Hirdetés

2020. szeptember 27., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) natë


natë
(nagyúr)

Az lenne csodálatos, ha reklám mentes Youtube-ra is lehetne előfizetni olcsóbban a Music nélkül...Ugye ha iOS-on fizetek elő Premiumra, de az Apple szolgáltatását használom, akkor nem annyira jó kifizetni a Music árát is...

<< Moz >>

(#2) MikeWazowski válasza natë (#1) üzenetére


MikeWazowski
(őstag)

Igen, ezt én sem értem, hogy miért nincs rá lehetőség...

A legtöbb férfi csak akkor tudja meg, mi a boldogság, amikor megnősül. Csakhogy akkor már késő.

(#3) ollie válasza natë (#1) üzenetére


ollie
(MODERÁTOR)

Mondjuk ez jogos. Bár az egész családnak 2690 Forint így havonta (max 6 fő), ez szerintem nem sok, hacsak a reklámmentesség miatt veszed, akkor sem

****

(#4) natë válasza ollie (#3) üzenetére


natë
(nagyúr)

Magamnak szeretném csak. Tudom, nem nagy pénz, csak gyakorlatilag rámkényszerítenek egy olyan szolgáltatást, amit nem akarok igénybe venni felárért.

<< Moz >>

(#5) xZer0kidx


xZer0kidx
(aktív tag)

A YT musicnak azért van még hova fejlődnie, főleg ha a gyári zenelejátszó helyét is átveszi/átvette. A lokális tartalmak elérése kissé körülményes és zavaró az a lassúság, ami minden egyes alkalomkor megtörténik, amikor a helyi zenét jeleníti meg. Lehet a telefonom is ludas, de nem értem miért listázza (mindig) ilyen lassan. Plusz a minőségen is csavarhatnának egyet felfelé a 256kbps mellé lassan a 320 is opció lehetne. És ha már kukacoskodok akkor a Google bevethetné a hírhedt "mesterséges inteligenciáját" is ,hogy egy kicsit relevánsabb zenéket ajánljon az app, itt még nagyon nagy a Spotify előnye.

Viszont megvan az a jó dolog benne, hogy vezetékes headsetnél működik a 3 gombos visszaléptetés ez sajnos Spotyn valamiért nagyon nem akar menni nekem.

[ Szerkesztve ]

Samsung Galaxy A51

(#6) ShadowX válasza MikeWazowski (#2) üzenetére


ShadowX
(senior tag)

Nana :DDD ne tessék az ördögöt a falra festeni. Gondol egyet a google és bevezeti, hogy külön-külön lesz 1790 havonta a két szolgáltatás. Nem jellemző ilyenkor, hogy mondjuk megfeleznék a díjat.

(#7) vicze1


vicze1
(nagyúr)

Most komolyan fel lehetne használni a "Vége a dalnak" hírcímet erre... :(

@natë: Nyilván árukapcsolás, ezzel nem lehet mit kezdeni sajnos. :(

@xZer0kidx: Hogy a jó**ba ne lenne. 2 hónapja váltottam már ezalatt javítottak jó pár dolgot, illetve hoztak át Play Music-ból, swip to next nem is értem, hogy nem létezett eddig. :F Most már nem áll re tök random, és BT-n és 5mp alatt elindul a zene ha megnyomtam a play-t. Már csak kocsiban kéne elinduljon valami értelmes módon. Összességében nagyon frusztráló a használata.
Na meg szarabb minőségű lett. :(((

Azért az jó, hogy nincs a PlayMusic 1000-es playlist limit és ebben ki is merül a pozitívumok listája. Jó még van dalszöveg, fontos.

"a már kukacoskodok akkor a Google bevethetné a hírhedt "mesterséges inteligenciáját" is"
Songza van mögötte amit 6éve megvette, és túl sok változtatás nem történt rajta azóta szerintem.

"Plusz a minőségen is csavarhatnának egyet felfelé a 256kbps"
AAC-ban olyan nincs 256 a max. :) Illetve 48KHz-n ez a max 2 csatornával. 5.1-nél van 1024.

(#8) huvelyphone


huvelyphone
(csendes tag)

Én sajnálom a GM-et, de beletörődtem és már egy ideje átálltam a YM-re. Viszont általában igaz, hogy ezek nem sokat fejlődtek az utóbbi időkben (bugfix-eken túl). Másrészt a YM-ből hiányzik az utolsó 500 dal típusú lejátszási lista. Azt meg a mai napig egyetlen stream szolgáltató se tudta megoldani, hogy kiadási év alapján lehessen rendezni az albumokat.

(#9) badd


badd
(tag)

Én Play Musicot azért használtam eddig, mert ennél volt opció saját zenei könyvtár feltöltésére felhőbe és így a többi streamelt zenével együtt tudtam ezeket is hallgatni bármi variálás/letöltés nélkül. És ez hasznos, mert jó pár zenekar van amit hallgatok, aminek főleg korábbi albumai nincsenek fent a streaming szolgáltatók oldalain (vagy már megszűntek és azóta nyilván nem is foglalkoznak vele, hogy fent legyenek) (meg tavalyig pl a Tool se volt fent, szóval nagyoknál is előfordul). Na ez megvan a YT Musicnál is, csak például ha teljes könyvtár shuffle módot akarok, vagy akár csak előadón belül is, akkor külön kezeli a kettőt, szóval választani kell a gyárilag YT Musicon fent lévő zenék, vagy a feltöltött zenék között. Ezt a Play Music egyben kezelte.
Úgyhogy ha nem fogják ezt javítani a leállásig, akkor megnézem az Apple Musicot, mert elvileg az engedi még feltölteni a saját zenéket és úgy kezeli, ahogy a Play Music. De lehet rosszul tudom.

Ajánlási rendszerhez: Ebben szerintem a valaha legjobb az Rdio volt, csak sajnos becsődölt és megvette a Pandora, ami pedig csak az USA-ban érhető el. (és az ajánlási rendszert át is ültették, pár hónapja valamiért sikerült elérnem a Pandorát Mo-ról, és még mindig nagyon jó.)

Szerk.:
Ami amúgy engem zavar az összer streaming szolgátatónál, hogy tudtommal arról semelyik se szól, hogyha lekerül egy album a streamingről, vagy lekerül majd újra fel, és utóbbi esetben automatikusan nem rakódik vissza a könyvtáramban (vagyis GM-nél biztosan nem). És ez elég zavaró szerintem, hogy keresem, aztán hopsz nincs, vagy akkor újra berakni a könyvtárba.

[ Szerkesztve ]

(#10) vicze1 válasza huvelyphone (#8) üzenetére


vicze1
(nagyúr)

"kiadási év alapján lehessen rendezni az albumokat."
Na ja milyen hülye is akarna, így keresni... :(

@badd: "ha teljes könyvtár shuffle módot akarok, vagy akár csak előadón belül is, akkor külön kezeli a kettőt, szóval választani kell a gyárilag YT Musicon fent lévő zenék, vagy a feltöltött zenék között"
Nekem Playlistben vannak, és így mixeli a shuffle-lel mind a kettőt.

"ha lekerül egy album a streamingről, vagy lekerül majd újra fel, és utóbbi esetben automatikusan nem rakódik vissza a könyvtáramban (vagyis GM-nél biztosan nem"
Fú, ez borzasztó kaotikusan működik. Az 100%, hogy maga a szám ott marad a playlistben, de tényleg nem kerül vissza, de amikor hozzá akartam rakni akkor kiírta, hogy már benne van és felbukkant megint... Mikor migráltam YM-be minden átjött, az is amit már rég levettek GPM-ből... (a darabszámból láttam)
Sajnos azt csinálom, hogy ha ilyen van akkor feltöltöm sajátba akkor nem játszik kámfort... :(

YM-ben van még egy olyan bugom, hogy ha playlistből csinálok shuffle-t akkor random 5-15 számonként az egyik dalt duplázza. kb. megőrülök tőle...

(#11) oliblood88


oliblood88
(csendes tag)

Play Music-ot szerettem. Van sok sajat zenem, jopar vasarolt is. A lajkolt szamok mentek automatikusan egy listara, ezt a listat pedig a telefonra is le tudtam tolteni, igy akar offline is hallgathattam (minek fogyasszam az adatkeretemet ha ugyanazt a szamot hallgatom). Most athuztam YM ala, a lista megmaradt, viszont letolteni csak premium tagsaggal lehet :(( :W

(#12) badd válasza vicze1 (#10) üzenetére


badd
(tag)

Igen, a playlist megoldás, de nem annyira használtam eddig, meg mindenképpen több macera végig menni előadónként, vagy a teljes könyvtáron, hogy betegyem playlistbe a számokat.

Igazából azt nem értem, hogy ha egy funkció már megvolt GPM-ben, akkor az miért kerül ki. Főleg, hogy ha playlistben tudja kezelni együtt a kettőt, akkor még az se lehet kifogás, hogy az új rendszer nem tudja kezelni együtt a kettőt. (ami így is vicces lenne, hogy a régi tudja, az új "frissebb" meg nem)

Anno azért is örültem a zenei streaming megjelenésének, mert már untam az mp3-akkal, CD rippelgetésekkel, saját zenei könyvtár rendszerezgetésekkel, külön mp3 lejátszóra másolgatós macerát, és eleinte is láttam az egyes zavaró hiányosságaikat, de úgy voltam, hogy majd javítják a dolgokat, és tényleg kényelmesebb lesz a dolog, de néha úgy érzem, hogy nem lett sokkal egyszerűbb, főleg ha az ember nem csak random előre generált mainstream playlisteket hallgat.

(#13) xZer0kidx válasza vicze1 (#7) üzenetére


xZer0kidx
(aktív tag)

Igaz viszonylag gyorsan jön rá új fejlesztés, de leginkább azért ilyen szembetűnő a változás mert elég fapadosan indult az egész (igaz a Spotifyra nem emlékszem milyen volt a kezdet kezdetén :D)
Teljesen egyetértek, de talán a pozitívumok közé emelném a felfelé söpréssel elérhető és könnyen variálható lejátszási listát is. Ez Spotyn legalább három lépés, itt csak egy.

Ezt nem tudtam (nem néztem utána) ,hogy mit használ a számok ajánlására, de fura, hogy más témában mennyire tudja mit akarok venni, enni stb. itt meg megy a bénázás.

Igaz, itt AAC van nem OGG. Nemrég egy hírnél szóba került a YTM minőség, akkor kiemeltem, hogy szerintem előnye, hogy más streaminghez viszonyítva azonos készülék hangerőn hangosabban szól.

De nekem a legnagyobb hátrány talán az, hogy a keresésnél nagyon kevés zenei stílust ismer vagy különít el. Pl. Rock- Metál és kifújt.

[ Szerkesztve ]

Samsung Galaxy A51

(#14) Šolaire


Šolaire
(addikt)

Sokat használom a play zenét jópár albumot vettem, kocsiba általában erről szól a zene, nem is tudom ez a youtube music most ismerkedek vele. Itt nem látok olyat hogy tudnék albumot venni csak azt akarja hogy fizessek elő rá, equalizer azt se találok, a playbe van. :(

“Praise The Sun” \[T]/

(#15) ollie válasza Šolaire (#14) üzenetére


ollie
(MODERÁTOR)

A telefon saját euqalizer-t kell használni, a play-ben levő is csak arra egy shortcut.

****

(#16) vicze1 válasza badd (#12) üzenetére


vicze1
(nagyúr)

"egy funkció már megvolt GPM-ben, akkor az miért kerül ki."
Sajnos gyakorlatban 0-ról kezdték és óriásiak a hiányosságai. Nem láttad te milyen volt 2éve mikor indult, te jó ég... 1perc után szedtem le.
Fejlődik de olyan csiga tempóban, hogy hihetetlen. :( Előadó tiltást továbbra sincs és még 1000más apróság.

@xZer0kidx: Én csak GPM-hez akarom hasonlítani, mert azt váltja.

Az ajánlás elégé ember függő nekem többnyire eltalálja, bár azt kell mondjam a Tidal jobb volt egész pontosan változatosabb és nagyobb skálán mozgott. Bár YM is mintha egy kicsit szélesebb skálán ajánlja, lehet mert nagyobb a tartalom passz.

A YM minősége biztos, hogy rosszabb a GPM-hez képest ezt több fórumon is megerősítették, nekem is elsőre feltűnt sajnos. :( A hangosság inkább ront mint javít a dolgokon.

@Šolaire: A telefonod alapértelmezett hang keverését használja. Ha telefonodban nincs alap EQ lehetőség, akkor sajnos nem lesz. Igen GPM ajánlott sajátot, ha nem volt rendszerszintű.

(#17) enginev3.0

Rekord a természetesen szó használata egy mondatban

"A Play zenével kapsolatos prémium szolgáltatások természetesen megszűnnek, de természetesen minden zenét, feliratkozást lehet migrálni a YouTube Musicba is, és természetsen a helyi fájlok lejátszása is megoldott a YT Music alatt. "

És anyagilag úgy megvagyunk viselve, hogy még lábazatot se tuttunk csináni, mer nincs mibül ll Nem jó, de nem is tragikus ll Logitech <3 ll Oneplus 7 Pro Blue

(#18) Šolaire válasza ollie (#15) üzenetére


Šolaire
(addikt)

Szerintem az enyémbe nincs. Ahol volt a hangoknál már nincs sajna kivették belőle. Alkalmazásokba szoktam állítani az equalizert. Fura szokni kell ezt a youtube music-ot. Hasonló szitu nekem mint az inbox, szerintem sokkal jobb volt mint a gmail.

“Praise The Sun” \[T]/

(#19) Šolaire válasza vicze1 (#16) üzenetére


Šolaire
(addikt)

Köszi közbe már utánanéztem, remélem csiszolnak még ezen a youtube music-on.

“Praise The Sun” \[T]/

(#20) ollie válasza Šolaire (#18) üzenetére


ollie
(MODERÁTOR)

Biztos, hogy a telefon sajátját használta nálad is.

****

(#21) Šolaire válasza ollie (#20) üzenetére


Šolaire
(addikt)

Összehasonlítottam ugyanazzal a zenével és fülessel a play-t és a youtube music-ot. Az előző sokkal erőteljesebben és szebben szól. Igaz a play ott be van állítva az equalizer. Mindegy amíg lehet használom a playt, addig meg remélem csiszolnak a youtube music-on.

“Praise The Sun” \[T]/

(#22) ollie válasza Šolaire (#21) üzenetére


ollie
(MODERÁTOR)

Be van állítva a YT Musicon, hogy ne a videót játssza, hanem csak a zenét? Mert van különbség minőségben.

****

(#23) Šolaire válasza ollie (#22) üzenetére


Šolaire
(addikt)

A playen vásárolt albumok vannak letöltve a youtube music-on is és nem a videót hanem csak a zenét játsza le. Ez van. :)

“Praise The Sun” \[T]/

(#24) Dave1984


Dave1984
(őstag)

Google, YouTube bekaphatja!Poweramp, és torrent! Elmennek a fenébe :((

Nekem a tudat nem ad szabad utat

(#25) vicze1 válasza Dave1984 (#24) üzenetére


vicze1
(nagyúr)

Ok... :U Legyél rá nagyon büszke.

[ Szerkesztve ]

(#26) vanye


vanye
(senior tag)

Oké, hogy a streamelést átviszik egy másik brand alá; tegyék, miért is ne. De mindez egyben azt is jelenti, hogy a Music mint app megszűnik majd létezni? Világéletemben offline zenehallgatásra használtam (hisz' ugye ez (volt) a default zenelejátszó droidon), szóval a jövőben is csak ezt várnám el tőle, semmi egyebet.

Stern des Südens!

(#27) ollie válasza vanye (#26) üzenetére


ollie
(MODERÁTOR)

A YT Music is működik offline.

****

(#28) moleculez válasza ollie (#27) üzenetére


moleculez
(addikt)

Szerintem a kolléga a saját zenegyujtomenyet értette offline alatt. Azt tényleg nem tudja kezelni a YTM. De egy ingyenes VLC megoldja a problémát minden platformon. Én is behúztam a mixeimet iOS alatt VLC-be, nem kínlódok Apple Musiccal.

Az alvás a gyengék kávéja. Krumplikás Papri.

(#29) vanye válasza moleculez (#28) üzenetére


vanye
(senior tag)

Igen, a telefonon lévő zenefájlok kezelésére gondoltam.
Nos, akkor marad vmi 3rd party app, nincs mese. Vagy felrakom majd a Musicot APK-ból, ha száműzik a store-ból. :D

Stern des Südens!

(#30) vicze1 válasza vanye (#29) üzenetére


vicze1
(nagyúr)

Ahhoz hogy használd be kell lépni Google accounttal, ha megszüntetik akkor be se fogsz tudni lépni, egy idő után.

(#31) moleculez válasza vanye (#29) üzenetére


moleculez
(addikt)

Én a VLC-t javaslom, létező összes videó filera is jó, felirattal, mindennel. Szép UI, mindent tud, ingyen.

Az alvás a gyengék kávéja. Krumplikás Papri.

(#32) moleculez


moleculez
(addikt)

Btw a YTM olyan kis béna. Nem tudom mit várok tőle, de valahogy nem tetszik. Nem vagyok nagy zenehallgató, de nem így képzelem el.

Az alvás a gyengék kávéja. Krumplikás Papri.

(#33) Schuler888 válasza natë (#1) üzenetére


Schuler888
(aktív tag)

Igazabol a music csak egy plusz szolgaltatas melle, tehat, ezt kvazi "ajandekba" kapod a premium melle.
En evekeig spotyztam, mig nem kaptam tobb honap ingyen premiumot, es itt ragadtam, nekem bevalt, plane h kulon tudok akar klippel egyutt leszedni zenet :))

2021: Varjuk az elorelepest. Graphen. InScreen Camera.

(#34) Yoshida


Yoshida
(aktív tag)

én pont fordítva éltem meg, mint többen itt.
Eddig 1490-ért volt a play music, most meg pár százzal többért hirdetésmentes az egész youtube, és megvan minden "ugyanúgy" YM-en. Juhuuuuu!!! :D

(#35) Schuler888 válasza Yoshida (#34) üzenetére


Schuler888
(aktív tag)

errol van szo. Boven megeros a csomag

2021: Varjuk az elorelepest. Graphen. InScreen Camera.

(#36) Fall-N


Fall-N
(addikt)

Én maradok offline. Amúgy is ezerszer jobbak a zenelejátszó alkalmazások. Ha legálisan kell zene, akkor marad a vétel (sokszor Bandcamp).

Persze a film/sorozatra marad nálam a streaming (Netflix).

(#37) fokukac


fokukac
(nagyúr)

Hello.
Múlt héten átköltöztettem a Play Music könyvtáramat a youtube music-ra, mert már annyit basztatott... Próbálgattam egy kicsit, de nem vagyok elégedett.

Szerintem egyértelműen rosszabbul szól, mint a Play Music. Valahogy kevésbé dinamikus az egész. Egymás után próbálgattam a kettőt, és tényleg hallgató. Ti is halljátok? Chromecast Audio-ról optikán küldöm Marantz PM6006-ra és Audiolab M-One-ra, és én így hallom.

Többen írjátok, hogy hangosabb... Ezt nem is értem, nekem egyértelműen halkabb a YTM. Megmértem, a különbség olyan 6-7 decibel... a Tidal-hoz képest is halkabb.

A felhasználói felület, a gyakorlati használat elég távol áll a tökéletestől.

Androidról küldve Chromecast audio-ra, eltűnik a random play és az ismétlés gombja. Csak amikor cast-olok. Amúgy ott van! A cast-olás gombja rejtett, érintéssel lehet előhozni, ami szintén idegesítő.

Az iOS app-ból cast-olva van random play-gomb, ott csak az ismétlés hiányzik. És nem lehet jobbra-balra slide-olni a számok között, ahogy eddig lehetetett. az iOS-es alkalmazás nekem több tucatszor fagyott le az elmúlt egy hétben.

A YTM nem tudja a gapless lejátszást a chromecast-on! Hallgatod a Pink Floyd-ot és 2 mp szünetet tart a számok közti átmenetben. Nem ideális.

PC-ről, Chrome böngészőből indítva nincs "cast" gomb, amivel egyből tudnám küldeni a Chromecast Audio-ra. Érted, csupa Google termék, és nem kompatibilisek... A Play Music-ban volt. Még a 3rd party Tidal-ban is van. A videós jútyúbon is van. A Youtube Music-on minek?

Szerintem a zenehallgatás célja, hogy ha otthon vagyunk, akkor kiküldjük hangszóróra, erősítőre... én chromecast audio-val oldottam meg, mert amúgy nagyon jó hangja van,
És éppen ezért elképesztő, hogy a Google a saját termékével sem kompatibilis... Éveken át tök faszán működtek a dolgok, és elcseszik ezt is.

És akkor a felhasználói felület: pont olyan, mint a Tidal-é. Ronda, fekete, nagy betűs, nagy képes. Jobbra-balra kell scroll-olni az albumok között. Az LP képe olyan széles, mint a mobil kijelzője, a kislemezek csak fele olyan szélesek... rém praktikus.
Nem átlátható. A Google Play Music ehhez képest letisztult és átlátható volt.

Ráböksz a kis pöttyökre, és egy 20-as legördülő menüt találsz... Egyszerűen a program minden része túl bonyolult.

Mikor elindítod az appot, egy home screen-re visz alapból, ahol van egy csomó, számomra haszontalan dolog, ajánlások, videók, koncertfelvételek, mások playlist-jei...Na, ezek engem egyáltalán nem érdekelnek.
De a saját zenéim, amiket hallgatnék, nem ott vannak, hanem külön fülön, olyan 3-4 kattintás, mire eljutok hozzájuk. És nem, nem folytatja ott, ahol abbahagytam... roppant idegesítő. A Play Music mindig onnan folytatta, ahol abbahagytam. Amikor megnyitottam, egyből a saját könyvtárban voltam.

Ja és a migráció: bár a számok többségét jól találta meg, de vannak olyanok, ahol karaoke verziót tett be, meg koncertverziót, amit sosem hallgattam. És pár zene pedig nincs fent egyáltalán. Tehát ez sem tökéletes, pedig a világ legnagyobb cégéről van szó...

Szóval nem vagyok igazán boldog. De van itt 3500 lájkolt zeném... Ami nehézzé teszi, hogy
Hogy fizetős szolgáltatásokat elindítunk, majd megszüntetünk, migrálunk, nem passzívan, hanem aktívan kényszerítve a 10-15 millió user-t költözésre, ilyenhez val'szeg még egy másik cégnek sem volt arca korábban.
Eltelt 20 év, és a google is el-microsoft-osodott, teljesen...
És már hanyadik dolgot dönti be, amibe belekezdett...

Ui. és még egy probéma: Én a Youtube-ot már azelőtt használtam, hogy a Google megvette volna. Tehát egy yahoo-s email-cím az alap-fiókom. Azzal töltöttem fel videókat, azzal lájkoltam a videókat az elmúlt ~14 évben. Ez és a gmail-es fiókom talán 2012 környékén lett csak összekapcsolva.
Természetesen nem lehet olyat, hogy az eredeti youtube-os, yahoo-s, accountom-ba importálja a zenéket a Play-ből, hanem csak a gmail-es fiókba. Szóval ki van ez találva, de nagyon. Persze ilyen problémája lehet, hogy nincs annyira sok embernek...
Tehát amikor böngészőben használnám, mindig át kell lépnem a másik fiókba, attól függően, hogy zenét vagy videót szeretnék... nonsense.

[ Szerkesztve ]

Pleased to meet you - hope you guess my name

(#38) Schuler888 válasza fokukac (#37) üzenetére


Schuler888
(aktív tag)

Jo kis hibalista, de remelem nem csak ide kuldted el hanem a google fele is, mert ott talan ha lassan is de erdemileg is tudnak vele mit kezdeni! Egy CC audionak en is orulnek anno kerestem de sehol semmi :(

2021: Varjuk az elorelepest. Graphen. InScreen Camera.

(#39) fokukac válasza Schuler888 (#38) üzenetére


fokukac
(nagyúr)

persze, küldtem nekik több észrevételt... aztán, hogy mit kezdenek vele, az már más kérdés. Amúgy kerestem a neten, a reddit-en vannak elég hosszú fórumok ezekről a hibákról.

Amúgy ma újabb dolgot próbáltam, Chromecast nélkül. Rádugtam az Audiolab M-One erősítőre az ájfón 7-est USB-n, mert van az erősítőnek egy olyan funkciója, hogy direktben arról játssza a zenét.
És érdekes, így nem hallok sem hangerő-különbséget, sem szignifikáns minőségi különbséget a Play Music és a Youtube Music között. Ez viszont azt vetíti tovább, hogy akkor a Chromecast-tal nem kompatibilis valahogy.
És persze az is benne lehet, hogy az M-One-ban egy elég pöpec DAC van (32 bit / 384 KHz), ami a szarból is szépet csinál (még a régi 128 kbit-es mp3-ak is jól szólnak rajta).
És az is lehet, hogy az erősítő valahogy normalizálja a hangerőt is USB-s bemenetről. Nem tudom.
Mindenesetre kicsit frusztrál, hogy az évek óta működő Chromecast Audio-s megoldásom nem működik jól... Kettő is van belőle, a lakás két felén, két erősítővel.

Ui. a német ebay-en lehet szerezni még Chromecast Audio-t.

Uui. Az előző hozzászólásból valahogy törlődött egy fél mondatom: szóval van úgy ~3500 zeném a GPM-ben, ami kissé nehézzé teszi, hogy váltsak más szolgáltatóhoz...

[ Szerkesztve ]

Pleased to meet you - hope you guess my name

(#40) fokukac


fokukac
(nagyúr)

Érdekességképpen. néztem a like-listámat, és ilyenek vannak rajta.
nagyszerű találatok... élő verziók (amiket sose hallgattam), feldolgozások, élő szimfonikus feldolgozások, karaoke verziók, amiket biztos, hogy szintén soha nem hallottam.

A kedvencem a rome wasn't built in a day, ami ráklikkelve valami brutál tuc-tuc, elviselhetetlen diszkó-verzió.
Mindezt Morcheeba helyett.
És ez a világ legnagyobb IT-cége, a keresőóriás, aminek biztos nagyon jó algoritmusok állnak a rendelkezésére...

[ Szerkesztve ]

Pleased to meet you - hope you guess my name

(#41) fokukac


fokukac
(nagyúr)

És érdekességképpen, még egy.
Sok-sok éve használom azt, hogy ha hallok valami jó zenét, akkor megguglizom, hogy mi az, klikkelek, belájkolom, stb.

Na, kb. két napja eltűnt a linkek közül a Play Music. Csak a YTM maradt,és a Spotify meg a Deezer.
Még egy dolog, amitől kevésbé vagyok boldog...

Pleased to meet you - hope you guess my name

(#42) vicze1 válasza fokukac (#40) üzenetére


vicze1
(nagyúr)

Én már olyat találtam, hogy a konkrét albumnál egy teljesen más előadó teljesen más száma van, mint ami kéne legyen...

(#43) fokukac


fokukac
(nagyúr)

zsír.

közben most éppen a böngészőből próbálkoztam (music.youtube.com). Bár még mindig nincs cast - gomb...

Észrevételeim:
az egyes listákat nem lehet rendezni sorrendben, ahogy a Google Music-ban lehetett, előadó, szám címe, album, de még akár a meghallgatások száma alapján is. Itt nincs cím a listák fölött, és rendezni sem lehet.

Nem lehet több számot egyszerre kijelölni. A Google Music-ban a shift-et nyomva tartva, sztenderd vindózos módon akármennyi számot ki tudtál jelölni, jobb-klikkre előjött egy menü, akármit lehetett vele csinálni, listához adni, törölni, bármi; de még drag and droppal is be lehetett akár húzni a megfelelő listába.
Na, ez sincs.

A scrollozás iszonyat lassú. a kedvelt zenéim lisátjában 3500 dal van, 10 perc leérni az aljára, és közben le-lefagy a Chrome. Mobilon meg se próbáltam...

napról napra jobban tetszik ez a fos :D

Azon gondolkoztam, hogy resetelem az egészet, és újra próbálom importálni a zenéket, hátha jobb lesz már a találati arány, de nincs ilyen gomb.... sőt, mivel sok zenét kijelölni sem lehet, így eltüntetni sem tudom őket, csak egyenként. :( SZóval nincs visszaút. Ez úgy tűnik, már ilyen...

Esetleg van valakinek arra ötlete, hogy hogy lehetne resetelni az egész youtube music-ot? Úgy, hogy ne legyen egy lájkolt zeném és egy playlist-em sem...

[ Szerkesztve ]

Pleased to meet you - hope you guess my name

(#44) borges7 válasza badd (#9) üzenetére


borges7
(tag)

Spotify és a Deezer-en is fel lehet tölteni a saját zenéket! Az előbbin asszem csak mp3-ban, de a Deezer-en talán FLAC-ban is(ebben nem vagyok biztos).

(#45) vicze1 válasza borges7 (#44) üzenetére


vicze1
(nagyúr)

Spotify-ra semmilyen formában nem lehet feltölteni, csak lokálisat tud lejátszani max.

(#46) badd válasza borges7 (#44) üzenetére


badd
(tag)

A Spotify csak az adott eszközön tárolt zenéket tudja behúzni, szóval vagy mindenhova fel kell másolni, vagy csak az adott eszközön tudod hallgatni ezeket.

A Deezert most megnéztem, ott pedig azt találtam, hogy cbr MP3-at lehet feltölteni. Szóval még ez is tud opció lenni. Majd ha úgy alakul, akkor megnézem.

Azonban én most a Plex-Tidal kombót tesztelem. Pár napig nézegettem az Apple Musicot, de Windowson iszonyat lassúcskának tűnik az iTunes és nekem kellemetlenül katyvasznak. Így újra elkezdtem nézegetni a lehetőségeket, hogy nincs-e jobb, vagy ezt kellene megszoknom, és akkor jöttem rá, hogy Plexet amúgy is használok, és hát itt van benne ez a Tidal összekötés opció, nézzük meg. Egyelőre nekem bejön, simán együtt kezeli a tidalos és a plex szerveres zenéket, és megvannak a playlist kreáló funkciók (és nem csak a mentet zenéket használja fel, szóval teljes kapcsolat van a Tidal-al), úgy, hogy konkrétan a Tidal felületére be se kell lépnem, ha nem akarok. Ennek is van egy-két hülyesége (mint mindennek), de összességében eddig számomra kellemes a használata. Ja, és itt olyan minőségben teszed fel a zenéidet amiben akarod (akár flac, aiff, wav), aztán a lejátszóban eldöntheted, hogy átkonvertálja-e őket mondjuk mobilnet miatt vagy mehet eredetiben.

[ Szerkesztve ]

(#47) fokukac


fokukac
(nagyúr)

érdekességképpen, a zenei kínálathoz kapcsolódóan.
Jimi Hendrix elérhetősége. Balra a YTM, jobbra a GPM.

Pleased to meet you - hope you guess my name

(#48) vicze1 válasza fokukac (#47) üzenetére


vicze1
(nagyúr)

Más a licence ezzel nem lehet mit kezdeni, ez GPM-en is jön megy sajnos. :(

(#49) fokukac válasza vicze1 (#48) üzenetére


fokukac
(nagyúr)

ez engem egyáltalán nem vígasztal... ugyanazon cég két termékéről van szó, és az egyikről akarják a másikra terelni a júzereket. Nem érdekel a licenszelés, oldják meg. Ezt is. 5 évük volt rá.
Tudom, naiv vagyok.

Ui. Amúgy 2014 óta használom a GPM-et, és szinte minden fent volt, amit kerestem. Az első pár hónapban még nem volt BEatles, illetve az Eagles hiányzott szinte teljesen (mondjuk azóta is). De amúgy minden más megvolt.

[ Szerkesztve ]

Pleased to meet you - hope you guess my name

(#50) Yoshida válasza fokukac (#49) üzenetére


Yoshida
(aktív tag)

tök igazad van amúgy...

Engem egyszer úgy vicceltek meg, hogy a google local guides on elértem valami szintet, és adtak 3 hónap ingyenes play music előfizut. Ja, csak nekem volt fizetve évek óta már, gondoltam majd három hónapig nem fogja levonni.

Hát csak én gondoltam így :D

Írtam supportra egy szépet, hogy tudom hogy ez ingyen volt kb. de hátha csak hiba csúszott be, vagy így jártam, aki előfizet, annak nem jár ingyen 3 hónap.

Azóta is válaszolnak (1-2 éve volt :) )

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.