Hirdetés
- Konvektor korszerűsítés - Computherm KonvekPRO felszerelése Q7RF szobatermosztát
- Öregszem
- Szólánc.
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- Milyen mosógépet vegyek?
-
LOGOUT.hu
Kérdéseket a Windows Phone szakmai topikban tegyétek fel!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tdd587
őstag
válasz Dzsosy #13398 üzenetére
Azt nem tudom, amikor a telómat kell oltani, akkor az android sem akad, egész gyors és van rá minden program, vezérli a tévét, a torrentet, az otthoni gépet, megy rajta torrent, azt töltesz fel rá és olyan formátumban és úgy és akkor, ahogy neked tetszik és pontos statisztika van róla, hogy mi mennyi cpu-t és ram-ot és akkut eszik és nem a fejcsóválás megy olyan egyszerű kérdésekre, hogy miért kell nekem 100MB-nál nagyobb csomag (mert biztos ami biztos, ha már megnézni nem tudom).
Nekem továbbra sem tetszik az egész, annyira, de annyira a wm 6.1 jut róla az eszembe, hogy eszemben sincs még egyszer ilyen filozófia mentén telefont használni (örök alpha állapotban), és attól is kiráz a hideg, hogy ha elkezdem nyomkodni, akkor egyszerűen lassú, lassan reagál.
De ettől még vegyük észre, hogy nekem meg van a céges levelezésem meg egy jó böngésző és ennyit használok a telefonból. Ezt viszont piszok gyorsan és ez nagyon tetszik. De attól még akkora támadási felület van a wp7-en, hogy csak az nem rúg bele, aki nem akar. Na most aki geek, az belerúg...
Life is too short for boring Hi-fi. Danes don't lie.
-
Alexios
veterán
válasz tdd587 #13403 üzenetére
Szerintem meg rossz oldalról közelíted meg a kérdést. A wp7 nem akar az androidnak ilyen téren a konkurenciája lenni, elég egyértelmű hogy aki bütykölni akar, procikihasználtságot nézegetni, stb, annak nem ez a rendszer lesz megfelőlő. Inkább az ios irányából közelíti meg a dolgot, azaz, hogy egyszerű és magától értetődő legyen használni, ne kelljen launchereket telepíteni hogy gyors legyen, és persze ennek megvan a maga ára.
-
Blyan
félisten
válasz Alexios #13404 üzenetére
Ennyi. az Androidnak legfeljebb eladásokban akar (szeretne) ellenfele lenni, nem pedig filozófiában konkurálni.
És ez jól is van így.(#13406) woland_y2k
Ostobáknak minek bármit magyarázni?
Amúgy meg kb olyan, mintha az állandó bütykölendő Trabantot ültetnénk BMW szintre.
"Jaj, olyan minőségi, és hmm de úgy imádom, hogy mindennap bütykölhetem a motort, meg cserélhetem a gyertyákat, olajat. Istenem, mindennap leeresztem a fékolajat, és kicserélem az indexet, zöldre meg kékre.
Az autóddal Te nem ezt csinálod? "[ Szerkesztve ]
The ability to destroy a planet is insignificant next to the power of the Force.
-
Воланд
titán
válasz Alexios #13404 üzenetére
na jo, de ezt magyarazd meg egy szuklatokoru android usernek, akinek az okostelefon egyenlo azzal, hogy a fentebb felsorolt dolgokat csinalja meg a telefonjan es keptelen azt megerteni, hogy mas embernek masok az igenyei.
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
MODERÁTOR
Mit vártunk? Hát én konkrétan marhára nem azt, hogy jönnek, csapnak egy bulit, aztán ámen.
Tango-val mi a helyzet? Kb mikor jön? Mit jelent ez az új készülékeknek? És a régieknek?
Apollóval kapcsolatban fél éve mennek a pletykák, aztán jött, hogy na majd MWC-n mindent megtudunk. És ez nem csak ezzel kapcsolatban hangzott el. Mindenki várta az MWC-t, hogy itt majd kipakol az MS.. Ki is pakolt, kaját az asztalra..Ez így nagyon sovány, így nem lehet felvenni a versenyt a többiekkel. Nemrég jött ki az ICS androidra, de már a következő fejlesztésekről szólnak a mesék, nemrég jött ki az 4S, de már mindenki az 5-ről beszél. Itt meg fél éve tudni, hogy lesz majd egy Apollo, de hogy eszik-e vagy isszák..
Everybody lies.
-
-
Polllen
nagyúr
-
Boonen007
őstag
Egy kis érdekesség.
[ Szerkesztve ]
-
Blyan
félisten
válasz Barthezz2 #13407 üzenetére
Amúgy ezt a nem rég jött ki az ICS dolgot nem is értem.
Hova jött ki? Nexusokra? Hát le a kalappal. Még a most megjelenő telefonok közt is van olyan, amely nem azzal lett bemutatva, és talán mire lebarnul robi fanboy már láthat olyat hivatalosan is.
A Tango nem nagy durranás, ha erre vársz olyan izgatottan, akkor kár (csak tudnám mitől lett az olyan érdekes, mikor már hónapok óta tudjuk, hogy nem fogja megváltani a világot).
Ha meg az Apollo miatt izgulsz, akkor meg bőven van még idő infómorzsákat csöpögtetni, majd egy év múlva lesz csak.De lehet csak én nem értem mitől izgultok annyira. Vagy ez is olyan, leszólnak a haverok mert WP7-em van, bezzeg neki Androidja és még a seggét is megvakarja appot is írtak rá?
[ Szerkesztve ]
The ability to destroy a planet is insignificant next to the power of the Force.
-
Blyan
félisten
válasz Boonen007 #13415 üzenetére
Március? Jahé. Mikor jelent meg az ICS? A Wiki szerint novemberben, szóval rá 4-5 hónappal már lesz Xperiara is.
Nem semmi. Lehet váltok hamar. Mert az olyan fejlődő hogy még.[ Szerkesztve ]
-
Blyan
félisten
válasz Boonen007 #13418 üzenetére
Ez szégyen és gyalázat, de a szolgáltatókban keresd a hibát, ne a rendszerben.
Másrészt, az ICS egy Major update, tudtommal az ilyet egy hónap alatt megkapott minden WP7-es telefon anno. Vagy tévedek?Sajnos e-tekintetben (is) az iOS a nyerő, mert átcibálják mindenkin a frissítést, kérdezés nélkül.
Amúgy nekem a független telefonomra megjött minden frissítés a megjelenést követő 2. héten.
(#13420) Boonen007
Akkor ennyit az MS-ről ezügyben...
[ Szerkesztve ]
-
Alexios
veterán
válasz Polllen #13416 üzenetére
Értelek én, de egyrészt a fejlesztők se gondolatolvasók, nem tudják feltétlen mi kell a usereknek, másrészt meg idő is kell, nyílván nem fogom emiatt hanyagolni az egyetemet hogy márpedig most hamarabb készlegyen az adott program. Ráadásul még csak infós se vagyok. Másrészt meg egy minőségi alkalmazás megírásához azért idő is kell, főleg ha minnél összetettebb, de igyekszik az ember, mi is 3 programot csinálunk egyszerre. De pl. a bme wp7 kurzusánáél is kb mindenki házinak programot fog írni(kb 70 ember), és ezek nagyrésze valószínűleg felkerül a marketplacere is.
-
MODERÁTOR
Nézd, nem vártam csodát a Tango-tól, mert tudom, hogy mit hoz, de..
Igazad van, nincs sok ICS mobil, de nézz szét a Huawei vagy a ZTE háza táján. Akarnak valamit, és tesznek is érte. Lehet nem jön be, lehet nem lesznek HTC szintű gyártók, de valahogy úgy kell "akarni", ahogy ők teszik.
Tetszik, vagy sem, az MS és Nokia páros, most valahol ott tart WP vonalon, ahol ők.Félreértés ne essék, nem vártam nagy csodát, de jelenleg a WP7 egy feltörekvő platform, és elcsöpögtetett infómorzsákkal, meg 4 Nokia készülékkel(amiből egy a fejlődés helyett visszafele visz minket) nem lehet kihúzni az Apollóig. Így nem.
Most lehet, hogy tarol a Lumia sorozat, de nagyképűség volna azt hinni, hogy év végéig fog is. Addig pedig a többi gyártó, és a többi platform nem fog a fenekén ücsörögni, ez látszik most is. Lehet, hogy nincs sok ICS mobil, lehet, hogy hónapok múlva jönnek, de még így is jóval előbb, mint az MS következő újdonsága.És nem, nem azt akartam, nem azt vártam, hogy most kiállnak, és bejelentik, hogy nyáron Apollo, hanem azt, hogy kiállnak, elmesélik, hogy mit értek el, hol tartunk most, mivel szeretnének a jövőben piacképesek lenni, mik a tervek, milyen úton indul el az Apollo, a jelenlegi Wp7 userek mire számíthatnak. Lesz frissítés, nem lesz?
Ezek mind olyan kérdések, amit nem a winrumors, meg az engadget, meg a wmpoweruser-től szeretnék megtudni, hanem tőlük.
Ez meg azt hiszem egy elég jó alkalom lett volna rá...nem?Így számomra úgy tűnik, hogy az androidos tábor, meg az Apple tábor, meg a többi gőzerővel próbál előre menni, az MS meg jön, csap egy jó bulit a sajtónak, aztán hazamegy..
[ Szerkesztve ]
Everybody lies.
-
Blyan
félisten
válasz Barthezz2 #13422 üzenetére
Most én érzem, hogy kevered a dolgokat?
Mit nézzek a két kínain? Hogyan lovagolnak a Robi hullámon? Mit tettek hozzá? Semmit, beszálltak egy sikere csúcsán lévő bizniszbe, és akkor?A MS következő újdonsága ÉV VÉGÉRE várható (mióta tudjuk ezt?), Barthezz, ez Neked csak most esett le, vagy mi történik Veled?
A mesélés meg mit dob a jelenlegi WP7-en? A most droidot vevők elódázzák a mobilvásárlást és várnak év végéig, vagy nem értem?
Hogy lesz-e frissítés, az jó kérdés, de ezen felül nem látok semmilyen izgalomra okot adó dolgot.
Van egy ütemterv, amit régóta ismerünk, ez pedig kőbe van vésve, és ha most a MS a buliban aszondja, hogy tuti lesz libafos-metálkék színű csempe is az Apolloban attól még nem leszünk előrébb - így 8-10 hónappal előtte.Jelenleg csak a mostanit tudják promotálni, azt meg teszik töretlenül - vagy tévednék?
Ezen felül jöhetne még újabb 10 lumia, meg 4 HTC és 8 Samsung, de akkor sem tudnának mást hozzátenni, mint amit már eddig is hozzátettek.
Vagy igen?[ Szerkesztve ]
-
Blyan
félisten
válasz Barthezz2 #13424 üzenetére
Nem, értem mit mondasz, azt nem értem, miért nem látod be, hogy a MS saját korlátai között vergődik jelenleg - sőt, ezt szerintem tervszerűen teszik, csak kicsit elszámolták magukat, mert azért ennél nagyobb sikert prognozisztáltak.
Nincs más, csak a várakozás, a demózásra jelenleg nincs lehetőség. A pofázás meg nem jött be a Mangonál sem - ez tény.
[ Szerkesztve ]
-
Mexildos
aktív tag
Én csak annyit szeretnék írni, hogy ami így tapsztalat pár nap nyomkodás után, hogy valamilyen szinten visszalépés a Symbianhoz képest.
- Nincs betűméret növelési lehetőség... aki rosszabbul lát az szopta.
- Nincs offline map ami azért Symbianban nagyon jó kis OVI suite-val elég jól managelhető volt.
- SMS támogatás nagyon sovány. A Symbiannál lehetett ékezetet írni és nem lett rögtön 3 üzenet nagyságú az SMS. A WP 7 pedig csakegy bizonyos hossz után írja ki hány karakternél is járok. Úgy mint az Iphone le sem lehet tagadni, hogy innen nyúlták. És ha rövid üzenetet írok és ékezetet rakok bele akkor 3*20 Ft kösssz. De Iphone-nál mondjuk ha fordítva írom az ékezetet akkor nem lesz 3 SMS hosszúságú az üzenet. A Windows Phone-nál ráadásul általában a hosszú Ú, Ű és Ó betűk még így sem jelennek meg helyesen mondjuk egy Symbianos készülékre küldve.
- SMS mentési lehetőség a ZUNE-ban nincs. Nokia Suite-n legalább volt erre lehetőség. Nagy hiba hogy Symbianról való váltásnál a névjegy áttöltő nem érzékeli a Symbianos telót (N97)
- Az MMS support sem túl rózsás.
- A kamera képe hát na... jobbat várna az ember tőle.
- Csoport létrehozás után a csoportokban csak csempeként jeleníti meg a neveket, nem lehet átállítani úgy hogy simán csak a névjegyek nevei legyenek mint a kapcsolatok-on belül.
- Ha t-re végződik egy név akkor a T-t pont levágja a csempe széle és nem látszik. Ez azért ciki.
- A csengőhang megkötésektől falra mászok. 1 MB és 39 Másodperc. Ennél a Symbian fejlettebb volt. Itt meg még vagdosni is kell meg áttömöríteni. Welcome to 1995.
A csempék háttér színeit nem lehet kedvünkre változtatni. Vagy az egészet cseréled le más színűre vagy egyet sem.
- ez ízlés kérdése de én pl jobb szeretem ha a klasszikus bejövő SMS üzentekben minden üzenet külön van és nem beszélgetés szerűen jelenik meg. Legalább valami átállítási lehetőség lenne... De így...
- A szinkronizálási lehetőségeket a Zune-on kicsit jobban testre szabhatták volna.Ezek apró hibák de bosszantóak. Személy szerint nekem egyelőre a Symbian felé dől a mérleg... sajnálom... a WP 7 még nagyon nem tart ott.
Én azt látom, hogy régebbi már-már alap dolgokat nem tud hibátlanul míg az újakat meg hát lehet nem mindenki használja ki. Pl a média lejátszó amibe csúszkával tekerni nem lehet. Értem hogyha nyomva tartom a gombot begyorsul de akkor is...
Személy szerint a Nokia helyében még nem zárnám le a Symbianos témát.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
Nem, értem mit mondasz, azt nem értem, miért nem látod be, hogy a MS saját korlátai között vergődik jelenleg
Pontosan ez a gond. Ennek tényében meg egy sajtónak tartott több órás buli eléggé, hát hogy is mondjam..
Ha nincs semmijük, akkor maradjanak otthon. Viszont ha ez a helyzet, elég gáz. Lehet, hogy van egy tervük, lehet, hogy az alapján haladnak, de mikor látják, hogy mi van, talán el kéne azon gondolkodni, hogy változtatni kellene..Emellett meg továbbra is azt mondom, hogy ha segít a beszéd, ha nem, nem a külföldi oldalaknak kellene csöpögtetni azt a kevés infót, ami néha jön, meg nem a felhasználóknak kellene találgatni, hogy mi lesz, mert ez sokat nem segít.
Everybody lies.
-
Blyan
félisten
válasz Barthezz2 #13428 üzenetére
Gond vagy sem, ez egy út része, és pont középen járnak, elágazás nélkül.
És ezt Te én, és még sokan akik a régóta WP7-et használnak tudják jól.Amit nem értek, hogy korábban miért nem ébredtek fel ezek a kétségek bennetek?
-
for3l
senior tag
jól beszélsz, csak sokak számára lehet, túl nyers vagy!
sokan lehet "nyugtatóul" vettek volna egy kis filmet valami jövő képről, bár érdemben nem tudom lett-e volna valami jelentősége. egyébként engem (közvetlenül) nem igazan érdekel, hogy mennyire sikeres a platform, az sem érdekelne, ha az egész városban csak nekem lenne wp7-es telefonom - ez max az app-ok számában nyilvánul meg, ami már érinthet, de egyelőre jól meg vagyok. a sláger adatforgalom számláló sem hiányzik (bár ez szubjektív) - 2k-ért lehet 500mb-os csomagot rendelni, ami 66ft/nap - suliban ettől drágább a májkrémes szendvics.gabor85,
lesz-e elég nafta a rendszerben? nem értem, szerintem ugyanolyan jó, mint 2 hete és ugyan ilyen jó lesz 2 hónap múlva is. most az, hogy 4 magos gépek jönnek ki, az királyság, de annyira nem érdekel, mert a wp még a 800mhz-es lumia 610-en is vígan fut. a kijelzők felbontása sem igazán érint (bár ez megint szubjektív), mert 4"-nál nagyobb telefon nem kellene, arra meg bőven jó a jelenlegi is. vmi masszívabb aksit már mondjuk szívesebben elfogadnék.
szóval jók ezek az új androidos csodák, de hát tudhattuk előre, hogy wp7 fronton ilyen apolloig nem lesz.[ Szerkesztve ]
-
Davey7
senior tag
Szerintem pont azert kene valami tampontot adniuk,hogy mi varhato a kov. frissitesekkel mert sokan vannak akik szerintem vacilalnak OS-ek kozott es ha lehet tudni,hogy mondjuk 1-2 bizonyos funkcio ami epp hianyozik a WP7-bol majd jon a kesobbiekben,akkor lehet erre dolne a merleg nyelve es ezt valasztanak. most nem engedhetik meg maguknak a titkolozast mint az apple,mert meg piacot kell nyerni.
[ Szerkesztve ]
-
Mexildos
aktív tag
válasz Alexios #13430 üzenetére
Ez azért baj, mert ha én annyit akarok írni hogy" úton vagyok őt is hozom magammal" akkor még nincs karakter mutatás de ez nekem már 60 ft-ba került 20 ft helyett ha 20 ft egy sms. Az ékezetek miatt. Na meg ha a Symbiannál meg lett oldva az hogy ékezettel is 160 karakter akkor legyen már itt is megoldva.
Ami még eszembe jutott, hogy beszarok attól, hogyha a vezetéknév keresztnév elrendezést szeretném választani akkor be kell tenni egy " , " a két név közé. Pl: Kiss, Gábor. Nem tudtak volna egy 3. variációt is ahol nincs vessző. Komolyan néha a hülyeség ordít...
-
Blyan
félisten
válasz Mexildos #13433 üzenetére
Ezt nem értem...
Ez a szöveg még bőven belefér a 70 karakterbe, és a 60. karakternél figyelmeztet hogy mindjárt kifutsz az első üzenet hosszából.
Szóval ha ez nem tűnik fel Neked és 3 sms-be kerül Neked, mert nem figyeltél, inkább user error, mint a rendszeré.[ Szerkesztve ]
-
catroot
veterán
válasz Mexildos #13426 üzenetére
-Van offline, csak nem ingyé' (most jön ki a Nokia Drive 2.0, de az csak Nokiákra)
-Itt is van ékezet, az hogy elküldve már nincs az már szolgáltatói dolog
-"A kamera képe hát na... jobbat várna az ember tőle"
ez már a készüléken múlik, nem pedig a rendszeren.A többi dolog, hogy nem tetszik, teljesen érthető.
"I live in the weak and the wounded, Doc."
-
Mexildos
aktív tag
válasz catroot #13436 üzenetére
Félre értés ne essék, nem fikázásként írtam a fenti listát, de picit adhatnának a beállításokban több kontrollt az usernak.
Blyan-nak: Az SMS-hez még annyit, hogy a képernyő baromi nagy. Nehogy már 3 karakter mutatás ne legyen megoldható az elejétől... Mármint hogy mennyi az SMS karakterek jelenlegi száma... Mindketten tudjuk hogy nem lenne nagy ügy.
A Nokia drive 2.0 pedig szuper lesz ha kijön
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
Mert most van egy mobilos rendezvény, vagy mifene, amin ahelyett, hogy történt volna valami, csak ülnek, és mulatnak?
Egyébként félreértés ne essék, most nem fogok rohanni, és lecserélni a telefonom, mert megvagyok a wp-vel, pont ezért szeretném, ha jövője is lenne.
Everybody lies.
-
Mexildos
aktív tag
válasz Alexios #13439 üzenetére
Én a kezdetektől így szoktam meg. Lehet egy olyan embernek aki most kapja meg első telóját mindegy de miért nem lehet ezt kitenni alapba? Engem érdekel a karakter szám és biztos vagyok benne hogy még jó pár ezer embert. Ne legyek már én a hülye hogy megkérdezem hova tűnt...
-
Blyan
félisten
válasz Barthezz2 #13438 üzenetére
És ott voltak, és bemutatták a két elérhetővé vált Tango jövevényt (ami a MS nélkül nem ment volna ).
Sajnos a 4 magos HD kijelzős WP Apollot otthon felejtették.A genyák.
[ Szerkesztve ]
-
mrhitoshi
veterán
Engem csak annyi érdekelne, hogy akkor most minden Mangós telefonra lesz Apollo, vagy még nincs megerősítve ?
Amúgy Blyan-el értek egyet. Nem kell nagy dobra verni ezt az MWC-t. Az M$ úgy közelítette meg ezt, hogy csaptak egy nagy bulit (reklámot), és kész. Majd szépen csöpögnek a fejlesztések. Én kifejezetten örülök, hogy végre lehet már látni a Skype-ból is, nekem egyelőre nem kell több.PS4
-
Mexildos
aktív tag
Már csak azt szeretném megkérdezni, hogy a Finnek anno hogy oldották meg hogy az élezettel írt 160 karakteres SMS is belefért 160 karakterbe? Mit használtak ehhez amit Amerikában nem tudnak?
-
Blyan
félisten
válasz Mexildos #13447 üzenetére
FIgyi, a finnek most nem tudják megoldani (lásd Lumiák), szóval úgy tűnik más a bibi.
Amúgy szvsz úgy oldották meg, hogy az elküldött sms-t átalakították, nekem nem rémlik, hogy az általad várt árvíztűrőtükörfúrógép 160 karakteres sms pont ilyen formában érkezett meg.[ Szerkesztve ]
-
Воланд
titán
válasz Mexildos #13447 üzenetére
nem valtozott semmi, csupan a rendszer nem nyul bele az altalad megirt sms-be es ugy kuldi el, ahogy te megirtad.
[ Szerkesztve ]
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kérdéseket a Windows Phone szakmai topikban tegyétek fel!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Dragon Age: The Veilguard - Befutottak az első értékelések
- Milyen légkondit a lakásba?
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- PlayStation 5
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Gitáros topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest