Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Konvektor korszerűsítés - Computherm KonvekPRO felszerelése Q7RF szobatermosztát
- Öregszem
- Szólánc.
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Slowman
aktív tag
Ez valóban nem volt egy nagy ötlet a Pentaxtól . De azért nem mindegyik pentax ilyen, pl a K10D/K20D-n van a felső kijelzőn is világítás és rendesen AF visszajelzés is és szerintem a K200D-ben már megoldott a K100D problémái. Az új gép a K-7 pedig egy igen jól eltalált masina lett, a tesztek alapján van olyan mint egy 50D.
Erről a K-x-ről meg annyit, hogy ez kb a Canon 1000D versenytársa 130k-s kategória, amit nem kell bemutatni sztem. Azért valljuk be nem csak ennél a cégnél/márkánál van spórolás az alsóbb szegmensben, azért az 1000D sem egy leányálom . Nyilván a vásárlóréteg is tökre eltérő mint a középkategóriába pozicionált gépeké.
Távol álljon tőlem és nem azért, hogy most visszavágjak, meg most sértettnek érzem magam mert az általam választott márkát "szidják" (hozzáteszem jogosan, mert vannak "furcsaságok" azért megőrülnék AF visszajelzés nélkül ).
Egyik ismerősömnek van egy 500D-je és egy 17-55/2.8 IS USM-je (amit szerintem bitang jó lencse) és ő sincs megelégedve maradéktalanul a szettel - más kérdés, hogy nem tudja használni , de nincs is ideje túlzottan foglalkozni vele, csak azt remélte, hogy vesz fél misiért egy gépet és az majd azt csinálja amit ő akar ami butaság - a lényeg, hogy sokszor cserélünk gépet, és én biztos, hogy azért a pár megapixelért és jelentősen jobb szenzorért sem cserélném el a K10D-met - ritkán érzem hátrányát ezeknek, persze munkánál fontosabb a jó szenzor elég ciki zajos képet odaadni a megrendelőnek - .
Nekem kínlódás azzal az egy vezérlőtárcsával állítani a rekeszt és záridőt - persze lehet megszoknám - és sok dedikált gomb hiányzok róla amit már megszoktam és Canon példánál maradva minimum a 40D-n voltak rajta anno mikor a gépemet vettem, ami 2X annyi volt mint egy K10D. Lassabban tudom beállítani az 500D-n a fókuszpontot, két gombot kell egyszerre nyomkodni meg ilyesmi, másrészt egy sötét lyuk a keresője az enyémhez képest. Szerintem ezek is elég bosszantóak és ez a gép 180k most.
Ami viszont tagadhatatlan tény, hogy munkára inkább C/N mert ott van mód esetleg nagyobb bővítésre FF váz, jobb kompatibilitás stb. minden ami a munkához kell. De azt nem árt szemelőt tartani, hogy a felhasználok többsége nem munkára, hanem hobbi célból használja ahol a rosszul sikeredett kép csak bosszúságot, nem pedig mínusz bevételt okoz. Nyilván te más szemszögből látod, neked ez a munkád és nem te akarsz a fényképezőgéphez igazodni, hanem az legyen olyan ami neked kell.
Bocs a hosszú rizsáért !
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs