Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- MárkaLánc
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Asszociációs játék. :)
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Bambanő háza tája
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Csalók a Facebookon.De ennyi???
-
LOGOUT.hu
Router gondok
Új hozzászólás Aktív témák
-
csabyka666
veterán
válasz Keeperv85 #7631 üzenetére
Hali!
Szerintem próbaképp' nézd meg egy sima USB stick-kel a netet. Ha a router nálad állandóan szakítja a kapcsolatot, a Vodánál viszont teljesen jó, akkor azt is el tudom képzelni, hogy nálad valami hálózati gond van...persze akkor miért volt jó eddig...
No, mindenesetre én megpróbálnám csak stick-en keresztül, hogy meg lehessen állapítani egyértelműen, hogy hol a hiba.
Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
csabyka666
veterán
Egy kérdésem nekem is lenne. Adott egy "Conceptronic c54brs4" router. Tudni kell róla, hogy - bár prémium kategória volt anno - már több mint 5 éve megy gyakorlatilag kikapcsolás nélkül, tehát nem keveset nyüstöltem.
A napokban kezdte el azt, hogy megszakítja a netet, de emellett még a router is megfagy, szal' a menüjébe se tudok belépni. (a net: T-Home ADSL 5mbit)
Azt vettem észre, hogy ha kihúzom az ADSL modemet a router WAN-jából, és újraindítom, akkor tökéletesen működik a router. Tudom böngészgetni a belső menüjét gond nélkül. Azonban amint rádugom a netet, felkapcsolódik, van is netem, de 10-15 másodperc múlva a net elszáll, illetve a router menüje ismét elérhetetlen.Találkozott már valaki ilyen jelenséggel?
Ha elromlott, hát elromlott, veszek másikat, de szeretném tudni, mi a probléma oka.
Köszi a válaszokat!
Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
csabyka666
veterán
Valaki erre is mondjon egy okosságot pls...
-
csabyka666
veterán
válasz Intruder2k5 #7643 üzenetére
Csak aktív internetkapcsolat esetén. Ha nem dugom rá az ADSL modemet, akkor nincs vele gond. Kipróbáltam másik adapterrel is, de ugyanúgy megfagyott. Valamikor többet is kibír, mint 10-15 másodperc, de nem stabil...
Eddig nem produkált hasonlót.
-
csabyka666
veterán
válasz Intruder2k5 #7648 üzenetére
Nos, úgy még nem próbáltam meg. Ami biztos, hogy nem a kábel okozza a gondot, mert 2 különbözővel is kipróbáltam, és mindkettővel megszakadt, de ha ugyanezt a kábelt a modem és a gép közé rakom, akkor tökéletes.
A dolgot tovább nehezíti, hogy most épp' jó. Jelenleg a routeren keresztül netezek. Eddig a csatlakozás után hamarosan megszakadt, most meg jó. Nem értem...
Megpróbálom, amit mondtál!
-
csabyka666
veterán
válasz Intruder2k5 #7648 üzenetére
Eszembe jutott még egy dolog. Régebben portforward-ot állítottam a router mögötti gépeknek, hogy ezáltal tudjam használni a torrentet aktív módban.
Kicsit beleástam magam a router menüjébe, és ott azt láttam, hogy a DHCP 192.168.2.100-tól 192.168.2.200-i osztja ki az IP-ket. Én viszont 192.168.2.201-es IP-re forwardoltam a portokat, tehát az előbbi tartományból elvileg kiesik.Elképzelhető, hogy összeomlasztotta a rendszert? Eddig hogyhogy működött?
-
csabyka666
veterán
válasz Intruder2k5 #7653 üzenetére
Akkor hol lehet a probléma?
Sikerült belekeverednem a dologba...
Van ugyebár a DHCP. Neki az a feladata, hogy kiossza az IP-ket egy bizonyos tartományban. Ha portokat nyitok egy gépnek, akkor azt ezen a tartományon kívül célszerű megtenni, hogy elkerüljük az IP-ütközéseket? (a fix IP-s gépeket nem látom a DHCP kliensek listájában, ezért kérdem)MOD: Okés, akkor egyre gondoltunk. Átrakom a fix IP-s gépet a DHCP-n kívülre. Bár ott volt eredetileg is.
[ Szerkesztve ]
-
csabyka666
veterán
válasz Intruder2k5 #7655 üzenetére
Értem. Így már tiszta a dolog.
Igaz, hogy most megjavulni látszik a router, de a biztonság kedvéért veszek egy másikat, mert nem bízok ezekben a "csodákban", hogy egyik napról a másikra magától megjavul...
Nem tudok rájönni, mi lehet a baja. Egyszerűen fogta magát, eldobta a netet, és megfagyott. Tegnap sokszor megcsinálta ugyanezt, de aztán abbahagyta.No, mindegy is. A lényeg, hogy nem a beállításokkal van a probléma.
Köszönöm a segítséget!
Minden jót!
-
csabyka666
veterán
Üdv!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Adott egy TP-LINK TL-WR741ND router. Teljesen új, most bontottam ki a dobozt. Egy ADSL netet akarok megosztani vele, de egyszerűen nem sikerül. Nem ez az első router, amit beállítok, de valamiért ezzel nem járok sikerrel.
Egy DLINK ADSL modemet kötöttem hozzá, és a router konfigjába a PPPoE kapcsolatnál megadtam a nevet, jelszót, és kapcsolódtam (úgy, ahogy mindig is), de a router csak connecting...connecting...connecting... és nincs net.
Ha a modemet a PC-hez kötöm, akkor működik, fel tudok csatlakozni, tehát a név/jelszó párosítás rendben van.Érdekes, hogy amikor kapcsolódna a router a nethez, akkor csak nagyon ritkán villan egyet a modemen az ADSL és az Ethernet LED, egyébként semmi aktivitás. Van valami trükkje ennek a típusnak? Teljesen standard gyári beállításokkal próbáltam (reset is volt már), nem állítottam át semmit sem - a PPPoE kivételével.
Van valakinek ötlete?
Köszi!
-
csabyka666
veterán
válasz kovadika #12470 üzenetére
Hali!
Alapjában véve normális, ha zúg egy adapter. A zúgás mértéke is változó lehet. Ha csak annyi a baja, hogy zúg, és ez zavar téged, szerintem vidd vissza, és cseréltesd ki. Bár kérdéses, hogy belemennek-e a cserébe, ha az egység amúgy működik. Ha más megoldás nincs, "csapkodni kell az asztalt", hogy eszméletlen zavaró neked ez a zúgás.
Egyébként más baja nincs? Stabilan működik? Nem melegszik túlzottan?
-
csabyka666
veterán
Üdv!
Van egy "Netgear DG834GB v3" modem+router kombóm. Azt szeretném megtudni, hogy lehet-e valahogy erre a típusra torrent klienst varázsolni?
Köszi!
-
csabyka666
veterán
válasz Gubek-Einste #12502 üzenetére
Persze, USB nincs rajta. Valami RJ-45-ös megoldással + firmware frissítéssel gondoltam.
-
csabyka666
veterán
válasz Gubek-Einste #12504 üzenetére
Én csak úgy gondoltam...
-
csabyka666
veterán
Üdv!
Nemrég írtam a topicba ezzel a problémával kapcsolatban. Jelentem, sikerült megoldanom, bár egy kicsit tanácstalan vagyok.
A routert elhoztam hozzám, és ugyancsak egy DSL netet próbáltam vele megosztani. Mindenekelőtt ismét reseteltem, majd kb 1 perc alatt sikerült teljesen beállítani. Hm...érdekes. Azt sejtettem, hogy jó helyen próbáltam eddig is beírni a nevet/jelszót, szóval...
Két dologra tudok gondolni:
1.) amikor először be próbáltam állítani, és reseteltem is, akkor valamiért (talán az én hibámból) nem resetelte magát (csak én hittem úgy, hogy igen), és valami gyári konfig benne maradhatott - bár kétlem, hogy gyárilag bármit is állítottak volna, ami eltér a reset utáni beállításoktól...
2.) azt is el tudom képzelni, hogy ahol be próbáltam állítani, már régóta ugyanaz az ősrégi DSL modem van, és bár PC-vel összekötve szépen működik, valamiért a routerrel nem találták meg a közös hangot.Melyik variációra láttok esélyt?
-
csabyka666
veterán
válasz medium84 #12624 üzenetére
Ez komoly? Csak azért kérdem, mert pont egy szürke D-Link a kérdéses modem, itthon pedig egy Huawei csodával kapásból sikerült életet lehelnem bele.
Firmware frissítés esetleg?
-
csabyka666
veterán
válasz Gubek-Einste #12628 üzenetére
Persze, előbb-utóbb ez lesz a sorsa, csak érdeklődés szintjén kérdeztem a firmware frissítést, hátha...
Egyébként mi a probléma konkrét oka? Ezt tudja valaki?Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
-
csabyka666
veterán
válasz adamcsik #12636 üzenetére
Ha csak a WiFi részén nincs net, akkor célszerű lenne megpróbálni másik telefonnal és/vagy laptoppal, hogy azokon hogyan viselkedik. Akkor szokott elfordulni, hogy látszólag(!) felenged a WiFi-re viszont nincs neted, amikor egy sikeres csatlakozást követően megváltozik a WiFi jelszava.
Próbáld meg úgy, hogy leveszed a titkosítást a WiFi-ről, illetve törlöd a telefonból az esetleges elmentett WiFi konfigurációt, aztán próbáld meg újra beállítani.
MOD: A ki-be kapcsolgatásról annyit, hogy ezeket az eszközöket úgy tervezték, hogy állandóan menjenek. Nyilván, ha elmész otthonról egy hónapra, akkor ki lehet húzni a konnektorból, de ez nem olyan, mint egy vasaló, hogy csak akkor kell bedugni, ha használni akarod.
Van egy olyan tévhit, hogy ha az ilyen kis fogyasztású készülékeket használat után kikapcsolod, akkor havonta többezer forintot spórolsz a villanyszámlám. Nem tudom, ezt ki határozta meg, de nagy butaság![ Szerkesztve ]
-
csabyka666
veterán
válasz adamcsik #12638 üzenetére
A router manual-ja szerint a villogó jelzés azt jelenti, hogy a router jól működik.
Még egy dolog: a QSS funkciót tiltsd le!
A telefonon is törölted a kapcsolatot? Ha az eddigiek nem váltak be, akkor reseteld a routert, és állítsd be a legfontosabb dolgokat: internet csatlakozás, WiFi engedélyezés jelszó nélkül - mást ne, és próbáld meg így.
-
csabyka666
veterán
válasz Intruder2k5 #12642 üzenetére
Jogos! A villogás felfogható on/off állapotok változásának is. Valóban nem egyértelmű a leírás. Abban a manual-ban, ahol én néztem, 3 állapot volt feltüntetve: on, off, flashing.
Lényeg, ha nem nyúlunk hozzá, és villog a fogaskerék ikon, akkor - elvileg - minden tökéletes.
[ Szerkesztve ]
-
csabyka666
veterán
-
csabyka666
veterán
válasz kozmabalazs #12666 üzenetére
Ezt oda akartad írni, ahova?
[ Szerkesztve ]
-
csabyka666
veterán
válasz kozmabalazs #12680 üzenetére
És nálad mi volt a baj? Kicsit keresztbe beszéltünk, de ha végülis sikerült, akkor az a lényeg!
-
csabyka666
veterán
válasz Tybe3e #12682 üzenetére
Reset volt már a routeren?
MOD: miközben téged ledob a netről, a routerhez kapcsolt többi eszközön is megszakad, vagy csak nálad?
[ Szerkesztve ]
-
-
csabyka666
veterán
válasz Tybe3e #12693 üzenetére
Akkor leszűkült a WiFi-re a probléma. Tehát: ha WiFi-n vagy, és nagyobb sávszélt veszel igénybe (mindegy, hogy mivel), akkor látszólag eldobja a netet.
Hm...esetleg tedd át másik csatornára a jelet, hátha interferál valamivel, de csak tipp, először én ezt nézném meg. Plusz vedd le a titkosítást.Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
csabyka666
veterán
válasz kozmabalazs #12702 üzenetére
Okés, a lényeg, hogy megoldódott!
-
csabyka666
veterán
válasz Tybe3e #12703 üzenetére
Akkor ez nem jött be, van ilyen. Azt kéne megtudni, hogy csak a te gépeddel csinálja, vagy másikkal is? WiFi-n fel kéne csatlakozni a routerre egy másik géppel, és ugyanezeket megcsinálni, amit a tiéden.
-
csabyka666
veterán
-
csabyka666
veterán
válasz fairflex #12719 üzenetére
Ne a wizard-ot nézd, nem jó az! Simán tedd dinamikus IP-re, és ne adj be neki semmit se. Ha engedi, akkor jó, ha nem, akkor marad wmati megoldása: DHCP kikapcs, és úgy fog viselkedni a router, mint egy switch, de akkor ne a WAN-ba dugd majd a netet, hanem egy LAN portba, mondjuk az 1-esbe.
-
csabyka666
veterán
Üdv mindenkinek!
A problémám a következő. A gépemen (a laptopon és az asztalin is egyaránt) Windows XP van, és azt a furcsa jelenséget tapasztalom, hogy a rendszer betöltése során, amikor már látom a start menüt, és az ikonokat, van egy fél perces holtidő, ami alatt semmit sem tudok csinálni a géppel, egészen addig, amíg a hálózatos ikon meg nem jelenik a tálcán. Onnantól megint gyors lesz minden.
Hasonló a jelenség, mint amikor egyetlen ADSL modemet dugok a gépre, ekkor is ugyanúgy várni kell fél percet üresjáratban, amíg a csatlakozni tudok a netre.
Namármost, nekem nem modemem van, hanem egy Netgear ADSL modem+router kombóm. Ez okozhatja a "várakozós" jelenséget?Tegnap telepítettem újra a rendszert, és egy darabig jól működött, gyorsan be is töltött, nem kellett várni, de most megint elkezdte produkálni ezt a jelenséget.
Van ötletetek? Lehet a routerem miatt? Valami beállítási lehetőség, hogy ne kelljen várni feleslegesen?
Köszi!
MOD: Próbálkoztam fix IP-vel, de ugyanúgy várakozik.
[ Szerkesztve ]
-
csabyka666
veterán
válasz Intruder2k5 #13004 üzenetére
Avast 7-et használok, de ha letörlöm, akkor is megmarad ez a várakozás.
Közben párhuzamosan érdeklődök több topicban is, és a .NET keretrendszerre terelődött a gyanú. Egyik fórumtárs szerint az XP-t nagyon meg tudja fogni az indulásnál.
-
csabyka666
veterán
válasz petkestibor #13031 üzenetére
Hali!
Belépsz a router kezelőfelületére valamelyik böngészőn keresztül, és egy ilyet keress. Itt állítasz egy WPA2-es titkosítást, és arra már nem valószínű, hogy felmászik.
Nekem nem ilyen a routerem, google-n kerestem a képet.
-
csabyka666
veterán
válasz jilian #13030 üzenetére
Hali!
Első körben próbáld meg, hogy a routert kiiktatod, és csak a gépedet dugod rá a netre (persze, ha van modemed, és nem egy kombó doboz a modem és a router). Azt kéne kiszűrni, hogy a géped korlátozza le, vagy a router.
-
csabyka666
veterán
válasz petkestibor #13034 üzenetére
Remek! Igazán nincs mit!
Titkosításbeli különbségek vannak, de ha a WPA2-t feltöri a szomszéd, akkor megérdemli, hogy használja.
[ Szerkesztve ]
-
csabyka666
veterán
Hali!
Egy D-Link DSL-360R típusú modemen keresztül csatlakozol a netre? Ha igen, cseréld le a modemet.
Ha az említett router és modem páros eddig problémamentesen működött, ekkor is elképzelhető modem probléma - én kipróbálnám másik modemmel.Találkoztam már az említett jelenséggel egy ilyen modem kapcsán.
-
csabyka666
veterán
válasz jozsi252 #13052 üzenetére
Üdv!
Jelerősség milyen? Ha az rendben van, akkor nézd meg egy másik laptoppal. Ha azon is ugyanez a helyzet, akkor próbáld meg azt, hogy átállítod másik csatornára a WiFi jelét. Ha ez sem segít, akkor tovább gondolkodunk.
-
-
-
csabyka666
veterán
És egész eddig jó volt, csak az utolsó 1-2 hétben csinálja ezt? Hm...
FW frissítés is segíthet, de azzal csak okosan!Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest