Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Konvektor korszerűsítés - Computherm KonvekPRO felszerelése Q7RF szobatermosztát
- Öregszem
- Szólánc.
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zugi
aktív tag
Azért az érdekes, hogy itt a specifikációban (és ezáltal gondolom a gyakorlatban is) a mini után a pro-nál is 256 MB RAM / 256 MB ROM szerepel, holott még a hivatalos SE oldalon is csak 128/128 van feltüntetve.
-
Zugi
aktív tag
válasz mrlujoak #100 üzenetére
Szerintem a T-mobile-nál pár nap múlva megjelenik majd. A Vodafone-nál is esélyes, hogy bevezetik, egyedül csak a Pannon töketlenkedik, ami sajnos engem legjobban érintene. Náluk még az is erősen kérdéses, hogy forgalmazni fogják -e egyáltalán. Ha nem veszik fel listára belátható időn belül, akkor csak független szolgáltató jöhet nálam számításba.
-
Zugi
aktív tag
válasz CoolBoy323 #101 üzenetére
A sima minit tapogathattad, a pro-t nem hinném. Amúgy én is megfogdostam a múlt héten a minit, nekem tetszett, és nem olyan túl kicsi, persze viszonyítás kérdése. Nekem sokkal inkább a tapizós kezeléssel lesznek csak fenntartásaim, nagyon a gombokkal vezérléshez szoktam. Nem tudom mennyi idő átszokni, egyáltalán ergonomikusabb -e, vagy csak ez a divat? Sosem volt kézzel tapizós telefonom eddig.
-
Zugi
aktív tag
Míg a T-mobile-nál kapható a teljes X10-es család, addig a Pannonnál mindössze már csak 2 féle Sony-Ericsson készülék kapható. Ez nevetséges. Most vagy teljesen kivezetik a márkát, vagy köszöbön áll egy nagy újítás és végre oda is betör az összes X10-es. Egy t-mobil-hoz hasonló árú pro-ra azonnal rárepülnék. A kártyafüggetlent 95e-ért soknak találom.
-
Zugi
aktív tag
Mivel pannonos vagyok, és flottám miatt nincs alkalmam átigazolni más szolgáltatóhoz, ellenben lenne hűségidőre lehetőségem, így nagyon nem mindegy, hogy közel 100 ropiért vennék függetlent, vagy ha végre kijönne a szolgáltatónál akkor olyan 50-60e közötti áron kapnám meg.
Az meg csak jobban bosszant, hogy ennyire leeresztett ez a Pannon a készülék kínálatait tekintve. Nem lesz ez így jó. Hülye átnevezéseik helyett (Telenor) költenének inkább a paletta szélesítésére. Hogy van az, hogy a T-mobile 16 féle SE készüléket kínál, addig a Pannon csak 2 félét? -
Zugi
aktív tag
válasz newschool100 #151 üzenetére
Pedig pl. a svéd Telenor az összes X10-et, így a mini pro-t is már árulja!! Van 0 koronáért elvihetős díjcsomagjuk is. Csak mindig mi járunk úgy idehaza, hogy hozzánk tolja az összes multi a szemetét. Nyugaton kiválóan szolgáltatnak, kiváló árukínálattal és minőséggel, de mire hazánkba érnek mind leromlik.
[link] -
Zugi
aktív tag
válasz gabor_01 #162 üzenetére
A névjegyek szinkronizálása külön kérdéskör.
Itt egy oldal ami ezzel foglalkozik: [link]Az eljárás, hogy a contactjaidat gmail-be kell eljuttatnod, onnan meg tud szinkronizálni a telefon.
A másik dologtól, azaz az érintő képernyőzéstől bevallom kicsit én is tartok. Majd számolj be róla, hogy pár nap után mi a véleményed a gombokkal való kezelésről való átállással. Egy kicsit azonban engem még várakoztat a vásárlásban ez a Telenor dolog. Hátha lesz náluk is
-
Zugi
aktív tag
válasz gabor_01 #180 üzenetére
Amikor egy kiállított példányt nyomkodtam, nekem az volt nagyon fura a kezelésében, hogy tapizás közben az ujjammal mindig eltakarom a képernyő egy jókora részét. Kis képernyőnél ez sok esetben elég nagy eltakarást jelent. Ez az ami roppant szokatlan a gombokkal irányított készülékek után, de még a pálcikával bökdösött érintőképernyőkhöz képest is. Nem tudom ezt mennyire lehet megszokni?
-
Zugi
aktív tag
válasz gabor_01 #186 üzenetére
Nem tudom, hogy kolléga milyen pálcáról beszél az X10 mini esetében. Pálcát (stylus) a rezisztív érintőképernyőknél kell használni. Kapacitív kijelzőknél amilyenek ezek is, ott nincs bökdöső pálca, mert a hagyományos pálca itt nem működik az eltérő működési elv miatt. Illetve létezik egy speciális pálca az ilyen kijelzőkre is, de az elég körülményes és drága is lenne ezeknél a mobiloknál.
-
Zugi
aktív tag
Tudnátok ajánlani valami megbízható (és olcsó) helyet, ahol megvehető az X10 mini pro? Nem vagyok t-mobile-os, emiatt azon kívüli vásárlási lehetőség érdekelne.
Azt tapasztalom ugyanis, hogy irtóra lassan kezdik árusítani ezt a készüléket, szinte sehol sem kapható. Kezdem beunni már ezt a várakozást. -
Zugi
aktív tag
Meg akartam nézni az általad említett bolthálózat Mammutban lévő üzletében, ahol már nem volt. Ugyanott a T-mobil üzletben azt mondták elfogyott, nem tudnak mutatóba sem kihozni, csak a sima mini volt készleten. Gondoltam elmegyek a szintén helyben lévő Sony Ericsson márkaboltba, de az zárva és mintha átalakítás alatt lenne. Végezetül bementem a Pannon-hoz, feltéve nekik a kérdést, hogy nem óhajt -e a cégük változtatni a jelenlegi rém gyenge készülék kínálatukon. Szegény alkalmazottak is tapasztalják e panaszt az ügyfelektől, de semmi belső infóval nem tudtak szolgálni a téren, hogy bevezetné -e a Pannon az X10 családot.
Szóval egyelőre várhatok a beszerzéssel, mert hiánycikk a mini pro Egyébként azt több helyen mondták, hogy nagyon nagy rá az érdeklődés. -
Zugi
aktív tag
válasz gabor_01 #222 üzenetére
Pannont a flottám miatt nem hagyhatom el, emiatt maradok inkább a független telefonnál, így ha esetleg a későbbiekben mégis váltanék, akkor teljesen szabadon mozoghatok. Most megrendeltem a telefont egy webes helyen, 82.900 Ft-ért, hát kíváncsi leszek mi lesz belőle Jó esetben napokon belül egy boldog tulaj
-
Zugi
aktív tag
Kérdés már tulajokhoz:
- használ -e valaki rá védőfóliát? Érződik -e ez a kezelésekor?
- milyen autós tartó-kihangosítót érdemes nézni hozzá? -
Zugi
aktív tag
Na ma végre én is megvettem a saját kis mini pro-mat
Egész este nyomkodtam, nagyon bejön a kis ketyere. Azt hiszem azonban, hogy a hivatalos honlapján pdf-ben fellelhető leírásába azért pár dologért majd bele kell lapoznom, mert nagyon kis okos.
Sok mindent kipróbáltam rajta és eddig le a kalappal. Valójában ezt a pro-t zsákbamacskaként vettem meg. Nem tudtam kipróbálni, sőt vásárlás előtt még csak nem is láttam sehol, csak a sima minit. De el kell mondjam nagyon kell az a billentyűzet rá és nagyon jól használható. Egyedül azt nem tudom hogy van ugye a balra és jobbra nyíl, de a le ill. felfele irányban azt mi helyettesíti? Pl. Opera mini-ben nem volt könnyű navigálnom ezáltal.
A helymeghatározása nagyon profi. Elsőre gps nélkül is 150m-es pontossággal belőtte a tartózkodási helyem, majd a gps-t bekapcsolva az is roppant gyorsan, érzékenyen és pontosan beazonosított.
Itthon wifi-vel használom, emiatt letiltottam a mobil adatforgalmat, hogy nekem ne generáljon számlát.
Amitől még odáig voltam az a rádiója. Egyszerűen szuper. Pikk-pakk bemérte az összes elérhet adót, és nagyon jó hangzású. Kapásból működött a Track Id alkalmazása, azonban neoreader egyetlen vonalkódot sem tudott beazonosítani
Szóval most első blikkre ennyi, lesz mit nyúznom az elkövetkezendő napokban -
Zugi
aktív tag
Ahogy írtam #221-es hozzászólásomban, én lemondtam róla, hogy mostanában lesz a Pannonnál - ha lesz egyáltalán valaha is. Rém gyenge a felhozataluk. Mindössze 2 féle SE telefont árulnak, amik már 1-2 éve piacon vannak, és szinte ugyanannyiért kaphatók függetlenként is. Bohóckodnak helyette itt Redbull mobilokkal, aztán meg csak csodálkoznak, hogy minden híradás arról szólt a napokban, hogy mennyire csökkent a Telenor eredménye ill. profitja.
Emiatt kénytelen voltam függetlent venni, de talán nem is bánom, végső esetben könnyen szabadulhatok a szolgáltatótól.Ma tovább ismerkedtem a mini pro-val. Most két negatívum. Töltés viszonylag gyorsan merül, bár egyelőre nem gond, mert végig töltőközelben vagyok. Másik kis negatívom -bár ez a többi érintőképrenyősre is vonatkozik-, hogy erős fényben, napsütésben nehéz kezelni őket. Mert gombos telefonoknál is volt, hogy nagyon halványan látszott a képernyő, de ott legalább a gombok fixen megvoltak, itt meg tapizhatom vakon, hogy hova is nyomjak.
-
Zugi
aktív tag
Akksiról még nem akarok dezinformációkat közölni, mindössze csak nagyon rá volt irányítva a figyelmem. Letöltöttem egy progit, ami %-osan kiírja mennyin áll az akksi, és az tűnt elsőre gyors merülésnek, hogy 100%-ról pár per múlva már csak kilencven valahány volt. De úgy néz ki utána lassul a merülés és a kezdeti időszak után lesz ez jobb is. Majd még tesztelem.
Sokat kutakodtam, hogy hol vegyem meg, de jelen állás szerint ez a volt a legkedvezőbb vásár: Ez itt a reklám helye
Azaz 82.900 Ft-ért. Ami meglepett, mert előzetes infóim alapján nem számítottam rá, hogy adják hozzá a fülhallgatót és a microSD-t is. Amúgy flottul ment a vásárlás, tudom ajánlani és 1 év bolti garanciát adtak. -
Zugi
aktív tag
Árban eredetileg én is olcsóbb telefont terveztem be, de mivel olyan régóta vártam egy olyan telóra, mint ez, így hát belementem. Úgy számolom, hogy ha a Pannon be is vezetné, akkor a T-mobile-hoz hasonlóan olyan 60e Ft körül lenne előfizetéssel. Így függetlenül akkor kb. 20e Ft-ot buktam, de legalább szolgáltató független.
A mérete is relatív, mert nekem egyáltalán nem kicsi. Igaz én mindig is gondosan ügyeltem, hogy méretben a minél kisebb telefonokat vegyem. Talán az egyik legkisebb telefonom volt 8 évvel ezelőtt a jó öreg Nokia 6510. Utána minden nagynak tűnt, de sokáig visszasírtam azt a kicsiségét. Onnan kezdve csak nőttek a készülékek. 3 éve vettem egy PDA-t, ami telefon is volt egyben. Na azt sosem tudtam telefonnak használni. Egyrészt a méret, másik részt a WinMo miatt. Alkalmatlan volt, így tudtam, hogy legközelebbi telefonom egy szintén kis méretű kell legyen, persze a kor követelményei között. Tavaly beláttam, hogy Android a jövő és amikor bemutatták ezt az X10 mini családot februárban, akkor tudtam, hogy tuti ezt fogok venni. A nagy iphone kategóriák mellett végre újra egy telefon külsejű eszközt hoztak ki.
Szóval engem sokkal inkább ért újdonságként a gombnélkülisége és Nokiák után egy teljesen új oprendszer. A mérete nálam csak előny. Közben ismerkedem vele folyamatosan, csak igazán több időm erre inkább majd hétvégén lesz, de beszámolok mindenről és várom a kérdéseket. -
Zugi
aktív tag
Tovább próbálgatva a telcsit, az a tapasztalatom, hogy tetszik ez a gyors Android, és kíváncsian várom a 2.1-est. Amiatt is mert sajnos a Market ill. Appbrain nem az igazi, legalább is az ingyenes cuccokkal nem mindig boldogultam. Nem akadt pl. egy normális pdf olvasó, az Adobe eredetije meg nem megy 1.6-on.
Amit hiányolok a telefonból a korábbi Nokiák-hoz képest, azok az alábbiak:
- nincs hívásinfó (vagy nem találom?), ahol a hívások időtartamát is meg tudom nézni
- naptár funkcióban nem tudom szabadon megadni, hogy mikor jelezzen az esemény előtt hanggal, összességében sokkal nehezebben kezelhető, mint a Nokiás
- jó lenne egy mobiltárca (lehet van ilyen progi?), ahova el lehet menteni jelszóval védve a sok személyes adatot, mint pl. igazolványok számai, bankkártya számok, stb.
- zavar, hogy meg kell adni az időtúllépésben, hogy mennyi idő után zárjon a képernyő ill. "billentyűzár". Onnan mindig fel kell éleszteni, és nincs egy olyan képernyőkímélő valami, amikor a világítást levenné a kijelzőről, de pl. az óra látszana feketén.A nyúzása folytatódik
-
Zugi
aktív tag
válasz Avicularia #249 üzenetére
Svédországot ne hasonlítsuk Madzsarisztánnal. Bár bízni lehet a végsőkig, csak közben nézd meg, hogy a svéd Telenor 11 fajta SE készüléket forgalmaz, addig a magyar csak 2 féle elavultat. Továbbá a hazai Telenornál [nyereségileg jelenleg eléggé csökkenő a tendencia.]
Bár nem vagyok hölgy, de a telefon kezelése nem az Android miatt lehet fura. Én pl. pár napja vettem és már teljesen ráálltam. Nekem a gombok nélküli kezelést kell inkább szoknom, az a nehezebb.
-
Zugi
aktív tag
válasz Joe bácsi #259 üzenetére
Hívás közben nagyon könnyen lehet melléket beütni. Van egy kis ikon, arra kell bökni és újra előadja a teljes billentyűzetet. Ugyanígy elindítható hívás alatt is más alkalmazás, így pl. nem gond ha valakinek egy 3. ember telefonszámát akarod bediktálni, mert hívás közben is bele tudsz menni a telefonkönyvedbe.
Hívás közben végig számolja az eltelt időt, de utána a hívást befejezve nem tudom hol lehet visszanázni. Szerintem alapból nem tudja, de én letöltöttem egy külön progit hozzá és ott minden információ utólag is kinyerhető. Hívások ideje, időtartamai, stb.
Háttérképet személy szerint még nem nagyon próbáltam. Egy a készülékkel kattintott fotót adtam meg próbaképpen mint háttér, de úgy túl nagyban helyezi el, azonban olvastam, hogy megfelelő éretűre alakítva a képet, normálisan beállítható háttérképnek. Lehet, hogy ilyen érintőképernyős készülékeknél a túl heterogén háttér zavaró, semmint a közel egyszínű.
Fagynia nekem egyszer sikerült 5 nap alatt, de új készülékként folyamatos nyúzás alatt áll(t). Ez is akkor történt, amikor sok új alkalmazást telepítgettem össze vissza, de máskülönben nagyon stabil a szoftvere.
2.1-es Androidot 3. negyedévben ígért az SE, tehát 2 hónapon belül jönnie kell.
Kihangosítva teljesen tökéletes.
-
Zugi
aktív tag
Azt olvastam a T-nél 20e Ft a függetlenítés. Bár ezt konkretizálni kell, hogy vajon tényleg így van -e. Ha ott meg el akarod hozni előfizetés nélkül, feltöltőkártyás csomagban, akkor jelen állás szerint 74.990 Ft-ot fizetnél. Ez csak 8e Ft-tal kevesebb mint függetlenül venni egyet. Ha meg a T-nél való függetlenítést rászámítod, már meg sem éri.
Ha már pénzügyek, akkor ha van rá lehetőséged a T-nél vett készülékek Áfa-ját visszaigényelheted, azonban független helyeken ez az opciós nem él, mivel 0%-os Áfa kulccsal árulják. -
Zugi
aktív tag
válasz Rain Blade #279 üzenetére
Beállítások - Vezeték nélküli vezérlők - Mobilhálózatok - Adatforgalom
-
Zugi
aktív tag
Nem elfogultságból írom, de hangproblémája egyáltalán nincs. Tudom, mert életem során futottam már bele kétszer is olyan készülékbe, amik megvásárlása után bosszankodva könyveltem el, hogy a fenébe ezek halkak.
Ez az mini sem a hanghatásaiban, sem a beszédhangban nem halk. Nagyon is erős hangja van.
Pl. sms hangra és poénból beállítottam, hogy a klasszikus Nokia sms hangja szólaljon meg (MP3 file-ról) és ma reggel épp a fürdőszobában készülődtem, amikor egy banki sms a szívbajt hozta rám a hangerejével, miközben nem is maximumon állt a csúszka.
Az ébresztője meg egy állat - nemcsak hangerőben, hanem szó szerint is , mert kiráz az ágyból amikor a beépített kakas kukorékoló hangra teszem -
Zugi
aktív tag
A képernyő akkoris elforog ha nincs nyitva a qwery?
Beállítás kérdése, ha bekapcsolod azt az opciót, akkor csukott billentyűzet mellett is elfordítja automatikusan a képernyőt a telefon elforgatására.Létezik használható offline gps progi hozzá?
Létezik, több is, de én személy szerint egy iGO-t várok rá, mert nekem az _A_ navigációs program.Kamerán van digitális zoom illetve af ?
Nincs.Illetve átlagos használat esetén (napi 1-2 óra beszélgetés 1-2 sms) mennyit bír az akksi ?
Az átlagtól kissé gyengébb az akksi ideje az tény. Úgy igazán még nem teszteltem mennyit bír, én minden nap rádugom töltőre. -
Zugi
aktív tag
Ha nem valami cementgyárban dolgozol, akkor kizártnak tartom, hogy bármivel is védeni kelljen a telefont. Nem újdonság a piacon az elcsúsztatható telefon. Apám Nokia 6280-asa, a saját Eten M700-as PDA-m mind elcsúsztathatóak és évek óta kifogástalanul működnek, pedig soha nem óvtuk. Ezek használati eszközök, nem vitrinbe meg kis zacsiba becsomagolva valók!
-
Zugi
aktív tag
válasz Rain Blade #361 üzenetére
A felvetés jogos, bár nálam nem a játékok, hanem a sok alkalmazás miatt már 8 oldalnyi ikonom van, amit már hosszadalmas végiglapozni. Ha lehetne mappákba csoportosítani az összetartozó funkciójuakat az valóban nem lenne rossz ötlet, de sehol sem láttam ilyesmit.
-
Zugi
aktív tag
Sokan kérdezitek az akksi mennyit bír. Nos én még mindig nem tudtam egészen vegytiszta körülmények között tesztelni, de úgy látom a készülékemen, hogy olyan 2 napot elvileg bírnia kell "átlag használat" mellett. Ebben nekem benne volt 4-5 hívás ill. fogadás a percesektől kezdve a 20 percesekig, valamint reggeltől állandó adatforgalomra van kapcsolva, igaz a 3G-t kikapcsoltam, így a telefon csak GSM módban, az adatkapcsolat pedig csak EDGE sebességgel dolgozik. Ez arra bőven elegendő, hogy automatikusan frissítse az időjárás widgetet és a bejövő emaileket, facebook beírásokat Mediascape-en a háttérben leszedje. Este hazaérve az adatkapcsolatot leállítom és otthon wifi módra teszem. A mobilnetes adatkapcsolatom egyébként így, hogy csak a háttér frissítések mennek és nem böngészek, átlagban olyan napi 400KB -ot tett ki, mától már egy időjárási widget is frissítgetni fog, így valamivel többet várok.
Ilyen használat és megannyi nyomkodás mellett tegnap estére 50%-ra ment az akksim, így elvileg a mai napot is ki kellett volna bírnia mire hazaérek, de én este rátöltöttem. -
Zugi
aktív tag
válasz Rain Blade #366 üzenetére
Olvasd párhuzamosan a [mini topicját] is, ott nagyobb a pörgés.
Ott linkelte be tegnap valaki a [beautiful widget] elérhetőségét. Abban van egy egész jó időjárási widget, ami 2 dolog miatt különösen tetszik. Egyik, hogy egybe van építve a digitális órával, így elég csak azt használnom és egyszerre látom a dátumot, időt és az időjárást, valamint, hogy az időjárást az accuweather.com oldalról veszi, amit régóta szeretek, mert egy elég pontos és részletes előrejelző oldal. -
Zugi
aktív tag
Népszerű a telónk, jelen pillanatban az[origo] , mint az egyik legolvasottabb magyar hírportál címlapján van cikk róla:
-
Zugi
aktív tag
Olvasd el [ezt a cikket] és megtudod mire jó a rootolás.
Magam leginkább amiatt gondolkodom benne, hogy kipróbáljam a rootolást, mert ki akarom küszöbölni az Android számomra érthetetlen hibáját, miszerint nem lehet telepíteni programokat az SD kártyára. Ez ha jól tudom csak a 2.2-es verziótól orvosolódik, de mi mini tulajok egyelőre a 2.1-esre is csak várunk.
Szóval évek óta Windows Mobile-t használóként számomra felfoghatatlan, hogy eleve hogyan tervezhették olyanra az Androidot, hogy ezt már kezdetektől ne tudja. Nekem a memóriám kezd betelni, helyigényesebb progik, pl. navigációs szoftverek már nem nagyon férnének el. -
Zugi
aktív tag
Töltő csatlakozója? Nem volt korábban SE telefonom, így nem tudom azoknak milyen csatlakozóik voltak, de szerencsére mára szabványosítottak lettek, így ez a telefon is már micro USB csatlakozóval van ellátva, azon keresztül lehet tölteni is, ami tökéletesen működik.
Az akksik töltése megmondom őszintén engem hidegen hagy. Nem havonta váltogatom a telefonjaimat, így ha jól beválnak, akkor évekig is használom őket, emiatt természetes, hogy az akksijait időnként cserélem. Korábbi telefonom 2 évig bírta egy akksival, amikor újat vettem bele, a PDA-mba évente vettem újat. Ha ebben a mini pro-ban ez az ára, hogy folyamatosan jól működjön, akkor az a pár ezer Ft-on már nem fog múlni. De elvileg a Li-Po aksikat többször lehet tölteni, mint a lítium ion-osokat.
-
Zugi
aktív tag
Hello, ezek szerint akkor ez az Assisted GPS a mini-n automatán működik? Úgy értve, hogy a netről -amennyiben netre csatlakozik a teló- önmagától szedi le az előre letárolt GPS pozíciókat és így a felhasználónak erre nem kell figyelnie, hogy manuálisan szedje le? Ezáltal nem kell hozzá egyéb program?
-
Zugi
aktív tag
Mit értesz "átlag android app-ok" alatt?
Jelenleg a marketen lévő alkalmazások közül az megy a minin is, amik egyrészt 1.6-os Androidon, valamint 240x320-on is mennek. Hogy ez az össz alkalmazások hány százaléka lehet azt nem tudom, de csak 1-2 esetben kerültem olyan helyzetbe, amikor az 1.6 miatt nem tudtam egy alkalmazást leszedni. A képernyőméret nem szokott gondot okozni, de van néhány progi ami nincs rá optimalizálva. Egyes navigációknál jön ez ki legélesebben, de pár közülük még akkor is elindul rajta. Szerintem az "átlag app"-ok mind simán elmennek vele. -
Zugi
aktív tag
válasz KennyONE #488 üzenetére
-iphone után mennyivel lassabb?
Lassabb? Inkább mennyivel gyorsabb?! Bár nincs alkalmam összevetni, de ha csak abból indulok ki, hogy a 2G-s Iphone-nak 412 MHz-es procija van ennek meg 600 MHz-es...
-minden androidos alkalmazás fut rajta?
Nem. Csak ami a jelenleg még 1.6-os Androidra íródott és főleg amik 240x320-as felbontásra, bár utóbbinál nagy a szórás, sok elindul ami mégsem erre készült.
-A csúsztatómehanika nem lötyög vagy nincs holtjátéka?
Abszolút tökéletes szerintem.
-Elég sok sms-t írok szóval a billentyűk nem kopnak?
Nem az a kategória, de talán nem is tud a szokásos értelemben kopni, mivel nem csak egy egyszerű festékfelviteles, mint egy PC billentyűzet, hanem kivágott és hátulról megvilágított.
Amúgy meg nem biztonságos helyeken semmilyen értékes tárgyat ne mutogass és akkor nem lesz baj.
-
Zugi
aktív tag
válasz imatiger #493 üzenetére
Akksiban nem tudok saccolni, de tény, hogy aktív használat mellett naponta kell tölteni.
- Van rá msn program? (amit kipróbáltatok, és tényleg müködik)
Az gyárilag is van rajta, egyszer rámentem, teljesen oké, de van rá más alkalmazás is Market-ről, amiben szintén megtalálható az msn.
- Van rá twitter program?
A Timescape alapból behozza a követett twittjeidet, de magam írni még nem próbáltam, azonban természetesen van rá alkalmazás.
-
Zugi
aktív tag
Mindent beállíthatsz a "Beállítások" menüje alatt, de legegyszerűbb ha feltelepíted a Quick Settings progit, abban úgy kapcsolgathatod, hogy épp wifi, vagy mobilnet, ahogyan Windows Mobile-nál is tettem.
Ugyanakkor alkalmazásfelületre is kirakhatod az "Energiagazdálkodás" widgetet, ahol szintén kapcsolgatható a wifi.Androidnál nem szükséges éberen figyelni a futó alkalmazásokat, de az Advanced task killer programmal kilistázhatóak a futó programok, de az alkalmazások kilövésének hasznosságáról megoszlanak a vélemények.
-
Zugi
aktív tag
Ikonokkal jelzi a wifi-t is és a mobilnetet is. Ott is ugye megkülönbözteti a 3G-t, az Edge-t, és talán a Gprs-t is.
Melóhelyemen nincs wifi, így nem tudom most kipróbálni, hogy mit jelet ha engedélyezve van minden elérés.
Egyébként nálam a mobilnet esetében ki van kapcsolva a 3G, és így folyton csak Edge kapcsolaton fut a akksi hosszabb teljesítménye érdekében. Ehhez a telefonban a "csak GSM" módot kell kiválasztani. Amire a mobilnetet használom, ahhoz bővel elég az Edge is, vagyis emailek fogadása, időjárás, timescape automatikus frissítésére. Ha meg aktívan böngészni kellene, bekapcsolható a 3G. -
Zugi
aktív tag
Este majd kipróbálom.
Épp előbb néztem a havi mobilnetes adatforgalmamat, mert 2 nap múlva lesz a hónapfordulóm és elmondható, hogy átlagban napi 2-3MB-ot használnak ezek a háttérprogik, emailolvasások úgy, hogy hétköznap reggel 7-től délután 5-ig vagyok csak mobilneten, a többi időben wifire váltok. Tehát most vagyok összesen 60MB-on a 100MB-os havi keretemből. Ezek alapján akkor még böngészhetnék is útközben, még úgy is meglennék. De ezt segédprogikkal lehet mérni, valamint esetemben a szolgáltatóm honlapján is ellenőrizhetem.
Érdemes erre a telefonra mobilnetet venni, mert máskülönben nagyon drága lenne ennyi adatforgalom. Teljesen letiltva pedig pont az okostelefon jellege nem hasznosulna. Én ezzel a havi 100MB-ért havi ezrest fizetek a Pannonnál.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest