Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
bradam
aktív tag
válasz marcellusz #505 üzenetére
Csak a ventilátorhoz tudok hozzászólni,nálam semmilyen esetben nem sípol, sem játék, sem alapjárat közben
[ Szerkesztve ]
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz marcellusz #507 üzenetére
Hát, számomra speciel ennek a frekvenciája még nem olyan durván idegesítő, de amikor rendesen felkapcsol, akkor tényleg van egy magas hangja, ami azért bőven kihallatszik az alapzajból, ha valakinek van hozzá füle. Ezek szerint Te is érzékenyebb vagy az ilyen magasabb frekvenciájú hangokra. Tehát én is hallok ilyet, de ez még közelében sincs annak, amitől megőrülnék (volt már olyan ventim, amitől kimentem a fazonomból, de ez még nagyon "hibahatáron" belül van). Aztán ez is persze gépenként eltérhet, lehet, hogy nálad a venti valamiért durvább hangot ad ki.
A venticsere lehet, hogy nem egy rossz ötlet, én is agyaltam már rajta. Azt viszont nem tudom, ennek a garanciánál milyen szerepe van, de ez mintha pont nem a cserélgethető kategória lenne (de cáfoljatok, ha rosszul tudom), bár az is igaz, hogy max. ha szervizbe küldöd, akkor visszarakod az eredetit.Pasztázás: a fene sem tudja, egy dörzsöltebb szervizes nem tudja-e megmondani, hogy ehhez hozzányúltak-e, ha nagyon akarja... persze én is meg tudnám csinálni otthoni módszerekkel, de jelen esetben egy kicsit parázósabb vagyok, egyrészt mert még csak asztali procit pasztáztam csak újra, laptopnál ilyesmivel még nem próbálkoztam, másrészt meg az amúgy nem olyan nagyon hosszú - hosszabbítható - garit kicsit félek kockáztatni (aztán lehet, hogy csak túlparázom).
Sk8erPeter
-
Puma K
nagyúr
válasz marcellusz #505 üzenetére
Én a géptől kb egy méterre vagyok és nem tapasztaltam még csak hasonló hangot sem, pedig október óta meg van a gép.
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz marcellusz #509 üzenetére
Most néztem, szerencsére nálam nem repedtek el.
Egyébként azért a ventinél én a magas hangnál nem olyanra gondolok, hogy szinte belemászik az agyamba, és megeszi belülről , hanem inkább csak ilyen süvítő, magas hangra, ha nagyon pörög.Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz marcellusz #529 üzenetére
Egyszerűbb lett volna, ha egyből belinkeled a videót:
Y570 complete disassemblySk8erPeter
-
B-L-A-C-K
titán
válasz marcellusz #540 üzenetére
Hát nem tudom milyen hangra gondolsz, de 50 fokon nekem is van hangja, azaz nem teljesen halk, valami progival majd megpróbálom optimalizálni mert így nekem sem tetszik...
A szétszerelésről meg oké hogy szerinted nem nagy dolog, de nagyon sok gépet szedtem már szét, ez nem egy pc, itt valamit elrontasz elég nagy kár keletkezhet. Szóval 2x gondolod meg belefogsz e...
-
B-L-A-C-K
titán
válasz marcellusz #541 üzenetére
Arctic MX-3.
Borate: Netezésnél "Szuper Zajmentesen" van, megy vagy 15 oldal, zene, és 50 fok körül van a proci, és nem teljesen csendesen pörög most sem...Amúgy ez az 50 fok teljesen reális, bent a céges Dell E5520-as ugyan így i3-assal netezve 55 fok körül van...
Igen proci cserélhető...
[ Szerkesztve ]
-
B-L-A-C-K
titán
válasz marcellusz #552 üzenetére
Na ha melóból hazamentem kipróbálom...
Előre is köszi a tippet...
-
B-L-A-C-K
titán
válasz marcellusz #552 üzenetére
Na csak a játékkal volt a gond, nem értem miért csinálta ezt, de újratelepítés után no problém...
Mindenkinek: Marcellusz által említett 296.5-ös driver a legajánlottabb, vagy melyiket érdemes felrakni?
-
archie17
tag
válasz marcellusz #563 üzenetére
Működik a driver, nekem is látható végre a fényerő-skála. Köszönet!
-
B-L-A-C-K
titán
válasz marcellusz #571 üzenetére
Köszi a részletes leírást.
A 30 fok nekem a VGA proci, remélem úgy is értetted, nem a CPU-nak ennyi... Amúgy újrapasztázás segített...Majd hazamegyek én is csinálok egy ilyen netezős aktuális képet.
archie17: Aha értem, amúgy lehet a venti sebebbéget még külön finomítani fokozatokon belül? Mert én azt vettem észre ha csendesre rakom és 50-55 fok körül lesz a proci elkezd ugyan úgy dolgozni mint pl standardon...Mondjuk nem tudom mennyire számít de minden szoftver még a gyári rajta, csak a vga drivert frissítettem. Vannak hozzá frissebb cuccok?
[ Szerkesztve ]
-
B-L-A-C-K
titán
válasz marcellusz #574 üzenetére
Hát ugye hétvége óta van meg, de azóta állandóan be van kapcsolva. De majd azért otthon egy pontos képet csinálok. De pont tegnap néztem hogy alig melegszik a vga alapjáraton...
Amúgy a 40 fok körüli eredményed szerintem reális, ha megnézed nekem is annyi volt pasztázás előtt: [link]
Amúgy neten találtam valami ultra brutális jó pasztát (3000 Ft, egy átlagos pár száz...), lehet rá kéne menni azzal is...
[ Szerkesztve ]
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz marcellusz #584 üzenetére
Mert 38 évesen túl kicsinek bizonyult neki a monitor.
Tényleg, mennyire zavaró egy ilyen 15" LCD ilyen kis felbontással? Nem lenne jobb egy Y580-as FullHD kijelzővel?
⭐ Stella
-
Borote
addikt
válasz marcellusz #588 üzenetére
Eladtam az Y570-t és vettem helyette egy T60-t
A másik nagyon jelentős indokom az volt, hogy ebben a félévben SEMMI időm nem volt játékra. Előző félévet külföldön töltöttem, így 3 szigorlatra jutott fél évem, ezért egy kicsit bele kellett húznom... Aztán kikapcsolódásként vagy játszottam volna, vagy a barátnőmmel töltöm - szóval nem használtam volna ki az Y570-t -
brumi1024
veterán
válasz marcellusz #650 üzenetére
Ez a changelog:
"Changelog:
1. To support the new panel, 15.6 SEC LTN156AT24-L01.
2. To update CPU MCU revision 0x1A for:
a. Enabling AES-NI feature on i5 and i7 CPU.
b. Supporting the INV CPU, i7-2670QM."Magyarul csak egy panelt, egy új i7-es procit adtak hozzá a támogatási listához, és az i5 i7-es modelleken az AES-NI funkciót elérhetővé tették. Számodra ezek annyira nem lényeges dolgok, ha jól működik a gép szvsz hagyd. Nekem egyébként gyárilag 2.10-es biossal jött a gép, elvileg az a legfrissebb.
(#649) Sk8erPeter: Nyílván nem emelném a 100 fokot, hogy megfőjön a proci. Az határokat meg azért írtam, mert korábban volt róla valahol szó, hogy az i3-as gépek már 85 foknál throttlingolnak, és gondoltam megosztom, hogy az i5-ösök is.
[ Szerkesztve ]
-
B-L-A-C-K
titán
válasz marcellusz #658 üzenetére
Csak úgy érdeklődés képen mire szeretnéd használni azt a procit? Játékok nem fognak jobban menni, de még egy i7-essel sem, mivel az i3-as is maximálisan kihajtja a vga-t. Szóval ha játékra kell, vagy csak átlagos felhasználásra lenne használva, én nem is keresgélnék mert teljesen felesleges...
-
Borote
addikt
válasz marcellusz #658 üzenetére
Miért csodálkozol? Friss platform, a gépek még garanciálisak, nem jellemző ilyenkor, hogy tönkremenjenek és szabaduljon fel processzor (hacsak valaki ripityára nem töri ) Gyárilag pedig 200 dollár felett van az áruk, azaz 50k alatt elég bajos lesz beszerezni.
A throttling limitet érdemes szerintem átállítani az i5 szintjére, oszt' csók[ Szerkesztve ]
-
Borote
addikt
válasz marcellusz #664 üzenetére
Youtube-ot igen könnyű hamisítani, hogy a többi embert szívasd vele
CPU1
CPU2Ezeknél a játékoknál legalábbis a processzor nem egy sarkalatos tényező. Gyengék a notebook-os GPU-k, az a nagy helyzet
Míg az asztali CPU-k általában 60-90 (most már inkább 50-70) watt körüli TDP-vel rendelkeznek és a notebookos CPU-k 35-45W-tal, addig az asztali GPU-k simán bekajálnak 100-200W-t, a középkategóriás notis GPU-k viszont csak 20-40W-osak szoktak lenni (70-es még előfordul, a 100w-osok viszont már az extrém kártyák, annyi pénzből asztaliban brutál SLI-t építesz )
És már asztali frontos sem a leggyakoribb jelenség a processzor limit. -
B-L-A-C-K
titán
válasz marcellusz #664 üzenetére
i3/i5/i7 játékok alatt szinte ugyan azt a teljesítményt hozzák ilyen kategóriájú vga-val (Borote kolléga előbb linkelt tesztjei jól mutatják). Szóval átlagos felhasználásra+játékokra teljesen felesleges a jobb proci. Viszont az tény hogy 3Dmark-ban meg ilyen hasonló tesztprogramokban jóval több pontot fogsz kapni erősebb CPU-val, mivel ott a proci teljesítményt is beleveszi, de aki ezért vesz erősebb procit hogy ott több pontot kapjon annak csak gratulálni tudok.
Nagyobb procit azoknak érdemes venni akik tömörítenek, videót/zenét vágnak, terveznek, stb....Netezéshez, filmnézéshez, átlagos dolgokhoz, + játékhoz elegendő egy i3-is hidd el. De nem akarlak lebeszélni róla, te pénzed szíved joga mire költöd, de ha érezhető dolgot akarsz csinálni akkor már inkább vegyél egy SSD-t bele (nem tudom neked már van e benne), játékok itt se lesznek gyorsabbak, viszont az oprendszered igen. Vagy a következő nagy ugrás a Y580-as...[ Szerkesztve ]
-
B-L-A-C-K
titán
válasz marcellusz #668 üzenetére
Benchmarkos dolog hobbinak jó csinálni, de nem egy notin, hanem egy komoly asztalin, rekord döntögetés céljából, csak iszonyat sok pénz kell hozzá...
Egy notin meg erre menni hülyeség, főleg úgy hogy nem fogsz rekordokat csinálni vele, azaz értelmetlen hülyeség.
Mondom inkább proci helyett egy SSD-t vegyél, meglepő gyorsulást fogsz észrevenni, nem gondolkodnak annyit a programok, gyorsabb betöltés, másolás, stb...
-
doddencs
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Milyen routert?
- Lexus, Toyota topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Monitor hiba topik
- Filmvilág
- Őskoczka
- Öregszem
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- HP EliteBook 845 G8 Tartós Fémházas Laptop 14" -60% Ryzen 5 Pro 5650U 6mag 16/512 FHD IPS Matt LTE
- HP EliteBook 845 G7 Fémházas Laptop 14" -45%Ryzen 5 PRO 4650U 16/512 FHD IPS SURE VIEW
- HP Elitebook 840 G8 i5 1145G7 / 32GB / 512GB / hibátlan!
- Nethome Plus, klíma wifi modul
- LG OLED55C12LA 2 ÉV GYÁRI GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest