Hirdetés
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Öregszem
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Milyen mosógépet vegyek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lineage OS használat közben
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
afb
tag
Sziasztok!
Pár hete van egy S750-esem, az etotalk-tól, az ő romjukkal. Tutiság, minden működik, nagyon pálya a kütyü.
Ma reggelig.
Kétszer előfordult, hogy a töltést nem hagyta abba, 99%-on legelt, de töltött, huzamosabb ideig. Tegnap is ilyen napja volt, kihúztam a töltőt, használtam (ahogy utánaolvastam, ez nem túl ritka hiba, meg nem is túl gáz, a lemerítés, feltöltés nálam is segített az előző alkalommal.
Reggel kikapcsoltam, úgy töltöttem, kb. 80%-ról. El is indult a folyamat, szépen látszott az akku-ikon a képernyőn, mutatta a százalékot, meg világított a LED.
Később indulnom kellett, lekaptam a töltőről (a LED már nem világított), próbáltam bekapcsolni, semmi.
Akku ki, be, semmi. Tulajdonképpen azóta nem reagál semmire.
Garis, csak nem nagyon van kedvem visszaküldeni, ha nem feltétlen muszáj.
Lehet, hogy csak az akku döglött meg? Megdögölhet csak az akku?
Mert ha hardveres a gond, akkor szvsz nem kicsi.
Plíz help! -
afb
tag
válasz winnerb #1662 üzenetére
Nem S750, hanem egyéb Lenovo ügyben olvastam, illetve inglis fórumon is. Ismerősöket megközvéleménykutatva is az derült ki, hogy nem egyedi eset (nem csak lenovo, egyéb MTK-s cuccok is).
Köszi a tippet, elslattyogok valami mobilboltba, talán tudnak mondani az akksiról A-t, vagy B-t!
Az felmerült, hogy mindenek előtt veszek egy új akkut. Azt lehet kapni itthon (gyorsabb lenne)?
-
afb
tag
OFF Nokia Zeiss-Ikon kamerái azért simán odavertek néhány komolyabb fényképezőgépmárka belépő modelljeinek. Nem elsősorban a megapixelre értem, hanem az optikára.
Az S750-nél ez volt a kompromisszum. Még a 6220classic is durván jobb fotóügyben, nemhogy a későbbiek...[ Szerkesztve ]
-
afb
tag
válasz winnerb #1662 üzenetére
Valószínű az akksi lesz.
Ma ismét tettem egy tétova, és reménytelen kísérletet (súrlófényben az akku borítása a felső keretnél, a csatlakozók alatt hullámosnak tűnt), minek keretében kicsit megnyekergettem az akkut (konkrétan fizikailag bántalmaztam).
Visszatettem a telóba, bekapcsoltam, és működik.
Mindegy, holnapután jön a másik akku, és remélem el is felejthetem ezt az egész cécót! -
afb
tag
Nekem a GPS-szel semmi gond, pillanatok alatt talál holdat, pozicionál, navigál, OK a sebesség is.
Az elején lejátszottam a netes támogatást, meg az A-GPS-es kört, hogy Kínából idetaláljon, azóta is tuti.
Etotalk ROM, Sygic navi. -
afb
tag
Az autós BT-vel rendben megy. Híváslistát is kezel, hangerőt is állít, fel is veszi, le is teszi, szóval jó.
A kocsiban Nokia CK-200-as BT cucc van. Olcsó, és finom! -
afb
tag
A borítás formája miatt gondoltam, hogy ott belül mászhatott el valami. Nyilván Li akkuk már nem csak pár galvánelem, hanem a borítás alatt komplett eszköz, szabályzóegységgel.
Köszönöm, igyekszem ezekre odafigyelni!
A tervek szerint a hátlap amúgy sem sűrűn fog lekerülni a jövőben. -
afb
tag
Nagyon láma kérdés, tudom, de hol lehet beállítani a csökkentett karaktertámogatást?
Üzenetek (messages, stb.) alkalmazást egyszerűen nem találok. :'( -
afb
tag
válasz winnerb #1702 üzenetére
Szóval, ha sms-t írok, és abban ékezetes betű is szerepel, akkor az ékezetes betű "értéke" sokszorosa a normálnak, az üzenet nagyobb, jóval nagyobb méretű lesz, azaz többet fizetek.
Hogy írjam jobban körül?
Például beírom az üzenetszerkesztőbe, hogy: "Ez egy próbaüzenet."
"Ez egy pr" - eddig a számláló 151/1-et mutat. Folytatjuk:
"Ez egy pró" - ekkor a számláló 60/1-re ugrik, azaz a nyamvadt hosszú "ó" miatt 91 karaktert "számol", tehát ha megírsz magyarul egy üzenetet, akkor az akár 4-5 sms árába is kerül drága szolgáltatóinknál, az ékezetes, és egyéb "abnormális" karakterek miatt.Erre találták ki a "karaktertámogatás" beállítást, ahol a "korlátozott" opciót kiválasztva a továbbiakban írhatod nyugodtan az ékezetes karaktereket, azok ugyanúgy számolódnak, mint a többi. Azt nem tudom, hogy a fogadó fél hogyan kapja meg (de nem is nagyon érdekel). Viszont "gépelni" már csak egyféleképpen tudok, a QWERTY-s 85 gombos billentyűzetről meg kb. 20 éve szoktam le. És nem is nagyon akarok rá csak az sms-ek miatt visszaszokni!
-
afb
tag
válasz szlibud #1710 üzenetére
A fene se tudja. Én vagyok a láma újonc, aki kérdez.
Nokián volt, egészen a Belle-ig, az tuti, emlékeim szerint a HTC desire S-en is találtam valami ilyesmit (ICS), de az már nincs nálam, a DesireX az céges, ott nem számít, és most ugye az S750, ami az enyém, és nem mindegy... -
afb
tag
válasz gegsite #1716 üzenetére
Azaz 60 tól, áéúóöőúí szépen egyesével számolja.
Thx! Úgy tűnt fel a dolog, hogy egy 160< karakteres üzenetnél már a ../3-nál tartott a számláló.
Akkor lehet, hogy MMS-ként küldi, vagy meg Unicode-ban? A fene se bírja már ezt követni, öreg júzer vagyok wazze, nem kocka! Programozzon a fejlesztő, én használni akarom, végül is sokba' van egy teló, csak tegye a dolgát!Ha az evidens kérdéses részt nekem szólt, akkor:
Előzőleg is keresgéltem (ide is a gúgli hozott , sok használható infó nem volt az üggyel kapcsolatban, azok sem MTK-s telefonokról szóltak. Ez azért itthon viszonylag új történet. -
afb
tag
Volt szó korábban itt olyanról, hogy ledobja hálózatot, újra keresi a SIM-et, és kéri a PIN-t (ha ez be van állítva).
Tegnap a következőt tapasztaltam:
az autós BT kihangosítóra rácsatlakozott, de az első hívás kapcsolása után pár mp-cel eldobta a hálózatot, és mindaddig folyamatosan PIN OK -> repülőmód -> nincs SIM -> megvan a SIM -> PIN OK -> repülőmód és így tovább, amíg a BT kapcsolat élt. A BT lekapcsolása (vagy kézzel a repülőmód be és kikapcsolása) után a probléma megszűnt.
Korábban működött a BT kihangosítóval is rendesen, igaz, egy jó hónapig nem használtam, most meg jött ez. Egyetlen új szoftvert telepítettem azóta, amelynek köze lehet ehhez, a Clean Mastert, amit gyorsan le is töröltem, de a helyzet továbbra is ugyanaz.Mi lehet az oka ennek az összeakadásnak?
-
afb
tag
-
afb
tag
válasz minifoximaxi #1903 üzenetére
A "zsebmódot" is nézzed meg, a közelségérzékelő kapcsolgatása is szopizhatja az akkut.
-
afb
tag
Hasonlóképpen!
Másrészt x darab GG-s készülékem volt már, nadrágzsebben hordom, és nem irodában dolgozom.
Általában két telefon van egymás mellett (nem szeretnék arra a kérdésre válaszolni, hogy minek két telefon, ha a 750 kétkártyás, mert a céges kártyát nem fogom a saját telóba betenni, meg a céges Desire X végül is jó cucc).
Nyilván, nem az apró, meg a kulcsok közé teszem a készüléket, hisz azért egynél több zseb van.
Szilikontokot használok az X-en, keményet a 750-esen, ezek eddig beváltak leeséskor.
Az ötödik GG-s telefonom, gyűröm őket szépen, de karcolódni nem karcolódnak, akkor meg mit bénázzak a fóliával, pláne hogy a 750-esnek így is elég halvány a fénye, nemhogy ha le is ragasztom. -
afb
tag
válasz BlackPriest #1981 üzenetére
Szvsz halvány.
Automatán használom, a fényérzékelő működésével nincs is baj, de a fényerő-spektrum szerintem elég szűk.
A DesireX-hez, meg a Galaxy 10,1-es tablettához tudom közvetlenül hasonlítani (ti. egymás mellé teszem őket), azok a minimumon jóval halványabb, a maximumon meg világosabbak.Mintha olvastam volna valahol, hogy a kijelző fényereje lehetne jobb is, már nem ugrik be, hol.
Együtt lehet vele élni, nem gond, a nagy minimum fényerő jobban zavar. Pedig sötét témát használok, sötét háttérrel, fehér (világos) karakterekkel, minimáldizájn, max. funkcionalitás.
-
afb
tag
válasz Blizzardking #1987 üzenetére
Köszi!
A gravity-box egy app?
Mert akkor elébb telepítenem kéne. -
afb
tag
válasz Blizzardking #2000 üzenetére
Köszönöm!
-
afb
tag
válasz obligat #2005 üzenetére
Fólia reloaded:
Sose volt fólia a telóimon. Illetve utoljára az 5110-esen, a vicces övreakasztós tokja miatt.Mostanában hurcolok magammal a nadrágzsebemben egy cégest, egy sajátot, meg egy céges Galaxy 10,1"-os tablettát, utóbbit sem azért, hogy nehezebb legyen a táska.
Nem irodában dolgozom, sőt, e szempontból kifejezetten kockázatot rejtő helyen, és bizony időnként elrepülnek a dolgok. Az N8-as nokiámnak nem volt épp sarka, de karc most sincs a kijelzőn.
Sőt, egyiken sincs karc. GG van, azért van.Mást nem tudok mondani példaként, mint az ETCS beviteli egysége, illetve egyéb járműfedélzeti kezelőfelületek, amik érintőképernyők, és ezren nyomogatják évek óta, én pl. a golyóstoll végével szoktam ezeket a tévéket pötyögtetni, és nem karcosak. Pedig fóliát utoljára akkor láttak, amikor beépítették őket a pultba.
Végtére is, mindenki azt ragasztgat a saját cuccára, amit akar, én nem akarok senkit meggyőzni. Pár év tapasztalata viszont az mutatja, hogy felesleges a fólia. A tokkal más a helyzet, az főleg a csúszásgátló funkciója miatt tesz jó szolgálatot, meg azért a zúzott bazaltra pottyanó telefonnak sem mindegy, hogy meztelen, vagy kabát is van rajta.
-
afb
tag
válasz obligat #2009 üzenetére
[quote]Gondolom nem kell elmagyarázni a különbséget, melyiknek mit kell kibírnia, a tervezett elavulást nem is említve.[/quote]
Bizony most tévedsz. Ezek teljesen általános, boltban kapható, árban az otthoni készülékekkel egy nagyságrend alá tartozó képernyők (kb. kétszáz eurótól indul darabja, ami, - valljuk be! - teljesen átlagos a civil kategóriában).
Épp ezért ezeket hoztam példaként, nem pedig az ipariakat, vagy a nyilvános használatra készült, vandálbiztos cuccokat (közterületeken, szabadtéren, mint a jegyautomaták, turistainformációs panelek, stb.).
Illetve a teljesen kommersz Galaxy tablettámat is ebben a környezetben használom elsősorban, és leginkább, folyamatosan tapizva menet közben ezért, álló helyzetben azért, mégis teljesen karcmentes.
Betörni nem nagy kunszt (voltak páran, akiknek szabad kézzel is sikerült), viszont egyáltalán nem karcolódnak. -
afb
tag
Majd kipróbálom, köszi a tippet.
Nekem etotalk rom van rajta, ezzel jött, nincs vele semmi bajom. Ja, meg xperia louncher.De a fene akar 2G-zni, meg kapcsolgatni! Azé' van 3,5G-s telóm, meg broadband előfizetésem, hogy használjam!
Nem szeretem az ilyen macerákat.
Be van kapcsolva minden, aztán ha a kocsi közelébe megyek, és akkor megy minden magától. Ez így lenne természetes, azt hiszem, ez elvárható! (A simbianos nokia, meg az összes androidos kacatom tudja, akkor ne má' ezt kelljen simogatni!)Alapból még a GPS is be van kapcsolva (érdekes ez a bekapcsolva dolog, mert inkább engedélyezésnek nevezném), úgyis csak akkor működik, ha valamelyik app-nak épp igénye támad rá.
-
afb
tag
válasz Blizzardking #2064 üzenetére
[quote]mert ha túl sokat kell nyitogatni az ajtaját a vezetékes headset miatt, akkor az a vízállóság rovására fog menni[/quote]
Akkor hogyan töltöd? Azt az ajtót így is, úgy is elég sokat kell nyitogatni.
-
afb
tag
válasz Blizzardking #2064 üzenetére
Kipróbáltam kikapcsolt mobilnettel, úgy is eldobta a hálózatot az első hívás közben.
-
afb
tag
válasz Blizzardking #2085 üzenetére
Köszi!
Ahogy nézem, nem csak nekem van gáz, sőt, sajnos az a kivételes, ha nincs gáz.
Együtt lehet vele élni, de remélem mihamarabb jön valami frissítés, ami megoldja a dolgot. Gondolom valami driver probléma, némi összeakadás. -
afb
tag
válasz Blizzardking #2087 üzenetére
Érdemes lehet.
Nekem nincs kikapcsolva a PIN kérés, és 3G-n működik, de nem nagyon van vele gond.
Mondjuk, hogy maxmax. 3-4 hetente találom úgy a cuccot, hogy kéri a PIN-t (kivéve persze a BT hisztit). El kell mondanom, hogy a többi androidos izé is mutatott ilyeneket (mármint, hogy újraindul, vagy eldobja a sim-et, csak az okot ugye nem tudom, mert olyankor csak úgy találom a kütyüt, hogy kéri a PIN-t, hogy előtte mi volt, az titok).Etotalk ROM van rajta, az üzemidő okostelefonos, már millió éve hozzászoktam, hogy akárhol is áll a töltöttség, teló, tabletta naponta a konnektorba kerül, és otthonról csak fullossal indulok el. A táskában van egy PowerBank (Nokia, 2,6 Ah), ha valamelyik kacat megéhezne.
Egyébként reggel vettem le a töltőről, használtam, 3G, wifi, minden lóf.x be van kapcsolva, a fényerő automatán, most 82% az akku.A rádió verzióját nem tudom, hogy micsoda. Ha a mobilhálózattal beszélgető hardverre gondoltok, arról lövésem sincs.
FM rádiót ezen nem használok, mert van TuneIn, és nagy mobilnet, szóval vagy ez, vagy a HTC szól, ha kell. Tegyük hozzá, hogy a kihangosított hangereje egyiknek sem valami hűha (a Lenovo valamivel hangosabb)... Ebben az N8-00 az etalon, azt nyitott ablaknál, 120-nál is lehetett hallgatni (szövegelős rádióműsorokat hallgatok, az érthetőség a szempont, nyilván egy 14x8cm-es kütyüből soha nem lesz high-end hangrendszer). Mielőtt bárki hülyének néz, az autóban van beépített audio, a sínen futó cuccról beszélek.
Csak ki lesz az, aki összeállítja a táblázatot? Én nem érek rá!
-
afb
tag
Arra mi lehet a magyarázat, hogy egy ideje nem tölti le az MMS-t?
Minden más megy, üzenetek, emil, net, csak nem tölti le az mms-t. -
afb
tag
válasz SanyiSay #2159 üzenetére
- Szerintem még valami ős SIM, vagy a fene tudja honnan veszi a beállításokat, de nem sokkal ezelőttig jó volt. nem tudom, változott-e valami a szolgáltató részéről, vagy az én beállításaim másztak-e el. A többi hasonló, azóta létrehoztam még egy APN-t, a w'n'w beállításokkal, az is megy.
- Etotalk rom, az ilyesmit nem piszkálom, ahogy olvaslak benneteket, nem is nagyon érdemes.
- Trémobil, csak egy kártyával használom, a cégest, meg a annak a profiljait nem keverném ide. Egyrészt, mert a céges külföldi kártya, és két fullos net hozzáférés kell, 2G-s döcögésre nem érünk rá, másrészt a kétkártyás teló nagy hendikeppje, hogy csak egy akkuja van. Estére általában így is mindkét teló igényli a konnektort. Nem azért vettem ezt a cuccot, mert kétkártyás. Egykártyásban nem gyártják, nekem meg mindegy. és ki tudja, egyszer még jól jöhet.Fólia re-re-reloaded:
Mióta csak "hard-back-cover" van a cuccon, a kijelző körül már karcos a burkolat. De a kijelző így sem. Továbbra sincs kímélő módban, és nadrágzsebben utazik a másik telefonnal együtt. Megpróbálok egy fotót csinálni róla. -
afb
tag
válasz Blizzardking #2258 üzenetére
Andrea-val nem dobja el?
Én akárhová állítom a hálózatot (mobilnetet), ki is kapcsolhatom, akkor is marad ez a jelenség.
Bármilyen BT kihangosítóval.
Ahogy erről nem túl rég már szó volt. -
afb
tag
válasz Blizzardking #2262 üzenetére
Az Etotalk-nál mindegy, ha a fejem tetejére állok, akkor is ugyanez van.
Másrészt a 3G netre sokkal gyakrabban van szükségem, mint a BT kihangosításra, hosszabb utakra meg ritkán autózom. Így, ha mégis megcsörren a teló a kocsiban, hát használom
kézbőlvezetékes headsettel. -
afb
tag
Szerintem meg valami összeakadás a címzésben, amit (csak most ne írjak túl nagy hülyeséget!) kernel, meg driver szinten kell keresni.
A többi szvsz csak vajákolás, amivel a valódi okot nem szüntetjük meg, csak a problémát igyekszünk ilyen-olyan kompromisszumok árán megkerülni, ha, és amikor épp sikerül. -
afb
tag
válasz Blizzardking #2275 üzenetére
Ezt jól megfogalmaztad!
Egyébként mit jelent a 655 pont?
Fogalmam sincs, mit bír az akku, ha van egy konnektor, meg idő, akkor használom.
Egy napot biztos, marad is bőven, ez elég, több nem érdekel.
Ha navizni kell, ott a szivargyújtó, ha utazom, esetleg hotspotolok, meg ott a Power Bank.
Nem kapcsolgatok le semmit, aktív (illetve úgyis standby-ba mennek, ha épp semmi sem használja) a 3G, wifi, GPS, minden. Nincs power save mode, meg ilyen vackok. A telefon dolgozzon, majd tankolom, ha jut rá idő.
Kizárt, hogy 24 óránként ne legyen egy stekker. Nem vagyok se erdész, se hegymászó, hogy extra akkuidőre lenne igény. Azokon meg úgyse segít a 4Ah-s se.Ja, most, hogy 2 VB app is fut paralel, jobban cupákolja a töltést, mint szokta, de ugye ez az ára annak, hogy azonnal tudnom kell, elfeküdte-e a haját CR7, vagy meg hogy milyen del Bosque új bajuszkötője. Gondolom Július közepétől ismét a régi lesz a fogyasztás.
-
afb
tag
válasz Blizzardking #2277 üzenetére
Thx!
-
afb
tag
válasz SanyiSay #2319 üzenetére
Nekem Nokia volt előtte.
Az EtoTalk rommal az előbbi kívánalmaknak megfelel, fél éve komoly gond nélkül megy, nem cseréltem romot, nem volt komolyabb matatás a cuccon.
Tárcsázó appot kellett tennem rá, mert az ékezetes keresés az eredetin nem szuperál, de a többi simán megy.
Az egyetlen gond, a már sokat emlegetett BT <-> hálózat dolog.
Ja, a múlt héten sikerült bántani egy kicsit, nem túl józanul elejtettem, véletlenül sikerült dropliból belerúgnom, kb. 10 métert csúszott nyersbetonon kijelzővel lefelé, így már nem karcmentes. Most bánom, hogy csak a "hard back cover" van rajta, mert rendes tokban valószínűleg megúszta volna. Egyébként két kis karc, nem veszélyes, pláne ahhoz képest, hogy a "művelet" után először azt gondoltam, hogy dobhatom ki.De ugye a teló azért van, hogy használjuk, nem a vitrinben nézegessük. Bírja.
-
afb
tag
válasz Blizzardking #2333 üzenetére
Horst Fuchs kicks ass!
Köszi a tippet, de nem, nekem nem ér ennyit. A teló használati tárgy, a karcok nem zavaró helyen vannak, nem nagyon mozgat, ha látszik rajta, hogy már nem új. Ha netán zavarni fog, akkor kicserélem a kijelzőt, vagy veszek másik telót. De egy strapatelefonnak szvsz kifejezetten jól áll, ha kicsit "patinás", akárcsak a G-Shock órának. Hogy néz már ki egy vitrinállapotú G-Shock? Az akkor tuti, ha nyúzott, kifényesedett, horzsolódott, meg ilyesmi.
Igen kevés kivétellel eddig az összes végigharcolta az általam elvárt két évet (volt, ami a dupláját is), akkor meg várhatóan így is, úgy is csere, mert lesz olyan új kiadás, ami kelleni fog. -
afb
tag
válasz Blizzardking #2427 üzenetére
Egyébként ezzel mit kapcsolunk ki?
EtoTalkTools-ban is megtaláltam, kikapcsoltam, nemsokára kipróbálom a BT-vel.
Köszi a tippet!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest