Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
Új hozzászólás Aktív témák
-
lge73x
tag
Huawei Mate 10 Pro készülékem nem kapcsolódik a 4G+ szolgáltatásra. Telenor és Vodafone szolgáltatói kártyával használom. Samung Galaxy S8 készülék adott helyen tökéletesen működik 4G+-on, kicserélve a kártyát Mate10 Pro csak síma 4G jelenik meg. Teszteltem Budapest számos helyén, sehol sem sikerült a 4G+ jelet meglátnom! A 8.0.0.115 (C432), majd a minap frissült 8.0.0.127 (C432)-n szoftveren sem megy. A Beállítás Mobilhálózat/Haladó/LTE nagysebességű mód be van kapcsolva.Tanácstalan vagyok a készülék hibás-e, vagy vmit még be kell állítani? Megköszönném annak a kedves fórumtársnak aki visszajelez működik-e nála, vagy megerősíti, hogy nem működik nála sem!
-
lge73x
tag
Köszönöm szépen a gyors választ! Megnyugtató, ha csak a kijelzéssel van probléma! Két telenoros SIM-em van, egyik S8-ban volt, masik a Mate 10 pro-ban. Speedtest-en probáltam kb 2 alaklommal, S8 120M, Mate 60 körül volt. Sajnos, ahol lakom csak sima 4G, így ujabb tesztet most nem tudok csinálni, de mindenképpen megnyugtató, ha mondjátok, hogy 4G+ nem írja ki! (Megjegyzés, több éves HTC és Samsung után most van első Huaweiem!). Köszi még 1x az infót
-
lge73x
tag
Visszatérve a 4G+ ra, sikerült ismételten tesztelni a szolgáltatást. A BL29-es 2 SIM-es 127 es (C432) firmware-val a hálózatkapcsolás nem működik. Régi Samsung S8-készülékben Telenor hálózaton, kijelzi a 4G+ szibmólumot, Speedtest Telenor szerverhez mért sebesség 185 Mbs! Kicserélve a kértyát a Mate 10 Pro-ba, ugyanott, ugyanazokkal a feltételekkel csak 90-85 Mbps! Teszt többszörösen megismételve, végeredmény ugynaz, szóval vagy az én készülékemmel van vmi, vagy ez a típus/sw nem kezeli a 4G+-ot!
-
lge73x
tag
Kedves kali! Egy pillanatig sem kételkedem szavaidban, sőt köszönöm rendkívüli segítőkészségedet! Maximalista vagyok, és elvárom egy negyed milliós készüléktől, hogy kifogástalanul működjön. Valószínű a felhasználók zöme azt sem tudja mi a 4G+/LTE-A, az igazság az, hogy valóban a 4G általi átlag 40-50 mega is bőven elég a mindennapokban!
A Vodafone-os SIM-em feltöltőkártyás, netem nagyon kevés, és mint tudjuk a speedtest akár 200 Mb is megesz egy tesztelés során...., tehát ezen nem tudom próbálni!
Első az S8-as, másik a Mate 10 Pro[ Szerkesztve ]
-
lge73x
tag
Vodafone- t Keleti, Blaha, Ferencziek tere körül próbáltam, nem volt + szimbólum, de az S8-on sem, ezért gondolom a prepaid-os SIM-en esetleg tiltva van!
Azt már próbáltam, ha a nagysbbeségű mód ki van kapcsolva max 15-20 ig emelkedett, ha bekapcsolva van (de hát ez az alapbeállítás) az LTE nagysebességű mód akár 70-80-at is mértem!
Környezetemben sajnos csak microSIM-esek vannak, így nem tudok tesztelni.
Huawei ügyfélszolgálat az atlagos bla-bla-bla eljárásokat (indítsam újra, hardreset stb-persze ezeken már rég túlvagyok) javasolta, majd azt hogy küldjem be szervizbe! Ezt egyelőre el szeretném kerülni, ezért is írtam ide, hátha van valaki aki Telenoros és esetleg felfigyelt a 4G melletti + jelre, de Rajtad kívül senki sem reagált erre! Még egyszer nagyon köszönöm hozzászólásodat/segítségedet, Békés Ünnepeket! -
lge73x
tag
válasz hacki87 #3545 üzenetére
Neked az 1 SIM-es verziód van, elméletileg ezen a típuson ok a 4G+!
BLA-L29 8.0.0.127 (C432) próbálom kideríteni, hogy Telenorral megy-e a 4G+.
Csaba1512 fórumtársunknál állítólag okés. Megtudhatjuk még, hogy SIM1 vagy SIM2-ben használod azt a szolgáltatót amin megjelenik a +, vagy esetleg csak egy kártya van behelyezve (ez még egy fontos infó lenne)!
köszi -
lge73x
tag
Kedves fórumtársak, köszönet mindenkinek a nagy 4G+ körüli infóknak!
Lassan kezd felszállni a füst e téma körül.Amit eddig tapasztatam:
BLA-L29 8.0.0.127 (C432)- két kártyás EU/Global típus
Telenoros SIM-et használok- van egy céges(business) és egy Hipernet Home L-es előfizetésem.
Párhuzamos tesztelésre a régi Samsung Galaxy S8-at használtam- Amennyiben mindkét SIM-et használom, 4G+ szolgáltatás nem működik, nincs + szimbólum kijelzés, de valójában sem kapcsolja össze a hálózatokat (jelen esetben B20 és B3 cstornák)
-Amennyiben csak SIM1 van használva (SIM2 üres), megjelenik a kis 4G+ jelzés.Ami a sebességteszteket illeti, a csatolt képek elárulják, a tesztek a Keletinél készültek, no comment:
4g+ kapcsolt hálózaton: (S8/Mate10Pro)
Több alkalommal is megismételtem, S8 mindig sokkal jobban teljesített, tehát van még mit csiszolni a szoftveren (legalább is, remélem nem hardwer jellegű)sima 4G hálózaton (S8/Mate10Pro)
Mindenkinek Békés Boldog Ünnepeket!
-
lge73x
tag
Ne felejtsd, ez egy igen frekventált helyen van, millió felhasználó, valószínű valahol kertvárosban jobbak az eredmények! A Telenor amúgy is a korlátlan nettel, kicsit maga alatt vágja a fát- többen torrenteznek rajta, így nem csodálom, hogy kisebb a gyakorlati sebesség.... Egy éve, vidéken nem volt ritka az állandó 80-90 Mega, most általában 30-40!
-
lge73x
tag
Cat18 ide vagy Cat16 oda, tény az én tapasztalataim szerint, az S8 mobilnet terén jobban muzsikál mint a Mate 10 pro. Ha hét SIM van a Mate-ban az 4G+ működését el kell felejteni (129 ver sincs javítva). Egy SIM-el kijelez 4G+-at, de tapasztalataim szerint a hálózatkapcsolt üzemmódban kevesebb a sebesség mint sima 4G-n. Telenor esetén ez igaz. Vodafone feltöltő kártyás előfizetésen, (Vodafone szerverhez Speedtestelve nem fogy az adat), így ezen is játszadoztam- Kijelzi a 4G+-at (de csak ha ez a SIM van benne egymagában) de a letöltési sebesség elmarad az elvárttól, sokszor kevesebb mint a sima 4G. Szóval egy szó mint száz, csalódtam ebben a készülékben, ilyen csúcs telefon esetén megengedhetetlen az ilyen jellegű hiba!!!
ui: lehet az én készülékemben van a hiba, de ezt egyértelműen nem tudom még eldönteni[ Szerkesztve ]
-
lge73x
tag
válasz beyruth82 #5411 üzenetére
Teljesen mindegy mit ír a szakirodalom, gyakorlatban szinte teljesen azonos értékeket mérek WIFI-n is mint Te, exynos jobban teljesít!
gusthy -természetesen a gyakorlatban 20-30Mbps bőven elég, ha csak nem nagy adatokat mozgatsz, de számomra elvi kérdés, ha egy másik készülék mely adott térben és időben produkál,- akkor azt "az év" Mate 10 Pro-ja is tudja!
[ Szerkesztve ]
-
lge73x
tag
Más téma, rég óta szeretném kérdezni: full-os feltöltés esetén, az AKKUMULÁTOR képernyőn hard reset után első pár ciklus erejéig kb 2 nap 8 h jelzett ki. Természetesen a felhasználási szokásokhoz igazodva, az intelligens chip ezt az értéket lecsökkentette kb. 1 nap 6h-ra. Azóta rendszeresn ez a becsült érték minden feltöltés után, de valójában 2 naponta töltöm. Igazán a kezdet értéket tartom helyesnek, Nálatok hogyan alakul ez az üzemidő becslés?
[ Szerkesztve ]
-
lge73x
tag
Lassan feladom ! Kezdem elhinni, hogy harverhibás a készülékem!
Telenor/ Telenor és Telenor/Vodafone kombinációkal próbálkoztam.
- Amikor mindkét kártya benne van, 4g+ jelzés semmilyen esetben sem jelenik meg, letöltési sebesség a normál 4G szerinti értékeket hozza. Hiába kapcsolom ki az egyik SIM-et- viselkedés hasonló, no 4G+!
- Egy kártya fizikai behelyezése esetén, azonnall megjelenik a 4G+ szimbólum, (Network cell info-val-látom is a B20 és B3 kapcsolódását Telenor esetn, Voda úgy tudom két B20 at kapcsol össze??), viszont a sebesség sokkal alacsonyabb mint percekkel azelőtt, ha két kártya volt a Mate-ban. (gakorlatilag kb fele, furcsa elindul a Speedtest-elés soran nagy sávszélességgel majd szépen lecsorog alacsony értékre).[ Szerkesztve ]
-
lge73x
tag
Csak kivácsiságképpen, és hogy próbáljak valamit ezen az agyament HUAWEI frissitési loigikán következtetni:
8.0.0.127a-es FF-ről telepített verzión vagyok. Ha jól látom, 114130 az a 128 verzió, FF-n nekem is ezt engedélyezik, természetesen OTA-n még semmi.
Próbálom kitotózni, egyeseknek BLA29-re hogyhogy 129 jön OTA-n?
Lehetséges-e az,aki teljesen origin használta, az a 127-re a 129-et kapja, aki meg a FF-s 127en van az a FF-es 128-ra jogosult?? Hogy is van ez?[ Szerkesztve ]
-
lge73x
tag
Decemberi ket Huaweihez irt panaszlevelemet gyarapitottam ujabb reklamacioval. Szoban is reklamaltam, rogzitettek, igeret van hivatalos allasfoglalasra. Elkepeszto milyen hulyenek nezik az ugyintezok az embert. A szokasos sok suletlenseget hallgatva..10p ig varakoztatott majd boldogan kozolte a holgy, hogy a telenor pont ma reggel megtalalta a hibat es inditsam ujra a keszuleket.En nem hiszek mar nekik! Sokat hasznalom a telefont, teny hogy kb 10 p standby utan 4g is kicsorgott! Tapasztalat? Vagy csak veletlen?
-
lge73x
tag
válasz yodamester10 #7079 üzenetére
Az, hogy keszenletben nem kapcsol at 3/2G re(telenornal nincs meg VOLTE azaz hang 4g n) , igy a hivott fel azt hallja te nem vagy elerheto, nalad meg nem csorog ki!
Amikor te kezdemenyezed a hivast ok minden! Hivas indtaskor atall 3G re a vegen meg vissza 4g re![ Szerkesztve ]
-
lge73x
tag
válasz yodamester10 #7081 üzenetére
Igen en is tapasztaltam, fugg milyen frekvenciat hasznal a keszulek B20 at vagy B3 at. Kulfoldon a B7 csatornan kifogastalanul mukodott minden, adat es hang is
-
lge73x
tag
kali, alkalom adtán, ha van időd, kedved stb, kipróbalod a következőket kérlek, Telekom és Vodaval is úgy, hogy csak egyik kártya van benne SIM1ben, speedtest, utána Sim2 be ismételten speedtest SIM1-en. Nekem a gyakorlatban az a tapasztalatom, hogy sokkal rosszabb az eredmény, ha benne van mindkét kártya (tudod ilyenkor nincs + jelzés). Azért kérdezem, mert szerintem biztos van jelentősége a + jel jelenlétének két kártya használata esetén (múlt heti roamingos tapasztalatom szerint, amikor 4g+ jel volt, ugyanaz volt a sebesség pld SIM1en egy vagy két kártya használata esetén). köszi
-
lge73x
tag
válasz bollizolee #7110 üzenetére
Ne tévesszen meg, bármilyen net alapú alkalmazás rendben működik (pld messenger)! Itt kimondottan a klasszikus hangalapú gsm hívás vacakol!
-
-
lge73x
tag
Ok, akkor ha ket kartyas 4g ki van kapcsolva, Sim2 csak 2/3G n van, onnantol kezdve technikailag azonos pld az S8 mukodesevel, tehat sim1ugy garazdalkodhat az antennakkal-frekvenciakkal ahogy akar, nem? Tehat magyarul ha 2kartyaval hasznalod, elegedj meg sima 4g vel, hiaba tud majd a rendszer 3-400Mb
[ Szerkesztve ]
-
lge73x
tag
Én a mai napon kiszálltam a buliból! Nem voltak képesek több mint 3 hónapja a 4G s Telenoros mizériát megoldani, a 4G+ szolgáltatás sem működik rendesen (habár itt bizonygatták, hogy azzal nincs semmi gond)! Nem azért vettem egy 255eFt-os készüléket, hogy rajtam kisérletezzenek!
Határozottan léptem fel ügyfélszolgálaton, írásban és telefonon is. Megjárta a TMX-es kört is, persze semmit sem csináltak vele, de most úton van ismét vissza és visszafizetik az eredeti vételárat!
Köszönöm mindenkinek (köszi kali!!), hogy ha kérdésem volt azonnal reagáltatok, jó ez a kis közösség ![ Szerkesztve ]
-
lge73x
tag
Igen, sajnos nekem balul sült el a Huaweiel az ismerkedés. Hosszú ideig HTC-s voltam, azután jött a Samsung.
Azért veszek csúcskészüléket, hogy az tökéletes legyen. A hálózatkezelés az legyen kifogástalan, lehet hogy a világelső CAT18-as modem van benne, ha azt ugysem tudjuk kihasználni, legalább az menjen jól amit pillanatnyilag tud a rendszer. Persze itt hibásak a szolgáltatók, kisérletezgetnek, hangolgatják a rendszerüket stb.
Találkozunk majd pár hét múlva az új kilencessel :-)![ Szerkesztve ]
-
lge73x
tag
Köszi az egyetérzésedet, de ne sajnálj :-), bárcsak úgy lenne, hogy megoldódna, de én már a 131-es (BLA29-ről beszélek - 2sim) sw is próbáltam, ami a februári biztonsági frissítést tartalmazta, ott sem volt megoldás. Alapvetően, három hónap bosszúság után a pénzemnél vagyok, elképzelésem meg van, hogyan tovább. Inkább csak azoknak írtam, akiknek tele a hócipője, igenis legyetek határozottak és kérjétek vissza pénzeteket, nem egyszerű az ügy, de nem reménytelen!!
[ Szerkesztve ]
-
lge73x
tag
válasz ForRedGlory #8835 üzenetére
Szerintem is jobb az S9, fantasztikus éjjeli képet készit!
Kápzeljétek, semmi kommunkációs hiba 4G, 4G+ stb.
Az akkuidőben, persze a Mate verhetetlen, de másban semmiben- szerintem! -
lge73x
tag
válasz falabu88 #9124 üzenetére
Legyetek határozottak, írásban kell jelezni a hibajelenséget a Huaweinél, megpróbálnak lerázmi, természetesen berendelik a szervizbe, megállapítják, hogy tökéletesen, minden gyári paraméternek megfelelő a működése. Ezután videót kell készíteni, szembesíteni, hogy a probléma nincs megoldva. Én személy szerint kétszer küldtem vissza a 4G-s hibával, a második után, már a kiemelet panaszok kezelési osztály munkatársával egyezkedtem, vissza is fizették a 255eFt három hónap kinlódás után. Furcsának tartom, vannak olyan fórumtársak, akik mindenképpen megmagyarázzák tulajdonképpen minden jó és szép, bele kell törődni, hogy ez így jó, a szolgáltató a hibás stb.. Igen ezek a telefonok itt lettek eladva, ha az adott szolgáltatónál nem működnek dolgok, és nem tudják javítani, az ügyfél kérésére fizessék vissza a vételárat. Egyáltalán nem bánom, hogy megváltam a Mátétól, szerintem egy sokkal jobb készüléket nyúzok pillanatnyilag:-) !
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs