Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
- Szólánc.
- Mindent a StreamSharkról!
- Digitális Állampolgárság Program
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
-
LOGOUT.hu
Xperia U - A Kisherceg
Új hozzászólás Aktív témák
-
mobilizmo
addikt
Sziasztok!
Fél éve van ez a készülékem és most jutottam el odáig, hogy nem bírom tovább. Kb az esetek felében nem tudom felvenni a bejövő hívást, annyira lassú a készülék. Ha meg én akarok hívni valakit sokszor fél percet is tököl amíg végre sikerül megjelenítenie a telefonkönyvet. Alapvetően nem telepítettem rommá, csak néhány szokásos alkalmazás van rajta a gyárin kívül. Androidból sajnos gyakorlatilag nulla a tudásom, ennek tudatában kérnék tőletek tanácsot, mit tegyek.
Amit eddig tettem, elolvastam a témaindítót és ez alapján kiderítettem, hogy:
File system version: WORLD_6.1.1.B.1.10 (Gyári ICS)
Rooting status: Bootloader unlock allowed: YesSegítségeteket előre is köszönöm!
Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.
-
mobilizmo
addikt
válasz freemanone #13055 üzenetére
Köszönöm a tanácsot. Amint lesz egy kis időm, ki fogom próbálni és biztos, hogy segítséget is fogok kérni.
-
mobilizmo
addikt
válasz Newlachka #13059 üzenetére
Értem én, hogy ez nem a csúcs, nem is állt szándékomban ilyesmit venni. Egyszerűen van egy összeg, kb. 50 kHUF aminél többet nem vagyok hajlandó adni, egy "sz@r" telefonért. Fél éve amikor én vettem, ez még egy picit több is volt. Ráadásul vásárlás előtt egy csomó tesztet elolvastam, ezt agyba-főbe dicsérték, kinevezték (az akkor kapható) legjobb ár/érték arányú, legolcsóbb kétmagos processzorú gyors készüléknek. Na ebből nem sokat érzek most. Mérnök vagyok, úgyhogy tökéletesen tisztában vagyok azzal, hogy sz@rért nem ugyanazt az élményt kapod, mint aranyért. Ha bármelyik gyártó a reklámjait megnézzük az olcsóbb készülékeiről, az a drágábbaktól szinte csak a technikai paraméterekben különbözik, felhasználói élményben gyakorlatilag ugyanazt ígérik. Ha viszont ígérik, akkor legyen is olyan, számomra nem elfogadható, hogy ja hát ez egy olcsó(bb) sz@r mit vársz tőle.
Na most jól ki dühöngtem magam.
Köszi azért a tanácsot, nagyjából sejtettem, hogy memória hiányról van szó, csak az én androidos "tudásom" kevés ahhoz, hogy eldöntsem mit lehet gyomlálni és mit nem. Először azt hiszem megpróbálok újabb gyári fw felrakni rá, ha ez sem segít, akkor jöhetnek a custom fw-ek.
Még egyszer köszi a tanácsot.Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.
-
mobilizmo
addikt
Bocs a teljesen zöldfülű kérdést, de a Facebookot hogy tudom eltávolítani? Nem is én raktam fel, nem is igazán használom, de eltávolítani nem hagyja, még a CleanMasterrel sem. Olyan mintha valami rendszer program lenne.
-
mobilizmo
addikt
Ha jól értettem az összefoglalóból, elvileg nem tudom a flasheléssel tönkretenni a telefont, mert ha valami nem jól sikerül fastboot módban vissza lehet csinálni? Illetve a garancia szempontjából vissza lehet tenni ezt a fw ami most van rajta (egyébként érdekel, hogy ha van jobb gyári fw akkor arra miért nem lehet hivatalosan frissíteni).
-
mobilizmo
addikt
Sziasztok!
Flashelés előtt elég egy biztonsági mentés? Egyelőre gyári fw-el próbálkoznék, ha jól értelmeztem a leírást akkor ez nem jár kernel cserével tehát nem kell a cwm.
-
mobilizmo
addikt
Sikeresen flasheltem a 100-as gyárit, egyelőre nagyságrenddel jobbnak tűnik. Ennek ellenére lehet, hogy még egy speedy droid-os takarítást is megpróbálok rajta, amit Duo fórumtárs ajánlott:[link]
Nem tudom elégszer megköszönni a segítségeteket.
-
mobilizmo
addikt
válasz freemanone #13149 üzenetére
A 100-as rom rootolásához melyik leírást kell követni?
-
mobilizmo
addikt
válasz freemanone #13157 üzenetére
Szia!
Próbálnám a rootolást megcsinálni. Lehet, hogy nagy butaságot kérdezek, de a 100-as kernelét, amit utolsó lépésként kellene visszarakni merre találom? Kerestem az xda-n, de nagyon nem értek hozzá nem szeretnék rosszat visszarakni.Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.
-
mobilizmo
addikt
válasz freemanone #13190 üzenetére
Végig csináltam, de valami nem sikerált. Nem rootolt a telefon. cwm nem megy fel mert nem találja a su. Titanium Backup Pro kulcs is azt írja, hogy nem rootolt.
-
mobilizmo
addikt
válasz freemanone #13149 üzenetére
Szia!
Egy kis segítségre lenne szükségem. A helyzet sokat javult a 100-as rommal, de evés közben jön meg az étvágy, ezért gondoltam haladok tovább.
Többször is próbálkoztam a root-al és nagyon igyekeztem pontosan követni a leírást. Első két alkalommal a batch file futtatása során sok hibaüzenetem volt, valami adb service out of date, killing aztán nem találta az eszközt, sikertelen feltöltések, stb., ezeknél a visszaállítási ablakig nem is jutottam el. Aztán harmadszorra már megjelent a visszaállítási ablak és elvileg minden rendesen lefutott, de cwm, a titanium backup pro és a fast gps telepítésénél is azt az üzenetet kaptam, hogy nincs root jogom.Próbálkoztam tovább, de azóta a ...nu kernel flashelése után nem bootol be rendesen a telefon (sim-et kivettem), már a kezdőképernyő sem működik. Ha visszatöltöm a 100-as rom saját kernelét akkor használható bár, de érezhetően kicsit akadozik a gép. Szóval hogy haladhatnék tovább?[ Szerkesztve ]
-
mobilizmo
addikt
válasz mobilizmo #13218 üzenetére
Úgy tűnik talán adb driver volt az oka a root sikertelenségének. Ugyan Xp eszközkezelőben eredetileg is Sony Ericsson sa0104 ADB Interface Driver látszódott, xda-ról letöltöttem és telepítettem másik(?) drivert. Ezután ...nu kernel flash, boot, kezdőképernyő megint nem működik, minden "nyekegve" megy csak, de elindítom a rootolást, kisvártatva feljön a visszaállítási ablak, hosszas próbálkozás után sikerül a visszaállítás gombot eltalálnom, script lefut, újraindul a telefon és láss csodát már jól működik. 100-as rom kernele flash back , bekapcs, működés rendben, root jog megvan, öröm és bódottság.
-
mobilizmo
addikt
Szia!
Mostanra sikerült a root-ot megcsinálnom.
Kérdés, hogy a biztonsági mentést mivel kellene megcsinálnom, PC-Comp. vagy cwm?
Közben fut a Titanium Backup, amivel mindent mentek.
Bocsánat a nagyon zöldfülű kérdésért.[ Szerkesztve ]
-
mobilizmo
addikt
Segítsen ki valaki.
Képtelen vagyok a v7.3-as Mircinko ROM letöltő linkjeit megtalálni. Bárhogy próbálom mindig a 8 Béta indul el.
Egyébként az nem jelent problémát, hogy nekem a 100-as van fent? Gondolom cwm-ből kell telepíteni a v7.0 Final-t meg a v7.3-at is.
Előre is köszönöm!Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.
-
mobilizmo
addikt
Segítsetek ki, remélem kiderül én vagyok a hülye
Most éppen mircinko 7.3 van fent, de a gyári 100-as és a 10-es esetében is ugyanez volt a helyzet, szóval ez valahol nagyon mélyen lehet...
A helyzet: kapcsolati listában beállítva hogy a nevet vezeték és keresztnév formában jelenítse meg, a sorba rendezés is vezetéknév alapján történik. Annak sem örülök, hogy vesszővel választja el a két nevet, de ez még elmegy. Azt viszont már nem tudom megemészteni, hogy bárhol máshol az angolszász megjelenítést alkalmazza. A híváslistában, a csoportokban, vagy ha egy konkrét kapcsolatot nézek (tehát nem a kapcsolatok listájában), én ettől megőrülök. Végig bogarásztam az összes beállítási lehetőséget, kerestem a gugliban, de megoldást nem találtam.
Ötlet?Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.
-
mobilizmo
addikt
Mircinko v7.5-re ki szeretném rakni a kedvelt widgetjeimet. Időjárás, óra energiagazdálkodás (10-es ROM-ba eszközöknek hívták). Persze nincs benne, már feltelepítettem az xperia z_home v3 widget pack-ot, de így sem jelennek meg. Használ még rajtam kívül valaki ilyeneket?
-
mobilizmo
addikt
válasz batagy #13520 üzenetére
De ez benne van. De én a Sony sajátját szerettem, ami 1x2-es kiterjedésű, de amikor ráböksz jópofa animációval 2x4-re nő, és így lehet kapcsolgatni. Persze így eggyel többet kell bökni, de én ezt szerettem.
Ugyanez igaz az órára és az időjárás widgetekre is.Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.
-
mobilizmo
addikt
válasz Csatsa #13515 üzenetére
Nagyon dicséritek GB-Rocks v3-at, gondoltam, amíg kijön mircinko v8 (most 7.5 van fent) kipróbálom. De nem teljesen értem, utána még valamilyen ics romot is fel kell rakni? xda-n a rövid telepítési útmutatóban nem írnak ilyesmit.
-
mobilizmo
addikt
válasz freemanone #13559 üzenetére
elolvastam, de számomra nem volt egyértelmű, ezért kérdeztem inkább
köszi a választBonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.
-
mobilizmo
addikt
Nem tud valaki valamilyen módszert, amivel GB Rocks v3-ból kivehető a dupla, mintás képernyőzár a sima mintás képernyő zárra?
-
mobilizmo
addikt
Ezzel Zelly Cream v3.0.1 by gagan.u20:
van valakinek tapasztalata? Igazából azt sem tudom jó-e ST25i-re, nem találtam sehol sem supported devices részt.
-
mobilizmo
addikt
válasz freemanone #13586 üzenetére
Kösz, már mazsolázgatom.
-
mobilizmo
addikt
aCalendar+
Bár FB-n nem használok naptárt, így azt még nem próbáltam szinkronizálni. Google-n viszont van 4 is. Most néztem akár meddig görgethetem, minden napnál kiír egy tized másodperces "updating" üzenetet és ott is vannak az adatok.
Viszont fizetős.Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.
-
mobilizmo
addikt
Sziasztok!
GB Rocks v3-ról próbáltam Mircinko v7.5 telepíteni. Elvileg minden rendben ment, de SONY logó után folyamatosan újraindul.
-
mobilizmo
addikt
Természetesen cwm-ből. De sajnos csak a mircinko v7.5 telepítője van rajta. Hogy tudnék másolni rá, amikor cwm-ben vagyok? Wipe cache, dalvik cache már volt. Gondoltam még wipe data / factory reset-re is, de sajnos az sd-re vannak mentve a telefonkönyv, sms, és egyéb dolgok. Ha jól tudom ilyenkor az is megy a szemétbe.
-
mobilizmo
addikt
-
mobilizmo
addikt
válasz freemanone #13964 üzenetére
bocs, csak kicsit pánikolok
-
mobilizmo
addikt
válasz freemanone #13968 üzenetére
Flashtool szerint back gombot kell nyomni, de az nincs. Akkor melyiket is?
-
mobilizmo
addikt
válasz freemanone #13971 üzenetére
Kösz, stock felment, csak én először a fel gombot nyomtam.
-
mobilizmo
addikt
válasz freemanone #13973 üzenetére
-
mobilizmo
addikt
válasz vinacarlos #13975 üzenetére
Ezek szerint a flashelésen túl vagy, mert az USB hibakeresést csak a root-hoz kell bekapcsolni.
-
mobilizmo
addikt
válasz illes0102 #13992 üzenetére
Szia!
Te felraktad a memory tweak programot?
Én megpróbáltam és utána nem indult. Bekapcs gombra rezdült egyet, de a boot sem indult el. Semmi nem használt, újra kellett kezdenem elölről mindent és most nem vagyok benne biztos, hogy ismét megpróbálom ezt a memory tweaket.Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.
-
mobilizmo
addikt
Én két napja raktam fel az Experience v2.1-t. Eddig egyszer fordult elő egy utócsengé, de csak kb. 1 mp-ig tartott, felvehető volt a telefon. Összességében eddig jó a tapasztalatom, az akkuidőm is 2 napra nőtt (okos használat mellett). Mondjuk a memory tweak programot nem tudtam telepíteni, egyszer megpróbáltam, de utána olyannyira meghalt a telefon, hogy teljesen elölről kellett kezdenem mindent, újra kellett flashelnem egy stock romot.
-
mobilizmo
addikt
Sziasztok!
eXperience v2.1 van az U-mon jó ideje. Eddig nagyjából jól működött, bár a tipikus U-s hibáktól, nem szabadultam meg teljesen ezzel sem. Tegnap este nem vettem észre (utaztunk) annyira lemerült, hogy kikapcsolt és Power gombra csak kis piros leddel adott némi életjelet magáról. Miután feltöltöttem, már gyakorlatilag csak haldoklik. Dobálja a hibaüzeneteket a különböző service-k leállásáról (pl.: android.process.acore) és eddig bármit próbáltam elindítani az vagy azonnal hibaüzenettel leállt vagy csak látszólag működött. Például nekiálltam volna a mentéseknek, mert sejtem, hogy rom telepítés lesz ebből a legjobb esetben is, de a superbackup is leállt amikor a contacts mentést elindítottam. Most néztem meg a cwm touch még elindul. Szükségem lenne egy kis tanácsra. Van-e értelme legelőször wipe-al próbálkozni? A cwm-es backup-ból visszaállíthatóak-e kapcsolatok, és a hívási logok? Ja és nem volt leejtve, nem esett vízbe vagy lett vizes, szóval csak az akku lemerülés amihez tudom kötni a jelenséget (bár egyszer-kétszer már korábban is előfordult ez).
Előre is köszi a segítséget.Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.
-
mobilizmo
addikt
Sziasztok!
Csatlakoznék én is azoknak a táborához akik megváltak a kis Hercegtől. Méret, dizájn alapján nagyon szerethető kis gép lenne, de sajnos a vas nem hozza azt amit vártam tőle. Különösebb gond nincs, csak nem az igazi. Amit tudni lehet róla 1 éves, hibátlan állapotú, független, nyitott boot loaderrel, gyári, de rootolt B54 van rajta, kicsit kitakarítva. Ezzel különösebb problémák nincsenek a működésével, nincs visszacsengés, nem mondanám lag mentesnek, de nem nagyon zavaró. Hetente kb. 2x ki-be kapcsolom. Szerintetek mennyit lehet érte kérni, hogy el is menjen? Illetve, ha valakit innen érdekel, írjon privit, megpróbálunk megegyezni.
Előre is köszi.Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.
-
mobilizmo
addikt
Telefonkönyv -> Kapcsolatok biztonsági mentése ez vcf formátumba ment, szerintem standard, tehát bármelyik telefon tudja.
Ha biztosra akarsz menni én még ezeket is használom Superbackup és Call logs Backup.Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest