UP!
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
- Bemutató Route 66 Chicagotól Los Angelesig 2. rész
- Helyszíni riport Alfa Giulia Q-val a Balaton Park Circiut-en
- Bemutató A használt VGA piac kincsei - Július I
- Bemutató Bakancslista: Route 66 Chicagotól Los Angelesig
- Tudástár AMD Radeon undervolt/overclock
Általános témák
LOGOUT.hu témák
- [Re:] [gban:] Ingyen kellene, de tegnapra
- [Re:] [sziku69:] Szólánc.
- [Re:] Négymagos Xeon(!) CPU LGA775-ös deszkában
- [Re:] eBay-es kütyük kis pénzért
- [Re:] [sziku69:] Fűzzük össze a szavakat :)
- [Re:] A használt VGA piac kincsei - Július I
- [Re:] [D1Rect:] Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- [Re:] [Luck Dragon:] Asszociációs játék. :)
- [Re:] [HThomas:] Nikon D500 wishlist
- [Re:] [HThomas:] Kia Ceed SW JD vs CD tapasztalatok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
IT café témák
Hozzászólások
Óriási különbségek vannak éttermek között.
Elmondható, ha sokat kell dolgozni és jól csinálod van benne pénz és karrier is.
Ha lógósra veszed, akkor meg ellébecolhatsz valahol pizzaszakácsként pl.
Kezdőként pincérnek jobb a meló és a pénz is(jatt ugye), de egy "jó" konyhán már nincs 80 fok és tapasztalattal, ha tényleg gyorsan jót és szépet pakolsz nem fogsz éhen halni.
Német/angol nyelvtudással jó eséllyel elhelyezkedhetsz külföldön is.
nincsisbéla
aktív tag
Mekiben krumplit sütni?
Egyet értek a felettem szóló kollégával, annyival azért kiegészítve, hogy amennyiben van rá pénzed, menj ki 1-2 évre tanulni, mert a magyar gasztronómia... (mondjuk az utóbbi időben feljövőben, elég csak megnézni az alexandrás piros étterem kalauz első [asszem 2006-os], és idei kiadását! Érezhető a változás)
Mentalita'
nem_tom
őstag
Azzal még nincs baj, ha sok a munka. Viszont az már nem jó, ha rá megy az egész életem.
JetiRulez
őstag
Márpedig egész életedben dolgoznod kell majd.
"Nem tudom, hányas a kabát nekem, Kakaógengszter rég a nevem, mint az a napközis, ki jól lakott..."
ne_nezze
aktív tag
pályakezdő szakácsként sok a konyhában aljamunkának számító melót kell csinálnod mire egyáltalán edény közelébe kerülhetnél. ha jól főzöl az kevés el kell bírnod a rád záporozó rendelésekkel is. nem is a mennyiség itt a lényeg (az úgyis mindig sok) hanem h pl ne kerüljön a frissen sült hús mellé már kihűlt krumpli a tányérra meg hasonlók.
egyik komám szerint konyhán dolgozni olyan mintha folyamatosan úsznál. és sokszor be is úszol ha nem vagy képben.
Intelligence is not the privilege of old age. »»───(knee)───►
A "sok munka" relatív.
Normális helyeken felkészítik a konyhát az indulásra(pl. 10 órai nyitásra az jelenthet 6 órai kezdést), de akkor 2 műszak viszi a pályát.
A sarki kifőzde és egy normális étterem között óriási különbség van.
A kifőzdében általában minden folyamatot te(és 1-2 szakács/konyhalány) csinálsz, míg egy étteremben ha pl. szépen tálalsz, akkor csak a tálalást csinálod folyamatosan.
nem_tom
őstag
Kicsit félreérthetted amit írtam. Persze, hogy egész életemben dolgoznom kell. Az viszont nem jó ha úgy kell dolgoznom, hogy szinte nincs is magánéletem.
A többieknek meg köszönöm az értékes hozzászólásokat!
További tapasztalatokat/infókat még szívesen elfogadok.
nem_tom
őstag
Ki is fejtenéd nekem részletesen?
hfrankee
senior tag
Persze ha akkora elhivatottság dolgozik benned,hogy te akarsz lenni az új Paul Bocuse és ezért mindent hajlandó vagy feláldozni,akkor hajrá.
De ment PÜ is.
Üdvű
Mod: Ha bármi kérdésed lenne szívesen válaszolok.
[ Szerkesztve ]
bejegyzés Szakács