Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tirexi
addikt
válasz Kolondrum #20232 üzenetére
Onnan tudom, hogy kevés a fesz, hogy tegnap előtt kivágott videó konvertálás közben kékhalállal 1.375V-on. Most 1.38V-al egyenlőre nincs gond. (ma konvertáltam egy másfél órás videót nem volt gond) De nézd azt is, hogy ez terhelés közben a Level 2-nek köszönhetően csökken 1.37V köré.
Tudod én az a fajta vagyok aki kifogja mindig az anti tuning cuccokat és ez is egy olyan dolog. (4.6Ghz-hez nekem 1.36V kell a kékhalál mentességhez)Magas lenne? Miért magas? Múltkor még az volt, hogy mehet akár az 1.45V-al akár 85 fokig is.
Egyszer élek nem szórakozok vele tolom neki azt amit bír... ennyi.
LinX-et nem tolok mert kékhalálom lenne 10mp alatt.Én mondtam, hogy nem szórakozok ilyen semmirevaló e-penis növelő programokkal.
-
Gaben01
őstag
válasz Kolondrum #20316 üzenetére
Nekem 4,2GHZ-en dob átlagban 107-110gflop körül a 2500K.Ahogy már többen többször is írták,tegyél egy próbát HT off is.Ha nincs jelentős változás,akkor lehet tovább okoskodni mi lehet a gond.
http://9gag.com/ A függőség garantált. || Friends are like snow flakes. If You pee on them, they disappear.
-
Tirexi
addikt
válasz Kolondrum #20321 üzenetére
Úgy látom te is a xar teszt program miatt csinálod a tuningot nem azért, hogy kihasználd a CPU-dat mert fogalmad sincsen a HT ki vagy be kapcsolás következményeiről.
Ugyan az vagy mint Asuspc csávó az is ilyen volt.
Kikapcsolt HT-vel hogy örült annak hogy több GFlops-a lett ami itt jegyezném meg, hogy e-penis növelésén kívül másra nem jó kb.
Aztán végül még is csak visszakapcsolta mert lehet, hogy egy tesztprogramban többet kapsz de 8 szál helyett csak 4-en fog dolgozni a CPU-d.
Mondjuk ha nem konvertálsz videókat vagy nem futtatsz Nasa számításokat és csak játékra kell akkor a gép akkor mehet a HT off. Esetleg BF3-ban kellhet még a HT.
Btw a Current Limit miért csak 130? Az is ugyan úgy mehet 250-re mint a többi...(#20328) SymbianOS:
Na várjál ez most HT nélkül volt?
Pincehely barátom HT nélkül nekem sem kell 1.38V a 4.7Ghz-hez... -
félisten
válasz Kolondrum #20344 üzenetére
Az érdekes, hogy az 1.33 és az 1.335v idle ugyan az (1.336v), de terhelve utóbbival 1.32 alá nem esik.
Ez tegnapi kép, éjjel készült félkómásan: [link]hitman,! Hát ha nem írtad el és valóban 35 fok akkor az nem jó.
[ Szerkesztve ]
2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
-
-
Cadal
őstag
válasz Kolondrum #20375 üzenetére
Ha auto-n van akkor 1.6xx körül alakul, de pincehely tanácsára manuálisan állítottam be 1.86x V-ra (Az értékét én határoztam meg, Horesz1975 beállításihoz közelítve).
-
katt777
félisten
válasz Kolondrum #20380 üzenetére
Hát, nézz utána, hogy tesztelték-e már. Az biztos, hogy mire én konfigot frissítek, arról az időről még terveket sem hallani egyik gyártó részéről sem. Max VGA-t cserélek, ha nagyon szükséges lesz, esetleg 1 év múlva, ez a cucc bőven jó még pár generáció alá.
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
MPowerPH
félisten
válasz Kolondrum #20383 üzenetére
Biztosan menni fog benne. Maximum egy kicsit rosszabbul teljesít majd benne az Ivy, mint egy konkrétan alá tervezett lapban. De ez sem törvényszerű, mivel inkább csak az IGP fog nagyobb változáson átesni.
reset: Na ugye. Hőfok is kicsit feljebb mászott az AVX miatt, így teljesen rendben van.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
katt777
félisten
válasz Kolondrum #20383 üzenetére
No de hol és ki tesztelte???
BMW001: Ezt a véleményt mire alapozod? Az eddig tesztelt "next gen" lapok többsége valójában nem volt az. Persze, beletenni lehet next gen cuccokat de pl. ivy procikat bios frissítéssel nyilván másba is, hardveres PCI-E3.0 viszont korántsem lesz, ha már nincs benne valamiben, stb. Ameddig ráadásul a már kiadott technológiákkal szerelt alaplapok első generációival is rendszeresen baj van, addig én még kevésbé hiszek a pre-cuccok tudásában és megbízhatóságában.
Gazsi00: HD3000-ben van 30% tuningpotenciál, amelyet 80% órajel-emeléssel lehet kihozni belőle. A diszkrét VGA-kkal ellentétben viszont hiába a sebesség, ha valamit a kari nem tud, Oblivion pl. HDR-rel csak nagy szürkeség, némelyik játék meg nem is hajlandó elindulni rajta.
Qru: Az új generációs Intel procik kb. 10%-ot szoktak gyorsulni, ezt már E6xxx-tól követem.
srichard: Az enyém tökéletesen bevált. Teszt a honlapomon. Ha már a házad is Ninja. Jobb, mint a Freezer Pro, és 13k (legalábbis én annyiért vettem decemberben).
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
ÁdiBá
veterán
válasz Kolondrum #20463 üzenetére
Biosban, Load Line 1
Feszültség fixálva. Bár most hogy mondod lehet picit többet ad a procinak 1.280V helyett, még nem igazán néztem meg csak teszteltem.
Azt tudom mikor nincs terhelve a masina 1.280V ír a rendszer is (cpu-z).
Majd hétvégén visszább veszek...[ Szerkesztve ]
ÁdiBá
-
ÁdiBá
veterán
-
ÁdiBá
veterán
-
XaraX
addikt
válasz Kolondrum #20551 üzenetére
Nem tekintem stabilnak, tudom, hogy az.
Így használom hónapok óta.
Ha már őszinteség, a LinX meg IBT lósz@rt sem ér, ha stabilitást keresel.
LinX stabil rendszer lazán elhasal napi használatban.
Kiindulásnak jó, de korántsem garancia.
10 kör Linx, némi Vantage, kis SuperPi, esetleg egy csöpnyi 3DMark11.
Ha kibírta, bizakodhatsz.
Mehet napi használatba, kb 95 %, hogy jó lesz.
Nálam a legtutibb, ha a NFSHP 15 perc körüli versenyét végigtolom, ha ott nem hasal el, akkor sehol.
Egyébként, a lépen látszik, most IGP-t használok, némileg húzva, mert így 1600X900-ban eldöcög az NFSHP.
Dedikált vga-val minimálisan csökkentett fesszel is rendben van.
(#20550) tomic
Nem tudom, elvileg a lap a 0307-es biostól ismeri( feltételezem, ez az alap bios).
Ha a lap biztos jó, esélyes a cpu.
Spicer-t dugtál rá?
Habár emlékeim szerint cpu nélkül, vagy hibás cpu-val nem csipog..[ Szerkesztve ]
-
N_A_S
veterán
válasz Kolondrum #20551 üzenetére
Viszont XaraX kollégának lehet kicsit nagyobb rutinja van ebbe
majd 40 kör max ramos LINX AVX és IBT 15 kör után talán
Én meg még akkor se !!! Majd ha a Crysis2 multi nem fagy akkor stabil előtte meg bőven elég 10-20kör, hogy LINX vagy IBT az mindegy, lényeg hogy AVX-es legyen és ezt úgy mondom neked hogy Én korábban képes voltam egész éjszakákon át is futtatni, csak aztán rájöttem hogy totál fölösleges mikor 12óra LINX stabil beállítás után is ugyanúgy 0x124-el szálltak el a gémek[ Szerkesztve ]
https://tinyurl.com/phnas
-
Tirexi
addikt
válasz Kolondrum #20651 üzenetére
A híres Offset nekem terhelés alatt 1.25V-ot is adott a CPU-nak miközben az átlag 1.36V körül volt és akkor mondtam, hogy többet az a mód nem lesz.
Tudom érdekes jelenség de a táblázat és a monitorozó diagram is azt mutatta. Már bánom, hogy nem csináltam belőle screenshot-ot. -
rtitusz
őstag
válasz Kolondrum #20690 üzenetére
Gyári órajel, és szorzó, gyári hűtővel. Azaz a Turboo boost miatt 3,5 GHz.
100%-os tehelés, úgy hogy mind a 4 mag 100%-on fut, és a HT miatt mind a 8 Thread is 100%-on.Emellett produkált 76-78 fokot, de ami inkább kérdéses, hogy mért csak 1200-on járatta a hűtőt, ha most meg ugyan olyan helyzetben 1900-on forog. Most nem is 76 fokos a CPU, csak 61.
-
rtitusz
őstag
válasz Kolondrum #20694 üzenetére
Akkor nem tudom. De ugyan az a program, ugyan olyan körülmény mellett produkál más hőmennyiséget. De szerintem, mikor 78-ra felkúszott a hőmérséklete, akkor is vissza hűthette volna a gép, mert a proci ventilátora csak 1200-n pörgött, most meg a már említett sebességen. Lehet, hogy veszek hozzá valami szaftosabb hűtőt.
-
-
-
helkis
veterán
válasz Kolondrum #20704 üzenetére
dehogy.. az sandE - s2011-es cucc x79-el megspékelve.. az 1366 utódja - [link] amiról beszélsz az a 3930k, és a 3960x procik.
ide az ivy csak úgy beteszi majd a lábát, április körül berakod a lapodba és megy.. - [link] ez meg 3770k lesz..[ Szerkesztve ]
"Egyedi vagy és megismételhetetlen! Csakúgy, mint bárki más!!!'" - 3Dmarkillers - hwbot.org
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Elemzés Intel Sandy Bridge teszt
- Ukrajnai háború
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Öregszem
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Óra topik
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- További aktív témák...
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest