Hirdetés
-
LOGOUT.hu
HTC Desire (codename: Bravo)
Új hozzászólás Aktív témák
-
sippet
senior tag
válasz Integra #1174 üzenetére
ez a kikapcsolt állapotban nem létező ébresztő nem mai probléma, az okostelefonos oprendszerek közül ha jól tudom, akkor egyedül a symbian tudja, rajta kívül se wm, se osx, se android. a nevéből következőkön kívül az airplane mód pont erre jó, hogy éjszakára ne kelljen lelőni a telefont.
szerk: sheratan megelőzött.
[ Szerkesztve ]
-
sippet
senior tag
válasz feketepeti #1185 üzenetére
miért nem tudsz rejtett hálózatra csatlakozni? mi a gond? van egy olyan opció a settings/wifi settingsben, hogy add wifi network, ott beírod amit kell, és már meg is van. vagy ennek ellenére nem akarja?
-
sippet
senior tag
ha valakinek nem menne az eddig említett apn beállításokkal az internet, akkor próbálkozzon be ezzel. én már minden szart beirkáltam, de az istennek sem akarta a jót, mire végre megtaláltam ezt, és egyből villant is a 3g felirat a notification baron.
-
sippet
senior tag
-
sippet
senior tag
válasz Integra #1290 üzenetére
A modaco-n nagyon egyszeruen meg szokta oldani a rootolast paul, annyihogy bootloader modban egyetlen darab .bat fajlt kell lefuttatni windows alatt (linuxon es macen terminalban kell ugyeskedni), es annyi. Szerintem most is ez lesz. Ebbe nem nagyon tud beletorni senkinek a bicskaja sem.
-
sippet
senior tag
Beagyazott indavideot siman viszi nalam bongeszobol. Videasakat is. Vimeo meg azt hiszem mar a legtobb videojat atkonvertalta h.264-re is, ha mobilrol nezed, akkor automatikusan felismeri, es siman viszi, mint a youtube videokat. Van egyebkent mas megoldas is, mar androidon is letezik a skyfire bongeszo, ami direkt a beagyazott videok nezegetesere lett gyakorlatilag kitalalva.
-
sippet
senior tag
válasz rookie1 #1521 üzenetére
Ez annyira laikus volt, hogy azt gondolom (es kerlek, ne sertodj meg), hogy sem a blackberry, sem a vallalati levelezes mukodeserol nem sok fogalmad van.
A vallalati levelezes altalaban az exchange szervereken keresztul zajlik, az active sync protokollon keresztul, ami tamogatja az un. push emailkuldest, aminek a lenyege, hogy a level amint beerkezik a szerverre, megjelenik a telefonodon is. Ugyanigy ha a szamitogepeden beirsz egy naptarbejegyzest vagy felveszel egy uj kontaktot, akkor az egybol szinkronizalodik a telefonnal, es vice versa. Az android a 2.0-s oprendszer ota rendszerszinten tamogatja ezt, a desire pedig mar a 2.1-et futtatja, ugyhogy ezzel elvileg nem kellene, hogy problemad lenne.
-
sippet
senior tag
válasz feketepeti #1523 üzenetére
ebbe nem akartam belemenni, mert úgy még sokkal bonyolultabb lenne a helyzet. szerintem nem olyan sok cég használ magyarországon blackberry protokollt a magasabb költségek miatt, az exchange sokkal elterjedtebb, de nyilván munkahelyfüggő a dolog. igazából meg kellene kérdezni a cégnél, hogy mit használnak levelezésre, és akkor meg lenne oldva a kérdés. ha blackberry, akkor a desire nem segít (bár lehet, hogy ez esetben is van exchange a cégnél, és akkor arra át lehet állni), ha exchange, akkor viszont minden további nélkül lehet váltani.
-
sippet
senior tag
-
sippet
senior tag
még annyit hozzátennék az eddig elhangzottakhoz, hogy az "internetkapcsolat nélkül nem is működik rendesen" kitétel ugyanannyira igaz az androidra, mint minden modernebb telefonos oprendszerre, beleértve ebbe a wm 6.5.x verziókat is. a folyamatos email és egyéb kapcsolatok, a böngészés, és mindenféle szinkronizációk ugyanúgy ott is adatforgalmat igényelnek, de nem jobban, mint az androidon. a desire-ön is rögtön az első bekapcsoláskor be lehet állítani, hogy csak wifin keresztül legyen bármilyen internetes adatforgalom a telefonon.
ami miatt szokás mondani, hogy mindenképpen érdemes előfizetni valamilyen mobilnetes csomagra, mert ezekre a platformokra (de mondom, ebbe ma már a wm is beletartozik) a legjobb, legújabb, legcsillivillibb alkalmazások mind úgy készülnek, hogy feltételezik, hogy állandó internetelérésed van, és ezt nyilván ki is használják. ha azokat a funkciókat, amiket ezek nyújtanak, te nem akarod használni, akkor semmi se kötelező.
-
sippet
senior tag
ezt azért nem mondanám. ha lekorlátozod magad olyan szempontból, hogy amikor csak lehet, akkor wifit használsz, akkor simán beleférsz 150-200 mb-ba is. melyik szolgáltatónál vagy?
pannon: mobilkvartett 150 - 150 mb
voda: mmultimedia 5000 - 200 mb
t-mobile: médiamánia s - 500 mbezek mind 5000 forintba kerülnek, mindben van nemcsak adatforgalom, hanem sms és lebeszélhető percek is. szerény véleményem szerint egyébként toronymagasan a t-mobile ajánlata a legjobb (én is ebben vagyok), többek között pont a benne foglalt adatmennyiség miatt, de mint látszik, minden szolgáltatónál van azért lehetőség.
[ Szerkesztve ]
-
sippet
senior tag
válasz andrew01 #1548 üzenetére
nem így működik. a memóriakártyára való telepítés az egy olyan lehetőség, ami a rootolás után válik lehetővé, de magával a rootolással automatikusan nem. ehhez előbb telepíteni kell az a2sd-t, és particionálni kell a memóriakártyát, létrehozva egy ext partíciót is a fat32 mellé.
én már rootoltam egyébként, de a2sd-vel egyelőre nem tököltem. paul a modaco-n azt ígérte, hogy nemsokára kijön az első custom rom-mal, amiben már minden szükséges előfeltétele (busybox, a2sd stb.) meglesz annak, hogy a rootolás előnyeit teljes egészében kihasználhassuk. egyelőre a busybox hiánya miatt többek között a titanium backup se működik, márpedig én anélkül nem fogok nekiállni naponta wipe-olni, mert nincs kedvem minden alkalommal nulláról újratelepíteni az egész telót és az összes alkalmazást. a busybox miatt egyébként egy csomó más, rootolást igényelő alkalmazás sem működik, de a market enabler például már most is hibátlanul teszi a dolgát.
[ Szerkesztve ]
-
sippet
senior tag
válasz andrew01 #1646 üzenetére
mivel tegnap megjelent a modaco custrom rom első kiadása, és azt írtam, hogy ha az meglesz, akkor nem gördítek akadályt magam elé, így telepítettem is. titanium backup működik, a2sd működik, több nekem nem kell, én a sense felülettel teljesen meg vagyok elégedve.
mondjuk az a2sd-vel szoptam azért egy kicsit, mert először a biztonság kedvéért gparteddal formáztam a kártyát, és úgy romtelepítés után nekiállt boot loopolni. anyád. aztán hiába wipe-oltam, meg amit csak kell, továbbra is beakadt. megnéztem, mit írnak a fórumon, és azt írták többen, hogy az újraindulás a kártya rossz particionálása miatt lehet. jólvan, akkor újra recovery, és onnan formáztam meg még egyszer a kártyát, utána már szépen elindult, ahogy kellett. lehet, hogy lesznek kisebb bugok, kíváncsi vagyok, mi nem fog működni terv szerint, de most az a2sd-vel nagyon boldog vagyok, úgyhogy nem bántam meg. hozzá kell tenni, hogy az a2sd felrakása után is fogy azért rendesen a tárhely a rom-ban, mert a dalvik cache-t valamiért nem akarja mozgatni a script, de paul azt ígérte, hogy a rom frissítése nélkül is elérhetővé teszi majd az update-et. mindenesetre már most is sokkal több alkalmazás van telepítve, mint korábban, beleértve google earth-t, navigációt, meg mindenféle szart, és még mindig van 33 mb tárhelyem. gyári romon fele ennyi appnál már jelezte, hogy eddig és netovább.
-
sippet
senior tag
válasz feketepeti #1651 üzenetére
legend 3.2, iphone 3.5, ha jól tudom.
-
sippet
senior tag
androidnál egészen máshogy van az os frissítés. általában az újonnan megjelenő operációs rendszer egy, a google és egy ki tudja mi alapján kiválasztott hardvergyártó (htc, motorola) szoros partnerségéből született készüléken jelenik meg, és utána néhány hónap alatt szép lassan a régebbi készülékekre is elérhetővé válik a frissítés. hogy mitől függ, hogy melyikre mikor, az egy hosszú és bonyolult történet, sokan sokat írtak már róla, de az biztos, hogy sokan épp ezt a részét tartják az android egyik rákfenéjének.
-
-
sippet
senior tag
Alapesetben en is azt mondanam, hogy hulyeseg a gorgetes sebessege (illetve akadozasa) miatt hardverhibara gyanakodni, de majd ket het desire hasznalat utan megis azt mondom, hogy a hiba valoszinuleg a keszulekedben keresendo. Egy magic akarhogy is agyon van optimalizalva, elkepzelhetetlennek tartom, hogy ugyanolyan sebessegu legyen, mint a desire. Ha megis, akkor ott valami problema van.
Nalam ket het alatt meg soha nem volt olyan, hogy egy pillanatnal tovabb gondolkodott volna a telefon, barmit is kertem tole. A tegnap delelotti romfrissites utan pedig direkt elhataroztam, hogy kiprobalom, hogy mi tortenik akkor, ha nem hasznalom a task killert. Az a helyzet, hogy pillanatnyilag az advanced task killer listaja szerint kb. 20 kulonbozo alkalmazas fut a hatterben (koztuk olyanok, amiket meg eletemben nem inditottam el, pl. FM radio), es csak 45 mb ram all rendelkezesre (ennel kevesebb meg sose volt, a desire-nel valoszinuleg valahova ide van belove a hatarertek), de soha egy pillanatra nem lassult meg be a bootolas ota a telefon. Most direkt kiprobaltam az astrot a memoriakartya gyokereben (45 onallo fajl es 38 mappa), es a telefonos kontaktlistat (180 bejegyzes), de olyan siman megy gorgetes, hogy ennel jobb nem nagyon lehetne.
Es az a legjobb, hogy hiaba a sok felzabalt memoria meg a szazezer futo process, a keszenleti ido semmit se valtozott, full szinkronizacioval, folyamatosan 3g halozaton logva orankent kb. 1% fogy, ha nem nyulok hozza. Azert ez a snapdragon nem csak gyors, de a fogyasztasa is nagyon durvan jo.
-
sippet
senior tag
"a UI grafikai gyorsítása a béka segge alatt van pár száz méterrel"
Jajjmar, mekkora szavak, basszus, csoda, hogy befernek ide a topicba. En keszseggel elhiszem, hogy van ennel gyorsabb kezelofelulet is, egyetlen darab, az iphone 3gs-e, de azert a beka segget emlegetni enyhen szolva is tulzas. Akkor mit mondanal barmelyik masik (ertsd: a vilagon letezo osszes markat es tipust beleertve) telefonra? Es meg te is azt mondod, hogy a 3gs es a desire kozotti sebessegkulonbseget a laikusok eszre sem veszik. Az, hogy ez milyen parasztvakitasnak koszonheto, ha egyaltalan, az ebbol a szempontbol teljesen mindegy.
-
sippet
senior tag
-
sippet
senior tag
válasz Integra #1799 üzenetére
Ezt a "mindjart itt van" szoveget a regebbi keszulekek, mondjuk a herok tulajdonosai is hallottak mar, ennek ellenere azt hiszem, lenne mit meselniuk. A tapasztalat az, hogy ha kijon egy uj verzio, arra hivatalosan tobb honapba telik atportolni a sense-t. Persze mivel a desire egy vadiuj kutyu, eleg felkapott is, es a jelek szerint van mogotte egy eleg jelentos nem hivatalos fejlesztoi tamogatas, nincs ketsegem afelol, hogy a hivatalosnal joval elobb is elerheto lesz majd a frissites valamilyen formaban, de azt meg megintcsak akkor tudod majd felrakni, ha megtorod a telot. Szoval aki uptodate akar maradni, es nem akar a gyarto vagy a szolgaltato kenye-kedvetol fuggeni, az elobb-utobb ugyis rafanyalodik majd a rootolasra es cuwtom rom telepitesere. Ilyen szempontbol az android egy az egyben a winmora hajaz, es ez bizonyos szempontbol nem is baj.
-
sippet
senior tag
nem tudom, mi fog történni, mivel a rootupdate a desire esetében az egész romot cseréli (a modaco-s leírás alapján legalábbis nekem ez jött le), nem csak beleír az akutálisba. márpedig ha a romcsere közben megszakítod a folyamatot, akkor komoly gebaszok lehetnek.
egyébként ha mégis sikerülne helyrepofoznod a telót a gyári állapotra, akkor azt ajánlanám, hogy inkább próbálkozz a modaco-s leírással, az eddig több száz embernek bevált, többek között nekem is. annál segíteni is tudok.
-
sippet
senior tag
a maverick (marketből ingyenes) elvileg úgy van megcsinálva, hogy a megnézett térképeket casheli, és később offline is használhatóak. kipróbáltam, és működik. ráadásul választható több féle térkép: google maps (és annak mindenféle formája, sima térkép, műholdas, meg még néhány), bing maps (szintén több nézet), open street maps és wikimapia.
ezzel a megoldással csak az a baj, hogy minden olyan nagyítási nézetben, amit később használni szeretnél, végig kell járni az utat egyszer, hogy letöltögesse a szükséges térképszeleteket, ami azért enyhén szólva körülményes megoldás.
[ Szerkesztve ]
-
sippet
senior tag
ne haragudj, de te mi a szart olvastál? összevissza beszélsz a cikkben szereplő adatokról, teljes agyrémeket.
1. hol olvastad te ebben, hogy a top10-es listán szereplő készülékek bármelyike is gyári romot futtatott volna, illetve hogy 2.1-et futtattak?
2. miért lenne szégyen a desire teljesítménye, ha a nexus1 is ugyanannyit bír? mihez képest szégyen? a mostani oprendszer ennyit tud, a frissítéssel pedig néhány jelentős ponton gyorsítanak rajta. most komolyan emiatt fanyalogsz? hihetetlen.
3. azt hol láttad, hogy a desire és a nexus1 ugyanakkora teljesítményt hoz, mint a hero? világosan le van írva, hogy a benchmarkon az első kettő 6.7-7 körüli eredményt produkál, a hero pedig 2-t. még screenshot is van róla.arról már ne is beszéljünk, hogy 1.6-os hero rom soha nem volt, és valószínűleg nem is lesz. a hero-k jelenleg 1.5-öt futtatnak. (perszer custrom rom-mal megoldható a frissítés.)
-
sippet
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest