Hirdetés

2021. március 2., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) finley


finley
kezdő

Ritkán látni ennyire pofátlan renderképet.

(#2) arnoldito


arnoldito
senior tag

Mindegy is, mert a Meizu dobta a globált. Kár koptatni rá az ujjatokat... :))

(#3) Tigerclaw


Tigerclaw
nagyúr

Amellett hogy a gyartok szerteik utanozni az Apple-t a rossz donteseikben is, lasd notch, ez valamennyire kenyszer is, ha mar a konkurencia meglepte. Osszessegeben lehet, hogy pozitiv kornyezeti hatasa lesz az egesznek. Mar csak azt kellene elerni, hogy telefont is csak evente 1x dobjanak piacra. Ezt is masolhatnak az Apple-tol.

Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

(#4) atike válasza Tigerclaw (#3) üzenetére


atike
nagyúr

Aham tényleg.

"nem elég, hogy nincs adapter a dobozban, csak két végén Type-C típusú kábelt, amit ugye régi Samsung vagy Type-A-s USB-PD adapterünkre hiába próbálunk dugni, ergo vásárolhatunk fejet."

S21 Ultra tesztből idézet.

A töltőnek külön csomagolás, külön papírozás - tuti környezetbarátabb, mint ha eleve a csomagban lett volna.

Megveszed a telót, megveszed a töltőt. Amikor majd cseréled (1-2-3 év múlva) akkor meg majd vagy az akkori kábel amit kapsz nem lesz jó ezzel a töltővel, vagy már 150W-al lehet tölteni szóval megint csak vehetsz újat. De eleve, ha majd akkor eladod a készüléket a töltőt úgyis vele "kell" adnod, szóval veszel egy új telót és akkor már megint csak veheted a töltőt (vagy így, vagy úgy :) ).

De legalább olcsóbb emiatt a telefon. Ja, nem. :U

(#5) Emericus Max


Emericus Max
tag

Úgy tudtam, hogy megint az Apple indítja majd a szarlavinát :W
Nekik köszönhetjük, hogy a flagship telók ára 500e+ ársávba került és most nekik köszönhetjük azt is, hogy majd minden telefon mellé még töltőt is kell venni :W
Tudom unalmas és én nem vagyok hater, nincs bajom a telefonjaikkal, meg a kiegészítőkkel, de az üzletpolitikájuk a legrosszabb fajta kapitalista lehúzós undormány... Mindig is az volt...

(#6) Giovan! válasza Emericus Max (#5) üzenetére


Giovan!
addikt

Jaja, köcsög Apple odamegy és kiveszi a konkurencia dobozaiból is a töltőfejet, meg megszabja nekik, hogy 1000 dolláros vagy annál is drágább ársávba pozicionálják a csúcsmodelljeiket, elképesztő :DDD

It's clearly a budget. It's got lots of numbers in it.

(#7) Giovan! válasza atike (#4) üzenetére


Giovan!
addikt

Valami fél tucat topikban ki lett ez tárgyalva már. Nem kötelező minden egyes új készülék mellé új töltőt is venned, és mivel az emberek többsége valószínűleg nem a következő, töltő nélkül vásárolt telefonját fogja használni élete végéig, így igenis lesz hatása a környezetre annak, hogy ezentúl nem raknak minden dobozba töltőt, mert lesznek jó páran, akik maradnak a régi töltőjüknél.

Eladáskor nem értem miért kéne adnod a telefon mellé a töltőt, ha egyszer te anélkül vetted. Régen míg a csomag része volt a töltő is, érthető elvárás volt a vevő részéről ez, de az idők változnak.

Abban egyetértünk, hogy a töltő hiányának látszódnia kellene az árcimkén.

[ Szerkesztve ]

It's clearly a budget. It's got lots of numbers in it.

(#8) hegedus001 válasza Emericus Max (#5) üzenetére


hegedus001
csendes újonc

Viszont ha meg úgy nézed, akkor az Apple 6-7 éves telefonjaikat is használják még sokan. (a mai napig érkeznek frissítések) Pörögnek a használt telefon piacon. Ha innen nézed, akkor környezetbarátok, nem termelnek annyi szemetet mint a Samsung, Xiaomi és egyéb ipari mennyiségű fajta telefont a piacra öntő gyártók. :))

(#9) Graphics válasza finley (#1) üzenetére


Graphics
Jómunkásember
LOGOUT blog

Ez se mai, egy sokkal régebbi hírnél merült még fel.

Eladó: Poco F1 - 6/128-as: 50 ezer forint

(#10) joey04 válasza Emericus Max (#5) üzenetére


joey04
titán
LOGOUT blog

:DDD

(#11) sheratan válasza atike (#4) üzenetére


sheratan
titán

Miért kell a telefonnal adni a töltőt? Rengeteg telefonhoz évek óta nem jár headset, akkor ha eladod, mellékelsz egyet, mert a gyártó nem tette bele a dobozba? Ha nem alaptartozék, akkor szerintem ez nem elvárható.
Másrészt meg neked vajon egyetlen töltőd van most a telefonodhoz, amit vele kaptál? Mert nekem van itthon még 3 másik töltőm, meg két autós és vagy 10 kábelem, amik általában USB-A végűek, szóval semmilyen gondot nem okoz ez az átállás.

(#12) Emericus Max válasza Giovan! (#6) üzenetére


Emericus Max
tag

Te is tudod, hogy a rossz példa ragadós és az Apple ebből a szempontból trendteremtő, mert őket majmolja mindenki. Itt is megmutatták, hogy a népek benyelik ezt a lehúzást is, tehát mindenki más is elkezdte, mert miért ne keressenek több pénzt, ha lehet? Szóval indirekt módon, de tulajdonképpen képletesen igen, ők vették ki a konkurencia dobozából is a töltőfejet, mert amúgy senkinek eszébe se jutott volna ez, ha ők nem kezdik el.

A környezetvédelmi rizsa is veszélyes, mert mostantól aki nem ül rá erre a hintára, arra azt fogják mondani, hogy nem környezettudatos.
Szóval 22-es csapdája...

Mi meg beszoptuk de nagyon :(( :O

(#13) Emericus Max válasza hegedus001 (#8) üzenetére


Emericus Max
tag

Lehet, hogy véletlenül azok ezekben az esetekben, de hidd el hogy a környezetvédelem fel sem merült bennük soha...

(#14) .Szaki. válasza Emericus Max (#5) üzenetére


.Szaki.
őstag

Ők haladnak egy úton, ami lehet jó és lehet rossz is. Ezért mi, Apple felhasználók ha úgy érezzük, hogy ez szívatás, akkor anyázhatunk. Az viszont fura, hogy más márkák felhasználói is az Apple-t anyázzák azért, mert az általuk preferált márka is megteszi ugyanezt. Persze, értem, hogy az Apple hozza be ezeket a dolgokat, de nem hiszem, hogy fegyvert tartanának az ottani döntéshozók fejéhez, hogy márpedig nektek is ezen az úton kell haladni.

Giovan!

Én sem vettem töltőt, vezetéknélküli töltőpadon van töltve éjszaka.

hegedus001

Ez nagyon igaz, de azért azt is tegyük hozzá, hogy egy Samsung is használható 5-6 évig, más kérdés, hogy felháborító módon mindössze 2-3 évig kapnak főverzió frissítést ezek a készülékek, pedig az áruk alapján nekik is illene jóval többet adni. Ettől független a konzumidiotizmuson kívül semmi nem indokolja manapság a 2-3 évenkénti, pláne nem az évenkénti mobil cserét.

(#15) Giovan! válasza Emericus Max (#12) üzenetére


Giovan!
addikt

Továbbra sem értem, miért lenne az Apple felelőssége, hogy a többi gyártó minden létező baromságukat (pl. a jack csatlakozó elhagyása) megpróbálja imitálni. Ez az adott gyártók sara, akik pont annyiba nézik a fogyasztókat, mint az Apple, de egyesek valamiért mégis szeretnek úgy tekinteni rájuk, mintha ők különbek lennének, és csak a gonosz Apple szelleme vinné őket a rosszba :DDD

It's clearly a budget. It's got lots of numbers in it.

(#16) finley válasza Graphics (#9) üzenetére


finley
kezdő

A lényegen nem változtat semmit.

(#17) Graphics válasza finley (#16) üzenetére


Graphics
Jómunkásember
LOGOUT blog

:N

Nem tudom melyik része ami meglepő. Renderképek ilyenek. Pofátlanok

[ Szerkesztve ]

Eladó: Poco F1 - 6/128-as: 50 ezer forint

(#18) finley válasza Graphics (#17) üzenetére


finley
kezdő

Ok, túltoltuk ezt is. :R

(#19) Emericus Max válasza Giovan! (#15) üzenetére


Emericus Max
tag

Világos, nem mondtam hogy közvetlenül az Apple felelőssége lenne, de közvetve szerintem az ő felelősségük, mert ők teremtették meg a precedenst.
Nyilván más gyártók is elkezdték már ezt csinálni és hasonlóan undorítónak tartom ezt a Samsung, Xiaomi stb. oldaláról is. De mindig vagy egy valaki aki elkezdi a hülyeséget.
És ez jelen esetben az Apple volt, mert voltak olyan merészek/pofátlanok hogy ők meglépték ezt. A többi birka meg csak azt látja az Apple példáján, hogy igen ezt meg lehet tenni és benyelik az emberek, még árat sem kell csökkenteni a kimaradt töltő miatt.

(#20) Postas99 válasza finley (#18) üzenetére


Postas99
senior tag

Ki szúrná tök.n magát először? Mi vevők mert nincs kismillió sz@r a piacon vagy a gyártó aki kijeletni hogy ezentúl csakis A51-et fog gyártani vagy Redmi 8-at egy éven keresztül...
Tény hogy igen komoly büntetést kellene fizettetni a gyártókkal (jogosnak a nyereség fele tűnne jónak) akik évente 5 modellnél többet tesznek le az asztalra (ebbe beleszámoltam a variánsokat is).

[ Szerkesztve ]

(#21) finley válasza Postas99 (#20) üzenetére


finley
kezdő

Feltételezem a kérdést nem nekem szántad.

(#22) Graphics válasza Postas99 (#20) üzenetére


Graphics
Jómunkásember
LOGOUT blog

Ezt ebbe a topikba szeretted volna beírni? :U

[ Szerkesztve ]

Eladó: Poco F1 - 6/128-as: 50 ezer forint

(#23) .Szaki. válasza Emericus Max (#19) üzenetére


.Szaki.
őstag

Most őszintén, azok a tápegységek, amit a telefonokhoz adnak a gyártók nagyjából nekik hány centbe kerülhet? Még ha le is vették az árából a töltő árát, a fejlesztések miatt a vásárló úgyse fog belőle látni semmit.

(#24) Emericus Max válasza .Szaki. (#23) üzenetére


Emericus Max
tag

Tök leszarom, hogy nekik mi mennyibe kerül.
Én mint vásárló azt érzem, hogy kevesebbet kapok a pénzemért, vagy ha úgy nézem akkor ugyanannyi egységnyi pénzért kevesebb van a dobozban.
Lehet, hogy ez neked oké, de nekem meg nem. Nem vágok hozzá még jó képet is.

Számomra ez olyan, mintha kitalálnák a fine-dining éttermek, hogy milyen sok víz megy el mosogatásra, meg mennyi vegyszer stb. Szóval mostantól lesz szíves a kedves vendég hozni magának evőeszközt meg tányért, mert biztos van mindenkinek otthon. Aztán az étkezés végén meg vidd haza és mosd el magadnak. Ja, de persze ettől nem lesz olcsóbb egy étkezés az adott étteremben.

Mindegy, ne ragozzuk... A te példádon látom, hogy miért is működőképes ez az üzleti modell.

(#25) Postas99 válasza Graphics (#22) üzenetére


Postas99
senior tag

Y.
A legtöbb gyártó köztül a Meizu is most a környezetszennyezés miatt " hogy zöldebbnek tűnjön" nem ad töltőt a telefonhoz..
Közben meg azzal a kismillió modellel és annak variánsaivall valójában pont az ellenkezőjét csinálják.. ontják magukból legtöbbszöt az elektronikai hulladékot...Így értendő a hozzászólásom.

[ Szerkesztve ]

(#26) finley válasza Postas99 (#25) üzenetére


finley
kezdő

"Közben meg azzal a kismillió modellel és annak variánsaivall valójában pont az ellenkezőjét csinálják"

A Meizu? :F 2019 óta összesen 8 modellt dobtak piacra.

(#27) .Szaki. válasza Emericus Max (#24) üzenetére


.Szaki.
őstag

Én értem amit írsz, de egyszerűen nem tudhatod, hogy kivették-e a készülék árából a tápegység árát, legyen az az ő beszerzési, vagy eladási áruk. 3-4-500.000Ft értékű eszközökről beszélünk..Amennyivel többet tudnak, annyival többe is kerülnek. Nem tudom mennyi egy tápegység eladási ára, olyan 5-6.000Ft-ra saccolom. Ez egy félmilliós telefonnál szemmel látható összeg?

Egyébként nyugodtan nézheted az én példámat, még ha személyeskedésnek is vetted. A telefonomhoz nem járt töltő, én pedig környezettudatosságból nem vettem hozzá, hanem ott van a több éves töltőpad az asztalomon, azzal töltöm. Az előző iPhone-om Lightning-USB kábele 5 éves, semmi baja, gond nélkül működik az autóban, azon keresztül megy a CarPlay és közben tölti a telefont. Amire egyébként semmi szükség nem lenne, mert gond nélkül kibírja a napot. Ha az irodában mégis rászorulna a töltésre, akkor sincs gond, itt is van egy kábel. Ez bizonyítja, hogy az elmélet gyakorlatban is tud működni, csak akarni kell és a többség nem akar.

[ Szerkesztve ]

(#28) hegedus001 válasza .Szaki. (#14) üzenetére


hegedus001
csendes újonc

Persze, használható, viszont én nem amblokk gondoltam a samsungra, hanem a alsó/közép kategóriájára, ahol ömlesztik a modelleket. Pár éve felszámolták az A szériát, mondván egyszerűsítenek. Szerintem sohasem volt enynire átláthatatlan mint most... A céges telefonom egy ilyen SAmsung csoda. Egy hónapja töltöttem fel, le van baszva az asztalra, egy hulladék. PEdig 2 éves. Ennek ellenére egy I7-et tegnap este frissítettem le, tudom nem ugyan az a kategória, de na. Az egyik még most is telefon, a másikkal meg legszívesebben alátámasztanám a billegő íróasztalomat, mert használni fáj... :D

(#29) sutirablo válasza Emericus Max (#24) üzenetére


sutirablo
lelkes újonc

Én mondjuk pont hordok magammal sporkot (kés-kanál-villa kombó), hogy ha valahova beülök menüzni ne kelljen az egyszerhasználatos evőeszközet használnom és dolgom végeztével elcsomagolom, otthon elmosom.

(#30) andrewsield


andrewsield
csendes tag

Egyébként, több kérdés merült fel bennem, hogy ha áttérnek a vezetéknélküli töltésre, ugye ez lesz a jövö, töltő dugó nélkül, annak a hatásfoka milyen? Tehát egy az egyben a "falbol" felvett áramot sugározza át a telefonba? Vagy mennyi a veszteség? Ha van persze.. így laikusként, jóval több veszteségre és ezáltal hőtermelésre gondolok, mint a sima kábeles/dugós megoldásnál, ezáltal ez mennyire lesz környezet barátabb, a felesleges energia pazarlása? (Mint, ha nem adnának töltőfejet, avagy maradnak a mostani töltésnél...) Bocsi, ha offos kérdés. :)

"Csak a puffin ad neked erőt..."

(#31) E.Kaufmann válasza andrewsield (#30) üzenetére


E.Kaufmann
őstag

Én támogatom a vezeték nélküli.... bármit. Úgy se lehet jól szerelni ezeket, akkor legalább legyen teljesen zárt, víz és porálló, ahogy eleve egy kültéri eszköznek alapból kellene. A csatlakozók úgy is plusz hibaforrás és út a külvilág felöl. Veszteség, valamennyire biztos lehet és kell is ezen gyúrni, de nekem pl mindíg nyűg a kábel, a fülesé elszakad vagy megtörik az ér benne, a töltőkábel mállik, vagy elvész, vagy mikro vagy C vagy Lightning és szerintem egy valós igény egy teljesen vezetékmentes kompakt eszköz.

Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!

(#32) SkyLine3000


SkyLine3000
addikt

Azért hihetetlen, hogy akármilyen idióta baromságot talál ki az Apple, a többi gyártó abban a pillanatban már kopizza is, ahelyett hogy gondolkodna. :W
Tipikusan a "kútba ugrás" esete(i)... Nevetséges az egész. Azok a gyártók meg főleg, akik segget csinálnak a szájukból.

[ Szerkesztve ]

(#33) instantwater válasza atike (#4) üzenetére


instantwater
addikt

Miért kellene vele adnod a töltőt, ha gyárilag sem járt hozzá?

(#34) instantwater válasza E.Kaufmann (#31) üzenetére


instantwater
addikt

Én meg a vezetékest szeretem töltőből is és fejhallgatóból is.

Töltés közben lehet használni a vezetéken lógó telefont.
És a vezetékes fejhallgatót nem kell töltögetni, ráadásul a vezeték mindkét végén van csatlakozó, így ha netán tönkremenne, akkor csak vezetéket kell cserélnem, nem fejhallgatót.
Amit nem költött el a gyártó akkura és bluetoothra, azt beletette a hangminőségbe. Nekem az fontosabb.

Ugyan most kicsit beleköptek a levesembe, hogy a Mi 10Tről lehagyták a jack csatlakozót, de egy párdolcsis adapter tökéletesen megoldja ezt a ptoblémát.

(#35) instantwater válasza SkyLine3000 (#32) üzenetére


instantwater
addikt

Ha így is megveszi a nép akkor persze, hogy csinálják.

(#36) SkyLine3000 válasza instantwater (#35) üzenetére


SkyLine3000
addikt

Birka gyártók, birka júzerek. Az én torkomon egy baromságot nem tuszkolnak le!
A nép meg azt veszi meg, amit meg lehet venni. Ha nincs más, kénytelenek. De nem mindenki ilyen. Pl én.

(#37) andrewsield válasza instantwater (#34) üzenetére


andrewsield
csendes tag

Én is efelé hajlok, nálam az állandó töltögetés nyüg, okos órám is ezért nincs, nem tudnék egy órát naponta, vagy pár naponta tölteni.

"Csak a puffin ad neked erőt..."

(#38) SkyLine3000 válasza andrewsield (#37) üzenetére


SkyLine3000
addikt

Ja, ez a nagy vezetéknélküliség magával hozta, hogy tele van az ember töltőkkel, mert állandóan tölteni kell vmi kütyüt. Én is inkább madzag párti vagyok.

(#39) prolad válasza Giovan! (#7) üzenetére


prolad
őstag

Ameddig az XY gyorstöltés ott van a feature listán és van legalább 5 féle gyorstöltési módszer, amik nem kompatibilisek egymással, addig tegyék szépen bele. Majd ha lesz egy gyorstöltési technológia, amit az összes gyártó használ és ugyanolyan csatlakozás lesz a töltőfejeken (mert mint most hogy a felén normál USB van, a másikon meg c), akkor beszélhetünk arról, hogy igen, el lehet hagyni a töltőt.

Arról nem is beszélve, hogy a környezetvédelemre hivatkozva elhagyni a töltőfejet tisztán képmutatás attól az Appletől (de nyilván a többi gyártóra is igaz), akik egy halom javíthatatlan e-szemetet gyártanak (pl airpods, ha valami elromlik benne, akkor kuka) vagy mindent megtesznek, hogy ellehetetlenítsék a megfizethető, third party alkatrészeket és szervizelést. Érdemes megvizsgálni mennyi szemét keletkezett azért, mert nem érte meg anyagilag a tulajnak javítani és még évekig használni a telefonját és inkább vett egy újat, a régi meg ment a kukába.

(#40) <Lacy85> válasza prolad (#39) üzenetére

Kb. a napnál is világosabb, hogy az extra profit volt a cél mindenkinél. Az Apple a 11-es szériánál változtatta meg a kábelt és a töltőt Type-C -> Lightningra. 12-es szériánál meg hopp, nincs töltő.
Egyértelmű, hogy nem 11-ről vált a többség 12-re, tehát vehetsz új töltőt.
Samsung detto. Mikor álltak át Type-C -> Type-C kábelre? 1-1,5 éve? Ha ennél régebbiről váltasz, vehetsz töltőt.
Szóval az a gyanúm, hogy nem most pattant ez ki a fejesek agyából. Egyik évben csatlakozó váltás, a következőben meg nincs töltő. Így még azt sem lehet mondani, hogy szándékos volt és akkor váltottak, amikor elhagyták a töltőt. :D
Az meg külön pirospont az Apple-nek, hogy mióta megjelent a 12, azóta a régebbiek mellé sem adnak töltőt. Persze a kábel már ott is Type-C. :DD

[ Szerkesztve ]

(#41) .Szaki. válasza SkyLine3000 (#36) üzenetére


.Szaki.
őstag

Milliószor le lett írva több topicban, hogy lenne ennek értelme hosszútávon, erre ugyanúgy leírjátok, hogy mindenki mindig át van verve és persze mindenki egy gondolkodásra képtelen birka. :U

Egyszerűbb birkázni, mint átgondolni. Legalább legyenek valid érvek. Legalább próbáljátok meg.

Segítek, például milyen képmutatás ez az Apple részéről, hiszen elveszik a tápegységet környezetvédelemre hivatkozva, de például a mai napig minden iPhone-hoz jár a hülye Apple matrica, amit épeszű ember nyilván nem ragaszt ki sehova, teljesen felesleges legyártani. Na, ez például lehetne egy érv.

Ha épp nem az Apple-t akarod ekézni, hanem az összes többi gyártót, akkor lehet azt mondani, hogy persze a tápegységet ki tudják venni a csoportból környezetvédelemre hivatkozva, de a sok fapados használhatatlan ócska telefont negyed/félévente hozzák ki, amit 1 év múlva dobhatsz a kukába. Ez is lehetne egy érv.

De például az Androidos gyártóknál még inkább lehet azt mondani, hogy mi a francnak a táp, amikor ők pedig tényleg évek óta Type-C portos telefonokat árulnak, tehát senki sem megy a falnak amiatt, hogy nincs tápegység a dobozban.

Leírtam saját példámból, hogy lehet környezettudatosan használni új készüléket, lehet ebbe az irányba haladni és akkor hosszútávon tényleg nem lesz annyi tápegység legyártva és tényleg teszünk a környezetért. Minden csak akarat kérdése. Az, hogy a fórumlakók nagy része nem akar, az egy más kérdés. Könnyebb anyázni. Ez ugyanaz, mint a Plug-In hybridek. (Nem a benga nagyok nyilván) Van egy egész jó konstrukció, ami tényleg tudja azt, hogy városban mész elektromosan, amikor meg kell a nagyobb hatótáv, akkor megy a belsőégésű, erre mit csinálnak az emberek? Ahelyett, hogy gondolkodnának, pusztán kihasználják a támogatásokat, és cipelik a k*rva nehéz akkumulátorokat, nem töltik, csak többet tankolnak benzint. És csodálkoznak, hogy a Plug-Inek elterjedésével miért is nem csökkent a károsanyag kibocsátás. Hát ezért. Itt is, simán megvan otthon a tápegység, bőven van mivel tölteni a telefont, de ahelyett, hogy ebbe belegondolnának, inkább sír mindenki, hogy KELL venni új tápegységet az új telefonhoz, át vagyunk verve. Nem, nem vagyunk átverve, NEM kell venni új tápegységet, tessék használni a régit. Ha pedig esetleg van otthon modernebb táp, aminek a portja már modern Type-C, akkor ahhoz pedig ott van a dobozban a kábel. Ennyi az egész.

<Lacy85>

"Egyértelmű, hogy nem 11-ről vált a többség 12-re, tehát vehetsz új töltőt."

Így van, az előző készülékekhez normál USB-s tápot adtak, USB-Lightning kábellel. Milyen port van a 12 szérián? Lightning. Milyen kábel van a dobozban? Type-C - Lightning. Tehát tudod tölteni a régi tápegységgel, hiszen ha a normál USB-s tápod megvan otthon, akkor a hozzávaló kábeled is megvan, de ha esetleg új autód van és abban már csak C-s port van például, akkor gond nélkül tudod elindítani az Apple CarPlay-t. Kell a Type-C kábel, mert egyelőre egy olyan átmenet van már évek óta a világban, hogy próbálja átvenni a Type C az USB-A helyét, de ez iszonyat nyögvenyelősen megy.

(#42) sheratan válasza <Lacy85> (#40) üzenetére


sheratan
titán

Az S10 szériához 2 éve már TypeC töltőt adtak. A 2 és fél éve vett desktop alaplapomon van TypeC csatlakozó, az utóbbi években gyártott kb összes laptopon is van legalább egy (sőt, Macbookokon már egy ideje csak az van).
Azért nem érhetett olyan nagy hirtelenséggel ez a változás, ha az elmúlt pár évben mozogtál tech körökben.

(#43) <Lacy85> válasza sheratan (#42) üzenetére

Engem egyáltalán nem ért nagy hirtelenséggel, mert 11-es iPhone-t használok, amihez még töltőt is adtak. Sőt, ehhez már Type-C adapter van, szóval tudom használni a következő telóhoz is.
Azon kevesek közé tartozom, akik fel sem háborodnak a töltő elhagyásán, mert 4-500 ezres telefonoknál nem azon fogok bosszankodni, hogy "jajjj, most vehetek 5 ezerért töltőt is...".
Mindössze a cégek taktikáján mosolygok.

(#44) <Lacy85> válasza .Szaki. (#41) üzenetére

"Tehát tudod tölteni a régi tápegységgel, hiszen ha a normál USB-s tápod megvan otthon, akkor a hozzávaló kábeled is megvan"

Ez még működhetne is, de sokan vannak olyanok (pl. én is) akik nem halmozzák otthon a töltőket, kábeleket. Jelenleg is 1 darab van mindenből.
Ha eladod a telót, valószínűleg adod vele a töltőt / kábelt is. Ha elajándékozod, szintén.
Ha meg esetleg mégis van otthon mondjuk iPhone 7-8 töltőd és most váltasz mondjuk 12 Pro Max-ra...5W-os töltővel egy darabig lehet pumpálni az akksit.
Szóval nagyjából minden esetben vehetsz új töltőt. Ezt kb. a cégek is tudják, ezért is csinálták így.

(#45) .Szaki. válasza <Lacy85> (#44) üzenetére


.Szaki.
őstag

"Ha eladod a telót, valószínűleg adod vele a töltőt / kábelt is. Ha elajándékozod, szintén."

Ez így igaz, de az előző posztodban nem ezt írtad, így nem is erre reagáltam. Hosszútávon még akkor is lehet környezetbarát, mert ha mindenki egyszer vesz egy töltőállomást, akkor utána az összes többi új telefonhoz már nem fog kelleni, mert hosszú-hosszú évekig kiszolgál egy ilyen állomás. Ezt egyszer veszi meg az is aki új telefont vásárol, meg az is, aki használt telefont vesz. Mivel ha az új telefonhoz nem tartozik a töltőegység, így használtan sem fogsz hozzá tápot kapni.

(#46) <Lacy85> válasza .Szaki. (#45) üzenetére

Hosszútávon persze, hogy lehet.
Különösebb bajom nincs is a töltő elhagyásával. A gagyi gyári fülesekével meg főleg.
De hogy a cégek előtt nem ez volt a szempont, hanem az aktuális profit, az is szinte 100%. :D

Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.