Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Konvektor korszerűsítés - Computherm KonvekPRO felszerelése Q7RF szobatermosztát
- Öregszem
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT.hu
Ubiquiti hálózati eszközök - téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
vicze
félisten
válasz tothbe #11365 üzenetére
Halkan megjegyezném, hogy valami furcsa módon, ha minden Unifi switchre kötött eszköz 100-as (FastEthernet) akkor a switch is 100-ast fog kérni upstreamen (konkrétan ha kézzel GBit-re rakom ledobja magát), így elég könnyen meglehet, hogy ugyanez a probléma fennállna egy Flex mini-vel is (persze csak SFP probléma esetében).
-
vicze
félisten
válasz tothbe #11370 üzenetére
4 mini-m van, mindegyik 1GBit-en csatlakozik, kivéve amire csak 100-as IoT van aggatva, az 100-on. (kábel agyontesztelve vitte a Gbitet gond nélkül)
Én se értettem teljesen, de ez van...Szerk: Amúgy a Mini-k valamiért amúgy is elég érzékeny lelkületűek, a U6LR után ezekkel volt a legtöbb gondom, nagyon rendszeres, hogy elvesztik az adoptálást és több FW frissítés után újra kellett őket adoptálni, volt már hogy mind egyszerre, ami elég bosszantó.
[ Szerkesztve ]
-
-
vicze
félisten
válasz tothbe #11518 üzenetére
Írták, hogy 5napj már sikerült egyszer felrakják a blogpostot.
Csak általános rácsodálkozás, hogy a U6 elég sokáig lett húzva, a 7 certezést meg 1hónapja se kezdték meg.
Mondjuk a 7 nagyrészt csak a 240 és a 320-as ETH-t hozza sebességhez, amiket senki nem fog használni amúgy se. Nyilván más dolgokat is, de az sokára lesz mire elterjed. -
-
Egon
nagyúr
válasz tothbe #11744 üzenetére
Milyen az az "ilyen szintű" rendszer, főleg ha mondjuk otthoni felhasználásra veszi valaki?
A túltolt biztonsági követelmények mindig kontraproduktívak. Mint a 24 karakteres, hetente lecserélendő jelszó."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
kis.zsolt
tag
válasz tothbe #11744 üzenetére
Valahol a két oldal közt állok. Nekema cégnél (IT-s vagyok) sajnos adnak olyan jelszót egy munkafolyamathoz, mely 60 percig él, de a melót nem tudom befejezni, mert egy óránál tovább tart. Ez nem jó.
De ahogy manapság saját otthoni rendszeremen látom a napi több tucat betörési próbálkozást, megértem a bekeményítést, és élni is fogok vele.
Azzal is egyetértek, hogy kontraproduktív: most pl. egy halom automatizálást - ami összefonódott az UniFi Protect-el és a Network Controllerrel a Home Assistantban - dobhatok a kukába, vagy legalábbis pihentetnem kell, míg nem írnak hozzá aktualizált verziót.
De elfogadom, ez van, és nem ellenünk van.Ne kérdezd: LEGÁLIS!!!
-
Friczy
senior tag
válasz tothbe #11746 üzenetére
A jelszavak törhetősége érdekes kérdés. Nyilván, brute-force-szal minden törhető, csak idő kérdése. Azonban nem mindegy, hogy jelszót távolról, bejelentkezési kísérletekkel törnek, avagy lokálisan, a hash ismeretében. Távolról egy hosszú jelszó gyakorlatilag nem törhető, főleg, ha bizonyos beépített korláttal élünk (adott kísérlet után kötelező szünet).
A hash ismeretében könnyen törhető sok minden, ez viszont pont a szolgáltató felelőssége, hogy mennyire tudja a hash file-t megvédeni. Azaz ha valaki a 2FA-t erőlteti, az tulajdonképpen a saját gyenge védelmét reklámozza -
kis.zsolt
tag
válasz tothbe #11748 üzenetére
Sajnos igazam lett: egyetlen UniFi integráció sem megy Home assitant alatt (Network, Protect, Access), mióta beállítottam az MFA-t, pedig helyi címeket használok és helyi hálózatban vagyok.
Kikapcsolva az MFA-t minden megy, mint a boldog békeidőkben.Ez érdekes lesz, különös tekintettel, hogy piszkosul sok automatizációm épül gépjármű és ember észlelésre.
[ Szerkesztve ]
Ne kérdezd: LEGÁLIS!!!
-
bon
őstag
válasz tothbe #11766 üzenetére
Meg végül is cloud key is benne van ha jól értem. Az ára szimpatikus a nemrég vásárolt UXG-Lite-omhoz képest, miben tud kevesebbet, hogy még olcsóbb is? Elgondolkodtató a cucc, bár controller van külön nálam. Nekem a 2,5gbit-es portok jó lennének, akár optikával. mert oké, hogy bemegy wan-on a 2,5gbit, de a switch felé már nem tudom átküldeni.
A számítógépnek lelke van! - ASUS Prime Z690-P, Intel CoreI7 13700, 2x16GB DDR5 5200MHZ Kingston, RTX4070 Super, Sound Blaster Z, Cooler Master Cosmos C700P
-
bon
őstag
válasz tothbe #11778 üzenetére
Adott szekrény1: ebbe jön be a net, UXG-PRO-ba, belőle optikán megy át az alatta lévő USW-Pro-24-be, innét menne tovább a másik portján az optika a szekrény2-be: egy USW-Pro-24-POE-ba. Majd innét menne tovább a még nem létező szekrény 3-ba az optika a kérdéses USW-Aggregation-ba, ahol szekrényen belül az egyik port menne egy USW-Pro-24-be. Az USW-Aggregation-ba másik portja egy UNVR--PRO-ba menne, a harmadik portja meg egy Synology nas 10gbit-es hálókártyájába.
A számítógépnek lelke van! - ASUS Prime Z690-P, Intel CoreI7 13700, 2x16GB DDR5 5200MHZ Kingston, RTX4070 Super, Sound Blaster Z, Cooler Master Cosmos C700P
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz tothbe #11785 üzenetére
A topológia nem a legjobb az biztos, de, ha nincs más sajnos akkor muszáj az ember ilyen megoldásokhoz nyúljon.
bon
Ez egy switch csak only SFP+ portokkal, ahova be tudsz kötni egy switchet, ott ez is működini fog, a hatékonysága ugyanannyi, mintha egy switchet kötnél egy másik switchre.Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
Tusuka
tag
válasz tothbe #11826 üzenetére
Szia,
ebben biztos vagy, hogy udm-pro lan portjai összesen 1GBit-en osztoznak?
Az ubi fórumon azt találtam, hogy bizonyos verziótól már 2.5GBiten.Forrás: https://community.ui.com/questions/1GB-backplane-clarification-please/fd947197-ad99-404b-9600-fec832ffba9e
Most akkor mi az igazság?
Köszi -
vicze
félisten
válasz tothbe #11952 üzenetére
Cloud Gateway Ultra már van, arról beszéltem.
Szóval van, kihagyva az álmokat meg a kulcsokat:
UniFi Express (Controller + WiFi + Router)
Cloud Gateway Ultra (Controler + Router, Wifi nélkül)
Gateway Lite (Router only)
Gateway Max (Router only)
Gateway Pro (Router only)Az Ubi nevezéktan olyan gyönyörű lett, hogy valami csodálatos.
-
vicze
félisten
válasz tothbe #11956 üzenetére
"enterprise család fog megújulni"
Mármint melyik Enterprise router termék fog megújulni? Ugye ami nincs...Ubiquiti-nek van talán 1db nagyvállalati terméke(CloudKey Enterprise). A annak hívott switcheknek 0 köze van egy Enterprise termékhez (nincs cserélhető táp, csak egyéni megoldással can redundancia, ami még auto failovert se tud), az U6-Enterprise közelében nincs a UAP-XG-nek, de még a AC-HD-nek sem, csak egy termék jelölés és nem jelent semmit.
De végre árulnak dust covert, jéj. (Ezt meg is rendelem. )
[ Szerkesztve ]
-
bon
őstag
válasz tothbe #11956 üzenetére
Pedig én úgy látom, hogy otthoni és kisválalati környezetben is egyre gyakoribb a rack szekrény, így oda meg illik rakni rack-es eszközöket.
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz tothbe #12373 üzenetére
Én nem vinném ki semmi esetben a Utility teljesen felesleges, ha csak nem egy oszlopra akarja tenni az ember. Bent lerakni egy nagy teljesítményű PoE feladót, abba beakasztani a kifelé menő kábelt és máris központból van megtáplálva a Flex.
US-8-60W teljesítménye a korábbiakban említettek miatt felejtős, azzal a benti eszközöket célszerű direktben megtáplálni.
Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
őstag
válasz tothbe #12417 üzenetére
Igen a kicsi PTZ.
Még nem volt ilyen motoros, mozgó kamerával dolgom.
Gondolom van egy alap látószöge amire be van állítva és azt nézi, vagy tudja hogy mondjuk egy ház sarok részre helyezve a 270 fokban megy ide-oda mozogva és ha mozgás van akkor rögzít és követi a személyt/autót?
Vagy látja a szokásos 100 fok környékét és az abban lévő mozgás esetén indul meg és követ?A mostani unifi kamerák már szimpatikusak, és eddig csak beltéren (garázsok, szuterén) használtam őket, ám most 2db G5 Turret Ultra már felkerült kültérre.
Emiatt gondolkodom azon, hogy a külön NVR Hikvision 5db kamerás rendszerem felszámolom, és lecserélem Unifi kamerákra.
Ezek kinn helyezkednek el, ház sarkoknál egyik helyen 2db másikon 3db van, és nem tudom a 2db-ot ki tudnám-e váltani 1db PTZ-vel vagy oda is kell a 2 kamera, mert akkor lehet nem PTZ az árak miatt hanem a fenti G5 turretek mennének. A Hikvision kamerákhoz UTP kábelek vannak kihúzva bár analógként vannak használva, egyelőre utp-kként csak 2-2 szál van használva, mert a táp külön 1-es rézen megy nekik ki. De semeddig sem tartana feldugvégeznem a kábeleket amik cat6a f/ftp-k, és a Hikvision NVR is már abban szünetmenteses szekrényben van amiben van switchem a rendszerhez.#12416DJ. Ru$y
Ma megjött a POE++ táp, de szerintem az Utilityben bennhagyom egyelőre használatlanul a hozzávaló tápot.[ Szerkesztve ]
joceehunt felhasználónak 60 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=joceehunt
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz tothbe #12430 üzenetére
Nem csak Unifiben kell gondolkodni Ubiquiti esetén. Én 2 db AC Loco-t tennék arra a 130 m-re és még az is bőven overkill.
Dzsano89
A műhelyben pedig egy "mindentől független" második routerrel wifit szórni. Az oszlopos wifi kamerák jelenleg működnek vagy az is a terv része?
Ha kell a kamerának is wifi, oda +1 antenna minden oszlopra és nem wifis kamerát raknék, hanem sima kábeleset.[ Szerkesztve ]
Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
gyuszos
tag
válasz tothbe #12448 üzenetére
"...így nem megy olyan gyorsan tönkre"
Abszolút. A sima "consumer" kategóriás ptz-k mechanikája megdöglene pár hét után.
Elég meghallgatni őket mozgás közben, vicc.....Sajnos a gyártók is trükköznek, pl. a sima cső (vagy box) kamerákból is van zoom-os verzió már 30-50ezerért, de az sem arra való, hogy egy őrszolgálat óránként játszon tele és wide között...., mert nem fogja bírni.
-
kis.zsolt
tag
Erre egy jó kis sztori, olyan igazán UniFi-s:
Évek óta álmodtam egy komolyabb kapunyitó rendszerről. Olyan kamerás, érintőképernyős, beszélős, egyedi, és dizájnos dologról. Végre 2020-ban szembe jött velem az UniFi Door Acces Kit, és nem bírtam levenni róla a szemem. 2020.12.11-én vettem is arany áron belőle, mert a bemutatott és leírt tudása alapján pontosan az kellett nekem, amit ott leírva, és videókon bemutatva tudott, nem utolsó sorban pedig piszok jól nézett ki.
Egy komolyabb családi vitát váltott ki az ára, kis híján váló ok lett, de csak azért is megvettem:
És mi ebben a tipikusan UniFi-s?
Konkrétan töredékét sem tudta annak, amit leírtak. Több tucat fw frissítés, levelezés a supporttal, szomorú és csalódott bejegyzés a fórumukba, mire elkezdtek mozogni a témában. Végül mire használható lett volna, tönkrement a kijelzője. Voltak olyan jó fejek, és gariban cserélték a garancia letelte után is. Majd egy évre rá az is tönkrement, pedig még a fólia is a képernyőn volt és beltérben használtuk - nem egy jó pedigré a Door Access vonalnak.
Végül a 3. ingyenes garis cserére egy Access Reader Pro G2-t kaptam, ami egyelőre tökéletes. Már 4 komoly vihart/zivatart élt túl, úgyhogy remélem bírja majd a továbbiakban is. Ha nem, akkor el fogom engedni ezt a vonalat.Ez a kis szösszenet mutatja be, mennyire nem foglalkoznak alapvetésekkel, de mikor a kritikus tömeg megérkezik a fórumukra, és döngetni kezdik a kaput, no akkor nekiállnak és megcsinálják.
Így lett az, hogy idén márciustól (tehát durván 3 évet és 3 hónapot kellett rá várni) működik úgy a kütyü, ahogy azt annak idején bemutatták. Az előtt még a csengő gomb sem működött rajta évekig.Úgy érzem, ez lesz ezzel a G5 PTZ-vel is. Remélem addig bírni fogja a mechanika.
Ne kérdezd: LEGÁLIS!!!
-
őstag
Köszönöm az infókat, én akkor elengedem a PTZ vonalat, már örülök hogy nem vettem meg, a célra elegek lesznek szerintem a G5 Turret Ultrák is nekem. Árban ugyanott leszek a 2db többlettel.
joceehunt felhasználónak 60 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=joceehunt
-
válasz tothbe #12455 üzenetére
Új gateway érkezett: Enterprise Fortress Gateway
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy ruhás topik
- Windows 11
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Ukrajnai háború
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Milyen monitort vegyek?
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Mesterséges intelligencia topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Hibátlan - Western Digital Blue SN580 1TB m.2 NVME SSD
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB Független
- Hibátlan - GIGABYTE Aorus GeForce GTX 1080 Ti Waterforce Xtreme Edition 11GB GDDR5X 352bit VGA
- Goldshell Mini DOGE pro bányagép 205MH/s 220W Dogecoin LTC (LTC Doge Bells termelésre is jó) miner
- Hibátlan - BITFENIX Formula BF750G 750W 80 Plus GOLD ATX tápegység
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest