Hirdetés
Aktív témák
-
rob210
nagyúr
-
Speedhs
őstag
-
Speedhs
őstag
válasz MontyCrew #43169 üzenetére
Ja, azt hittem nem az lesz a végleges hely. De így is esztétikusan sikerült megoldani, nekem tetszik, ezekkel a nagy csövekkel A pumpa nálad nem rezonál be a gépházban ?
Nekem a kis ddc1-t plust, a házon kívülre kellett rakni, mert mindenhogy rezgett a házban..Az a sarokasztal nagyon praktikus, majd én is olyat akarok
-
Crossfit007
senior tag
-
Crossfit007
senior tag
válasz MontyCrew #43319 üzenetére
Gratulálok...ügyes vagy.
Nem tudtad, hogy LLC-t NEM SZABAD 1.3V feletti fesz mellett bekapcsolni?A proci kaphat ilyen feszültségtüskéket amit műszerrel se igen mérsz ki, max oszcilloszkóppal. És 1.55V-on kaphat már ilyen 1.8-1.9V-os tüskét is, ami igen szépen degradálhatja akár mp-ek törtrésze alatt is...
Én 1.275V-al használom 25%-os LLC-vel 4.4GHz-en bekapcsolt HT mellett és bőven elég mindenhez, néhol még sok is.Szerintem ilyenkor érdemes LLC-t kilőni teljesen, ha 1.3V fölé kívánsz menni, ez egy jó tanács.
-
őstag
válasz MontyCrew #43416 üzenetére
én is az aquatunningost vettem. a magyar elõre kevertek valvorin vagy más plussz desztilalt viz.
tény hogy ezek drágák de ha tízezezreket költ az ember rendszerre ne sajnálja azt a 4 5 ezret. Nagyon megéri ha nem kell mindent szétszedni es pucolni a trutyit
“Yesterday is history, tomorrow is a mystery, today is a gift of God, which is why we call it the present.” --- Grand Master Oogway
-
őstag
válasz MontyCrew #43482 üzenetére
Igen de Tody nagyon mérsékelten profitorientált.
Míg egy ilyen nagynevű cégnél azért jó-pár forintot kell kifizetni mert rajta van a hogy "Danger Den"“Yesterday is history, tomorrow is a mystery, today is a gift of God, which is why we call it the present.” --- Grand Master Oogway
-
Laraxior
titán
válasz MontyCrew #43877 üzenetére
Nyitva van az ablakom télen-nyáron így van ittbent kellemes 26°C jelenleg.
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
őstag
válasz MontyCrew #44046 üzenetére
Kivéve hogy az egyik réz + alu a másik meg az acetal=POM + réz
POM elvileg nem fém így még csak véletlenül sem jöhet létre elektrolízis és nem kezdi ki a rendszert belülről.
Vagyis ha mégis kikezdi valami akkor az biztos nem a többféle fémtől lesz...Szerintem Nippon kománk is erre célzott...
[ Szerkesztve ]
“Yesterday is history, tomorrow is a mystery, today is a gift of God, which is why we call it the present.” --- Grand Master Oogway
-
imibogyo
veterán
válasz MontyCrew #44046 üzenetére
és HUfantom és Nippon
Csövekben én 13/10-re, vagy 16/10-re gondoltam, de igazából mindegy, csak egyforma legyen. Azt olvastam, hogy amúgy sincs nagy jelentősége. Legalábbis nem akkora, mint amekkorát tulajdonítanak neki. Szóval szerintem egy arany középutat belövök magamnak és kész. Sokkal fontosabbnak tartom a falvastagságot, hogy ne törjenek meg a csövek, még törésgátló nélkül sem.
Valahol egy tesztet is olvastam mérésekkel együtt tegnap előtt, ahol a legvastagabb és a legvékonyabb cső között 1-3 fok volt a legnagyobb különbség.
De most nem találom, csak ezt:
There is a debate within the water cooling community about what size tubing is superior. A 1/2" inner diameter system will offer higher possible flow rates than a 3/8" system, but higher flow isn�t necessarily desirable. As long as water is moving in the system, it will spend the same amount of time in the radiator regardless of how fast it�s moving. (If this sounds weird, imagine a car going around a racetrack. The car will spend the same amount of time in a given section of track regardless of how fast the car is moving, because if the car moves more quickly, it will spend less time traveling through the section per lap but make more laps.)Persze ha valahol elméleti bukóm van, szóljatok, nehogy rosszul rögzüljön, csak leírtam ami a fejemben jár.
-
DigitXT
nagyúr
válasz MontyCrew #44054 üzenetére
Nekem kék csövem van, ami viccesen néz ki - viszont egy gond van vele:
nehezen látszik, hogy hol jár benne a víz (feltöltésnél/leeresztésnél). Egy
átlátszó csőben ez még akkor is triviális, ha a víz alig színezett csak.imibogyo: olyan marha sok lehetőség nem merül fel... Legalábbis ha az
egzotikumokat nem vesszük, néhány csőméret szokott csak előfordulni.10/8 felejtős*, papírvékony (törik)
11/8 kellemes, viszont csak 8-as
-----------------------------------------------
13/10 szintén vékony (így törhet)
16/10 kellemes, HF (nem törik)
-----------------------------------------------
19/13 brutál lehet (mondjuk kinézetre)
Csak felesleges**, G1/4"-es csatiknál:
a csati lesz szűk keresztmetszet...*: szigorúan szvsz, ha vkinek ilyen van, s elégedett, ne harapja le a fejem
**: ezért sem kérek fejleharapást - mivel el tudom képzelni, hogy szerelni
sokkal kényelmesebb ezeket vastag HF csatikra, meg ilyenek. Csak azt
nem tudom elképzelni, hogy térfogatáramban bármiféle előnnyel járnának.[ Szerkesztve ]
-
imibogyo
veterán
válasz MontyCrew #44054 üzenetére
és DigitXT:
Minél többet gondolkodom rajta annál jobban megbarátkozik az agyam a 16/10 és fehér párosítással. Ez lesz a befutó.
Ami a feltöltést illeti, mivel lesz egy 40 centi magas tartály a rendszerben szerintem elég egyértelmű lesz, amikor oda visszaér a víz, tehát emiatt nem aggódom igazán.
Ha mégsem fehér lesz a cső, akkor pedig átlátszó lesz, világos kék folyadékkal. Csak itt meg a lötyi általi lerakódástól félek, lehet alaptalanul.
Fekete, kék, piros csövezés nem nagyon játszik, esetleg a piros, de az meg inkább fekete házban üt, nekem pedig fehér lesz.[ Szerkesztve ]
-
DigitXT
nagyúr
válasz MontyCrew #44113 üzenetére
Nekem a tápventi is cserélt (Noctua 14 cm-re), és durván le van szabályozva...
---
Más: terveztem az asztal átalakítását, hogy több levegőt kapjon a Mo-Ra 3, de
az jutott eszembe, hogy mivel ezer éves ez az asztal, s nem is igen praktikus,
inkább le kellene cserélnem. Viszont akkor úgy kéne, hogy a jelenleg meglévő
cuccaim minél komfortosabban jó helyet kapjanak benne, ebből az következik,
hogy saját magamnak kell megterveznem, milyen legyen, s ismerős legyártja.Ami ON: a Mo-Ra 3 hogy érzi legjobban magát? Lábacskái vannak, tehát az a
logikus, hogy azokon álljon, de ha mondjuk fektetve jobban szeret? Push-pull?
(Szerk: ha fektetve, akkor persze felfelé távozna a meleg - ventis segítséggel.)Ezekre esetleg tudtok ötletelni valamit, hogy hogy lenne érdemes "beépíteni"?
Addig világos, hogy könnyen kapjon friss levegőt, meg tovább is tudja tolni: át
tudja magát szellőztetni. De amúgy? Ez a fekvő / álló kérdés érdekes lehet!Jelenleg (félig) az asztal mögött áll, tehát csak az alsó ventik tudnak rendesen
levegőt szívni, fújni meg annyira egyik sem, mert mögötte kb. 10 centire fal.
Amennyire kevéssé hatékony, annál inkább porosodik. (Ez is szempont lenne
a saját asztalban való elhelyezésnél: jó volna, ha nem szívna ennyi port...)[ Szerkesztve ]
-
sg22
senior tag
válasz MontyCrew #44570 üzenetére
a 10es simán rámegy, szerintem 8ast is rálehet tuszakolni. én egy 12es belsős csövet dugtam rá, csak vigyázni kell rendesen rákell ilyenkor szorítani, mert ez már azért nagy volt rá. de én rászoritottam mint'a'állat és nemeresztett honapokig
what should I do about this?!
-
gyurczy
őstag
válasz MontyCrew #45243 üzenetére
A 60-as tripla múlt idő. Jelenleg a vízhőfok 33°C alatt marad. Úgy azért sok a procihő. Pasztára gyanakszom, illetve arra, hogy tele van kulával a CPU blokk. Holnap lesz időm mindkettőnek utánajárni.
Érdekes, hogy korábban a procihő hirtelen ugrott egy nagyot terhelés indításnál, majd feljebb kúszott kicsit, aztán megállt, most viszont kisebb ugrás, és onnan sokat kúszik felfelé.
Valami nem kerek.
-
planbmokus
senior tag
válasz MontyCrew #45634 üzenetére
Nem megy, csak most elkezdtem Hardverkernél listából összeválogatni ugyanezta szettet, 58 ezernél járok, s még nincs paszta, csatik, ventik, meg kitudja mifenék
Azért jött be ez az EK mert ha jól figyeltem csak egy flakon desztvíz kell azt ereszd el a hajam?
Aztán ahogy ismerem magam, szépen lassan úgyis átalakulna a szett.
Már szemeztem is az alaplapi blokkokkal, 30K"Minden állat egyenlő, de egyes állatok egyenlőbbek a többinél." (George Orwell - Állatfarm)
-
DigitXT
nagyúr
válasz MontyCrew #46340 üzenetére
Biztos van, csak CPU-nál számithat is az a pár fok, VGA-nal meg nem, mert brutálisan túl van hűtve a gyári léghűtéses megoldásokhoz képest. Szóval pl. 50 vs 60 egy GPU-nak mindegy, míg egy 70 vs 80 a CPU-nak nem biztos. Én személy szerint olyan blokkot vennék, ami tetszik, rámegy a karira, és jó árban van. A példában említett 10 fokban sem nagyon hiszek amúgy, de biztos lehet találni összehasonlító teszteket. (CPU-blokkok közt is ritka az ilyen nagy eltérés: jobbak közt tényleg csak pár fok van.)
-
ThodEE
őstag
válasz MontyCrew #46836 üzenetére
Ehhez hozzá kell tenni hogy alapórajelen 130W , és szerintem 4GHzen már a 150-180at is súrolja, és amit mindenképp hozzá kell tenni hogy mekkora radiátorral, mert nálam 2triplával volt 34-35 fokos a víz csak hogy 5870+5970+i7 930 volt a körbe, akár hogy számolod az már ~5-600W
http://picasaweb.google.com/116647084346941867867/1155?authuser=0&feat=directlink
-
ThodEE
őstag
válasz MontyCrew #46841 üzenetére
Nem rosszból mondtam remélem nincs harag , csak tényleg sok mindentől függ a víz hőfoka, volt a CPUmon 1db tripla radi, 2ő ventivel, volt a vízhőfok 40fokos is
Most pedig épp tönkrement a vízhőmérőm, mikor 2 tripla hűti csak a procit, 3 ventivelDe mire megjön az új mérő ideér az új D5tető és az EK 7970block szóval nemtudom meg hogy most mennyire vagyok szoba hő közelébe
Persze én is felelőtlen voltam a 30as kijelentéssel mert lehet a szobájába 32fok is, meg lehet neki olyan körülmény amitől még több, utólag is bocsánat
[ Szerkesztve ]
http://picasaweb.google.com/116647084346941867867/1155?authuser=0&feat=directlink
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest