Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• addikt

válasz Cathfaern #171 üzenetére

Ok, mondtam, hogy nem tudom pontosan, csak valahol ezt olvastam. Meg azt is, hogy majd jön valaki, aki tudja.:)

''Annyira vagyunk egészségesek, amennyire a gondolataink humánusak.''

• DrSoul

őstag

válasz Cathfaern #171 üzenetére

Na látjátok! :D
    Így vegyen az ember 3-4 MP-es gépet, hogy aztán elég az 1.3 MP... :DDD
    Egyébként (ahogyan itt már írták) ezt most általában mondom minenkinek. Mindig az a lényeg, mire kell a gép. Szvsz 9x13 -tól 13x19 -ig (képformátum) egy kb. 2MP gép bőven elég. Altalában ekkorába hivatunk elő.
    De ha már pl. A4-A3-as fotokat akarunk, és az ember szeret fényképezni, jobb egy analóg (egyelőre). Ha valaki diázni akar, szintén az analóg a jó. Azt számoljátok össze, hány MP egy diavetitőből kijövő kép a falon! :DD
    És nehogy azt gondoljátok, hogy ''Jó, profi film, de ki használ ilyet...'' Egy professzionális tekercs pár ezer forintból megvan. Csak itt jön a lényeg: tudni is kell rárakni valamit! :D Ott nem nagyon lehet ''ellőni'', ott pontosan kell fotózni, mindenre figyelve. Nehéz. De megéri. Inkább egy jó fénymérő nem árt, arról nem esik említés, pedig fontos. De egy jó (ami pl. spotban is mér) ha jól emlékszem úgy 80.000 Ft-tól indul...
    És mondjuk ha valaki plakátokat akar, arra is az analógót javaslom, de nem 35mm-t, hanem nagy formátumot. Mert ugye ilyen is van, akkor azt már ne is hasónlítsuk a digitálishoz... :DD

Bocs, igy megkavarva mindent, csak Tildynek: nekem is A60-om van, de még ha jobb is lenne. A kérdés: jó makrót vakuval... nincs. Lehet itt forgatni a szavakat, de inkább direktbe mondom: a fotózás is fizika, vannak törvényei, ezt tudomásul kell venni, és kész! :D Ha az ember jó fotót akar, mindig a legoptimálisabb körülményt válassza, még ha a gépe is jó. Mert mindig a max-ra kell törekedni. Tehát lehetőleg (csak példa) ne a napfénnyel szembe fotózzunk, az korrigáljuk trükkökkel meg segédeszközökkel... Nincs értelme. Mindig számoljunk a fénnyel, még ha azt gondoljuk, hogy nem fontos.

Mindig az X jelöli a pontot...

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés