ha magyar nyelvű az XP-d, akkor 32 bites, és azt csak 32 bites win8-ra fogja frissíteni.
emiatt nem tudom én se a régi vistámat frissíteni, mert 64 bites oprendszer kéne. bár, elvileg a kulcsoknál már nincs különbség 32/64 bites között, szóval a 32 biteshez kapott kulccsal aktiválhatnék egy 64 bites rendszert is vajon?
[ Szerkesztve ]
-
rétisün
veterán
válasz jediweb #19652 üzenetére
akkor asszem mégis jó lesz az a régi vista upgrade-re.....
bár, ha tényleg nem foglalkoznak vele MS-ék, hogy az upgradelt rendszert használom-e továbbra is, legegyszerűbb a mostani rendszert upgradelni, és használni mindkettőt, de ez már pofátlanság ilyen olcsó win8 mellett
[ Szerkesztve ]
-
rétisün
veterán
válasz @matthew@ #19660 üzenetére
igen, 64 bites xp-t 64 bitesre frissítené.
újratelepítésnél tudtommal nem kell az előző rendszer, ugyanúgy dvd-ről lehet telepíteni, mint a többi win-t. iso fájlt töltesz le az upgrade-nél, azt irod ki.
nincs már alalaphoz/géphez kötve az oprendszer, annyiszor teszed fel, ahányszor akarod, de egy kulccsal egy oprendszer csak egy (saját!) gépen lehet fenn.
(#19665) jediweb: ez a rendszergazda-móka már vista óta így van....
[ Szerkesztve ]
-
rétisün
veterán
válasz jediweb #19670 üzenetére
igen, le kéne tesztelni, csak gondolom senki se bukná el szívesen a win7-ét pl., ha esetleg valahogy mégis foglalkozik az MS azzal, hogy továbbra is használod azt a rendszert, amire az upgrade-t letöltötted.
mondjuk egy vistát fel tudok ajánlani ilyen célra, persze az is kéréds, honnan fogjuk tudni, hogy már nem használhatom. megszűnik az 'aktivált' státusza a rendszernek, nem kapok rá frissítést, esetleg bejön a fekete képernyő a figyelmeztetéssel, hogy nem eredeti a win-em?
-
rétisün
veterán
válasz stewe780 #19682 üzenetére
ha jól tudom, a 90 naposra nem vonatkozik ez az upgrade akció, legalábbis a ~9000 ft-os nem. a dobozosnál nem tudom mi újság
a ~18k-ért megvásárolható dobozosra gondolsz?
ja, hogy jön ide vista product key?
-
rétisün
veterán
na tegyük tisztába ezt a kérédst, mert még mindig nem tiszta mindenkinek....
az upgrade-el letöltött win8 teljesértékű win8 (elvégre dvd-re kiírva 'tiszta' telepítésre is alkalmas), csak azért ilyen olcsó, mert akciósan nyomja a MS, és azért upgrade, mert kell hozzzá egy jogtiszta win rendszer (lehet xp, vista, win7) amit frissítesz win8-ra.
így van?
össze kéne ezt szedni az első hsz.-ben, mert sokszor felmerül....
-
rétisün
veterán
válasz Воланд #19709 üzenetére
na ezért kéne összeszedni az első hsz.-be.
és az oem meg a dobozos win8 között mi a különbség? az egyikhez kapok dvd-t, a másikat letöltöm, vagy mi?
[ Szerkesztve ]
-
-
rétisün
veterán
"Amennyiben van egy teljesen szűz OS nélküli géped és szeretnél hozzá legális Windows 8 operációs rendszert vásárolni, akkor Windows 8 OEM System builder (Personal User License) csomagot kell venned"
ez az, amit pl. az edigitalnál ~19k-ért lehet kapni?
-
rétisün
veterán
válasz @matthew@ #19858 üzenetére
a 90 napos próbaverzió simán jó kipróbálni, én is azt használom most, az alatt kiderül, mennyire tetszik (vagy nem ) a win8.
bár sztem azt már nem lehet letölteni
-
rétisün
veterán
aki a ~9k-s frissítést használta, és paypal-al fizetett, volt vele valami gondja? nemrégen valaki írta, hogy nem tudott fizetni vele, ez másnál is előfordult?
[ Szerkesztve ]
-
rétisün
veterán
válasz jediweb #20546 üzenetére
akkor már nem egyszerűbb úgy telepíteni, hogy nem csinálja ezt a system-partíciót? akkor csinálja csak (én legalábbis úgy vettem észre) ha csak simán üres területre telepíted a win-t, ha előtt csinálsz oda egy partíciót (akár a telepítő is megcsinálja) nem hoz létre ilyen system partíciót.
illetve utólag is meg lehet szüntetni ezt a system partíciót, és összevonni a keletkezett üres helyet rendszerpartícióval.
-
rétisün
veterán
válasz Gorneck #20550 üzenetére
nem formázást írtam.....ne keverjük a meglévő partíció formázását (amitől maga a partíció megmarad) a törlésével, vagy az üres helyre történő új partíció létrehozásával.
ha már van partíció, akkor nem csinál, feltelepül oda, ha csak üres hely van, és oda telepíted, akkor a telepítő hozza létre a partíciókat, és csinál egy ilyen system partíciót is.war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
rétisün
veterán
ha nem csinált telepítéskor system partíciót, abban az estben az ott lévő fájlok megvannak a rendszerpartíción ( ami általában a C: ) nem?
vagy pl. a win backupjához kell az a system-partíció?[ Szerkesztve ]
-
rétisün
veterán
válasz entrylevel #20635 üzenetére
ha 32 bites rendszered van, akkor az upgrade assistant segítségével csak 32 bites win8 iso-t tudsz letölteni. a hozzá kapott kulccsal viszont aktiválhatsz 64 bites rendszert is, tehát máshonnnan kell beszerezned a 64 bites telepítőlemezt.
-
rétisün
veterán
válasz -secret- #20789 üzenetére
fel tudod tenni, de attól függően, hogy most milyen partícióid vannak a gépen, lehet elég macerás is.....ha a mostani oprendszert is meg akarod hagyni, na az se teszi egyszerűbbé a dolgot
-
rétisün
veterán
na sikeresen megvettem az upgrade win8-at, most csordogál (szó szerint ) lefele.....
ha kikapcsolom a gépet, tudom majd folytatni a letöltést?
mod: ha hibernálom a gépet, akkor elvileg a szünet/folytattal tovább kell mennie a letöltésnek, igaz?
(igaz, a serial már megvan, szóval egy .iso-t meg máshonnan is be lehet szerezni )
[ Szerkesztve ]
-
rétisün
veterán
válasz tkenyeres #21273 üzenetére
bluescreenview....a bekarikázott részen mutatja, melyik driver (és az ahhoz tartozó program) okozta a galibát.
ezeket nálam pl. az avira okozta, a nagy részét már uninstall
közbenhelyett[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• a Microsoft Windows 8 és Windows 8.1 (Blue) egyaránt a topic témája
• tilos a warez
• Windows Store - alkalmazások
• hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10/11 Home/Pro , Office OEM/Retail kulcsok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 2990 Ft-tól!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest