Hirdetés

2024. május 28., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) talmida


talmida
Közösségépítő

Nagyon szép kutyák! Gratulálok! ;) A bejegyzést is jó volt olvasni. :R Kicsit irígykedve nézegettem a képeket,...én ui. még nem vagyok elég bátor egy új kutyához, mert a legutóbbi kutyám elvesztése (autó balesetben hunyt el) nagyon megviselt. :((( ..bár egyre többet foglalkoztat a téma, én is örökbe szeretnék fogadni min. egy kutyust. :P

IN GOD WE TRUST!

(#2) Иван


Иван
őstag

Nagyszüleimnek van vizslája, Dorka. Az is izgága, szeretetéhes kutya. Ha nem szól rá az ember, akkor képes órákig könyörögni neki egy-egy simiért vagy akármiért. ÉS tényleg okos állatok. :K

Én azonban mindig is macspárti voltam :B

i5 10400f | ASUS RTX 3060 Ti 8GB LHR | 16GB DDR4 | Asus TUF VG27AQ | meg egy csomó körítés | Nintendo Switch V2

(#3) Bjørgersson


Bjørgersson
félisten

Nagyon szépek a kutyuk és nagyon jó volt olvasni a cikket! :R Nem tudnám elképzelni kutyák nélkül az életem, mondhatni köztük nőttem fel. :)

As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility...

(#4) Crystalheart


Crystalheart
senior tag

A vizsla lökött egy kutyafajta, de tüneményes tud lenni :D (Gondolom, skót juhász után azt azért megfogadtad, hogy hosszú szőrűt többet nem...)

Én, ha elfogynak a skót juhászok, egyszer majd akitát akarok, mert talán az a legnormálisabban kinéző, házőrzőnek is jó kutya. Nem is túl hosszú a szőre, de nem is olyan rövid, hogy megfagyjon a télen.

(#5) Viszlát


Viszlát
addikt

talmida: köszi! Pontosan tudom, hogy milyen nehéz belevágni. Ha megteheted, vizslát fogadj örökbe, sajnos rengeteg utcára tesznek, mivel mostanában újra divatos fajta lett, viszont rengeteg odafigyelést igényel, így aztán pár hónap, vagy egy év után szépen megunják és kivágják. Szívesen segítek is akár, sok ismerősöm van aki ilyen menhellyel foglalkozik és külföldre is meg tudják oldani a szállítást.

kovy29: nekünk is folyamatosan volt legalább egy kutyánk, amióta csak az eszemet tudom. Aztán 13 éves koromban jött Linda és 15 évig élt velünk. Bár őt nem lehetett beengedni a házba a szőre miatt, azért ő is közel állt hozzánk így nagyon megviselt, amikor el kellett altatni. Szegény már annyira öreg volt, hogy az evés és a mozgás is fájdalommal járt, hiába, hogy egyébként nem volt semmi baja, tudtuk, hogy neki ez így már csak szenvedés. De a józan és okos döntés ellenére nagyon-nagyon nehéz volt az a nap, az egész család napokig csak kóválygott, én két napig nagyon aludni sem tudtam. Ezért voltam úgy, hogy jó ideig nem akarok kutyát és valszeg ha nem lettem volna kész tények elé állítva, akkor nem is vágtam volna bele máig sem...

Crystalheart: a házba nyilván nem lehetett beengedni a szőre miatt, de egyébként nekünk nem volt gondunk vele, kicsit több odafigyelést igényelt a tisztán tartása, de sokkal kevesebb időt vett el, mint a vizslák megmozgatása. Amúgy ha akita, akkor: Hachiko. :)

Iván: állítólag ez alkat kérdése, mindenesetre én rühellem a macskákat. :K

[ Szerkesztve ]

"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

(#6) Bjørgersson válasza Viszlát (#5) üzenetére


Bjørgersson
félisten

Nekem régen édesapám foglalkozott kutyatenyésztéssel, nagyon sok törpe schnauzere volt, de csak nagyon keveset tartott meg közülük. Aztán ahogy megszülettem, abba "kellett" hagynia, mert nem lett volna se pénze, se ideje a családra és a kutyákra is, a legutolsó alomból megtartott egy fiút és egy lányt. Ezért mondtam, hogy jóformán a sok kis és később a két nagy kutya között nőttem fel, az udvaron mindig velük baromkodtam. Nyáron még nagymamámtól is kihoztuk a két snaci anyukáját nyaralni, mert egyébként panelban lakott. :)

Most egy 11 éves pulink (Bubu) és egy 2 éves biglink (Bogi) van, nagyon szeretik egymást (és én is őket), a puli visszafiatalodott a biglihez, ritkán lehet csak kibírni röhögés nélkül, amit leművelnek. Ők is nagyon szeretetéhesek és "irigyek, mint a kutya". :)

As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility...

(#7) Crystalheart válasza Viszlát (#5) üzenetére


Crystalheart
senior tag

Az igaz, kifutkározzák magukat is, ha elég nagy a kert. (Hárman vannak, és voltaképp csupaszon tartják mind a 600 m2-t, azaz az előkertet és a gazdasági udvart, bár így homokban járunk fű helyett.) De igazán senkinek nincs itthon ideje két-három havonta megfésülni őket, egy kutya is elég sok idő. Az egész udvar a szőrcsomóiktól bolyhos. :D És hát sajnos a házba, azaz az előszobába is be kell őket engedni, mert a selyempincsikkel nem lehet összeereszteni őket, néha viszont azokat is ki kell engedni elvégezni a dolgukat, és néha a kecskéket is ki kel hajtani. (Uh, néha komoly szervezőmunkát igényel, hogyan ne fusson össze ez a háromfajta állat :D) Olyankor, főleg ha mondjuk a vihar elől menekülnek be (a legkisebb dörrenéstől is félnek), irtó sok homokot behoznak, naponta több lapátnyit lehet összesöpörni. Szóval... soha többé hosszú szőrűt. Biztos van, akinek való, nekünk nem. Itt nincsenek farkasok, akik ellen a sörény ki lett fejlesztve. :)

Kösz a filmajánlást, ezt még nem láttam!

(#8) Eastman


Eastman
őstag

Gyönyörűek!

https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...

(#9) Crystalheart


Crystalheart
senior tag

Na, most olvastam egészen végig. Tényleg nagyon szépek, bár igazság szerint maga a magyar vizsla nagyon szép állat.

Amúgy a fiút ivartalanítottátok, hogy két léány is van mellette?

(#10) Viszlát válasza Eastman (#8) üzenetére


Viszlát
addikt

Köszi!

Crystalheart: nem, a lányok vannak ivartalanítva, Minit én vittem el, Sejla meg menhelyről jött, ott csinálták meg.

"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

(#11) Crystalheart válasza Viszlát (#10) üzenetére


Crystalheart
senior tag

Értem :) Nálunk is a szukát ivartalanítottuk, mert akkor még három fiú volt mellette. (Azóta egyet megmérgeztek.) Szegény Honey utána olyan szinten elhízott, hogy ihaj.

Amúgy kicsit irigyellek az egyszerű kutyanevek miatt. Nálunk Xantiago, Virginia, meg amit akarsz. :P

(#12) Viszlát válasza Crystalheart (#11) üzenetére


Viszlát
addikt

Xantiago... :D

Fogadjunk, hogy a lányok felelősek nálatok a névadásért! Tényleg az egyszerű nevek híve vagyok, a fiú guppinkat is Lajosnak hívják. :)

"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

(#13) Crystalheart válasza Viszlát (#12) üzenetére


Crystalheart
senior tag

Ja, édesanyám. Sok szappanoperát néz. Volt már korábban Marina, Fatime, Tiffany, meg már nem is tudom, milyen nevű máltai pincsink. A két számi cicánk neve meg Scarlett és Elisa.

A Xantiago kiejtése sima Santiago-val azonos. De képzeld, amikor kiabálunk ki az ajtón, hogy "Szántiágó, befelé! Bemegy a kutya!" :DDD Azért lett X, mert az jött az ABC-ben, ilyen hülye törzskönyves cucc.

[ Szerkesztve ]

(#14) Иван válasza Crystalheart (#13) üzenetére


Иван
őstag

Poénabb lenne angolosan ejteni, Zántiégónak. Ugye ott az X szó elején 99%-ban "z" :DDD

i5 10400f | ASUS RTX 3060 Ti 8GB LHR | 16GB DDR4 | Asus TUF VG27AQ | meg egy csomó körítés | Nintendo Switch V2

(#15) Viszlát válasza Crystalheart (#13) üzenetére


Viszlát
addikt

Durva. :D

Az egyik nagybátyámnak volt egy kutyája, akit Teréznek hívott. Ráadásul egy igen csavargós eb volt, úgyhogy azon is az egész utca fetrengett, amikor kiállt a kapuba és rázendített, hogy Teriiii, Tercsikeee, gyere gyere! Aztán ha nem jött, akkor mindig mérges lett és olyankor mindig Teréznek hívta, a kutya meg persze tudta, hogy rossz fát tett a tűzre és csak azért se bújt elő. :D

"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

(#16) Eastman


Eastman
őstag

Csipesz a legjobb kutyanév szerintem. :)

https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...

(#17) Vakegérke


Vakegérke
veterán

"Néha azért akadtak összezörrenések..."

Szó sincs róla. :N
A lecsapott mancs, társulva a mellkas földre vágásával, valamint a magas hangú, rövid vakkantás játékra hívást jelent kutyáéknál. :)

Méltán híres a magyar kutyafajta világszerte. Békések, dolgosak, szerethetők. A teljesség igénye nélkül például a vizsla mellett a puli, pumi, mudi.
A komondor már rátartibb, de hűen őrzi a gazda birtokát.
A kuvasz pedig képes meghalni a gazda és a terület védelmében.

Mi, magyarok, nem harci kutyákat ad(t)unk a világnak, hanem olyanokat, akik hűségesek, és vérükben van a szolgálat.

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#18) krizmo_


krizmo_
addikt

Üdv!

Nagyon szépek a kutyák, a képek is tetszenek, és a történet is jó lett mellé.
Az egyik kutyust az altatástól mentetted meg, és ilyen odaadással bánsz velük....
Különösen szeretem az ilyen jellegű írásokat. Sajnos nekem nincs kutyám, bekényszerültem a városba, és itt panelban nem tudunk/akarunk tartani. Amíg falun éltem voltak, sosem hittem, hogy kutya (+ más állatok) nélkül is lehet élni.....
Rengeteg örömöt tudnak szerezni az embernek, és sokat lehet tőlük tanulni.

Az utolsó kép a pancsolós, az haláli.

[ Szerkesztve ]

(#19) Raucher


Raucher
tag

Szépek a vizslák.

Pinocchio kutya küld nekik nedves orr puszit, és gratulál, hogy jó gazdit találtak maguknak. :R

]

[ Szerkesztve ]

Tisztán emlékszem minden előző életemre, ezért nem hiszek a reinkarnációban!

(#20) nincsisbéla


nincsisbéla
aktív tag

Szép kutyusok, majd ha lesz saját kertes házam, akkor tuti Vizslám, vagy Kuvaszom lesz! :K

Amúgy én az állatokat európai városokról/csapatokról szoktam elnevezni: Bari, Doria, Larissa, Oslo (Oszli lett a cicából végül! :D ) ;)

Mentalita'

(#21) Viszlát válasza Eastman (#16) üzenetére


Viszlát
addikt

Jó is. :)

(#18) krizmo_: örülök, hogy tetszettek. :)

(#19) Raucher: köszi a négylábúak nevében is! :)

(#20) nincsisbéla: mint mindenkinek, neked is azt javaslom, hogy nagyon alaposan gondold át a vizsla dolgot, nem olyan mint a kuvasz, hogy elüldögél az udvar sarkában. Sok embert becsap, hogy nagyon aranyosak meg minden, de tényleg rengeteg időt igényelnek és ha nem tudsz, vagy egyszerűen nem akarsz velük foglalkozni, az se neked, se nekik nem lesz jó. :N

"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

(#22) Crystalheart válasza nincsisbéla (#20) üzenetére


Crystalheart
senior tag

Tényleg, milyen megfontolásból került egymás mellé a vizsla meg a kuvasz? :D Egészen mást igényelnek, ahogyan Viszlát is mondta. A kuvasz olyan, hogy ki van csapva egész nap a mezőre, az állatokkal, azt is bírja, míg a vizsla az urak ebe volt. Csak azért, hogy magyar fajta kutyád legyen, inkább ne legyen magyar fajta kutyád... Tudni kell, mit tudsz biztosítani az ebnek, és aztán fajtát választani, a teljes tárlatból. Jól megtanultam most ezt a skót juhászokkal, akiknek nem tudjuk minden igényét kielégíteni.

[ Szerkesztve ]

(#23) talmida válasza Viszlát (#5) üzenetére


talmida
Közösségépítő

Köszönöm a bátorítást. Kíváncsi lennék, hogy mindennel együtt kb mennyibe kerülne a dolog (oltásokra is gondolok)? Januárban jön hozzánk egy barátunk Budapestről, lehet, hogy ő el is tudná hozni. :F

Ha arra kerülne a sor, hogy egy kis vizslát választanátok nekem, akkor azt kérném fő szempontnak, hogy egészséges legyen, mert az itteni párás meleg elég megterhelő még egy egészséges szervezetnek is. Az jó, hogy rövid a szőre, a füle viszont lehajlik, ami az itteni időjárásnál nem előnyös, ui ha nem tud jól szellőzni a füle, akkor begyulladhat. Barátnőm kutyája nem vágott fülű snaucer volt és mindig fülgyulladása volt. Ez az egy, ami aggaszt... Szóval még megfontolom a választást, de nagyon beültetted a bogarat a fülembe. :D

IN GOD WE TRUST!

(#24) Crystalheart válasza talmida (#23) üzenetére


Crystalheart
senior tag

Az hajlamtól is függ, hogy könnyen begyullad-e a füle. A máltaiaknak ugyebár lóg a füle, és valamelyiknek kiirthatatlan fülgyulladása volt, valamelyiknek meg soha semmi.

(#25) Eastman válasza talmida (#23) üzenetére


Eastman
őstag

Bocs, hogy ezt mondom, de ezek szerint kicsit úgy érezné magát a vizslátok, mint amikor egy husky a nyári forróságban piheg pl. Budapesten. Mondjuk a vizsla rövid szőrzete ez esetben előny lehet. Gondold át szerintem és ha mindent mérlegelve "nem oda való" a vizsla, akkor ne vágj bele a dologba. Melyik fajták bírják jobban a párás környezetet? Vannak vajon ottani, őshonos fajták? Biztosan van válasz....

https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...

(#26) Viszlát válasza talmida (#23) üzenetére


Viszlát
addikt

Megnyugtatlak, az oltási költségek lesznek a legkisebbek ha úgy döntesz, hogy szeretnél egyet. :) De egyébként ez nyilván kortól is függ, egy frissen elválasztott kölyök esetén oltás+chip+útlevél+igazolások maximum 15ezer forintra rúgnak.

Nagyobb gond a szállítás, pontosabban az, hogy már elválasztáskor (6 hetesen) is van akkora mint egy átlagos törpeporszívó. Légitársaságonként változnak az állatok szállításának feltételei, általában azonban ha jó előre tud tervezni az ember, akkor megoldható az utasfedélzeten szállítás. Szinte mindenhol maximalizálva van a méret, így számodra csakis egy frissen elválasztott kölyök jöhet szóba, később már csak a csomagtéri szállítás lehet opció, de azt meg nagyon nem ajánlanám. De szerintem első körben kérdezd meg ezt a barátot, hogy hajlandó-e ekkora gondot a nyakába venni (plusz eljárások a reptereken, bunkó utasok rosszallása, átszálláskor cipelés).

Az USA egyébként nem túl szigorú, bár megvizsgálják az állatot, karanténba nem kell tenni érkezéskor. Nyilván a korának megfelelő oltásokkal rendelkeznie kell, de csupa olyan dolgot kérnek, amiket alapból megcsinál az ember a kutya érdekében is. Természetesen az egészség nagyon fontos szempont, szerencsére ha nem szaporítói környezetből, illetve belterjes tenyészetből kerül ki a kölyök, akkor a vizsla egyáltalán nem beteges fajta. Konkrétan nekünk egyik kutya se volt beteg, Mini idegrendszeri problémáját nem nevezném betegségnek mivel semmi más tünete nincs, csak a félénkség emberekkel vagy kutyukkal szemben. Egyébként meg a legnagyobb viharban is úgy alszik mint a tej. :)

Az a fül az valóban lekonyulós, de mozgás közben folyamatosan lobog, úgyhogy szerintem ne aggódj. Meg egyébként is olyan laza a fülük, ha nyugi van, én simán felhajtom nekik, hadd szellőzzön, nem zavarja őket egyáltalán. :)

A lobogó fülek képsorozat egyik tagja:

Plusz egyáltalán nem simul a fülük a fejükhöz, nincs nálam az összes kép, de majd megpróbálok keresni egy olyat, ahol látszik, hogy folyamatosan levegőzik a fülük.

[ Szerkesztve ]

"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

(#27) Eastman válasza Viszlát (#26) üzenetére


Eastman
őstag

Igen, igen, a vizslák nagyon "ki vannak találva". :)

https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...

(#28) nincsisbéla válasza Crystalheart (#22) üzenetére


nincsisbéla
aktív tag

Azért írtam ezt a két fajtát, mert nem tudom, hogy mennyi időm lesz ha eljutok arra a szintre, hogy kertes házam legyen. Ha sok, akkor vizsla, ha kevés akkor kuvasz! És hogy miért ezt a két fajtát írtam? Mert ezek tetszenek. Pont. :)

Mentalita'

(#29) lapa


lapa
veterán

a "gyerek mellé" téma kapcsán: tudom, hogy ez elég komoly pénzkérdés, de mi úgy jártunk el, hogy 3-4 hónappal a(z első) gyerkőc érkezése előtt lett a(z első) testőrkutyus, akkor gazdasszony (is...) otthon volt az idő nagy részében. aztán pedig szerintem érdemes keresni egy normális kutyasulit, lehetőleg olyat ahol sportolók ésvagy munkakutyások vannak. a kutyásoktól többet tanultam a gyereknevelésről, mintha elolvastam volna az összes pszichomókus könyvét. persze kellenek célok meg kitartás, mondjuk egy bh vizsga / verseny azért elég komoly és következetes munkát kíván.

kutyát meg csak fhanszilyát.

[ Szerkesztve ]

(#30) talmida válasza Viszlát (#26) üzenetére


talmida
Közösségépítő

Köszönöm szépen a választ! Majd érdeklődök az utiköltségről is. ( Itt az oltás nagyon sokba kerül. :B ) A szállítás ügyében pedig meg fogom kérdezni a barátunkat.

Nem is annyira a meleg a fő gond, hanem a magas páratartalom. 31-33C fok fölé nem-igen szalad a hőmérséklet, viszont gyakran van 80% -os páratartalom, --anélkül, hogy esne az eső. :B Mindez persze csak nyárra értendő, vagyis kb május végétől október elejéig.

Elfelejtettem írni a másik szempontról. :B Van egy-pár japántyúkunk, amiket a fiam nagyon félt. Tervezzük, hogy el lesznek zárva. Kevés kutya nem eseik kísértésbe, ha egy kis csibészésre van kilátása. :P

Eastman A floridai klímához jól alkalmazkodó kutyafaj pl a Greyhound. A kedvenceim. Nagyon okosak, nagyon szimpatikusak...., egy a gond velük, nagyon szeretik hajkurászni a kis állatokat. :B T Szóval föl van adva a lecke. :B

Egyébként a greyhoundok a gyorsaságukról híresek. :)) Érdekesség, hogy az itteni távolsági buszjárat is róluk kapta a nevét.

A következő sorokat gyerekek vagy gyengébb idegzetűek NE OLVASSÁK el!! Szívfájdító, hogy sok greyhound-ot túlhajszolnak a versenyeken, :O és 3, 5 év múlva pedig vagy elaltatják őket, vagy a shelterben kötnek ki. Sajnos ezek legtöbbje már nem egészséges, mert túl lettek hajtva. Én viszont nagyon is hajlandó lennék egyet-kettőt magamhoz venni, csak azt hiszem nincs annyi pénzem, hogy az esetleges szívműtétjeiket vagy egyéb egészségügyi problémáikat kezeltessem. :((( Köztudott, hogy itt $ezerkbe, ha nem tízezrekbe kerül az ilyesmi.

IN GOD WE TRUST!

(#31) Viszlát válasza talmida (#30) üzenetére


Viszlát
addikt

A tyúkokról és egyéb háziállatokról annyit tudok mondani, hogy a vizslában alapvetően nincs meg az ölés ösztöne, mivel vadászkutya, ő nem is ölhet, csak jeleznie és visszahoznia szabadott. Ezt alátámasztja az, hogy a mieink iszonyúan kíváncsiak pl. a tyúkokra, de nem bántják őket, az orrukkal noszogatják, meg szagolgatják, de simán ott lehet őket hagyni velük, nem bántják. Mondjuk erre neveltük is őket, de nem nagyon kellett. Ja és a mezőn is kiássák a pockokat, aztán hozzák nagy büszkén a szájukban, de nem ölik meg őket, szóval olyankor mindig megdicsérem őket, hogy nagyon ügyesek voltak, aztán elengedem a pockot. :)

Szerk: hasonló tapasztalatunk van még nyúllal, birkával. A macskákat viszont nagyon-nagyon nem szeretik. :)

[ Szerkesztve ]

"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

(#32) Eastman válasza talmida (#30) üzenetére


Eastman
őstag

Igen, tudom. :) Agár.

Az egyik barátom zenekarának a neve Greyhound volt, pont a legendás buszvállalat után.

...egy a gond velük, nagyon szeretik hajkurászni a kis állatokat.

Persze, mert ők is vadászkutyák.

Szerk:
Egy magyar Greyhound csak Neked! ;)

[ Szerkesztve ]

https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...

(#33) talmida válasza Eastman (#32) üzenetére


talmida
Közösségépítő

:C :R :))

IN GOD WE TRUST!

(#34) talmida válasza Viszlát (#31) üzenetére


talmida
Közösségépítő

Ezt jó tudni!!! Továbbítom is az infót a fiamnak. :D

Arra nagyon kíváncsi lennék, hogy hogyan neveltétek beléjük azt, hogy ne ártsanak a csirkéiteknek? :B

Most jut eszembe, hogy a gyülekezetünk pásztora nagy-nagy kutyabarát és képzeld, egyik kutyája pont egy vizsla. :)) Azt nem tudom, hogy honnan szerezte, de arra emlékszem, hogy milyen nagy gonddal és körülétekintéssel választott neki magyar nevet :DDD nem emlékszem már, hogy mi volt az :DDD és amikor még kicsi volt a kutyus, mennyire sokat foglalkozott vele, mindenhova magával vitte, még a gyülekezetbe is. :D

[ Szerkesztve ]

IN GOD WE TRUST!

(#35) Viszlát válasza talmida (#34) üzenetére


Viszlát
addikt

Nagyon egyszerűen, amikor először találkoztak, akkor a kölyökkorban beléjük nevelt tiltószóval fegyelmeztem őket (ne gondolj semmi komolyra, "nem szabad" a tiltás szava számukra). Aztán kézbe vettem egyet és úgy megengedtem nekik, hogy megszagolgassák közelről, miközben simogattam a csirkét és nyugodt, kedves hangon beszéltem hozzá, ami egy olyan gesztus, amit a kutya ért. :)

"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

(#36) Viszlát válasza talmida (#34) üzenetére


Viszlát
addikt

Most látom csak, hogy hozzászerkesztettél még. A mi kutyusaink is valahogy így nevelkedtek, ha kell, nagyon jól is tudnak viselkedni, úgyhogy nem egyszer előfordult már, hogy ők is jöttek velünk. Az mondjuk nagy poén volt, amikor egy macska felugrott az ablakpárkányra igeszolgálat közben, mire Dömi rögtön hangot adott nemtetszésének, mindenki derültségére. :D

De egyébként is úgy vagyok vele, hogy ahova csak lehet, viszem őket magammal, még most is, hogy már nagyok. Autózni (konkrétan ablakon kilógni) mindegyik nagyon szeret, úgyhogy nem kell kétszer mondani nekik, hogy beszállás. Rendszeresen le is vagyunk fotózva, mert természetesen nem tudják elosztani maguk között az ablakokat, úgyhogy mind a három egy ablakon bámészkodik kifelé. :)

[ Szerkesztve ]

"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

(#37) talmida válasza Viszlát (#35) üzenetére


talmida
Közösségépítő

Remélem, nekem is sikerülni fog a nevelés, ha majd ott tartok. :B

Tényleg sok örömöt okoznak az állatok. :K Hihetetlen találékonyság és intelligencia szorult némelyikbe. :)

A macska nem hallgathatja az Ígét! :DDD

[ Szerkesztve ]

IN GOD WE TRUST!

(#38) Crystalheart válasza talmida (#37) üzenetére


Crystalheart
senior tag

A macskához szerencse kell, hogy épp ő épp olyan szokásokat vegyen fel, ami épp imponál a gazdának. :DDD

(#39) Xero


Xero
nagyúr

Nagyon jó story.
Saját kutyám ugyan sosem volt, de nagyszüleimnek mindig volt 2-4 kutyája. Kettő szinte velem nőtt fel.

Ha a lehetőségeim egyszer adottak lesznek rá (kertes ház, 3 évnél idősebb gyerek), akkor én is mindenképpen hazaviszek egy kutyust magunknak.

Sokáig szetter párti voltam, hiszen közöttük nőttem föl (angol szetter), de eltöltöttem jó pár órát egy labradorral és egy golden retriverrel, azóta pedig elég világos a cél. Egyszerűen beleszerettem ebbe a két fajtába.
Ez utóbbi kettő egyike lesz a hű pajtás a jövőben. Szerencsére barátnőm hasonló elképzelésekkel rendelkezik. ;)

Kicsit irigykedve nézem a képeket és olvasgatom a sorokat, hiszen tudom, hogy nekünk még 7-10 év mire eljutunk idáig. :K

[ Szerkesztve ]

(#40) Xero válasza talmida (#23) üzenetére


Xero
nagyúr

"Az jó, hogy rövid a szőre, a füle viszont lehajlik, ami az itteni időjárásnál nem előnyös, ui ha nem tud jól szellőzni a füle, akkor begyulladhat. Barátnőm kutyája nem vágott fülű snaucer volt és mindig fülgyulladása volt. Ez az egy, ami aggaszt..."

Ez származás-tenyésztés kérdése is. Alapvetően a vizslák-szetterek hajlamosak a fülgyulladásra (én is tisztítottam - ecseteltem szetter fület eleget
), de ez odafigyelés és szerencse kérdése.
Ha tisztán van tartva a füle, és nem csatangol el valamint nem is hordozza annyira magában, akkor semmi baja nem lesz.
Az én tapasztalatom az volt, hogy a hajlamosabb kutyus, ha kiment az erdőbe (háztól egy saroknyira már a Bükk közepén volt), összekoszolta és kicsit hagytuk benne állni, akkor jött a gyulladás. A másik akármit csinált magával akkor sem jött ki rajta.

(#41) Crystalheart válasza Xero (#39) üzenetére


Crystalheart
senior tag

Na igen, a labrador és a golden retriever, két olyan kutyafajta, ami a legidegenebb idegent is farokcsóválva képes fogadni :D Legalábbis házőrzésre ezért nem ajánlják őket, pedig szép és okos állatok azok is.

(#42) talmida válasza Xero (#39) üzenetére


talmida
Közösségépítő

A fülgyulladással kapcsolatban hasonlókat hallottam én is.

A golden retriver nekem is nagy kedvencem, de az itteni időjáráshoz sajnos nem passzol. :N

Crystalheart A macska az fogalom. :DDD

itt van néhány egyéb fajta jófej kutya, :D

Ez meg egy jó kis kutyás vicc. :DDD

[ Szerkesztve ]

IN GOD WE TRUST!

(#43) Viszlát


Viszlát
addikt

Fajtatiszta vizslakölykök ajándékba, még kettő van (nem saját, ismerős hirdeti). :)

[link]

[ Szerkesztve ]

"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

(#44) talmida válasza Viszlát (#43) üzenetére


talmida
Közösségépítő

Nagyon aranyoska! :))

IN GOD WE TRUST!

(#45) kételkedem válasza talmida (#37) üzenetére


kételkedem
addikt

A vizslát tényleg viszonylag egyszerűen rá lehet venni, hogy ne bántsa a háziállatokat!
Beni ilyet is tud:

:)

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat! °°XLIII°° "Isten, áldd meg a magyart" Kölcsey 1823

(#46) talmida válasza kételkedem (#45) üzenetére


talmida
Közösségépítő

Ez fantasztikus! :Y :R Hogy tanítottad meg rá?? Egyre jobban tetszik a vizsla. :K :B

[ Szerkesztve ]

IN GOD WE TRUST!

(#47) kételkedem válasza talmida (#46) üzenetére


kételkedem
addikt

Nálunk is a "nem szabad!" a tiltás kifejezése. Mikor vadászösztöntől hajtva zaklatni akarja valamelyik háziállatot, akkor következetesen rá kell szólni. Rövid időn belül rájön, hogy az udvaron levő többi állatot nem kergetjük, nem bántjuk! A vizslának egyébként is az a dolga, hogy "állja" a vadat! Erről viszont képtelenség leszoktatni! A kismacskák felett fél napokat képes állni!

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat! °°XLIII°° "Isten, áldd meg a magyart" Kölcsey 1823

(#48) rankesz


rankesz
veterán

Szeintem módosítani kellene a nicked Vizslát!-ra :D

(#49) Viszlát válasza kételkedem (#47) üzenetére


Viszlát
addikt

Pontosan így van! Mini egyszer majdnem 5 órát állt egyhuzamban kiscsibék felett, hiába mondtuk neki, hogy igen látjuk, hogy ott vannak, se kaja, se játék, semmi nem érdekelte, pedig egyik kutya sincs vadászatra tanítva, egyszerűen csak ösztön. :)

rankesz: az sem egy rossz nick. :D

"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

(#50) talmida válasza kételkedem (#47) üzenetére


talmida
Közösségépítő

Nagyon jófej a te kutyád is. :R Sajnos a fiam egyelőre hallani sem akar kutyáról. Pedig szorgalmasan etetem az itt hallottakkal. :D ;]

IN GOD WE TRUST!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.