Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Slowman

aktív tag

válasz *Ropi* #2879 üzenetére

Ez valóban nem volt egy nagy ötlet a Pentaxtól :( . De azért nem mindegyik pentax ilyen, pl a K10D/K20D-n van a felső kijelzőn is világítás és rendesen AF visszajelzés is és szerintem a K200D-ben már megoldott a K100D problémái. Az új gép a K-7 pedig egy igen jól eltalált masina lett, a tesztek alapján van olyan mint egy 50D.
    Erről a K-x-ről meg annyit, hogy ez kb a Canon 1000D versenytársa 130k-s kategória, amit nem kell bemutatni sztem. Azért valljuk be nem csak ennél a cégnél/márkánál van spórolás az alsóbb szegmensben, azért az 1000D sem egy leányálom :N . Nyilván a vásárlóréteg is tökre eltérő mint a középkategóriába pozicionált gépeké.
    Távol álljon tőlem és nem azért, hogy most visszavágjak, meg most sértettnek érzem magam mert az általam választott márkát "szidják" (hozzáteszem jogosan, mert vannak "furcsaságok" ;] azért megőrülnék AF visszajelzés nélkül ).
    Egyik ismerősömnek van egy 500D-je és egy 17-55/2.8 IS USM-je (amit szerintem bitang jó lencse) és ő sincs megelégedve maradéktalanul a szettel - más kérdés, hogy nem tudja használni ;] , de nincs is ideje túlzottan foglalkozni vele, csak azt remélte, hogy vesz fél misiért egy gépet és az majd azt csinálja amit ő akar ;] ami butaság - a lényeg, hogy sokszor cserélünk gépet, és én biztos, hogy azért a pár megapixelért és jelentősen jobb szenzorért sem cserélném el a K10D-met - ritkán érzem hátrányát ezeknek, persze munkánál fontosabb a jó szenzor elég ciki zajos képet odaadni a megrendelőnek - .
    Nekem kínlódás azzal az egy vezérlőtárcsával állítani a rekeszt és záridőt - persze lehet megszoknám - és sok dedikált gomb hiányzok róla amit már megszoktam és Canon példánál maradva minimum a 40D-n voltak rajta anno mikor a gépemet vettem, ami 2X annyi volt mint egy K10D. Lassabban tudom beállítani az 500D-n a fókuszpontot, két gombot kell egyszerre nyomkodni meg ilyesmi, másrészt egy sötét lyuk a keresője az enyémhez képest. Szerintem ezek is elég bosszantóak és ez a gép 180k most.
    Ami viszont tagadhatatlan tény, hogy munkára inkább C/N mert ott van mód esetleg nagyobb bővítésre FF váz, jobb kompatibilitás stb. minden ami a munkához kell. De azt nem árt szemelőt tartani, hogy a felhasználok többsége nem munkára, hanem hobbi célból használja ahol a rosszul sikeredett kép csak bosszúságot, nem pedig mínusz bevételt okoz. Nyilván te más szemszögből látod, neked ez a munkád és nem te akarsz a fényképezőgéphez igazodni, hanem az legyen olyan ami neked kell.
    Bocs a hosszú rizsáért :B !

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés