Ez a Strix most nem sikerült annyira szépre szerintem, mint szokott.
06-3o/9759I39
Ez a Strix most nem sikerült annyira szépre szerintem, mint szokott.
06-3o/9759I39
(#2) fatpingvin
a formatervezés jó, már csak a felesleges csicsákat kéne elfelejteni róla és lenn egy teljesen korrekten és normálisan kinéző videokártya.
amúgy meg brutális méretűek ezek...
A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
(#3) macilaci78
Hát, egy ekkora szendvicset már lehet, nem tudnék jóízűen elfogyasztani, de még egy vekni kenyeret hosszára felszeletelve kiadja.
Találtgyerek: teli oldallapos házba mindegy...
fatpingvin: épp azt nézem, hogy a hűtés brutális méretű, a nyák eltakarására 2 ventilátor több is, mint elég. Kíváncsi vagyok a vízhűtésesekre, simán lehet ebből rövid kártya is. Persze tudom, a GPU-t, memóriát és a VRM-et is hűteni kell.
Lassan eljutunk oda, hogy nem az alaplapnak kell megtartania a komponenseket, hanem a hűtésnek.
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
348,2 x 160 x 72,6 mm
A 160mm emiatt az elem miatt lesz a TUF-on.
Ami elég nagy balfaszság, mert csak az RGB miatt került rá.
Pont mint A 30-as szériánál.
O11 Dynamic-be, ami azért elég közkedvelt ház, pont nem fog beférni.
Szóval GG... A Strix, a jobbik kártya 1cm-el kisebb. Ott jobban oldották meg a csillámfényt.
Aorus még ennél is 2mm-el magasabb. 162mm. Ott is ugyanez lesz.
[ Szerkesztve ]
ez eléggé elmebeteg design akkor. shroudot leszedve viszont jó lehet, kérdés akkor a ventiket mi tartja.
A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
ezért őrülök meg ettől a kib*szott RGB mániától, sok esetben a használhatóság rovására megy
(#8) macilaci78 válasza fatpingvin (#7) üzenetére
"Ó, jujj, 400W, 600W a kártya fogyasztása!" - piac
"Szórjuk meg ledekkel, amik mögött nincs funkció!" - gyártó
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
(#9) fatpingvin válasza macilaci78 (#8) üzenetére
nyilván a fogyasztás nagyrészét nem a LED-ek adják, ettől még természetesen teljesen feleslegesen hozzáadott plusz hibaforrás... arra a sztorira ki emlékszik amikor a RGB setup szoftver felnyitotta az egész SPI buszt a kártyán, ezzel írhatóvá téve a kártyán a SPI flasht amin a vBIOS van?
[ Szerkesztve ]
Szerintem meg pont most lett szebb a szokásosnál.
>>>ELADÓ effektíve új, full dobozos MikroTik RB2011iLS-IN router – 23k, bolti ára 50 felett. Posta ON. Két darab van, a másodikon nincs SFP, azért 20 pénzt kérek. Ha érdekel, dobj privit!<<<
Engem a régi Gainward Phantom kártyákra emlékeztet. ( GTX980 )
06-3o/9759I39
Én is így gondolom, de azt hiszem a kinézet másodlagos szempont egy VGA kártyánál.
duree54
na ez. akkor meg főleg ha a funkcionalitással ütközne.
TUF viszont tetszetős nekem, elég jól eltalálják már pár éve azt szériát.
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
Brutálisak a méretek! Döbbenet, gondolom a többi gyártóé is hasonló méretekkel fog rendelkezni.
szerk: az új ATX táp csati, kötelező minden gyártónak?
[ Szerkesztve ]
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
Nekem most is TUF van bent. Bár a 3080-nál már nem az igazi a hűtése szerintem. 3070-3070ti-nél még elégedett voltam.
06-3o/9759I39
(#17) DanielLong válasza Találtgyerek (#16) üzenetére
Mivel asszem azok pont ugyanazt a bordát és hűtést kapták, még a 3060Ti is talán. Kicsit érthetetlen is számomra, mert ez TDP-ben azért elég széles intervallum.
3060Ti és 3070 az egy design.
3070Ti-3080-3080Ti-3090 az a másik. Ez mind ugyanazt a hűtést kapta.
[ Szerkesztve ]
Az előző ASUS kártyák úgy néztek ki mint egy skizofrén lelki világa a Stranger Things utolsó évada után.
Az újak meg mint a legdurvább LSD trip amit csak el tudunk képzelni.
Egyébként tetszik ez az új design.
AMD Instinct Mi8 enthusiastic
3090-et már elég nehéz lehet vele hűteni. 3080 is már eléggé a határ ennek a bordának.
06-3o/9759I39
A rog logo-s backplate szvsz kva jól néz ki.
De rég volt már mikor az ASUS Strix tényleg bagolyra hasonlított
mondjuk komoly cuccot kellett tolni, hogy valakinek bekattanjon az az ötlet, hogy az új széria névadója bagoly legyen, és nézzenek is úgy ki a kártyák mint egy bagoly
A Linux rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait
Attól, hogy századlagos, még nézhet ki jól, nem?
>>>ELADÓ effektíve új, full dobozos MikroTik RB2011iLS-IN router – 23k, bolti ára 50 felett. Posta ON. Két darab van, a másodikon nincs SFP, azért 20 pénzt kérek. Ha érdekel, dobj privit!<<<
Régi vásárlója vagyok az Asusnak, és eddig azt mondtam, alaplapból és VGA-ból csak ez a márka. De nagyon kíváncsi vagyok rá, hogy megoldották-e azt, ami miatt végül VGA terén elhagytam az Asust. Megoldani biztosan meg lehetne, kérdés, hogy akarták-e! Én mindig silent/quiet BIOS-al használom a kártyákat. Így elméletileg csak 55 fok felett kapcsolnak be a ventik. De csak elméletileg, mert gyakorlatban 55 fok vagy 100 Watt terhelés felett. Na most mivel egy böngésző megnyitásával is kaphat a kártya egy 100 Watt feletti peaket, ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy akár egypercenként is bekapcsolhatnak a ventik, 10-15 másodpercre. Borzasztóan idegesítő, és nem is értem, egy ilyen komoly gyártó, mint az Asus hogyan futhat bele ilyenbe. És akkor még nem is említettem a power LED problémát a 3080 sorozatnál.
Honeste vivere, neminem laedere, suum cuique tribuere.
Biztos a szokásos kiváló minőség, de ahogy az a ROG Strix kinéz azokkal a kékes-lilás foltokkal, anyám borogass.
(#26) Steve_Brown válasza kakuk.tamas (#23) üzenetére
Ennek már tényleg kell valami támaszték, nem?
AMD Instinct Mi8 enthusiastic
(#27) Találtgyerek válasza Hegyirabló (#24) üzenetére
Msi Afterburner saját ventilátor görbe beállítással próbáld meg!
06-3o/9759I39
Ezek már akkorák lettek, hogy tuti kell külön venni VGA támasztót is!
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
nem szempont, szóval a kérdést nem igazán tudom értelmezni.
(#31) Hegyirabló válasza Találtgyerek (#27) üzenetére
A ventilátorgörbénél hogyan tudnám beállítani, hogy ne kapcsoljon be 100 Watt terhelés felett?
(#32) Találtgyerek válasza Hegyirabló (#31) üzenetére
Hőmérsékletre állítod ott is. Próbáld meg, hátha ott nem indul el a 100W elérése után!
06-3o/9759I39
Be fog kapcsolni: https://rog.asus.com/support/FAQ/1044879 , viszont:
- egyrész azt lehet állítani mikor mennyire pörögnek a ventik, tehát ha be is kapcsol, az azért megoldható, hogy ne (nagyon) legyenek hallhatók.
- másrészt pedig ha UV-t raksz a kártyára, akkor azért nem nagyon fog 100W fölé menni olyan könnyen.
ui.: Én MSI AB-t és Fancontrol-t használok
[ Szerkesztve ]
Nálam winbennagyon ritkán kapcsol be a venti rog3080
Csak nem akarod, mert az most olyan divatos.
Teoretikus az egész kérdés, mert jó ideje nincs már nálam a kártya, MSI van. Tegyük fel, hogy nem tudok UV-zni. Akkor így jártam? Egyébként meg ha jól emlékszem kipróbáltam mindent. Azt kell megérteni, hogy nem azzal van baj, hogy tartósan 100 Watt felett van a fogyasztás mondjuk netezés közben. Tüskék vannak. Azzal meg nem nagyon lehet mit kezdeni.
430-as dollár mellett? K*rva sok.
899 a kamu 4080
1199 a 4080
1599 a 4090
Strix-ek simán 150 dolláros felárat kapnak. Sima TUF talán MSRP, OC meg +50-100 dollár.
A legolcsóbb 4080-as (12GB), talán megáll 500k-nál.
Egy 4090 Strix meg mondjuk 1 misi. És a többi ezek között.
De így legalább lesz még helye a palettában a régi 3060-3080-nak.
[ Szerkesztve ]
(#39) TheJoker4s válasza Találtgyerek (#1) üzenetére
Nekem EVGA FTW3 3080-am van. Nagyon elegáns a megjelenése. A több gyártó 4080-asai vagy szopottgombóc forma, vagy túl gamer (Lamborghinis).
[ Szerkesztve ]
(#40) Találtgyerek válasza TheJoker4s (#39) üzenetére
Nekem is volt 3080-ból FTW3-am nagyon jó kártya és szép is. A 3080 Strix jobban bejött nekem.
06-3o/9759I39
Lassan érik a jó kis 11 éve vásárolt CM Elite 430 Black házikóm cseréje, olyan hosszúak már a jobb kártyák
(#42) TheJoker4s válasza Találtgyerek (#40) üzenetére
Eredetileg fehér Strixet akartam, de 800.000 forintot már nem akartam adni érte mikor építettem az új gépem.
(#43) Találtgyerek válasza TheJoker4s (#42) üzenetére
Az is szép, de kell hozzá egy fehér alaplap is. Különben elég fura.
06-3o/9759I39
(#44) TheJoker4s válasza Találtgyerek (#43) üzenetére
Eleve a fehér-fekete NZXT H710-es gépházhoz válogattam a dolgokat. Így ASUS Strix B550-A alaplap lett volna mellé, de mivel fekete lett a kártya, az alaplap is az lett. Így most kívül a fehér dominál, belül inkább a fekete.
[link]
[ Szerkesztve ]
Hát, az EVGA az EVGA, nálam mindig első opció, ha NVIDIA VGA-ról van szó (alaplapnál is szívesen lenne ), de sajna kiléptek a videokártyák piacáról...
(#46) Találtgyerek válasza TheJoker4s (#44) üzenetére
Szép konfig. Egyik barátomnak van most fehér 3090 Strix kártyája. Neki fekete gépben van bent. Eléggé elüt szerintem. A feladatát ellátja egyébként.
06-3o/9759I39
Igen, én is sajnálom, mert egész megkedveltem a márkát.
A videokártyáikban még sosem csalódtam, más meg még nem volt tőlük.
Így NVIDIA fronton marad a Founders, a Zotac AMP, meg a Galax HoF.
AMD-nél meg Sapphire only.
[ Szerkesztve ]
Van akinek nem felesleges mert van akinek fontos a design a házában.
Nekem is vertikálisan van a mostani Strix és keresem még azt a VGA-t ami igy szépen mutatna és nem tűnik el a világitás. az RGB meg kikapcsolható. Akinek meg nem kell van szerényebb RGB-vel szerelt kiadás.
Samsung galaxy fold 4 12/256 gb ,- Samsung Odyssey G6 S32BG650,ROG STRIX B550-A GAMING Lian Li Galahad AIO 240mm ARGB White,Ryzen 3600, Corsair RM850\Corsair Vengeance RGB PRO 2X16GB,GeForce-RTX-3080-GAMING-TRIO-PLUS-12G-LHR/Lian Li LANCOOL 216 RGB White,keychron k8,ROG Pugio II/Logitech G935