Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ár-érték arányban verhetetlen a Xiaomi Mi2, napjaink egyik legerősebb hardvere mellett a MIUI is jobb, mint valaha. Ha kérdésed van a készülékkel vagy a használatával kapcsolatban, kérlek előbb olvasd el ezt az összefoglalót.
Új hozzászólás Aktív témák
-
wyzard
tag
Sziasztok!
Szeretnék beszerezni páromnak egy ilyen készüléket. Olvasgattam az összefoglalót és a hozzászólásokban is próbáltam keresni, de azért megkérdezném Tőletek az esetlegesen felmerülő problémák miatt (VÁM, garancia, hamisítvány stb.), hogy vásárolt valaki mostanában ilyen cuccost (esetleg van valakinek egy szép, megkímélt, eladó példány ) ?
Ha igen megosztaná velem, hogy hol tudott hozzájutni, mire figyeljek stb. ? Előre is köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
wyzard
tag
Sziasztok!
Tegnap megérkezett a páromnak vett Mi2s. Frissítettem a (rendszer által felajánlott, hivatalos) ROM-ot, majd felraktam egy-két dolgot, amit párom szokott használni / vagy szeretném, ha használna (egészen pontosan: Hangouts, Gmail, Viber, Duolingo, Nokia Here).
Este feltöltöttem 100%-ra a készüléket, majd 11 órakor lehúztam a töltőről. Reggel 6 órakor gondoltam ránézek, mielőtt elmegyek otthonról és megdöbbenve láttam, hogy 30%-on van az akksi és a telefon langyos ('kézmeleg' ?). Az akkumulátor beállításos ablaknál annyit láttam, hogy '42% Google szolgáltatások'.
Egyelőre többet nem tudtam nézni, mert jönnöm kellett dolgozni, de itt valami nyilvánvalóan nem okés. Még amit tudok: WIFI be volt kapcsolva egész éjjel és GPS is (ezektől mondjuk akkor sem kellene lemerülnie, mert folyamatosan egyik sem volt használva: tehát nem ment egész éjjel navigáció vagy letöltés).
Olvasgattam az összefoglalót és próbáltam keresni a fórumban is, láttam voltak hasonló gondok, bár ott 'MediaServer'-t írtak meg egyebeket.
Van valakinek ötlet mi a bánat lehet ez ? ROM frissítés után persze volt reboot. Kihagytam volna valamit ?
Én LG G2-t használok, de be kell valljam hogy iszonyatosan megtetszett ez a kis telefon. Olvastam rengeteget róla megvétel előtt (és itt kértem tanácsot a vásárlás helyét illetően), de így kézben teljesen más, mintha beletervezték volna. Jó helyen van minden, a kijelző képe nagyon szép, a rendszer sebessége szerintem kimagasló ebben a kategóriában, szóval jó lenne, ha ezt az akkumulátor dolgot helyre lehetne rakni valahogy, úgy érzem ez a készülék nagyon beválna páromnál. Elnézést a hosszúra sikeredett post-ért.
[ Szerkesztve ]
-
wyzard
tag
Köszönöm a segítséget, várok akkor még a 'pánikkal' . Újraindítást javasoltam első körben páromnak reggel, többet majd akkor tudok, ha este otthon leszek. Gondoltam én is rá, hogy ezek a folyamatosan futó IM alkalmazások lehetnek a ludasok, de nálam is fut jó pár és nincs ilyen méretű akksi csökkenés (ok, az én akksim jóval nagyobb, de a kijelző is).
A langyos hőmérsékletből gondoltam, hogy valami folyamatosan használja talán a CPU-t, de hogy mi meg miért ...
Vagy esetleg ahogy Te is írod mivel épületben volt (és sajna elég nagy a 'leárnyékolás') lehet, hogy folyamatosan hálózatot keresgélt ?
Megpróbáljuk első körben amit javasoltál aztán talán kiderül. Köszönöm még egyszer a hosszas segítséget.[ Szerkesztve ]
-
wyzard
tag
válasz Williamgrant #13923 üzenetére
Nem gondoltam, hogy itt is ROM-olgatni kell, reméltem gyárival legfrissebb jó lesz, de majd kiderül,hogy pár nap alatt beáll-e a rendszer. Ha nem, akkor próbálkozom 'soha' ROM-ot keresni, az asszony boldogsága nagyon fontos, mint tudjuk.
<Adamsky>: kivettem a dobozból, bekapcsoltam, felajánlott egy frissítést amit elfogadtam. Utána restart és most így áll a készülék. Verziószámot sajnos nem tudok most fejből, azt voltam ügyes nem megnézni, csak ráböktem, hogy frissíts persze.
Köszönöm az monitorozó alkalmazás tippet is, este rászánok pár órát és megpróbálom az itt tanácsoltak alapján kideríteni / megoldani a dolgot. Köszönöm.
-
wyzard
tag
válasz <Adamsky> #13944 üzenetére
A Google-szolgáltatások volt lenyitva (bocsánat a balfék képért, kicsit álmos voltam tegnap már ).
Olvasgattam én is a RILJ után, eddig úgy tűnik, hogy a Location Reporting-gel / Google Maps-el kapcsolatos, több oldalon is keresgéltem, az ott fellelhető információk szerint itt lesz valahol a probléma.Köszönöm a kutatást Nektek, megpróbálok akkor e téren elindulni, aztán megírom, ha van valami pozitív fejlemény.
Ha nincs akkor megpróbálom tiltani, amit zdanee és Wajk is írt, vagy amit most olvastam Karavik-tól másik ROM-ot felrakni.
Karavik: valahogy átsiklottam a nekem szánt hozzászólásod felett, elnézést csak most vettem észre. Még egyelőre nem folytam bele, hogy milyen ROM-ok vannak a készülékre. Ami furcsa volt, hogy gyárilag van benne magyar nyelv (itt az MI2 összefoglalóban azt olvastam, hogy nincs benne, bár az MI2s nem MI2 és azóta már eltelt némi idő, lehet azért?), úgyhogy kicsit olvasgatnom kell, hogy képbe kerüljek, pontosan milyen ROM-ok léteznek jelenleg erre a telefonra. Te milyet használsz, milyet rakjak fel szerinted, ha ha nem sikerül ezt a battery drain-t megoldani végül ?
[ Szerkesztve ]
-
wyzard
tag
válasz <Adamsky> #13946 üzenetére
Rendben, bár elvileg ugyanez van fent most is.
A storage gyökerében ott úgy rémlik (nincs most előttem a telefon) pontosan ez a ZIP volt, mikor bekapcsoltam és átnézegettem fájlkezelőben a dolgokat.
Mindenesetre megpróbálom leszedni az utólag felrakott programokat és végső esetben FR és ROM reinstall lesz. Köszönöm a segítséget még egyszer!
[ Szerkesztve ]
-
wyzard
tag
válasz <Adamsky> #13948 üzenetére
Igen, ez volt alapból a gyökérben, utána engedtem rá a frissítést. Ibuygou-ról vettem, szépen fóliázva volt a csomag stb., nem találtam infót róla, hogy miféle rendszerrel érkezik.
Egyáltalán nem ragaszkodom (párom sem) a magyar nyelvhez, ha ez a multilanguage ekkora belenyúlást eredményez a ROM-ba, teljesen jó az angol is.
Na akkor FR, aztán ha nem javul ROM csere. A legvégén írok majd az eredményről egy sort.
[ Szerkesztve ]
-
wyzard
tag
válasz Williamgrant #13952 üzenetére
Igen, a frissítés után valóban nem csináltam semmiféle wipe-ot, akkor este azzal kezdem.
Asszonyé a telefon igen (én LG G2-vel vagyok egyelőre, de bevallom most eléggé elkapott ez a MIUI-s 'érzés' ). Alap dolgokra használja, úgyhogy jó ötlet teljesen a letiltás, köszi.Ma reggel 6-kor húztam le a telefonját a töltőről, 1 db SMS-t írt róla eddig és 45%-on van most az akksi ...
Na, nem szemetelek tovább, a végeredményről azért majd tényleg beszámolok. Köszönöm Mindenkinek a segítségeket! -
wyzard
tag
válasz Williamgrant #13954 üzenetére
Igen tudom, már próbáltam is, de valahogy az Mi2s-en sokkal gördülékenyebbnek érzem. Meg bevallom maga a készülék formája, súlya, fogása (tehát úgy kompletten az egész) is nagyon tetszik. Azt pedig már szégyenkezve vallom be, hogy teljesen 'beleszerelmesedtem' az Mi4-be. Tetszik az irányvonal, hogy nem törekednek a 6"-os kijelzőre, meg a 15.000K-s felbontásra. Ez az 5" (Full HD tökéletesen elég szerintem hozzá) pont az én kézméretemnek való.
[ Szerkesztve ]
-
wyzard
tag
válasz <Adamsky> #13957 üzenetére
Áh, így már értelek, világos a probléma. Megy fel akkor este a 6-os verzió.
A vonalat inkább úgy értettem, hogy még mindig szimpatikusabb a fejlődés más gyártókhoz képest, pl. LG G2 -> G3, Galaxy S5 -> S6 ... egyre nagyobb fizikai méret ill. felbontás, a G2-nél pl.gyári UI optimalizáció kritikán aluli stb.. Ez az Mi2s viszont teljesen egyben van, baromi jól eltalálták szerintem a méretet, felbontást és hardvert.Szerk.: én úgy értettem, hogy az Mi4 már nem azt a vonalat követi szerinted, mint amilyen az Mi2s volt. Vagy félreértettem ? Ha nem, akkor erre írtam, hogy ugyan szerintem is igazad van, de más gyártókhoz képest nekem még mindig szimpatikusabb a fejlesztési irányvonal.
[ Szerkesztve ]
-
wyzard
tag
Sziasztok!
Jelentem úgy néz ki helyrejött a 6-os MIUI felrakásával a múltkor akksi probléma. Köszönöm a tippeket!
-
wyzard
tag
Szép estét!
A segítségetekre lenne szükségem. Este felraktam a Lolli alapú ROM-ot párom telefonjára, azonban azóta nincs billentyűzet, így se WIFI jelszót, se account-ot nem tudok beírni. Karavik fórumtárs segített mindvégig privátban (köszönöm itt is ), de most nem elérhető és én itt ülök, megakadva.
Olvastam, hogy másoknál is volt ilyen, de megoldást nem találtam rá. Próbáltam felrakni egy billentyűzet progit APK-ból. Fel is ment, de a beállításokban a listában nem tudom kiválasztani továbbra sem, annyit látok, hogy 'Alapértelmezett'.
Van valakinek megoldása, amit meg is osztana velem ?
Szerk.: most nézem Mi Store sincs és böngészőm sem. Ez most mi ?
[ Szerkesztve ]
-
wyzard
tag
válasz Karavik #15709 üzenetére
Egészen biztos, MD5 checksum verify megvolt, egyezik. Természetesen megvolt minden Wipe is, követtem amit írtál.
Mindegy, most szedtem le egy Google Keyboard és egy Google Installer apk-t, ezekkel úgy fest fel tudtam rakni mindent, ami hiányzott. Remélem olyan nem hiányzik, ami nem ennyire feltűnő, mint a billentyűzet..köszönöm még egyszer![ Szerkesztve ]
-
wyzard
tag
válasz Karavik #15712 üzenetére
Nos, megcsináltam úgy, ahogy írtad, így már van böngészőm, Play Áruházam, billentyűzetem. Az előbb még ezek kívül is lehetett valami gebasz, mert pozíciót sem talált, most meg egyből.
Köszi ismét. Már nem győzöm elégszer.
Szerk.: ez még persze nem jelenti azt, hogy az MiRecovery-s megoldásnál nem én csesztem el valamit. Mondjuk nem tudom mit, de nem kizárható, nem szabad messze menő következtetéseket levonni.
[ Szerkesztve ]
-
wyzard
tag
Sziasztok!
Ugyan 'mélyvíz' jellegű a kérdésem, de nem találtam olyan topikot. Fejleszt itt valaki MIUI-ra? Vagy nem feltétlen MIUI-ra, de aki jól ismeri a MIUI lelki világát (főképp a Security ->Startup részre gondolok) ?. Lenne egy problémám, amire eddig sehol nem találtam megoldást.
-
wyzard
tag
Sziasztok!
Bocsánat az OFF-ért, de a Redmi 3 Pro-hoz nem találtam külön fórumot és régen már kaptam itt MI2s-sel kapcsolatban segítséget.
Redmi 3 Pro-hoz keresnék magyar nyelvet tartalmazó rom-ot ill. leírást a felrakásához.
Létezik hozzá ilyen ?
Köszi előre is, ha tud valaki segíteni.
-
wyzard
tag
válasz paulkaresz #18658 üzenetére
Köszönöm.
-
wyzard
tag
Sziasztok!
Mi2s-hez keresek komplett kijelzot. Ebay-en keresgelek eppen. Az ilyen 6-7.000 koruli kijelzok jol sejtem utangyartott vackok ? Hogy lehet kiszurni, hogy melyik gyari ?
Koszonom elore is.
-
wyzard
tag
Sziasztok!
Oks, mindenkeppen megirom mi lett.
-
wyzard
tag
Sziasztok!
Valakinek nincs elfekvőben (vagy nem tudod itthoni üzletet) egy Mi2S-re való fólia ill. tok kombó? Hamarosan érkezik párom telefonjára az új kijelző és hátlap és tartok tőle, hogy nem lesz hosszú életű egyik sem, ha fólia ill. tok nélkül kapja meg.
Úgyhogy első körben nem játszik Ali, eBay meg társai, egyrészt nincsenek hetei a készüléknek , másrészt meg nincs erőm most a több ezer cuccot végignyálazni (és vagy belenyúlni vagy nem), ezért keresek itthoni forrást.
Előre is köszi.
-
wyzard
tag
Sziasztok!
Ma megérkezett az új kijelző és hátlap. Az imént fejeztem be a cserét, teljesen korrekt a cucc, rendben működik.
Páromnak tökéletes lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest