Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
tlac
nagyúr
itt van még egy pár link, ami hasznos lehet:
How to disable Telemetry and Data Collection in Windows 10
[GUIDE] How to disable data logging in W10
mindent eszetlenül nem kell átállítani, amik itt vannak leírva, át kell gondolni
tökéletes megoldás nem lesz, de egy köztes megoldást kihozható, hogy kevesebb adatot lásson az ms
-
gabor7th
addikt
Kösz szépen. Amúgy meg az MS tűzfallal nem lehet kiszürni amit amúgy nem enged kikapcsolni? Én úgy emlékszem ilyen diagnosztikai dolgok megállíthatóak a tűzfallal. Bár én azokat engedni szoktam.- Reméljük nem lesz majd megint olyan, hogy kiderül, hogy egy bug miatt tökmind1 mit állít be az ember, vagy a folyamatos frissítéseknél ezek a beállítások visszaállítódnak, meg ilyenek. Amúgy érdemes tényleg elolvasni az elöző hírt meg kommenteket.
A számítástechnika új negatív trendjei: ujtechkor.blog.hu
-
Воланд
titán
"Ezt ugyan ki lehet kapcsolni, de hiába nézzük végig újra és újra a telepítő által felkínált lehetőségeket, arra nem volt mód, hogy a saját megosztási preferenciáinkat állítsuk. "
nem is lesz ott semmifele lehetoseg, minden egyes wifi halozat eseteben manualisan kell kivalasztania a felhasznalonak a megosztast.
es akkor egy kerdes: ilyenkor nem lenne celszeru felkeresni a microsoftot es megkerdezni toluk, hogy pontosan milyen adatokat es hogyan tarolnak es ezt fejtsek ki az adatvedelmi iranyelveken tul? foleg a technikai reszet, mert ertem en, hogy peldaul "keylogger van a windows 10-ben", a valosag meg ezzel szemben az, hogy "Typing data includes a sample of characters and words you type, which we scrub to remove IDs, IP addresses, and other potential identifiers. It also includes associated performance data, such as changes you manually make to text as well as words you've added to the dictionary."
szoval ez aztan nagyon nem keylogger.
persze, tudom, hogy a tarsasag egy resze tovabbra is hajtogatna az "xy ceg minden adatot ellop tolunk" szoveget.
[ Szerkesztve ]
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
gabor7th
addikt
Amúgy meg Win7-nél volt nálam ilyen időnként felbukkanó zöld win7 jeles valami a sarokban, ami nem tudom mit csinál.Van benne ilyen lefelé mutató nyilacska is. Az mit csinál tudja valaki? Hiába kattintok rá. Csak az derült ki tán, hogy valami media playeres valami tán. Ilyenkor ö tölt le valamit(mit mert semmi új funkció) vagy küldi el miatt hallgat az ember?
-
Romvr
őstag
Tegnap pont néztem hogy hiába állítok mindent off-ra a Service-ek akkor is ugyanúgy futnak a háttérben. Szóval a kapcsolók igazából csak "vizuális" élvezetet nyújtanak, valószínűleg gyakorlati hasznuk nincs.
Azért kemény hogy milyen szinten kell belenyúlni a rendszerbe azért hogy ne gyűjtsön rólad minden adatot amit csak el tudsz képzelni. De még nem is az a gond hogy gyűjti hanem az ahogy teszi (automatikusan minden ON / ALLOW) és utána ahogy ezt felhasználja (kiadhatja 3rd party cégeknek).
"szoval ez aztan nagyon nem keylogger."
Aha... persze... de azért nem kellene mégsem gyűjteni a leütéseket...[ Szerkesztve ]
"(...) instead of looking out, they look in. Instead of speaking, they listen. Instead of trying to make sense, they make dreams." ~ Thistle-Chaser
-
Szergely83
tag
Ha a user azt akarja, hogy személyes adatai egyáltalán ne kerüljenek a világhálóra, egy dolgot tehet: [link]
-
rnyk
tag
ez a cim jobban illene a blikkbe vagy a velvetre - nem kicsit hatasvadasz. Elkezdi: MINDENT!!444!!!!
Modern az, ha látsz valami szépet, ami nagyon drága és nincs pénzed megvenni.
-
KozaKrisz
csendes tag
Komolyan valaki olyan illúziókat dédelget, hogy ezt más rendszer nem csinálja?
-
vandor01
őstag
es mindezert van pofajuk 199 dezsot vagy 55e ft kerni!!!
haat kapjak be!
remelem lesz ebbol is "diak" verzio!CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
Romvr
őstag
Én csináltam egy BAT fájlt ezekkel a parancsokkal és Adminként (eleve admin fiókot használok a "teszt" rendszeren) lefuttatom időnként hogy lássam visszamennek e.
Nem mindegyiket lehet törölni (első hármat nem engedi), de disabled-re állítva nem indul el újraindítás után.
sc stop DPS
sc config DPS start= disabled
sc delete DPS
sc stop WdiServiceHost
sc config WdiServiceHost start= disabled
sc delete WdiServiceHost
sc stop WdiSystemHost
sc config WdiSystemHost start= disabled
sc delete WdiSystemHost
sc stop DiagTrack
sc config DiagTrack start= disabled
sc delete DiagTrack
sc stop TrkWks
sc config TrkWks start= disabled
sc delete TrkWks
sc stop MSDTC
sc config MSDTC start= disabled
sc delete MSDTC
sc stop dmwappushservice
sc config dmwappushservice start= disabled
sc delete dmwappushserviceIlletve van egy ilyen is:
sc config wuauserv start= disabled
net stop wuauservEzzel a Windows Update lesz leállítva, hogy ne push-olja a frissítéseket orrba-szájba. Így talán nem rontja el a beállításokat amiket OFF-ra tettél manuálisan.
Illetve ami az első posztban Policy Tweak-ek vannak azt is meg lehet csinálni.
"(...) instead of looking out, they look in. Instead of speaking, they listen. Instead of trying to make sense, they make dreams." ~ Thistle-Chaser
-
Meteorhead
aktív tag
+1
Nem szeretném bántani a kedves szerkesztőséget, de a média hatalom. Ne írjunk már le hülyeségeket mielőett informálódnánk. Már a Windows 10 Tech Preview kapcsán is lejátszottuk ugyanezt a herce-hurcát, hogy a telemetriát ott is mindenki keyloggernek értelmezte.
Szerencsétlen nyomorék MS megszakad, hogy kihozzon egy rendes OS-t, erre Win8 után pont egy ilyen cikkre van szüksége a plebsnek. Ne süllyedjünk már a Blikk szintjére.
-
Yllgrim
őstag
válasz KozaKrisz #14 üzenetére
Mas rendszereknel ott a kod, szepen megfogod es atirod ahogy neked tetszik, majd leforditod magadnak az OS-t es kesz, van meg kerdes?
Peace is a lie, there is only passion. Through passion, I gain strength. Through strength, I gain power. Through power, I gain victory. Through victory, my chains are broken. The Force shall free me.
-
Romvr
őstag
válasz Meteorhead #17 üzenetére
A Technical Preivew az kémkedhet, az a dolga hogy infomrációkat gyűjtsön a teszben résztvevőktől..
DE
A végleges változat már ne tartalmazza ugyanazt az adatgyűjtést!!!
Probléma 1.) A gépem tartalma az én magántulajdonom, akár csak a cég belső információ. Viszont az Enterprise Verzió is alapból minden adathalász Service-t és Task-ot elindít közvetlen telepítés után. Ugyan "kikapcsolod" őket (mert engedi) de mégis futnak tovább. Csak a fentebb(lentebb) beírt módon lehet valóban kikapcsolni ezeket. Ami szerintem kicsit gázProbléma 2.) A Technical Preview megy tovább így ha abban meghagynák a személyes adataimra és szokásaimra való vadászatot azért senki nem morogna (hangosan) mert mégis csak egy tesztelésre és social-fejlesztésre szánt verzióról van szó. Viszont a HOME (érted: OTTHON) verzióból kilőhetnék ezeket a szolgáltatásokat és policy-ket.
Az MS szerintem még megjárja majd az EU-val is. Ha már a böngésző választást belekényszerítették a Win7-be akkor az adatgyűjtési mizéria is tuti évekre ellátja pénzzel az ügyvédeket és jogászokat.
[ Szerkesztve ]
-
leeate
senior tag
Úgy kerülhetjük el, hogy nyílt rendszert használunk virtuális gépben vagy dual bootként. Mert az a probléma, hogy nem csak a Microsoftnak küldhet el adatokat (és nem csak ártalmatlan adatokat) a rendszer.
Én például egy pendrive-on lévő linuxot használok a bankba való belépéshez. Paranoiás lennék? Nem hiszemSoha többet nem vitatkozom DSLR témában!!
-
Romvr
őstag
Remélem Tails-t és TOR kapcsolaton keresztül, mert "sose-nem-lehet-aztatat-tudnie", ja meg persze naponta három alkalommal megváltoztatod a belépési kódot is.
-
Dezsike
tag
Azt hiszem e cikk olvasása után inkább maradok a Win 7-nél míg az támogatva van. Nézegettem hálózatfigyelő szoftverrel, a Windows Update és valami Error Reporting dolgon kívül más beépített dolog nem jár ki a netre (ha egy telepített szoftver kémkedik az már nem a MS baja, le lehet szedni), ezeket meg ki lehet kapcsolni ha nem tetszik - lassabb gépeken ki is kell, mert nagyon megfogják. Néha az IE mászik ki MS szerverekre még, gondolom az adathalász webhelyek listáját frissíti (ajánlott webhelyek meg hasonlók ki vannak kapcsolva nálam).
-
htc07
addikt
most húztam le a frissítést a tabletemre 20 perce, nekem megkérdezte hogy mi legyen az alapértelmezett böngésző, zenelejátszó, fényképnéző (meg még valami negyediket is).
amúgy sokaknál megy a hőbörgés hogy adatbiztonság meg minden, közben chrome-val böngésznek a google dns-t használva.
[ Szerkesztve ]
-
gabor7th
addikt
Márcsak az hiányzik, hogy kiderüljön, hogy hibás a jogi nyilatkozat mint ahogy már volt ilyen korábban...
-
hallador
addikt
válasz KozaKrisz #14 üzenetére
Pl: Linuxok. Pláne egy Debian szerintem nem csinálja, ha csak meg nem "fertőzték" valamivel.
(#22) Romvr
Az a helyzet, hogy a tor-ban én sem hiszek, nem lehet tudni, hogy hol megy ki az ember, ha véletlenül, egy ártalmatlan NSA szerver a proxy, akkor máris megvan a baj.
[ Szerkesztve ]
The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
-
hjanos1
senior tag
Az utolsó még bosszantóbb: küldjünk hibaüzeneteket és diagnosztikai információkat a Microsoftnak. Persze nem lenne ezzel semmi gond, ha lenne itt is kapcsoló, csak sajnos nincs.
Ott van az kérem, csak lejjebb kéne görgetni.
The Factory Must Grow
-
ViZion
félisten
Ezekre is lesznek majd optimalizáló progik, amik az ilyen retek szolgáltatásokat lelövik. Esetleg lesz hozzá host tiltás (ténleg, saját MS helyeket tudna tiltani az?) vagy vmi router tűzfal és kész... idővel.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
hemaka
nagyúr
Mintha nagyon el lenne dugva. Gépház -> Adatvédelem és ott van az összes szemét. Aki meg megmaradt a next,next,next windóz usernek, az így járt.
-
Romvr
őstag
válasz gyurkikrisz #35 üzenetére
http://windows.microsoft.com/en-us/windows-10/feedback-diagnostics-privacy-faq
"Who sees the diagnostic and usage information that’s collected through feedback and diagnostics?
Microsoft employees, contractors, vendors, and partners might be provided access to relevant portions of the information collected, but they’re only permitted to use the information to repair or improve Microsoft products and services, or third-party software and hardware designed for use with Microsoft products and services."Szerintem ez elég konkrét...
-
Romvr
őstag
Ott csak azt tudod kikapcsolni hogy az alkalmazások ne férjenek hozzá az adott dolgokhoz. Maga a Windows továbbra is gyűjti az infókat és küldi be a központba. Ezt nem tudod kikapcsolni vezérlőpultból, csak gpedit, regedit, cmd és a megfelelő ismeretek segítségével.
De még úgy sem 100% hogy nem szivárog valahonnan valami, ez majd pár hónap múlva derül ki. Viszont a nagyját leszűrheted.
-
hugi0
őstag
-
őstag
Hát, az egészséges aggódás és a paranoia között elég vékony a határvonal.
-
gerii
addikt
Szép-szép, várok még azzal a frissítéssel. Azt azért nem hittem volna, hogy nekem kell átírni bizonyos parancsokat, hogy ne kutakodjon az adataim között egy oprendszer.
-
De sokszor olvastam guglit szidó kommenteknél, hogy bezzeg a microsoft...
(#34) ViZion
Itt már van egy szép kis lista: [link]
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
Воланд
titán
az a jo ebben a mindent letiltosdiban, hogy majd x honap mulva ezek a userek verik majd a legnagyobb lendulettel az asztalt, ha egy hibara nem tud a sugo automatikusan fix-et ajanlani, ha nem mukodik normalisan a prediktiv szovegbevitel, ha xy bugot meg ennyi ido utan sem javitott az ms (vagy azert mert nagy esszel letiltott minden automatikus frissitest, vagy azert mert az ms nem tud eleg adatot gyujteni pl program vagy rendszerosszeomlas eseteben), ha xy szolgaltatas nem lesz elerheto magyarul, stb.
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
-
VIC20
őstag
Egy dolog érdekelne, de nagyon:
Számomra nagy az ellentmondás: Láthatóan a Microsoft most alkotott valami olyasmit (nevezzük csak ,,szoftver(vég)terméknek"), ami az adatvédelem (pardon, ezt kapkodtam, szóval az adatgyűjtést) tekintve valami kínai okostelefon szintjén van. (Csak az alapbeállításokkal persze, mert hihetetlenül
jóhiszeműnaív vagyok.) Viszont mindezt operációs rendszerként szeretné eladni.Mit tegyen az, aki operációs rendszerként szeretné használni? Például komolyabb cégek. De mintha ez a rendszer tényleg a bemegyek-a-boltba-és-leveszem-a-polcról-a-tízdolláros-telefont
fogyasztói hordákvásárlói tömegek számára készült volna. Mit csináljon az, aki komolyabb munkakörnyezetben dolgoz(tat)ni szeretne vele? (Már persze ha nem tud/akar mókolni.)Telepítsen szervert (és használja munkaállomásként)? Drága mulatság, de azt talán csak nem pakolják tele adatgyűjtő kis programokkal...
-
ViZion
félisten
ennyi. Nekem így is van egy brutális listám ilyen junkware/malware ellen, pár száz bejegyzés még elfér.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- További aktív témák...
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Ikarus 435 embléma logo felirat szám típusjelzés
- Corsair VX450W 450W PSU asztali számítógép 80 Plus ATX tápegység
- Adattábla szett IKarus 435 alu logo felirat embléma busz bus
- ASUS U-65GA 650W PSU asztali számítógép 80 Plus ATX tápegység
- Asus B85M-E, Intel i7-4790 + rézmagos gyári hűtő, Hynix 4x8GB (32GB) 1600MHz RAM
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest