Hirdetés

2022. december 3., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Gergo28


Gergo28
tag

Csak hogy a vérnyomás mérés is csupa móka és kacagás legyen. :))
Viccet félre réve az óráival már bizonyított a Garmin, de azért arra kilenc hónapos üzemidőre kiváncsilennék.

(#2) Postas99


Postas99
senior tag

Cipőt csakis a cipőboltból!!!

Egy orvostechnikai műszerketet gyártó OMRON-t pontosabbnak tartok mint bármely tech cég valami kiköpött förmedvényét. A suszter maradjon meg a kaptafánál. Legközelebb, majd wifis lélegeztető gépeket fog piacra dobni....
Nem mellékesen az omron X4 mindezt tudja potom 71 EUR-ért.
Csak hogy lehessen válogatni [link] és ezek közül biztos van olyan ami itthon is kapható

(#3) K0vasz válasza Postas99 (#2) üzenetére


K0vasz
aktív tag

+1. ráadásul az okosság kimerül abban, hogy azt a 3 db értéket nem kell manuálisan beírnod az appba (bár erre is van megoldás, mert van olyan app, amivel be tudod fotózni a vérnyomásmérő kijelzőjét és beírja neked a számokat...)

(#4) Vesa


Vesa
veterán

Mint egy falat kenyér...
Gond lehet az innovációs részleggel a cégnél, ha egy ilyen kvázi értelmetlen hülyeséget akarnak piacra dobni. Ennek a területnek megvannak már a maga ászai, akik magas minőségű és megbízható működésű orvostechnikai eszközöket gyártanak évtizedek óta. A Garmin termékében a leírás szerint az ég világon semmi új vagy forradalmi nincs, csak egy mezei vérnyomásméró WiFi-vel. Ettől függetlenül, a "brand fétisben" szenvedők biztos berendelik dupla áron, amint megjelenik a webshopokban és Garmin felirat lesz rajta. :U Annyi baj legyen...

[ Szerkesztve ]

A tudomány a valóság költészete! #Slava Ukraini!

(#5) Somatom válasza K0vasz (#3) üzenetére


Somatom
addikt

Még fotózni sem kell. OMRON Connect

Samsung Note 9 (8/512) Android 9, Tab S7+ 5G

(#6) Polarstar válasza Vesa (#4) üzenetére


Polarstar
nagyúr

Dupla??? Minimum 4x áron!!!! :Y
Nehogymá olcsó jánosnak nézd őket! :DDD

Karóra és formatervező projekt + Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!

(#7) <Adamsky> válasza Postas99 (#2) üzenetére


<Adamsky>
veterán

"Cipőt csakis a cipőboltból!!!" - igen, ez egy régi, és bölcs mondás, de ma már nem feltétlen igaz. Elég csak, ha megnézed, hogy ki- és milyen villanyautókat gyártanak manapság. Ha pedig összehasonlítod a nagy márkák hasonló járműveivel, nem biztos, hogy utóbbiak fognak győzedelmeskedni.

"Legközelebb, majd wifis lélegeztető gépeket fog piacra dobni...."
Ez akkor is eszedbe jut, mikor a mobiloddal fotózol? Értem, amit mondasz, de - ahogy a mobilok és a fényképezők esetén - az egyes eszközök funkciói között bizony létezik átjárás, ami működőképes megoldásokat is szülhetnek (nyilván nem mindenkinek, és nem minden esetre)

"Csak hogy lehessen válogatni ... "
Anno, mikor Édesanyám Omron vérnyomásmérője leszolgálta az idejét, akkor én is körbenéztem. Nyilván első körben az Omron-okat kezdtem el nézegetni, de egyfelől nagyok voltak és drágák. Aztán eszembe jutott a Withings, akik szintén nem "nyeretlen kétévesek". Utána néztem / olvastam a BPM Connect-nek, és vettem egyet. Azóta is megelégedéssel használjuk. Csináltam egyébként pár éles tesztet Omron-okkal is, és nem volt jelentős különbség. Ami tetszik a BPM Connect-ben, hogy log-ol (mondjuk ez alap egy ilyen cuccnál), kiértékel (igen, nem csak számokat mutat, hanem látod is, hogy mivel lehet gond), és képes három egymást követő mérést átlagolni. Ilyet - anno legalábbis mikor néztem - nem sok Omron-os cucc tudott.

A "cipőt a cipőboltból" sztori margójára még egy dolog: WiWE-ról hallottál már?
Ja, és amit az FDA jóváhagy, az azért csak nem lehet annyira gagyi ...

(#8) Timer


Timer
addikt

+1 a Withingsnek. BPM Core van itthon, illetve egy Thermo, mindkettőt használom már 1 éve, nincs rájuk panaszom. A nagy gyártókkal mindig az a baj, hogy elkényelmesednek, aztán akkor kapnak már észbe, amikor csattan a farkukon a csalán, lásd Nikon, Canon. Egy Withingsre elég szép ökoszisztémát építettek már fel, a vérnyomásmérés csak 1 elem a sok közül, és ma már ez is lényeges szempont.

[ Szerkesztve ]

Tavaly kissé zavart a bunkóságom, de 2022-ben végre változtattam ezen. Már nem zavar.

(#9) csibe1


csibe1
addikt

Ez nagyon hiányzott, biztos nem gyártanak még elegen vérnyomásmérőt. :U
Amúgy a csávót választották a fotelhez vagy fordítva? :D

" Bármi megtörténhet,még a pók is foghat halat. "

(#10) Postas99 válasza <Adamsky> (#7) üzenetére


Postas99
senior tag

Nosza senki nem tart vissza vedd meg a túárazott de ugyanazt a szolgáltatást nyújtó terméket.

(#11) <Adamsky> válasza Postas99 (#10) üzenetére


<Adamsky>
veterán

Jó, akkor most rámutatnál, hogy mi a túlárazott vagy csak okoskodni / trollkodni jársz ide? A 150$ ugyanis teljes mértékben versenyképes. Az általad említett Omron-ok közül nem egy még ennél is drágább (és nem feltétlen tud többet, vagy jobb).
ui: a Withings BPM Connect ~100 $

[ Szerkesztve ]

(#12) Balika911


Balika911
félisten

Nekem megérhet ennyit, hogy a GC magától eltárolja a méréseket. Az Index S2-ben is ez tetszik, rááll az ember, szinkron, kész. Megnézem a teszteket majd, aztán adott esetben ez jön, az Omron pedig megy a Marketplace-re.

[ Szerkesztve ]

(#13) Vesa válasza <Adamsky> (#7) üzenetére


Vesa
veterán

"Ez akkor is eszedbe jut, mikor a mobiloddal fotózol? Értem, amit mondasz, de - ahogy a mobilok és a fényképezők esetén"

Hátööö...tehát Te egy modern DSLR fényképezőgépet egy profi objektívekkel -amiből csak ez utóbbi annyiba kerül, mint egy nyájfon- egy lapon emlegetsz egy random telefon 0,5cm-es sz*rával (még akkor is, ha abból ráraknak már kínjukban 3-4db-ot)?

Maradjunk annyiban, a telefonban lévő un. "fényképezőgép" pont úgy nem összevethető a profi készülékekkel, mint az 1cm-es hangszórója sem. Nincs is annál sajnálatosabb, mint mikor arról értekeznek, hogy egy telefon "jól szól"...Nem, nem szól jól, nem tud jól szólni, egyszerű fizikai okokból. Fényképezőgépként sem fog úgy működni mint egy profi gép, szintén fizikai okoknál fogva. Azok a kb. 30cm hosszú objektívek nem véletlenül lónak mai napig egy DSLR készüléken.

A tudomány a valóság költészete! #Slava Ukraini!

(#14) Balika911 válasza Vesa (#13) üzenetére


Balika911
félisten

Szerintem a mobilos fényképezés következtében már eltűnt kompakt fényképezőkre gondolt inkább. A DSLR pedig a "nyilván nem mindenkinek, és nem minden esetre kategória", amit már nem idéztél.

[ Szerkesztve ]

(#15) <Adamsky> válasza Balika911 (#14) üzenetére


<Adamsky>
veterán

+1
Köszönöm az értő olvasást!

(#16) emvy válasza Postas99 (#2) üzenetére


emvy
nagyúr

> pontosabbnak tartok

szerencsere par evszazada tudjuk, hogy dolgokat meg is lehet merni

while (!sleep) sheep++;

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.