Hirdetés

2021. május 9., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Vakegérke


Vakegérke
veterán

Nagyon jó, élvezettel olvastam. :K

Igen, a reklámok tolakodón hálózzák be az életünket. Hiába teszem ki a levélládámra, hogy nem kérek reklámanyagot, szórólapot, csak beleszórják, a figyelmeztető papír pedig eltűnik.

A postás is bedob kéretlen anyagot. Mikor szóltam neki, hogy szokjon le róla, udvariasan, de határozottan közölte, hogy ez munkaköri kötelessége, de ha felkeresem az akármilyen hivatalt, letilthatom a szolgáltatást.
Khm, ez szolgáltatás? Ráadásul nekem kell kuncsorogni, hogy hagyjanak már végre békén?

Már gondoltam arra, hogy nem ürítem ki a levélládámat, csak mondjuk havonta egyszer. Dugjon bele a fószer valamit, ha tud. Nem nyerő, hiszen a zsiványok felfigyelnek a tömött levélládára, amely arra utal, hogy a lakás üres, lehet betörni.
Dobálom a ki a szemetet, miközben csuklik az összes terjesztő édesanyja.

És ha már reklám.
Fáj a fejed? Ezt kapd be, jó lesz neked. Á, inkább ezt, ez sokkal jobb.
Sűrűn pisilsz? Tuti prosztótata betegséged van, de ha ezt szeded, a feleséged is jól jár.
Csak ennyibe kerül, és ha most, akkor két dobozzal kapsz...
A háziorvos mire való? Talán nem az ő dolga, hogy kiírja a sokkal olcsóbb gyógyszert?

Ami pedig a telefonos zaklatást illeti.
Hívószám kijelzés rulez. Ismeretlen szám, szeva, nem érdekelsz, elutasítva. Ha mégsem, és ez nálam általános, akkor ötféle lehetőség van.
1. Valaki tévedésből hívta a számomat, rákérdezek, hogy milyen számot hívott, megmondom hányadik szám nem stimmel, elnézést, semmi baj, jónapot, jónapot.
2. Hú, nyertem, ugyan nem tudja mit, de hívjam fel az általa megadott számot, a kollégája tájékoztat. Egyszer meg is tettem kíváncsiságból. Unott hangú fószer közölte, hogy megfogtam az Isten lábát, Tenerifére utazhatok, vagy értékes műszaki cikket nyerhetek, ha elmegyek egy fejtágításra, amely röpke másfél óra alatt lezajlik. Megkértem a manust, hogy adja át üdvözletem kedves édesanyjának, mire megszakadt a hívás.
3. Általában női hölgy, hadar, hogy ne jussak szóhoz, mondja, csak mondja. Közbevágok, hogy rögzítem a beszélgetést, és épp felderítés alatt áll a hívó fél száma. Azonnal megszakad a vonal.
4. Mint az előző, csak a hölgy beleegyezik a rögzítésbe. Mondandóját többször félbeszakítom, visszakérdezek olyasmire, amit már korábban elmondott. Kizökken a ritmusból, egyre kevesebb a türelme, és amelyik paraszt, az engem parasztoz le, mert képtelen vagyok valamit egyszeri elmondás után megérteni. Előbb, vagy utóbb megunja, elköszönés nélkül megszakad a hívás.
5. Az egyes és kettes verzió kivételével pár mondat erejéig vonalban maradok, aztán leteszem az asztalra a telefont, hadd mondja, elfér a légtérben. Ha esetleg hangosan hallózik, akkor meghallom, és megnyugtatom, hogy folytathatja, figyelek, és visszateszem az asztalra a telefont.

Nekem már van időm szórakozni. :)

[ Szerkesztve ]

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#2) Szten Márs válasza Vakegérke (#1) üzenetére


Szten Márs
nagyúr

"női hölgy" - még szerencse, hogy nem férfi hölgy... :DDD ;]

Nobody exists on purpose, nobody belongs anywhere, everybody's gonna die... come watch TV!

(#3) moonlight115


moonlight115
tag

"Mikor jönnek végre rá, hogy egyre több embert irritál a tolakodó, mindenhol harsogó, tolakodó reklám?"

Szerintem ezt tudják, de nem érdekli őket. Minél direktebb, tolakodóbb egy reklám, annál több emberhez eljut. Lehetetlen kivédeni, olyan, mint a nátha. Támad, ha akarod, ha nem.

Tetszik, amit írtál. :C

"Holdfényszonátának összedőlt a könyvespolca, mert bétóven sors szimfóniát rakott rá..." /by old rocker/

(#4) hoffman_


hoffman_
veterán

Én fél éve kötöttem új szerződést kb a témobillal. A flottákat leszámítva a legkedvezőbb elérhető csomag az országban, csak gimanzisták és egyetemisták vehetik igénybe, két évente diákigazolvány bemutatás szükséges az újításhoz. Még egy ideig szerencsére beleférek, így ráugrottam. Lényeg a lényeg, hogy vadiúj a telefonszám.

Nem szokom feleslegesen megadni se itt, se ott, de mégis, ilyen rövid időn belül akartak nyelvvizsgáztatni, wellnesseztetni, életbiztosítani, még kisnyúlfarkát is. Az elmúlt egy héten napi szinten kaptam 1-2 unknown telefonhívást, amiket már olyan ingerültséggel nyomok ki, hogy ha befutna egy harmadik is, akkor a telefon a betonfalba épülve végezné. Gyűlöletes.

A tévé szerencsére nem érint, azt nem nézek jellemzően.

[ Szerkesztve ]

"The time you enjoy wasting is not wasted time."

(#5) moonlight115 válasza Vakegérke (#1) üzenetére


moonlight115
tag

A szórólapok engem is megőrjítenek!
Beszéltem egy ilyen osztogatóval. Írjam ki, hogy: nem kell! De akkor is bedobják!!! :O

"Holdfényszonátának összedőlt a könyvespolca, mert bétóven sors szimfóniát rakott rá..." /by old rocker/

(#6) baluka26 válasza hoffman_ (#4) üzenetére


baluka26
veterán

Pedig egyes esetekben sajnálhatod, hogy nem látsz TV-s reklámokat :)

They said I once was lost, but now I'm truly found. || Eladó Eastpak hátizsák: http://tinyurl.com/balutaska

(#7) Vakegérke válasza moonlight115 (#3) üzenetére


Vakegérke
veterán

Anno egy barátom házaló ügynök lett. Tehetségét, tanult eszközeit rajtam próbálta ki. Engedélyemmel volt tolakodó, lehengerlő.
Talán fél órán keresztül küszködött, aztán rám sütötte a bélyeget: nem meggyőzhető. :)

Torzió, retorzió. A tolakodás ellenszenvet szül. Senki nem gondolhatja komolyan, hogy vehemens rámenősséggel meggyőzhet, hogy olyasmit vegyek meg, amire végképp nincs szükségem.
No persze olyanok is akadnak, akik bedőlnek a falas dumának, miszerint tessék, ez életük nagy lehetősége, bánni fogja, ha elszalajtja.
Belőlük élnek, a hiszékenyekből, a meggyőzhetőekből a kufárok. Nem drága a becsület, korrektség sem kell, csak lehengerlő duma, és csilingel a pénz a kasszában, amelyből neki is jut. Azzal egyik sem törődik, hogy mekkora terhet vállal az áldozat, holott nem biztos, hogy szüksége van arra a "szemétre", amelyet rásózott.

Támadhat, immunis vagyok. :K

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#8) Vakegérke válasza hoffman_ (#4) üzenetére


Vakegérke
veterán

Ha reklámhívást kapsz, szép szóval érdeklődj, hogy miként jutott a számod a hívó birtokába, ugyanis titkos. Pillanatok alatt leszáll rólad.

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#9) hoffman_ válasza baluka26 (#6) üzenetére


hoffman_
veterán

Vannak jó reklámok, igenis nagyon jó reklámok, ez is az többek között. Szép lett nagyon. A Heineken reklámok is mindig jók, a Budweisereket is szeretem. De ha jó reklámot akarok látni, akkor felmegyek a youtubra :) Ezt is csípem pl.és ez is kötelező darab :D

Vakegérke:

Ha egyszer véletlenül felveszem, akkor meg fogom tenni.

[ Szerkesztve ]

"The time you enjoy wasting is not wasted time."

(#10) old rocker


old rocker
veterán

Nem állítom, hogy nincsenek jó reklámok. Kapásból a franciák Peugeot reklámja jutott eszembe, azon mindig derültem: egész ügyes kis sztori. Pirosnál várakozik egy öreg meg egy fiatal fickó. Utóbbi torkaszakadtából üvölti a rádióval a Cramberries Zombi c. számát. Öreg fószer csóválja a fejét, egymásra néznek, fiatal meghökken, öreg meg úgy, mint aki azt mondja, neked se megy már el az eszed. Zöld, srác nótázva folytatja az utat. Begördül egy udvarba a pözsójával, barátnője szalad ki elé. Mögötte idősb úr, ugyanaz, mosolyogva megy utána. Srác is mosolyog. Lány: Papa, ez itt Tom, ... két, addig mosolygó szivar egymásra néz, vigyor lefagy. Az öreg megjegyzi: de legalább a kocsija jó...

De hogy pl. a Hamlet közben öntsenek nyakon szűk húsz percenként 15 per reklámma és műsorelőzetessel...

A windows rendszerű telefonok a microsoftnak köszönhetően lassan az enyészet útjára lépnek

(#11) westcoastog


westcoastog
veterán

Tv-ben egy műsort nem tudok végignézni anélkül hogy őrületbe ne kergetnének a 10 percenkénti 15 perces reklámmal, és ez nem is kereskedelmi csatorna, natgeo, discovery...
Telefonos hívogatásokból is elegem van, egyszer kikötjük a vezetékes telefont, ha lejár a hűségidő.
Na meg tényleg a sok postaládába dobott szupermarketek füzeteitől akármin át, másra is lehetne használni azt a papírt.

Az amerikai zenészek videóiban meg bújtatott reklám van nem is kevés, kocsik, telefonok, márkás italok és direkt úgy szerepelnek a klippben hogy lehessen tudni hogy az éppen milyen márka...

[ Szerkesztve ]

Hirdetés

Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.