Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alex_
tag
Üdv
mi a cégnél vettünk egypáran ilyen akciós készüléket hirtelen felindulásból s ilyen lcd fóliát rendeltünk:
[link]
németországból, a héten megjön, majd beszámolok róla hogy megéri-e.Ettől a cégtől már rendeltünk más készülékekhez, a fólián nincs két oldalon védő réteg, a hat darab egy műanyag szerű lapon van, arról kell leszedni s azzal az oldalával rárakni. s ez a hátránya is, mivel nincs védőréteg kivülről, a levegő bubi kisimítása elég macerás volt. ez nem tudom ilyen lesz-e, de úgy néz ki.
ugyanolyan beállításokkal hamarabb talált jelet a gps-e, mint a s galaxy gio, ace, S.
a wifije két falon keresztül nézve sem szignifikánsan tér el,
a rootolása egy német fórumon már fennt van, de még nem éreztünk hozzá lelki erőt, főleg, hogy szinte mindenki a család fiatalabb tagjának vette. -
Alex_
tag
megjöttek a 6 darabos fóliák, olcsó volt...
no olyan is., szó szerint vonzza a port.
gőzfürdőnk nincs, úgyhogy a harmadik után feladtam hogy buborék mentes legyen.
ha valaki akar vele próbálkozni van három darabom munkaidőben a mammut előtt átadom aki(k) kéri(k). -
Alex_
tag
mi kollegák négyen vettünk ebből a hatos csomagból, négy telefon volt az alany, egy lett tökéleteshez nagyon közeli, három meg elfogadható, de mindegyiket a végén már vizesen raktuk fel, s akkor lett korrekt, ha lapot eleve nem a saját súlyával, hanem már a bankkártyával nyomtuk rá szépen lassan. akkor volt gáz, ha közben derül ki hogy ferde, s lehet előlről kezdeni... ami elsőre felment, nem kellett leszedni az lett tökély amit vissza kellett szedni ott sem középen van bubi, hanem ahol felemeltük (műanyaggal, próbáltuk celluxal felemelni, nem sikerült) a széle már ott nem tapad tökéletesen.
nekem egy darab fóliám még van, ha valaki akar vele próbálkozni szívesen odaadom.
én vizesen ajánlanám.[ Szerkesztve ]
-
Alex_
tag
hirtelen nem mernék megesküdni rá, de amikor próbáltuk egy letöltött játék asz'onta neki kell a flash player, s leszedte az adobe flash player 11-et a play-ről, s vele leindult.
zte skate is volt már kezemben, bár nem huzamosabb ideig, ha a nagyobb kijelző kell akkor nincs vita zte, abba úgy rémlik a ram is több, felbontása is jobb, de bár ez nagyon szubjektív a huawei mintha zökkenésmentesebben menne.[ Szerkesztve ]
-
Alex_
tag
válasz littlebuddha #574 üzenetére
csak a német fórumon irkálnak ilyen listát:
de szerintem ez amúgy is ízlés dolga kinek mire van szüksége, már a rendszerappokon és összetevőkön kívül persze.
link -
Alex_
tag
válasz #19708160 #602 üzenetére
csak 256 mega lenne egybe. a keresztfiamnak e ketyere és egy galaxy y között kellett választania, s a gaalxy y-t választotta, főleg azért, mert sokkal több szabad memóriája van elinduláskor.
a huaweit- én már rootoltam, az sd particionálva link2sd felrakva, egy kicsit kipucolva az automatikus indítás, és egy két gyári szoft, így már aránylag használható a hely.
egyenlőre olyan baromságok zavarnak, hogy a gyári zeneleátszó widgetje miért foglal 3 sornyi helyet :-) -
Alex_
tag
azért csak majd csínján az app törlésekkel.
én először jegelem a link2sdvel, s ha minden oké, még akkor is átmásolom az sdre egy mappába s csak utána törlöm a ghost commanderrel. valami rendszercuccos kitörlése után képes nem elindulni, úgyhogy csak ésszel, s csak annak aki szeretné.
hja s játék nem nagyon van fennt rajta, tehát nem tudom azok jobban mennek-e[ Szerkesztve ]
-
Alex_
tag
nem keverem max slendriánul fogalmazok. bocsánat.
link2sd vel a belső tárhelynek nevezett memóriaterületről szabadítok, az appok automatikus indításból való kiszedésésvel pedig a RAM ból szabadítok fel.számomra nehezen értelmezhető pl hogy van a hopdice kis egyszerű logikai játék, annak miért kellene automatikusan elindulnia. persze a programozója nem véletlen írta így meg, de nekem ez így nem kell, így több memória marad az appok futására.
még egy droidwall kell, s lassan ok. -
Alex_
tag
igen. a google + az amit először jegeltem le, és tuti nem kell (mármint nekem), a maps az más tészta, annak utána olvastam, hogy ha programozok, s meghívok egy rutinkönyvtárat amivel lehet gps adatokat lekérni akár geologiai statisztikához, saját részemre, a progi betöltődésénél automatikusan elindul a maps, attól független, hogy a program nem kéri.
vagyis azt csak akkor lehetne jegelni, törölni, hogyha semikor nem szeretnéd használni.[ Szerkesztve ]
-
Alex_
tag
ha valaki megtudja, hogy hogyan lehet a touchpal progit eltávolítasni az ossza már meg legyen szives. a /cust/tmobile/hu/app alatt van, de nem engedi törölni
-
Alex_
tag
Szia
a data\dataapp mappában MediaCenter.apk
csomag neve com.android.mediacenter
4 folyamata van.
ide felraktam: MediaCenter.apk -
Alex_
tag
ezt most kérdezted? mert idegesítő fagyásokkal speciel én még nem találkoztam. olyan már előfordult hogy egy futó app hibaüzenettel bezáródott, de szerencsére ez a névnapp volt s nem tárcsázó, vagy valami fontosabb. nekem lapátkezem van, de nagyobb nem kellene. nálunk napi nyúzáson van, asszonykám először kijelentette hogy neki ilyen tapicskolós nem kell, de egy két játékra azóta eléggé rá van kattanva
-
Alex_
tag
Szia
egy samsungnál láttam pont ilyet, hogy nyugalmi állapotban időnként felvillant a feloldási kép, s ez az után történt ott, hogy felrakták kipróbálni golaunchot meg a go lockot egy témával, s bár a lockot leszedték de ezt az elindulást csinálta a teló addig amíg a go launcert is le nem szedték.
Alex_
-
Alex_
tag
-
Alex_
tag
Szia
milyen appal nem tudsz törölni? mert a gyári csomagkezelőjébe be lehet égetve az apk helye, s van pár app (ami ha jól rémlik) a cust/tmobile/hu/app alatt van amiket én is csak úgy tudtam leszedni, hogy root fájlkezelővel letöröltem(átmozgattam backup mappába) az apk-t, a teló ujraindításánál pedig a huawei launcher észlelte hogy nincs, s lekapta az ikont.
[ Szerkesztve ]
-
Alex_
tag
ghost commander: törlés előtt újramountoltad a systemet írható módban? menüsorban a vége felé van. (remount /system a 0 kilép után)
a ghost sommandernek csak ez az egy hátránya a root explorerrel szemben hogy a ghost csak a systemet tudja írásra újramountolni. de ezt a lépést mindegyikben meg kell tenni.[ Szerkesztve ]
-
Alex_
tag
persil: irtám privátot.
igen, kevés a memória. rootolva, gyári appokat kidobálva, és link2sd-t használva viszont el lehet használgatni. bár ugye nincs két egyforma használat.
nekem 61 feltelepített app, 11 futó task 31 mb szabad memória, s a music volume eq appot szokta bezárni ha memóriaéhes app indul. s ritkán a menüből visszatérve a launcherbe a betöltés képernyő fogad egy pár másodpercig. 512 tényleg jobb lenne, nem vitás. ár/érték aránya viszont nem rossz. az alcatel 918d-t tudom felhozni még példának, a 650mhz-s proci 256 mb rammal gyászos paraméter, mégis korrektül használható optimalizált rendszer, és rootolva, takarítva "elviselhető, kezelhető" szabad memória. de jöhetne az experia x8, annak a belső memóriája 128 mega? mégis mint a cukrot úgy szerették az emberek? hja hogy direkt ráhúzott főzött rommal? igen.
vannak emberek akik nem akarnak 100 megás játékokkal játszani mobilon, full hd-s filmeket nézni, s mindenféleképpen csicsás memóriazabáló de használati értékkel nem bíró appokat kirakni a launcherre, azoknak az ilyen belépő szintű telefonok megfelelőek lehetnek, az armv7-es proci meg elviselhetően teljesít ebben a huaweiben.szóval ahogy persil irta: helyén kell kezelni a telót.
-
Alex_
tag
válasz A_ScHuLcZ #1286 üzenetére
bocsánat a késésért, nem vagyok minden nap online
mindenki olyan appokat töröljön ami magának nem kell. szerintem nincs általánosan jó lista
amiket én töröltem ha mindent mentettem:
socialext.apk, totemweather.apk, plusone.apk, hungarianpack.apk germanpack.apk(billentyűzeté) touchpal bevitel 4.8.5, touchpal.apk, street.apk, voicesearch.apk, időjárás és óra 3.2.1.22.apk, snsservice v500.....apk, calculator.apk, soundrecorder.apk, gmail.apk
autorunba le lett tiltva a biztonsági mentés, a térkép és a zene.[ Szerkesztve ]
-
Alex_
tag
nem előre tervezett y200 strapateszt
a mobilarena strapateszt négy szereplővel cikkében 80 fokos levesben állni hagyott telefonokat hideg vízzel lemostak, s ez sajnos betett egy versenyzőnek. utólag belegondolva, ezt szerettem volna kipróbálni a huawei y200-as telefonnal tegnap.
Mivel a telefon nem strapakészülék, ezért a forró folyadékban töltött időt próbáltam minimálisra venni (értsd kikapni kézzel! minél gyorsabban a kb 100 fokos épp nem rotyogó birszseléből ) a véletlennek tűnő páraelszívó széléről való beleejtés után (ezzel tesztelve a magassági esést folyékony anyagba).
Az hogy hogyan került főzés, videolejátszás közben a páraelszívó szélére azt ballladai homály fedi.
A forró folyadékból kivéve, a kép még folyamatos maradt, a hang megszünt.
akkumulátort kivéve került hideg víz alá a készülék (meg a kéz is), majd szétszedés (a bal felső csavar fehér papírral van leragasztva) és szárítás után kipróbáltam a készüléket.
minden funkciója működik, egy kicsit halkabb lett a hátsó hangszóró (abból nem sikerült a piros nagy viszkozitású folyadékot kiszedni).
a kijelző, üveg, érintő mind rendben átvészelte, a védőfólia a széleknél felvált, fényképező képminősége nem javult , mikrofon érthetősége tökéletes.
összességében a teszten átment.u.i.: aki tud hátsó hangszóró beszerzési helyet az kérem jelezze.
-
Alex_
tag
válasz olivera88 #1628 üzenetére
Minden fájlkezelő az elindításnál csak olvasható módban mountolja be a system kötetet, ezt minden programban (ami tudja) újra kell mountolni r/w módban , s ezek után fogsz tudni törléssel is hozzáférni a fájlokhoz.
a nem ingyenes root explorerben remount r/w gomb, a fájllista fejléce felett, az ingyenes total commanderben menü, beállítások, és a legalsó root jogok használata pipa.
es file explorer-t nem ismerem, de ráguglizva azt irják settings, legutolsó root settingsbe kell bepipálni a mountot.Alex_
-
Alex_
tag
válasz olivera88 #1634 üzenetére
a touchpal nem a system köteten van,(ha jól rémlik /cust) ezért olyan fájlkezelővel, ami csak a systemet tudja r/w módban beolvasni azzal nem fog menni.
nem tudom az es ilyen-e, de létezik ilyen, az általam kedvelt ghost commander pl pont ilyen.
ill ne feledd, a beállításokban egy másikra átállítani a billentyűzet kezelést előtte. -
Alex_
tag
Kedves Saca23
azon kevés belépőszintű androidos telefonok egyike ezen készülék, aminél nincs szoftveres bug, jó az összerakás érzése.
igazad van abban, hogy gyári állapotban sd kártya nélkül nagyon közelít a használhatatlan fogalomhoz, ez a gyártónak annyiban bűn, hogy a memóriakártyán is akart spórolni (az hogy most beépített vagy hozzá adott mindegy ilyen szempontból) van olyan belépő szintű android, főleg samsungnál ahol a belső tárhely sd kártya nélkül is használható, ez nem az.
így leírva nem láttam hogy "milyen trágya" a galaxy mini a huaweihez képest, de több szempontból tényleg sokkal jobb a huawei, a processzor kategóriája, a kijelző minősége betekintési szöge, az összerakás minősége, és a felület gördülékenysége. s igen, a memóriában rosszabb.Akik sd kártyára átpakolva élik az életüket elvannak, s ez még nem is szívás, csak kihívás.
Következő lépcső hogy rootolva sok egyénként felesleges fájl eltávolításával lehet szabad tárhelyméretet növelni, s ez már tényleg az a kategória, hogy aki kezébe akarja venni és használni, akkor annak ez nem jó választás.
Ha a tesztből nem is, de ebből a fórumból ez biztos hogy kiderül.Sajnos nincs még összefoglaló írás, ezt megpróbálom/juk majd pótolni, én személy szerint remélem, hogy nem két év rabsággal van, s el tudod adni ezt a készüléket, s tudsz venni magadnak egy olyat ami a céljaidnak megfelel. ha kell, hirdesd itt meg, segítünk az eladásban.
[ Szerkesztve ]
-
Alex_
tag
HUAWEI ASCEND Y200
"tarolhat", "olcsón jót?", "tömegeknek szeretettel"
ilyen nevekkel találhatóak magyar nyelvű tesztek a telefonról, s ez alapvetően sokat elmond a készülékről, a helyén kezelve egy jól
összerakott, jó áron megvehető, de kompromisszumokkal járó belépő szintű készülék.
A készülékről
A t-mobile egynapos akcióban 5.hó 7.én 45% kedvezménnyel 16490 Ft-ért árulta feltöltőkártyás csomaggal, ez jót tett a terjedésének.
A telefonban Qualcom MSM7225A ARM v7-es processzor teljesít szolgálatot 800 MHz-re skálázva, és a munkát Adreno 200-as GPU segíti,amely nem nyújt kiemelkedő teljesítményt, de az arm v7-nek köszönhetően a flash működik rajta, igaz hogy ez lassan már nem fontos,
mert az Adobe kivonul lassan erről a piacről vele.
- kamera terén talán az év leggyengébb eredményét tisztelhetjük a készülékben
- kijelzője 3.5 " TFT HVGA 480x320 as felbontással, IPS technológián alapuló kijelző, szép, betekintési szöge nagy.
- jól optimalizált 2.3.6 -os gyári android verzió
- 256 MB memória (kezdeti szabad memória 70-80 MB)
- Wifi erőssége: átlagosnak mondható, szakadások nincsenek.
- gps: hamarabb talált jelet, mint a Samsung galaxy gio, és Ace.
- hanghívás minősége mindkét félnél jó
- egyedi felhasználó felület: gördülékeny, nem fagy, ritkán gondolkozik.
- akkumulátor: 1400mahTartozékok:
- hálózati töltőfej, mikro usb kábel.
- se füles, se sd kátya.Miért ne válaszd:
- ha élő háttérkép, mkv 720ps- filmek nézése, és 3-d játékok, és sok fotó készítés napi rendszerességű használata az elvárás, akkor eznem lehetetlen, de erre a célra nem ideális ez a hardver.
- az élő háttérképhez hiányzik egy fájl, így modolás nélkül nem megy.
- kamera által készített kép feledhető, apró QR kódok felismerése elég esélytelen
- a kezdeti ~70 mega szabad memória hamar elfogy modolás nélkül.
- mindent feltelepítek, kipróbálok, aranyos, röhejes, humoros, kafa... ehhez nagyon kevés.
- fülhallgató kimenet jelerőssége halk (szoftveresen lehet rajta emelni)
- az érintő felület csak két pontot érzékel.Amikor jó választás
- van hozzá egy gyors (legalább class6 os) sd kártyád
- telefonálás, apró játék és zenehallgatás mellett ritka böngészés igényhez relatív hosszú készenléti idő társul (akár a 7-8 nap semlehetetlen)
- jó ránézni a kijelzőre (árkategóriájában!)
- jól bírja energiávalTudnivalók:
Hotline
Service Hotline Hungary +3640386638 Hungarian
Sevice Center Tel: 003623880319
rootolás:
Magyar leírás
német portálon a hozzászólásban
A topicRootolás visszavonása:
Google Playtről le kell tölteni a supersu apppot. A beállításoknál van olyan hogy unroot. Ez törli a superusert és a rootchecker aztírja hogy sajnálja nincs rootolva.
Kérdések:
Létezik-e erre a telefonra ICS?
- Nem, és hivatalosan a memória miatt soha nem lesz rá.Gyári launcherben widget kirakása közben az a hibaüzenet, hogy "Nincs elég memória" .
- valójában nem a memóriából nincs elég, hanem a widgetnek nincs elég fizikai hely az adott képernyőn (4x4 es widget nem üresképernyőre esete)
Hogyan tudk ébresztőhangot felrakni
- /media/sounds/alarms könyvtárat kell létrehozni az sd kártyán, ebbe belerakni a fájlt, majd újraindítani a készüléket, s már kiválasztható lesz a listából.Támogatja-e a flash-t?:
- Igen, de google playről már nem szedhető le.A gyári appok frissítéseit,hogyan tudom törölni?
- Az alkalmazáskezelőben egy-egy app-ra rákattintasz és van olyan gomb hogy frissítések eltávolítása.Létezik-e hozzá nem gyári rom?
- egyenlőre nem sok, mivel a gyárival jellemzően nincs probléma mai miatt le szeretnék a tulajdonosok cserélni.Live wallpaper működik a készüléken?
- leírás
de, az 1-es pont és a LiveWallpapers_NexusOne.apk használata nem kell, Sőt a "libRS.so" és a "librs_jni.so " fájlok is megvannak a telón. (legalábbis a T-sen). Csak rootolt telón működik.Modolni akartam, de elrontottam, van visszaút?
- Téglásított telefon javításaRootoltam, mit törölhetek, hogy több helyem legyen?
- Német lista. A listán zöld színnel jelölt appokat elvileg bátran lehet törölni (pl. Root Browserrel, de nyilván érdemes előtte elmenteni őket valahova). a Magyar romban t -mobilnál az egyedi appok a /cust/t-mobile/app mappában vannak.-A gyári rom-ban nem lehet, ahogy az akkuszint jelző üzenetet sem kikapcsolni (29 ill. 15 %-nál)
nemaroma file manager: az oc kernelt ezzel felrakva nem fog a wifi akadozni.
aroma file manager: az oc kernelt ezzel felrakva nem fog a wifi akadozni.tagok akik nélkül ez nem jött volna létre:
aboriginal74, Alex_, DS39, htom127, HuaweiU8500, jaxer, joestone, P.mini, royalka, SektorFlop, St3ven[ Szerkesztve ]
-
Alex_
tag
a végét így gondoltam
mi is az a link2sd s miért jobb mint az app2sd
Link2sd
a kevés memóriagondokra rootolt telefonnál ajánljuk a link2sd nevű appot,
Hogyan, lépésről lépésre
eme naccerű cikk alapján végigcsinálható, s nem lesz annyira gond a kevés ramoc kernel, setcpu, ramexpander
rootolt telefonra oc kernelt felrakni
(oc kernel, azaz OverClocking, az adott processzort fentebb lehet skálázni, mert alkalmas rá,
setcpuval be lehet állítnai hogy milyen akkumulátor állapotnál mennyire vegye vissza a teljesítményt az akkuidő javára
ramexpanderrel, pedig sd kártyán lehet swap fájlllal növelni a memóriahelyet.
Leírásaroma file manager: az oc kernelt ezzel felrakva nem fog a wifi akadozni.
az elejére meg még ezt
hja s első hozzászólásnak
-
Alex_
tag
válasz alivio111 #1886 üzenetére
az attól függ, hogy az amúgy 1ghz-s proci skálázását hogyan oldották meg lefelé, ha busz sebességének csökkentésével, akkor igen együtt fognak növekedni.
google azt dobta: adreno overclockingra220, being more advanced, most likely has more granularity in its clock divider. It figures from the frequency steps it can do.
200 can't be overclocked. Only together with the CPU.
205 is most likely in the same situation as 200. Not necessarily, but most likely.vagyis a 200as adrenot nem lehet húzni csak a cpuval együtt. ez eddig szép lenne, már csak az a kérdés, hogy az 1ghz-hez képest felfelé, vagy addig is, mert az furcsának találnám, hogy a proci lépcsőzetes visszafogásával gyengébb lenne a gpu teljesítmény is, bár lehet. le kellene tesztelni.
-
Alex_
tag
válasz littlebuddha #1904 üzenetére
Szia
tessék
s tényleg nem rossz amúgy, de hozzá lehet tenni, hogy mivel a tesztelők nem szívlelik, ezért talán trend is úgy nem szívlelni, hogy nem is használta az ember. bár tegyük hozzá én használtam, de lecseréltem, mert picik a gombok, s félrenyomok vele, bár az androidos alap bill.-re is igaz ez.hopsz majdnem lemaradt a magyar kiegészítés hozzá
[ Szerkesztve ]
-
Alex_
tag
válasz andreina #1896 üzenetére
Szia
a lista linkje tényleg rossz, módosítom a txt-ben.
a kényszerített leállítás pedig ott van, csak lehet nem volt egyértelműen leírva (Tényleg nem volt)
Elindítod az alkalmazások kezelése appot, az mindegy hogy ez a "Futó" aktív fülell is jelenik meg, s amit le akarsz állítnai az itt van, akkor is, az "Összes" fülre kell nyomnod, itt megkeresni az adott alkalmazást (pl térkép, rábökni, s itt kiirja, hogy Térkép
verzió: blabla
alatta lévő gomb: "kényszerített leállítás"
erre kell nyomni
a futó részben a taskra ha rányomsz, ott csak leállítás és jelentés gomb van.remélem segített
Alex_ -
Alex_
tag
válasz pinnacle #1949 üzenetére
s javítottam egy kicsit rajta
jelenleg így néz ki
ha mindenkinek jó, akkor mehetne elsőnek. -
Alex_
tag
Szia
ram expander:
a ram expandernek olyan kernel kell, ami támogatja a swapot, s kell hozzá egy gyors sd kártya, ami legalább class6 de inkább class10, s számolni kell azzal, hogy mivel ez a fájl ami mint virtuális memóriaként az sd kártyán fog helyet foglalni, folyamatos írás olvasás miatt hamarabb teszi tönkre majd az sd kártyát is, mint a normális használat.én első körben a root után a gyári és a nem használt appok kitakarítását, s a link2sd-vel a nem widgetként használt appok sd-re mozgatását ajánlanám.
ram expander használatának leírása (hozzávaló kernel telepítésével kezdve: itt
[ Szerkesztve ]
-
Alex_
tag
s hol akad meg a betöltésnél?
már a rootolás után, azaz adb driver feltelepítés után, nem kábelen lógva a recoverys indításnál, avagy már a cwm felrakása után az akkukiszedéses nyomom gombokat, s berakom az akksit indításnál?első esetben gáz, második esetben csak szimplán rosszul ment fel a cwm. azt a lépést kellene ismételni.
Alex_
-
Alex_
tag
válasz Robertó79 #1987 üzenetére
sajnos képernyőrepedést garanciában nem javítanak. a szolgáltató szervíze megcsinálja, de hogy mennyiért s megéri-e, nem tudom, de szerintem az kétséges. b verzió hogy bevinni telós boltba ahol bevállalják (de pl az extratelgsmnél egy ilyen móka uszkve10.000 ft), c verzió, e-bayon keresni kell egyet, s otthon nekiesni, biztos ez a legolcsóbb, meg a legkockázatosabb.
azt lehet tudni milyen behatástól repedt meg?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest