Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
FefeeX
veterán
Abban nem lenne pénzügyi lehetőség, ha tudná mindenki, mit kell hozzá tudni, mert gyakorlatilag akár itt a PH-n egy cikk keretében is vizsgálható lenne, tudja-e, ami elterjed egy pillanat alatt, így feleslegessé válna az egész, és nem kapnának egy buznyákot sem.
xtremetuning: egy szóval nem mondtam, hogy nem gondolsz azt, amit akarsz. Sőt, szólásszabadság is van, így azt is írsz vagy mondasz, amit akarsz, amíg a szabályokon belül van. Ettől még a stílus elég meghatározó lenne.
[ Szerkesztve ]
-
Reggie0
félisten
Nem feltetlen gyanus, sot eleg jo strategia is lehet. Ha nem tudjak a pontos speckot, akkor jellemzoen tulteljesitik, hogy biztos atmenjen a cucc.
Amugy ket ut van(THX): vagy penzert adjak a minositest es belekerul a szorasba szar is, amivel lejaratjak az egeszet es idovel ugrik a biznisz, vagy szigoruak lesznek es hosszutavon is van jovojuk.
Persze tisztabb nyilt lapokkal jatszani, mert ugy barki verifikalni tudna.[ Szerkesztve ]
-
Viktor81
senior tag
Hogy mennyit adomanyoztam ? Eleg sokat: 370e-et egy GT50-ert majd 800e-t egy VT60-ert... De nem ez a lenyeg. Amit irsz, azzal tisztaban vagyok es bizonyos szintig megertem, de amikor valaki tobb penzt ker valamiert, mint a konkurencia, ugy, hogy az alapot tole veszi, az kicsit ellentmondasos. Ha draga a panelgyartas es megsporoljuk ugy, hogy mastol vesszuk, akkor miert dragabb a vegtermek, mint aze a bizonyos masike ? A nevunkert, ami mar nem jelent semmit, hiszen a haszonert az elobb koptuk szembe magunkat ? Tudom, hogy nem keszulhet minden Japanban, vagy mondjuk Nemetorszagban, de ha mar felhoztad a Pioneer-t, ha nem megy, abba kell hagyni es olyat gyartani, amit tudnak. (mert az kiderult, hogy OLED-et nem) Tisztaban vagyok a realitasokkal es mivel meg akkor szulettem, amikor ez nem igy volt, tudom, hogy ez mar regen elkezdodott, de akkor is gusztustalannak tartom.
V.
-
flexxx2
őstag
Az is lehet, hogy válogatott paneleket kapnak LG-től. Lásd Apple amikor az LGtől rendelt panelt tabletbe, és a nagyját visszadobta. És a panel ha fontos része is (szerintem több mint 50%-a) egy tv képének, azért az elektronika se elhanyagolható.
Az OLED eleve felső kategória, itt nagyok a pénzbeli ugrások, de kicsik a minőségbelik.[ Szerkesztve ]
-
FefeeX
veterán
Az, hogy megveszel egy terméket, egy adott áron, amibe kalkuláltak ugyan be dolgokat, nyilván nem fizeted meg a részüket a bukóból (Pláne, ha esetleg még leárazva is vetted a cuccokat ). Ez akkor lenne igaz, ha mindenkinek erre lenne szüksége, és mindenki megvenné, akkor viszont nyilván semmi problémájuk nem lenne, és még mindig virágzana a plazmabiznisz.
És a másik dologban is értem, amit mondani akarsz, nagyrészt egyet is értünk, DE mégsem igaz ebben a formában. A panel csak egy része a tévének. Az elektronika meg a másik. Az elektronikát ők gyártják hozzá. Sajátot, nem az LGtől veszik. És éppolyan fontos, mint a panel. A céhek óta egyébként nem létezik olyan, hogy valaki tisztán egyedül gyárt le valamit. Ha így nézzük, nincs senkinek önálló terméke, mert a kondenzátorokat egy helyen gyártják, a tranzisztorokat másik helyen, stbstb. Valaki megveszi, összeforrasztja (dögöljön meg az összes alaplapgyártó ). Vannak hibridebb verziók is, pl az Apple, aki megtervezi a saját chipjét (már alapból adott ipari sztenderdek alapján, amit más talált ki és licenszelnek), majd legyártatja egy harmadik, vagy negyedik céggel. Szóval a kérdés mégis az, hogy az egyik miért fér még bele a másik meg már miért nem.
Vagy miért drágább mondjuk egy gyári Apple töltő, mint egy utángyártott kínai? De mondjuk nézzük a MFI kábeleket (amik a gyárinál olcsóbbak), meg a nem MFI gagyi kínait. Egy része nyilván a név, a licenszdíj. De hidd el, legalább olyan fontos különbség van a részletekben. Milyen anyagokat használtak fel a gyártáshoz. Nem szakad szét a kábel a második használatnál, mert nem spóroltak ki belőle semmit. Szóval egyrészt a pénzedért ténylegesen többet is kapsz, másrészt ennek kifizeted a "luxusadóját" is.
-
xtremetuning
addikt
Én mindenesetre üdvözlöm, hogy a Pana beszállt a buliba. Tuti tudnak mit hozzátenni elektronika szinten, az pedig csak előrelendíti az oled ügyet.
...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
törölt tag
OK, akkor miért van az, hogy az Eizo monitorok messze magasabb kategóriát képviselnek, mint az esetleg azonos panelt használó LG vagy Dell példányok? Nagyon is sok múlik azon, hogy hogyan szolgálod ki a panelt. Ettől lesz egy monitor nem LG hanem Dell, NEC vagy Eizo.
Ha az LG nem képes ezekre a paraméterekre, de az Sony/Pana igen, akkor mégis miért az utóbbi két cég lőtte fejbe az OLED projectjét, mert nem tudtak egy értelmes panelt összehozni? Akkor ki is jobb innovációban, mérnöki háttérben ha panelekről van szó?
-
Zanik
addikt
Figyi, ha a Renault-nak több tapasztalata van a kis hengerűrtartalmú dízelekkel mint a Mercinek, akkor a Merci hülye lenne euró milliárdokat elkölteni egy saját takarékos dízelmotor kifejlesztésére, miközben simán meg tudják venni. Tudod milyen hibákba bele lehet futni egy R&D tevékenység során? Mennyi plusz költséget jelent az előre nem látható gondok kiküszöbölése? A Merci a Renault motorok vásárlásával pénzt, időt, és erőforrásokat takarít meg.
Lehet, hogy egy saját fejlesztésű motor a végén jobb lenne (teljesítményben, hatásfokban, minőségben, élettartamban, stb.) mint a Renault motorja, de amikor az autógyártók filléres alkatrészek beszerzési költségén is eurocenteket szeretnek spórolni (tudom, mert autóalkatrész fejlesztő/gyártó cégnél dolgozom), akkor egy saját dízelmotor kifejlesztése, pláne a nem húzóterméknek számító kis- és középkategóriás modellek számára, elég észszerűtlen döntés lenne a Merci részéről!
[ Szerkesztve ]
Origin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82
-
Partz
senior tag
A hírhez, ez a tévé csak 65"-os méretben lesz kapható, nem tudom honnan jött az 55". US piac még szóba se jött, lehet ott nem is lesz idén. Eleve a hajlított kijelzőkre odaát jóval kisebb a kereslet. Kisebb a tévé felhozatal, a Japán és az Eu. piac a biztos perpillanat.
Akit az új CZ950 technikai specifikációi érdeklik, fent van már a Pana honlapján.
Kételkedőknek itt egy rövid olvasmány angolul, miben nyújtanak többet az Lg oled tévéinél, és hogy mennyi pluszt jelent az elektronika. Panasonicnak nagy előnye van ebben a többi gyártóval szemben a plazma technológiában szerzett tapasztalatok miatt. Itt egy promó videó a thx-ről.
Ami engem bizakodóvá tesz ilyen pontos képhűséget én még nem láttam kereskedelmi tv-től az első képek alapján, beleértve az Lg oled tévéit. Képen a Sony 30"-os rgb oled stúdió referenciamonitora.
-
gerii
addikt
Kár hogy ez is hajlított, remélem nem ez lesz a trend a kisebb modelleknél. (vicces is volna)
-
bteebi
veterán
válasz NetOwner75 #18 üzenetére
A Sonyval közösen volt saját RGB OLED fejlesztésük, de nem jött be, ahogy a Samsungnak se. (A probléma a kék szubpixel rövidebb élettartama, amit az LG WOLED megoldása megkerült.) Pedig a Samsungnál bőven van tőke, szóval ha nekik sem sikerül az RGB, akkor azt jó eséllyel nem lehet (jól) megcsinálni...
Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.
-
dabadab
titán
"Nem feltetlen gyanus, sot eleg jo strategia is lehet. Ha nem tudjak a pontos speckot, akkor jellemzoen tulteljesitik, hogy biztos atmenjen a cucc."
És az miért lenne baj? Igazából ennek olyan rettenetes kamuszaga van, mint a Barkley "egyetem" "diplomájának" meg a szokásos heti rákellenes csodagyógyszernek.
"vagy penzert adjak a minositest es belekerul a szorasba szar is, amivel lejaratjak az egeszet"
Szerintem eddig már nagyon régen eljutottak, Logitech Z-5500, hogy mást ne mondjak.
DRM is theft
-
Viktor81
senior tag
Tudom. Dolgoztam R&D laborban 8 evet. A lenyeg itt a penz. Errol beszelek, ezert vagyok merges. Spororolnak, mikozben a nevuk miatt Te (vagy en) dragabban kapjuk. Ha en (a peldanal maradva) Renault-ot akarok venni, azt veszek mondjuk 5 millioert es nem Mercedes-t Renault motorral 7-ert, vagy 9-ert. Amiert ezt a peldat hoztam (es most sokan a torkomnak ugranak), mert a Renault-ot ugyanugy nem tartom sokra, mint szorakoztato elektronikaban az LG-t.
Bar Daa-raa kollega peldaja jogos, hiszen ez EIZO sem gyart panelt, viszont siman el tudom kepzelni, hogy a specifikaciot o hatarozza meg es az LG lenyegeben bergyarto szerepet tolt be. En eddigi eletem kozel 35 eve soran meg nem lattam "minosegi" LG es Samsung termeket, Panasonic-ot vagy Sony-t viszont igen. (jobban belegondolva ez kicsit ferdites, mert a Samu memoria chip gyartasaban ott van a szeren - lenyegeben szerintem csak ezt kellene csinalniuk, mert ehhez nagyon ertenek) Az lenne a mondandom lenyege, hogy olyasvalakit gazdagitanak, aki minosegben alacsonyabb szintet kepvisel es aki miatt most olyan helyzetben vannak, hogy kenytelenek mas sz@rjat a sajat nevuk alatt eladni, mert nem "gazdasagos" sajatot fejleszteni. Minden termek olyan minosegu/tartos/jo, mint a leggyengebb alkatresze. Szoval, hiaba csinalnak csoda elektonikat, ha a panel nem uti meg az altaluk eddig elert szintet, akkor a termek sem fogja. (mindez csak akkor igaz, ha igaz a tezisem, mely szerint az LG nem kepes olyan panelt gyartani, mint azt a Panasonic tenne - ketto eve a plazma kapcsan erre nem volt kepes, ezert furcsalnam, ha most olyat csinalnanak, aminel a Panasonic nem tudna jobbat...)
V.
[ Szerkesztve ]
-
Z10N
veterán
A dizájnját állítólag a modern, "high end" kategóriás bútorok inspirálták, jelentsen ez bármit is, mindenesetre pont úgy néz ki, MINT száz másIK mai hajlított televízió, ami alá furán hajtogatott talpat pakoltak.
Amugy en sem ertem, ki eszi meg ezt a marketing kepet. Az ujgazdagoknak, ugyse mond semmit az OLED, anlekul is megveszik. Szoval "What For?" kategoria.
Viszont orvendetes, hogy no az oled piac. Majd a kozepkategoria erdekelni fog, mint jelenlegi Pana tulajdonos.
# sshnuke 10.2.2.2 -rootpw="Z10N0101"
-
Zanik
addikt
Ezért írtam, hogy én nem írnám le a Pana OLED TV-ket csak azért mert LG panel lesz bennük. Nyilván megvolt a döntésük oka.
Lehet, sőt szinte biztos, hogy ha nagyon akarnának tudnának jobbat csinálni, de a japán elektronikai cégek szenvednek, egyszerűen már nincs annyi haszon a TV üzletágban, hogy megérje nekik milliókat költeni a fejlesztésekre. Ezért is van az, hogy a jövőbe tekintve inkább már a Smart Home-ra koncentrál a Panasonic.A Samsung amúgy tankhajókat is gyárt. Sőt, biztosítási termékeik is vannak.
Origin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82
-
Viktor81
senior tag
-
Ispy
veterán
Ha jó a matek, akkor ez azt jelenti, hogy a plazma tévé megjelenése után 13 évvel (2012 gyengébbek kedvéért l ) sikerült vennem egy 50''-os plazmát 260k-ért, azaz talán majd 2026 környékén tudok majd venni egy 50''-os OLED tévét ennyiért.
Na majd visszanézek 2026-ban, remélem addig kihúzza a plazma....
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
Partz
senior tag
Ami még kiderült. A tévé Lg féle wrgb panelt használ, de ezek egyedi építésűek. Szóval az Lg Display itt is a bérgyártó szerepét tölti be, mint az egyetlen cég aki képes a nagyméretű oled panelek kivitelezésére.
Még egy érdekesség. A tévé csúcsfényessége 450 cd/m2, míg a jelenlegi Lg féle oled-é 550 cd/m2, ebben is eltérés van.
Ezen kívűl a tv képes a jelenleg CEA által bejelentett teljes hdr szabványra. SMPTE 2084, 2086, hdmi 2.0a csatlakozó támogatással. A honlapon megadott specifikációkon felül.
-
Sanchez638
addikt
"IFA 2015" ez mi a fene?
Számom az adatlapomon.
-
FefeeX
veterán
válasz Sanchez638 #73 üzenetére
A jól ismert billencses teherautó idei legfrissebb, hibrid változata.
Egyébként szerintem ezt keresed
[ Szerkesztve ]
-
Viktor81
senior tag
válasz #94529552 #75 üzenetére
Koszonom tudor doktor !
Megtiszteltetes, amikor egy olyan bolcs ember oktat ki, mint Te. (ugy ahogyan azt a plazmak kapcsan szoktad, amibol nekem van/volt 3, Te pedig mar lattal valamelyik haverodnal...)
Szoval, ha szerinted az LG jobb panelt ad a Panasonicnak, mint amit a Panasonic lenne kepes eloallitani, hat Neked elhiszem.
Ui.: megjegyzem, mintha mar beszeltunk volna rola, hogy amennyiben bantja a szemedet a hozzaszolasom, figyelmen kivul hagyod es megtartod magadnak a kotekedo, semmivel ala nem tamasztott velemenyedet.
Koszonom !
V.
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
válasz Szabikaa20 #79 üzenetére
Igen, de ezt miért írod? Mit nem értesz? A Sony kamera szenzorai jók, de a Sonynak ennek ellenére sem sikerült igazán jó kamerát készíteniük a saját telefonjaiba. Ennyit írtam.
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
törölt tag
Szintén figyelembe véve, mennyi időt, energiát és pénzt ölt a Pana az OLED-be, mondhatjuk nem tudna még ilyet sem, nem hogy jobbat. Teoretikus okfejtés, hogy ha feláldoz három szűz lányt, a CEO kakasvérben fürdik, akkor a Jupiter, Szaturnusz, Plútó és Mari néni együttállása esetén jobb lehet a saját panel, értelmetlen.
-
Szabikaa20
őstag
Én értettem is csak megjegyeztem! Ezzel azt szerettem volna mondani,hogy más gyártó jobban is feltudja használni,mint a cég(sony) saját maga.Itt most gondolok a tvkre,hogy LG kijelzővel is lehet jobb a Pana,mint maga az LG.
Ender 5 Pro, iPhone 13, iPad 2021,Dahua Imou Ranger 2 4MP
-
Kékes525
félisten
válasz Szabikaa20 #82 üzenetére
Akkor OK! Ugyanarra gondolunk.
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
Viktor81
senior tag
válasz #06658560 #81 üzenetére
Nem egeszen ertek egyet, mert a Pana nem "ebbe" az OLED-be olte a penzt. Olyat OLED-et az LG sem tud kesziteni... Idezem onmagamat korabbrol:"(nyilvan irni fogjatok, hogy megis neki van mukodo panelja - de ez a WRGB OLED nekem olyan, mintha valaki villanymotoros autot akarna gyartani, de nem eleg fejlett a technologia az akkumulatorhoz, ezert a generatort a csomagtartoban benzinmotor hajtja es verik a nyalukat, hogy ovek az elso villanyauto...)" Cafold meg kerlek, de en ugy tanultam es tapasztaltam, hogy az eddig szines technologiak (legyen az kepeloallito, vagy feldolgozo) a harom alapszin megletebol indultak ki. (tudomasom szerint most eloszor fordul elo, hogy pl. a piros szin feher) Ez most ketto dolog lehet: vakvagany (kenyszermegoldas), vagy forradalmi ujitas.
(#85) emvy
Nem tul meggyozo pelda ketto olyan ceg, akik hulyere perelik egymast evek ota. Arrol nem is beszelve, meg mindig nem ertem miert lenne ellenseg, aki barmit csinal, nekem termel hasznot ? Arrol nem is beszelve, ha ugy erzem veszelyes ram nezve, meg mindig megtagadhatom tole a "puskat", aztan "harcolhat" "fakarddal"(#84) cszn
Egy percig sem ketelkedtem benne, hogy a Panasonic jobb TV-t csinal LG panelbol, mint a LG maga. Azt mondtam, nem lesz olyan a vegeredmeny, mintha Panasonic fejlesztesu lenne a panel. (es onmagaban elszomorit a teny, hogy egy ekkora multu, tehetsegu vallalat ilyen lepesre kenyszerul, fuggetlenul attol, mit hoz ki a konkurencia paneljabol). Megint csak auto peldat tudok Neked hozni: tegyuk fel, amiota az eszedet tudod, rajongsz a BMW-ert (meg ugy altalaban a nemet autogyartasert). Kitarto, szorgalmas munkaval elered, hogy x evesen vehetsz egy uj BMW-t, amirol kesobb kiderul, hogy a legfontosabb alkatreszet a motorjat a Peugeot-tol veszik (amit amugy utalsz/nem tartasz jonak). Nem lennel csalodott ? (fuggetlenul attol, hogy nincsen gond az autoval). Aki azt mondja, hogy nem az vagy hazudik, vagy milliomos es 2 evesen ugyis eladja...V.
[ Szerkesztve ]
-
FefeeX
veterán
Ez azért messze nem ugyanaz, mert a sok Androidos tévhitével ellentétben, az Apple tervezi a SOC-ját, a Samsung és a TSMC, valamint a többi bérgyártó meg legyártja. Egész más a szitu itt, és ott, ahol a kész paneleket veszed meg.
A memória pl egy más tészta, de azt meg 3 gyártó gyárt, mindenki más meg azokat használja fel; erre írtam korábban, hogy végülis akkor a csavarokig visszabonthatnánk, miért nem gyárt minden cég céhes módszerrel mindent saját maga a maga cuccaihoz.Viktor81: gyárthattak volna RGBW oledet is, plusz KF-el, aminek megint csak vagy lett volna eredménye, vagy nem. Értem a logikát, hogy HA olyan színvonalon tudnának saját panelt gyártani, tehát azon alapelvek alapján, amik alapján pl a plazmát gyártották, akkor mi lenne, DE ez meg olyan, hogy ha öreganyám sárga volna és csilingelne, ő lenne a villamos. Utópiával hasonlítod össze a való életet, és a kapitalizmust összemosod a jótékonysággal.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Jah, mert ugye még ennél is jobb kellene neked meg Viktor81-nek :
"LG Electronics 65-inch class LG Art Slim CURVED OLED 4K TV (Model 65EG9600) was named the winner of the 11th Annual Value Electronics 2015..."
Úgy tudom közös munka eredménye a Pana OLED-je, és valószínűleg a tévék az LG együttműködésével és meglévő tapasztalatainak felhasználásával készülnek. Az is lehet, hogy ez a kooperáció inkább utóbbinak hoz több hasznot azáltal, hogy lesz ugyan egy konkurense, de az szokás szerint magasan túlárazott terméket fog árulni. Ezért lehet, hogy még több OLED-et fog az LG eladni, ezáltal majd nekünk is egyre jobban megfizethető áron lesz elérhető. Én erre számítok. -
Viktor81
senior tag
válasz #94529552 #88 üzenetére
Ne haragudj, de hadd ne essek hasra, hogy az LG megnyert egy olyan kategoriat, amiben nincsen ellenfele...
Es igen, jobb kellene. Most ugyan nem tudom, mibe kerul az altalad emlitett TV, de ha tegyuk fel szeretnek 1,5 millio Ft-ert TV-t venni, nem akarom, hogy az LG legyen. Mint ahogyan nerm adtam volna 800e-t LG plazmaert sem...V.
-
törölt tag
Az hol probléma, hogy nem alapszínenként keletkeznek a színek? Az LCD tv alapszínt ad, vagy megvilágítja hátulról valamivel, konkrétan fehérrel? Tudod, nem csak összeadó, de kivonó színkeverés is létezik.
#89: Van tapasztalatod az OLED minőségét illetően? Az LG-vel szemben sznobizmus az egyetlen bajod, vagy van más is, hogy a Panának jobbat kéne csinálnia, mert ők a Pana, s azt sem vennéd akkor meg, mert drága?
[ Szerkesztve ]
-
FefeeX
veterán
Ha megfelelően körültekintő vagy, akkor nem futsz bele a BMW-s példába.
Másrészt egy BMW pont nem a motorjától lesz BMW, főleg, ha azt nézzük, hogy az 1,6-osokat nézzük pont. Ami az igazi BMW, abban pont hogy általuk fejlesztett motor van, csak a konzumer szemléletű piac kikövetelte, hogy legyen belőle kisebb motorral (alig olcsóbban). Ha lefejlesztene egy saját motort, az az abszurd helyzet adódhatna, hogy drágább lenne az 1,6-os verzió, mint a 2,0-ás, mert neki egy valag pénzt be kellett tennie. Persze, jótékonysági rendszerben benyelhetné, de a BMW is profitorientált vállalat.
Ha életedben egyszer összegyűjtesz 6 milliót, hogy BMW-t vegyél, akkor hozzáraksz még egyet, és megveszed a nagyobb motorral, saját gyártmányban, amivel valószínűleg közelebb kerülsz ahhoz az érzéshez, amit előtte hajtottál. (sosem értettem a 116, 316 szériák létjogosultságát, én tuti nem vennék prüszkölő tápos kisnyulat, csak mert az embléma jó rajta)
És még mindig azt mondom, hogy a BMW alapvetően nem (csak) a motortól BMW, rengeteg dolog jár hozzá, mondjuk nem az alsó kategóriában, de felszereltség, kidolgozás. Az olcsóbb modellek pedig olyanok, mint a részletfizetéses Iphone vásárlók, akiknek a többsége mutogatni szeretne.#89: és felszólalnék az LG mellett pl. az Apple eszközök tekintetében. Vahj miért rak a világ egyik legértékesebb, több piacon meghatározó szereplője LG paneleket az összes telefonjába, tabletjébe, notebookjainak és asztali kijelzőinek egy jó részébe. Ha az LG tényleg olyan sz@r, biztos találna jobbat...
Kopi31415: valószínűleg ez a személyes ellenszenv is. A Samsung pl. apámban is ellenszenvet vált ki, mert egy időben sok negatív tapasztalata volt vele. Ilyen a Goldstar is. Csakhogy azóta sok víz lefolyt a Dunán, és az említett cégeknek az egyik legnagyobb a KF részlege, tehát attól még, hogy X kitől kapja a fizetését, nem befolyásolja azt, hogy feltalál-e valamit vagy sem, illetve, hogy tökéletesíteni tudja vagy sem.
[ Szerkesztve ]
-
Viktor81
senior tag
Igy van, szemelyes ellenszenv (mi mas lenne ? ha en fizetek erte, az en izlesemet kell tukrozze). Nekem mindegy, hogy Samsung, vagy LG, nalam gagyik. Eladhatnak csillio gyartonak barmit, nem azert van, mert ok a legjobbak, hanem azert, amirol Te is beszelsz, megpedig, hogy mindenki a legnagyobbat akarja szakitani. Elujtott oda a vilag, hogy meggazdagitotta ezt a ketto gagyit, akik ezt (nagyon ugyesen/okosan) kihasznalva ellehetetlenitettek a konkurenciat es most itt tartunk. Sokszor leirtam mar, nalam letezik egy szint, egy nivo, amit mondjuk hivok minosegnek. Ezt a Sony vagy Panasonic vagy Pioneer mar megutotte es az LG felek miatt felulrol zuhannak vissza ezen vonal kozelebe (sajnos neha ala). Viszont az LG vagy Samsung meg el sem erte... Ez nagy kulonbseg. Lassan 20 eve szerzem a tapasztalataimat ezen konzumer elektronikai temaban, de meg nem csalodtam kellemesen LG, vagy Samsung termekben. (pl. Sony-ban negativan mar igen). Attol, hogy en gyulolom oket, sajnos a csaladtagjaim meg elkovetik azt a hibat, hogy neha vesznek toluk valamit. Telefon, TV, porszivo, monitor, hazimozi. Ezek eddig kivetel nelkul abban erositettek meg, hogy nem egy elvakult barom vagyok, hanem ezek a cegek soha nem voltak kepesek olyat csinalni, mint a mar emlitett japanok. (nyilvan ez nem celjuk es elhiszem, hogy ha akarnak, kepesek lennenek ra, de ez engem nem erdekel, csupan az, amit a penzemert kapok - es ott sem a csicsa, amivel befuzik a sok konnyelmu vasarlot). Tisztaban vagyok azzal, hogy mar nem '90-es evekben elunk es nem a minoseg es megbizhatosag az elsodleges szempont, de akkor ne verjuk a nyalunkat es kerjunk masfelszeres arat a termekert, melynek a lelke attol szarmazik, aki a sajat balf@szsagunk miatt folenk kerekedett...
En sem vennek 1,6-os BMW-t, de a BMW sem irja ki az autora, hogy "Emberek, ebben az autoban Peugeot motor van, megpedig azert, hogy ne 8, hanem "csak" 7 millio legyen. Koszonjuk megertesuket es az esetleges ebbol adodod kellemetlensegekert elnezesuket kerjuk !"Ui.: Ha megfelelően körültekintő vagy, akkor nem futsz bele ekkora hibaba: "Másrészt egy BMW pont nem a motorjától lesz BMW" Ezt soha ne hangoztasd autos korokben ! - irgalmatlan butasag. Mintha egy Porsche sem a motorjatol lenne az, ami. Ha valami kulonlegesse tesz egy autot az a BMW motorja. Egy legenda. 6 henger sorban - ez alatt egy "rendes" BMW-s csak legyint egyet. Ez egyedulallova tette. Egyedi hang, egyedi jaraskultura es teljesitmeny. Nagyon rossz pelda ! Biztosan irtam "hulyeseget" en is korabban, amivel vitaba lehet szallni, de azt mondani, hogy egy BMW nem a motorjatol BMW, irtozatos meggondolatlansag.
V.
[ Szerkesztve ]
-
Ispy
veterán
Azzal kezdeném, hogy én is utálom az LG-t, a samsungot, meg csak, ha tényleg jó, akkor veszem.
Sajnos ez a 2 koreai cég azzal lett az ami, hogy elárasztotta az elektronikai piacot olyan alacsony minőségű (éppen ezért sokkal olcsóbb) termékekkel, ami más jobb minőségű (pl. japán) termékek kedvelőit a sírba tudja kergetni. Persze ez azért erősen pénz kérdése, nem mindenki engedheti meg magának a 200+-os tévéket, sőt sokan még 100k-t sem tudnak érte kifizetni. Nos ezek a cégek ezt az igen népes tömeget kiszolgálta és mire a nagy múltú japán óriások észbe kaptak, már marginális volt a szerepük a piacon. Aztán persze a koreai cégek is szeretnének a drágább termékek piacán is virítani, de mivel eddig főleg olcsót csináltak sok ember nem szívesen vesz tőlük semmit, hiszen megvan a prekoncepciója már. Nekem van 10+ éves samsung porszívóm, még megy, de volt samsung monitorom is, igaz prémium kategóriás. Most én is azt mondom, hogy nem tudom elképzelni, hogy lg tévém legyen (a mikrom az pl. az, szar is cserébe), de úgy vagyok vele, hogy meg kell várni amíg elterjed szélesebb körben, vannak tesztek, tapasztalatok és utána ezt újra lehet gondolni.
Szóval egyet értek veled, mert tényleg saját maguk pozicionálták oda a termékeiket, ahova, de ettől még lehet, hogy ez változik.
Lásd tipikus példa a huawei, 5 évvel ezelőtt, ha bárkit megkérdezel, hogy venne-e olyan telefon, akkor azt mondta volna, hogy kínai gagyifón, pedig meg lehet nézni most mit is csinálnak, azért az nem olyan rossz.
[ Szerkesztve ]
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
FefeeX
veterán
"de a BMW sem irja ki az autora, hogy "Emberek, ebben az autoban Peugeot motor van, megpedig azert, hogy ne 8, hanem "csak" 7 millio legyen."
Viszont nem is tagadja le, sőt, mikor tesztelnek, általában ki is hangsúlyozzák. Az meg, hogy valaki utána néz, vagy sem, más tészta. Mint ahogy amit írtál, egy normális világban, normális keretek között nem is elvárható... (Marketingeljen maga ellen? Ez most komoly?)És nincs igazad a motor részen sem. A Porsche más tészta, meg a Ferrari, Lamborghini, esetekben a Subaru. A BMW nem, mivel nagyon régóta vannak a piacon (talán jóval több is, mint az általad említett), normál négy hengeres, 1,8-2-2,2-es motorok, abszolút a piaci átlagon (pedig saját). Ha igaz lenne, és a motor adná az autót, ezeket a kutya sem venné. A BMW, Mercedes, Audi, Lexus presztízsautók, akik amellett, hogy húdenagykirály leszel tőle mások szemében, még az egyéb extrák miatt többek, mint más. Kinyalbenyal kiszolgálás, garancia, felhasznált anyagok minősége; olyan részletekre fordítanak figyelmet, amire mások nem. Egy 520d is kb ettől BMW, és nem a piac által rég meghaladott 2ezres dízel motortól. (egyébként volt szerencsém M3-at vezetni, és azt kell mondjam, semmi különös, pláne a Ferrari Californiához és a Lamborghini Gallardohoz képest. Pedig előbbivel lóerőben kb pariban van, papíron).
Szóval van a BMW-nek olyan autója, amire Te gondolsz, de ettől még nem ez a BMW. Ezért nem gyárt a Ferrari 10 milliós modellt. Mert akkor már a Ferrari sem az lenne, ami.LG-t pedig hiába mondanék bármit, úgyis csak átugrod. De akkor mondd már meg, milyen telefonod van, hogy tudjuk, ott mi a prémium követendő példa... Meg ezek szerint VA paneles a monitorod.
-
Viktor81
senior tag
Nokia 6310i-m. 2002-bol. Amikor meg a Nokia telefont gyartott. En a telefonnal telefonalok. Mindig van terero, tisztan, erthetoen "szol" es egy hetet siman kibir az akkumulatora. Szeretem a minoseget. Nem banom, ha egy termek csak egy dologban jo, de abban legyen jo. Mar egy ideje foglalkoztat a csereje, csak manapsag mar nem kapni telefont. Egyebkent egy OPPO Find 7-el szemeztem, de megvarom a 9-et. Es a biztonsag kedveert megtartom a Nokia-t.
Egyebkent amennyiben a BMW-nel nem meghatarozo a motor, akkor szerintem a Ferrarinal sem. A sor6 nalam legalabb annyira kapcsolodik a BMW-hez, mint a V12 a Ferrarihoz. Azt pedig ne felejtsuk el, hogy nem kell sokat visszamenni az idoben, amikor a BMW-nel 2 liter es az felett minden sor6 volt. Az, hogy ma az 528 4 hengeres szinten csak arra az elkurvulasra vezetheto vissza, amibol az egesz "vita" elindult. Ugyanazon okbol, mint amiert most a Panasonic LG panelt hasznal. Nem eri meg es a vasarlok nagy reszet valoszinuleg nem erdekli, hany hengeres a motor/honnan van a panel.
Nem vagyok kovetendo pelda. Maradi hulye vagyok, de ami most folyik az nagyon nem normalis fuggetlenul ettol. Bizonyara olyasvalamihez ragaszkodom, ami mar nincsen (es nem is lesz), de ettol ez meg elszomorithat es joggal erezhetem ugy, be vagyok csapva.
V.
[ Szerkesztve ]
-
FefeeX
veterán
"Nem vagyok kovetendo pelda. Maradi hulye vagyok, de ami most folyik az nagyon nem normalis fuggetlenul ettol."
Mint már korábban többször is írtam, alapvetően egyetértünk, csak a végeredmények és a levont következtetések nem ugyanazok minden esetben, és ezzel nincs is baj, sőt az lenne a gáz, ha mindenki ugyanúgy gondolkozna.
-
-
Viktor81
senior tag
válasz #94529552 #97 üzenetére
Engedelmeddel azert a nem keves penzert hadd varjam el a minoseget. (amit a koreaiak eddig nekem meg nem bizonyitottak). Az meg, hogy mi jo a tomegnek nem igazan vigasztal engem. (ezt mar a plazma kapcsan is megtargyaltuk: azert mert sok millionak az LCD a csucs en meg hianyolhatom a szerintem jobb plazmat). Kulonben pedig ha elolvasnad amit irok nem csak a nevemre "ugranal", lathatnad mit irtam kb 2 hsz.-el korabban:"de akkor ne verjuk a nyalunkat es kerjunk masfelszeres arat a termekert, melynek a lelke attol szarmazik, aki a sajat balf@szsagunk miatt folenk kerekedett..."
Egyebkent pedig szeretek "maradi" lenni. Bar nem vagyok olyan oreg, de regen minden jobb volt. A regen alatt itt eleg a '90-es evekre gondolni. Gyulolom a valtozast. Azert mert sok ember boldog a sz@rral is, mert 3 evente ugyis lecsereli, en inkabb fizetek tobbet a joert, amit akar 10-15 evig hasznalok. Belem azt neveltek, hogy nem a draga a draga, hanem a sok olcso, amit azonos ido alatt a draga helyett veszel.V.
[ Szerkesztve ]
-
Viktor81
senior tag
válasz #94529552 #101 üzenetére
Vicces srac vagy...
Amikor a plazma - LCD vitaban engem ekeztel, miert nem jutottak eszedbe a TV "képességei" ? Hmmm ? Komolyan ! Jottetek minden gyenge dumaval, bekostoltatok engem es sz@aroztatok a technologiat es minden fontosabb volt, mint a TV kepe. Erdekes dolgok ezek...Es igen, barmit csinalnak a franciak, nem veszek toluk autot, meg akkor sem, ha a gondolatomra kiall a garazsbol es ugyanigy nem veszek elektronikai holmit, pl. TV-t a koreaiaktol, akkor sem, ha az ablakuveg helyen ingyen jon a NatGeo. Nem a betuk zavarnak, hanem a mogottuk levo minoseg es hozzaallas.
V.
[ Szerkesztve ]
-
bteebi
veterán
válasz Viktor81 #102 üzenetére
Már bocs, hogy ezt mondom, de a hozzászólásaid alapján menthetetlenül maradi és sznob vagy . Ez a publikus része, nem akarok jobban személyeskedni, pedig lenne hozzá kedvem. Ilyen hülye hozzáállással csoda, hogy egyáltalán létezni tudsz. A hozzáállásodat amúgy 70-80 éve Németországban - meg még néhány kuttúrkörben most is - nagyon kedvelnék-kedvelték volna...
Én is szeretem a minőséget, sőt el is várom az általam vásárolt termékektől, de tudni kell helyén kezelni a dolgokat. Gyártókat a régmúlt alapján semmibe venni, vagy épp felmagasztalni orbitális baromság. Mivel a koreai cégek termékei per def szarok, ezért javaslom, hogy ne vegyél semmi olyan elektronikai cikket, amiben LG-Samsung gyártású bármi van. Ja, hogy ez kábé lehetetlen? És hol van már a Nokia, a Philips, a Kodak, vagy épp az általad is említett Pio? A fasorban se, talán nem véletlenül. Lehet itt jönni a szar minőséggel, meg amivel csak akarsz, de aki nem tudja követni a piaci változásokat, az úgy jár, ahogy az imént említett gyártók. De legalább a magad fajtáknak lesz min fanyalognia és nosztalgiáznia ("régen minden jobb volt") . Komolyan, mintha a nagyanyámat hallanám .
Van egy technológia, aminél egyelőre egyetlen gyártó képes elfogadható méretű és minőségű, elvi síkon megbízható panelt gyártani (igen, a Goldstar), amire se a Pana, se a Sony, se a Toshiba nem volt képes, de még a leginkább tőkeerős Samsung se. Ez a panel már most több téren legyűri a legjobb minőségű plazmákat is (igen, az épp japán volt, pont a hőn áhított Panasonic, aki ugye a Pioneertől vásárolt licenszekkel lett annyira jó), de ettől tekintsünk el, mert történetesen egy kóreai cégről, és nem egy jappánról van szó. Ha a Pana gyártaná ugyanezeket a paneleket, akkor jobban tetszene? Vagy az is csak akkor lenne jó, ha Japánban is gyártanák, Vietnamban szükségszerűen sokkal szarabb lenne még a gyártósor is?
Nézd meg, hol tartott a plazma technológia akkor, amikor annyi ideje volt kereskedelmi forgalomban, mint most az OLED, és utána legyél majd ilyen baromi okos...
Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.
-
Viktor81
senior tag
Nem akarok Veled ezen osszetuzni es igazabol minden felvetesedre sem fogok valaszolni, mert ez szelmalomharc. Mindenesetre koszonom, hogy helyre tettel ! Mint mar korabban leirtam, maradi vagyok. (lehet, sznob is). De ez semmivel nem rosszabb, mint az a felszinesseg, igenytelenseg, amivel azok a vasarlok rendelkeznek, akik az emlitett ceget meggazdagitottak, azzal, hogy fontosabb volt szamukra a pl. zongoralakk fekete design, vagy a 3/4 akkora ar, mint az akkor meg kategoriakkal jobb -jelen esetben- japan elektronikai holmik eseteben. Hogy ezt miert allitottad parhuzamba a szelsoseges nacionalizmussal, azt is ertem es elhiheted, nagyon sok ember van a vilagon (meg az emlitett nagy cegek vezetoi, tulajdonosai kozott is) akik pokolian banjak, hogy ez igy alakult (reszben az o rossz donteseik miatt).
Ha pedig szamodra semmit nem jelent a mult (az ido) lelked rajta... Nalam bizony meghatarozo. Sok evtizednyi munkaval legendava lehet valni, amit egy pillanat alatt el lehet b@szni, de 0-rol nehany ev alatt nem lehet maradandot alkotni. (meg egyszer leirom: nem ketlem, hogy az LG, vagy a Samsung nem lenne kepes olyan jo, vagy jobb minosegre, mint azt tette a Sony, vagy a Panasonic, de nem ezt teszik)
A beszallitok megvalasztasaba es a gyartas kiszervezesebe most nem mennek bele (bar baromira meghatarozo mindketto)
V.
[ Szerkesztve ]
-
Viktor81
senior tag
válasz #94529552 #106 üzenetére
Orulok, hogy en legalabb "szorakoztato" vagyok, nem alaptalanul kotozkodo, mint Te. Az pedig kulon megnyugtato, hogy a Te hozzaszolasid szakmai szemmel nezve ertekesebbek, kovetendobbek, mint az enyemek. Menj es nezd a LG LCD-det, es orulj, hogy legalabb nalam bolcsebb vagy !
V.
-
Ispy
veterán
Komolyan lányok, nem lehetne ez a turbékolást privátban folytatni, ezt kb. minden tévés topiknál ti ketten eljátsszátok
-
Viktor81
senior tag
Tisztaban vagyok vele, mar sokszor "bizonyitott"...
Kertem, hogy ignoralja a hozzaszolasaimat, de ugy nez ki szerelmes belem, mert nem tud atlepni rajtuk.
Tovabbiakban en fogok olvasas nelkul atlepni a hozzaszolasain, hiszen a kotozkodesen kivul semmi ertekelhetot nem tartalmaznak...V.
-
Mercel
senior tag
Annak idején sok, a vége felé három gyártó készített plazma tévéket.
Akár a sok, akár a három közül, de vitathatatlanul a Panasonic plazmái voltak a legjobbak.
Köszönhetően a paneloknak ÉS a saját vezérlőnek.
Simán kinézem a Panasonic-ból, hogy felhasználják az oled technikával készített tévéikben azt a tudást amit a plazmák gyártása során összeszedtek.
(Továbbra is mély hála a Pioneer tervezőinek akik megalapozták a Panasonic plazmák máig tartó jó hírét):Marcel
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest