Hirdetés
- Szólánc.
- Milyen mosógépet vegyek?
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
pzoley
őstag
válasz hakydakillah #2654 üzenetére
Én ma du. írtam nekik, és kérdeztem egy pár dolgot a készülékkel kapcsolatban. A válasz email-ben csak annyi volt, ha érdekel a telefon hívjam őket. De a leggázosabb, hogy ők az egyedüli "zug gsm" bolt, akinek a honlapján nincs semmi infó a vásárlás feltételeiről, a garanciáról, javításról. Így nem tudsz hivatkozni, csak a telefonon megbeszéltekre. Az meg ugye.... Én ezért nem veszem meg tőlük, pedig 2000 Ft-tal csökkentették az árát.
-
pzoley
őstag
válasz horvathkrisz #10647 üzenetére
Ez egy nagy tévedés, mert igen is megtanulja a rendszer és el is tárolja az akku állapotát a data\system\batterystat.bin fálj-ban. Amiről itt sokan írnak, az nem az akku töltéssel kapcsolatos, hanem az akku állapotának pontos kijelzésével. Azért kell feltölteni 100%-ra majd lemeríteni amíg saját magát kikapcsolja, majd újra feltölteni 100%-ra, így majd nem ér az a meglepetés később, hogy még 10%-ot mutat az aksira és a következő hívásnál kikapcsol. Az akku töltését a kernel vezérli, a védelmek pedig magában az akkuban vannak.
-
pzoley
őstag
válasz lord.lakli #10650 üzenetére
#10657 hsz
-
pzoley
őstag
Az a cikk csak általánosságokról ír, viszont azt nem tudja, hogy Neked milyenek a használtai szokásaid !! Ezt jegyzi fel a fálj, és ezért érdemes a calibrációt megcsinálni. Nekem pl 4-5 napig is elmegy a Nexus 5, mert én telefonnak és fejlesztésre használom, nem média lejátszónak és játékra. Jó pár éve foglalkozom és fejlesztek arm-ra és androidra, nekem ez a tapasztalatom. De mindenkinek szíve joga azt csinálni amit jónak lát
"Az akku progival meg azt iratok ki amit akarok" , akkor hajrá, pl 5 nap használat, folyamatos szinkron, wifi, stb..[ Szerkesztve ]
-
pzoley
őstag
válasz bigrock #10664 üzenetére
Ha még csak 1-2 lett volna, de nézd meg, mennyien ugrottak Az első hsz-em ebben a fórumban, mert úgy érzem, már vagyok a Nexus 5 és a KitKat-ban olyan szinten, hogy érdem tudnák segíteni, de már vannak tőlem itt sokkal jobban felkészültek. Így a lesz egy Nexus 5 topik az oldalamon, ennyi.
Köszi a védelmet
Amúgy van már saját rom és kernel, nem véletlenül ilyen az akkuidőm, ha gondolod találkozunk majd a régi helyen -
pzoley
őstag
Ha értenél hozzá, tudnád, hogy sem a rom-ot, sem a kernel-t nem lehet csak úgy a saját nevedre átírni, mert minden app-ban és a kernelben is benne vannak fordításkor a fordító gép adatai és neve. Tehát csak az egész eredeti rom komplett lefordítása a megoldás. De megpróbálhatod átírni pl a kernelt fordítás nélkül a saját nevedre
Tudom, ez téged nem hat meg, de nem is az volt a célom[ Szerkesztve ]
-
pzoley
őstag
válasz TODI1111 #22480 üzenetére
Szia, a válasz egyszerű: Saját oldalam van, fórummal együtt és ami a lényeg, hogy egyedül csináltam eddig mindent. Igaz a rom amit folyamatosan fejlesztek, már mindenki számára kiadható lenne, de eddig is Desire-től kezdve próbálok egy olyan megbízható tesztelő és ötletadó csapatot összehozni, akinek a véleményére tudok alapozni. Tehát a kérdésedre a válasz :
1. Regisztrálni azért kell, hogy a fórumba tudjál írni véleményeket, adni ötleteket, az esetleges hibákról tájékoztatni.
2. Letöltési jog pedig azért, hogy a tesztelő tagok között légy. Ez így van az xda-n is, vannak tesztelők akik előbb megkapják az új verziókat, csak ezek szerint Te ezt nem tudod.
Nem az a célom, hogy népszerűsítsék a rom-ot, sőőőőőőt.
Akik használják és tetszik nekik, azoknak meg van az az előnyük, hogy saját ötletük, kérésük szerinti rom-ot használhatnak, azokkal a funkciókkal amiket szeretnének. Mint a Desire-nél is ebben is vannak olyan funkciók amelyek csak ebben a romban vannak, és azok is a tesztelők kérésére kerültek bele.
Remélem kielégített a válaszom. -
pzoley
őstag
Mint az előbb írtam, ez számomra csak hobbi, bár ez a munkám is, szoftver/hardver fejlesztés.
Ahogy feljebb írták az üzemidő használatfüggő. Az hogy mennyire jó egy rendszer fogyasztása, nem a képernyő idő határozza meg, sőt az a legkevésbé befolyásoló tényező. Mert ugye mindenkinek ua. a kijelző van benne, a háttér világítás határozza meg a fogyasztást. A műszeres méréseim alapján max fényerőn kb 2-2.5 óra, csak a kijelzőt használva és már le is merült az aksi. 50% fényerő mellett max 4-4.5 óra.
Így annyit manipulálhat az ember a kijelző idővel amennyit akar, azért ez nem mérvadó. Szerintem az a jó rendszer, aminél amikor nem csinál semmit, akkor fogyasszon keveset, ne legyenek felesleges wakeup-ok.
Nálam a csúcs 5 nap készenlét, 2.5 óra kijelző idővel, folyamatos wifi, szinkronok, gmail, email. A készenléti idővel nem lehet manipulálni, látni a wakeup-kat, hogy nincs bekapcsolva a kijelző, volt-e szinkron, milyen app-ok futottak. Wakelock Detector, itt kell 2 napos használat után 1% wakeup-ot csinálni -
pzoley
őstag
válasz lita66 #22507 üzenetére
Szia,
Saját kernel, előre beállított jó paraméterekkel, azon nem szoktak változtatni, de persze lehet.
Igen, jogot ott kell kérni.
Az alap verzió a 4.1, abban van saját OTA frissítő, azon keresztül lehet a 4.4-et feltenni. Soha nem kellett eddig sem és ezután sem a frissítés miatt újrahúzni, mert minden adat, utólag telepített program, beállítás megmarad. Frissítés menete az oldalon leírva.
Én is és a többiek is napi szinten használják, azért mert írtam a tesztelés, még nem azt jelenti, hogy gond van vele Bőven elég egy NAND backup előtte és ha nem tetszik 1 perc alatt visszateheted a régit. -
pzoley
őstag
válasz LógaGéza #23019 üzenetére
Azért az érdekes, hogy ott a lehetőség az oldalon, hogy az esetleges problémáidat leírd, de én ott nem látok részedről semmilyen hozzászólást !! Bezzeg itt, anélkül, hogy tudnád, hogy mi okozza, itt egyből tronfolsz, ahelyett, hogy előbb kérdeznél. Na ezért nem akartam "mindenki" számára hozzáférhetővé tenni, csak azoknak akikkel kezdettől fogva, ott ahol kell, megbeszéltük a hibákat, beállításokat és nekik nincs is semmi gondjuk. Már megbántam az egészet, ezért le is zárom a további letöltéseket, hiszen komolyabb bugokkal teli a rom
-
pzoley
őstag
válasz radicspeter1 #24108 üzenetére
Tudom, hogy nagy CB fan vagy, ott már "túl vagy univerzumon" is, de sajnos nincs igazad, főleg nem abban, hogy "a végletekig optimalizálták" a kernelt. Ez tisztán "szakmai" alapon mondom, mert soha nem tettem fel, és nem is fogom!
1. A blue_active, 2 olyan kernel interaktive governor-jából lett összedobva, amelyek nem is kompatibilisek egymással /Google - CM/
2. A saját boost-ot kiadásonként hol beteszik, hol kiveszik. / Ha nem is érted, hogy mi mit csinál, azért a github-ra ha kimész, és belenézel a commit-okba, az utóbbi időkbe szinte csak ezt látni, add, remove /
3. Hetek óta nem tudják megcsinálni rendesen, hogy a screen off-ból 1 maggal lag mentesen feltudjon ébredni. Az utolsó verzióban is még mindig 2 mag a max. screen off-ban
4. A többi kernelhez igazodva, levették a I2C busz sebességét a harmadára, a fogyasztás csökkentése végett, ami így lehet hogy kevesebbet fogyasztana, ha arra nem gondoltak volna, hogy így viszont a kommunikáció 3x annyi ideig tart, és ráadásul ezen a buszon keresztül kommunikál a touchscreen-nel is !
5. Összeraktak egy elég rossz párosítást, mert egy nem tökéletes governor mellé beraktak egy általam is már a kezdetektől használt fiops scheduler-t, ami kimondottan flash-re lett írva.
De nem írok már több problémát,mert nem biztos, hogy "érthető nyelven írom".
Azt nem tudom, hogy a saját governor-ukat mikor rakták bele, de hogy azóta nem lehet tökéletes az tuti.[ Szerkesztve ]
-
pzoley
őstag
válasz gabro0 #24139 üzenetére
Az Android Studio-t nem használtam még, én Eclipse-ben írom amit kell.
Az Android rendszer alapja a linux amit főleg C-ben írtak. A felhasználói felületet szokás java-ban írni xml támogatással, de ami most majd elterjed az ART és a natív mód miatt, az a C++. Ezek nagyon hasonló szintaktikával rendelkeznek, tehát nem nehéz egyik után a másikat megtanulni, használni.
Én egy BT-vel működő ARM alapú vezérlést csináltam, a ház világítás automatizálására, valamint NFC-s "beléptető rendszert", ahol már nem volt elég csak a java és az xml.
Ha pl rom-ot akarsz módosítani, új funkciókat belerakni, akkor elég a Notepad++ és a java, xml ismerete.
Ha már valamilyen hardver-t akarsz vezérelni akkor már kel a c++. Ha kernel-ben is gondolkodsz, akkor már a c is kell. Ezért kérdeztem mit szeretnél, miben tudok segíteni.lord.lakli: ott van még a MonoAndroid, és valóban a Visual Studio alá is van már Android plugin.
[ Szerkesztve ]
-
pzoley
őstag
Még ha így is lenne, akkor pont most kell elkezdeni tanulni a C++ -t Mint írta saját maga akar fejleszteni.
Amúgy azt hittem, ez a Nexus 5 topik, ahol már rendelkezésre áll az ART és a következő verzióban már csak az. Szerintem jövőre többen váltanak Nexus 6-ra, vagy maradnak 5-ön innen, mint akik olyan készüléket választanak, amelyik még nem kapta meg a 4.x-et. De lehet hogy tévedek
Ahogy a többiek, én is figyelek arra, hogy a rom amit használok ART kompatibilis legye[ Szerkesztve ]
-
pzoley
őstag
Ez érdekes : "akkor nem buktam semmit", és az éppen használt romnál kapott üzenetek, sms, hívások, stb.. azokkal mi lesz ? Azok elvesznek amikor visszatérsz a másik rom-ra, nem ? Ha meg azokat is menteni kell, akkor már inkább a NAND Backup, az biztonságosabb, és többet lehet belőle csinálni.
[ Szerkesztve ]
-
pzoley
őstag
válasz LógaGéza #27045 üzenetére
Konkrétan erre gondolok, ez van a magyarban:
<string name="battery_level_template" msgid="1609636980292580020">"<xliff:g id="LEVEL">%d</xliff:g>". szint</string>
Inkább az érdekelne, ha már lefordítottad a rom-ot, akkor miért nem azt használod
Mi volt a gondod vele, mert nálam tökéletesem megy, gapps, root, és van már mod is.
Nekem 1 óra a fordítási idő, de kimondottan erre van egy 8 magos, magonként 5.2GHz-es gépem[ Szerkesztve ]
-
pzoley
őstag
Az eredeti kernel-nél a Governor/Scheduler páros a ludas. Kernel Tweaker-el nézd meg, mi van alapból beállítva.
Egy jó kernelnél kb ilyet kell látni: tökéletes deep sleep, és csak 1 mag megy ha nincs használva. 2. kép
Hidd el, az xda-n, jelenleg 1 olyan kernel létezik, ami az eredetire épül /perview kernel forrása elérhető/, ez pedig a Franco r66 és az újabb ha van. A többiben benne van az előző verziók összes felesleges sallangja.[ Szerkesztve ]
-
pzoley
őstag
válasz s3nsitivity #31226 üzenetére
Az Ambient a Nexus 5-ben nem portolás, benne van az eredeti forrásban, és csak engedélyezni kell.
A működése pedig az értesítés beérkezéskor azonnal, majd 5, 10, 20, 30 másodperc eltolásokkal 5x ébreszti fel a képernyőt, és eddig az ideig érzékeli a mozgásokat is. Így kéne neki működnie
Az értesítésre duplán kattintva megnyílik az értesítést fogadó alkalmazás, és elolvasható az értesítés.[ Szerkesztve ]
-
pzoley
őstag
válasz s3nsitivity #31231 üzenetére
Valamit félreértettél, ez már így működik, nincs vele semmi gond, csak nem abban a rom-ban amit próbáltál.
Zsotti824: Igen, abban is lehet aktiválni.[ Szerkesztve ]
-
pzoley
őstag
-
pzoley
őstag
válasz s3nsitivity #31243 üzenetére
Az hogy mit írnak, az egy dolog, mert az általam eredeti forrásból készített romban tökéletesen működik, úgy ahogy leírtam.
-
pzoley
őstag
válasz s3nsitivity #31243 üzenetére
Esetleg ha nem hinnéd el: [Nexus 5 működő ambient]
-
pzoley
őstag
válasz SteveJobs #31877 üzenetére
Szia, jelenleg nem lehet regisztrálni. A hétvégén lesz egy kisebb "átszervezés", és meglátom mennyien maradunk. Sajnos sok olyan is kapott jogot, akik csak kérnek, letöltenek, de még csak arra sem méltatnak, hogy véleményt mondjanak a rom-ról, az esetleges hibákat, hiányosságokat megírják, pedig csak ez a feltétele a letöltési jognak.
-
pzoley
őstag
válasz radicspeter1 #31890 üzenetére
Az oldalon a jogok visszavonása automatikus a letöltés, látogatások száma és a hsz-k száma alapján. A letöltési jogért, csak az a kérés, hogy legyen hsz a rommal kapcsolatban. De adni tudok újra
Az F2FS a Nexus 5-ön parasztvakítás. A kernelek és a rom-ok hónapok óta tudják az F2FS-t, az enyém is, de semmi értelme nincs. A sebesség növekedés szinte 0, ahhoz képest amilyennek kéne lenni. Itt egy pl:
[F2FS vs Ext4]. Ha megnézed szekvenciális írás 17.41-ről 248.32-re nőtt. kb ez az arány lenne a valós, na de hol van itt ennyi ?
A másik ami előny lenne az a korlátlan méret, ami ugye 16GB-os verzió esetén, amiből már eleve csak 12GB-ot látsz, és gondolom van mentés, képek, zene, játék, stb.. már nem igazán van hely 5-6 GB-os filmekre. De mindenki olyan rendszerrel használja amilyennel akarja.
Ja, és jelenleg 1 rom használja, eszi nem eszi nincs más.
Lehet kövezni, itt ez a szokás -
pzoley
őstag
válasz radicspeter1 #34670 üzenetére
Szia, nem ellenkezni akarok, vagy cukkolni téged, de egyszer már, nem is olyan rég, valaki megírta itt a fórumon, hogy amíg a kernelben a Governor és a Scheduler nincs összehangolva, addig nem működik jól a rom. Arról nem is beszélve, hogy az sem árt, ha a rom + kernel is összhangban van.
Governor és a Scheduler is van olyan, ami kimondottan flash-re van optimalizálva, ami a CB-ben van alapból az pl nincs. A beállított párosítás sem a legjobb.
Ha jó üzemidőt akarsz látni, akkor az ezen a linken megnézheted egy komplett teszt keretében, ami bár nem erre készült, de szerintem elég jó üzemidőt hozott [Egyéb teszt]
A tesztben szereplő kernel 96MHz-2.8GHz-ig használja a CPU-t, és alig tér el az eredeti kerneltől .[ Szerkesztve ]
-
pzoley
őstag
válasz dozsabalint #37567 üzenetére
Szia, nem vitaindítónak szánom, de mivel minden 2. hsz-ben a garbage collectort említed, és bizonygatod, hogy nincs memory leak, én ezt az 5.1-es forráskóddal tudom cáfolni. Rengeteg memory leak van a kódban, a legtöbb tipikusan egy rutinba belépéskor lefoglalja a memóriát egy string-nek vagy bármilyen más típusú változónak, majd kilépéskor elfelejti felszabadítani, vagy ha a rutin végén ott a felszabadítás, akkor előtte egy feltételt figyelve simán return-nal kilép, de ott előtte már nem szabadítja fel a memóriát. Tudom, hogy ez nem egy nagy méret, de sok kicsi sokra megy. Na az ilyen programozási hibák ellen is csinálták a garbage collectort, amit bár mennyire is javítanak, fejlesztik, nem fogja a problémát megoldani!
A memory leak 2 részből állhat:
1. Törölt, de nem használható memória /nincs felszabadítva/, ez ritkábban fordul elő mivel ha már törli általában fel is szabadítja
2. Nem használt memória, amire van még élő hivatkozás ezért nincs felszabadítva, és ez fordul elő a legtöbbször
Az első esetben még hasznos lehet a garbage collector, de a második esetben már semmit nem tud tenni, hiszen ha van rá hivatkozás, soha nem fogja felszabadítani a memóriát !
Arról már nem is beszélve, hogy a garbage collector futása alatt folyamatosan figyelnie kell az objektumokat, ami elég komoly számítási teljesítményt igényel, és ráadásul teljesen feleslegesen csinálja, hiszen minden objektumnak meg van az élettartama tehát valamikor úgy is törlődni fog.
De hogy egy konkrét példát is megemlítsek, a WindowManagerService.java-ban, amikor kilépsz egy alkalmazásból, és egyből váltasz egy másikra, vagy kikapcsolod a kijelzőt, akkor csak a véletlenen múlik, hogy a bezárt program utolsó képernyőképe bent ragad-e a memóriában vagy nem, ugyanis a setAppVisibility rutin végére "elfelejtették" beleírni a felszabadító rutint, így ha a rendszer akkor kezdené felszabadítani a kilépett program képernyő által lefoglalt területét, amikor a kijelző ki van kapcsolva, úgy ott hagyja az egészet mint kutya a sz@rát, és ezek már több 10MB-os helyfoglalások !!
Én eddig az 5.0.2-ben 25-30 olyan programozói hibát javítottam, ami csak figyelmetlenség, nem a tudás hiánya, így nálam még full telepítés esetén sem ment a system által lefoglalt memória 350 MB fölé. Az 5.1-ben ebből 6-ot javított a google
Az biztos, ha a cégnél én is így programoznék, úgy kirúgnának, hogy a lábam sem érné a földet[ Szerkesztve ]
-
pzoley
őstag
válasz dozsabalint #37596 üzenetére
Jelenleg nem lehet, mivel most az 5.1-et csinálom, addig nem is akarom engedélyezni, amíg nincs tesztelhető állapotban, most csak az 5.0.2-őt tudnád leszedni. Amint kész lesz az 5.1, és ha még aktuális, küldök PM-et, és akkor regisztrálhatsz.
-
pzoley
őstag
Android alatt Java kódban, natív módon, tudsz olyan memóriaterületeket lefoglalni, amire a garbage collector-nak nincs érvényessége, és ott a nativefinalize()-vel tudod bármikor visszaadni a rendszernek a lefoglalt memóriát vagy erőforrást. Azért írtam, hogy ez ritka hiba.
[ Szerkesztve ]
-
pzoley
őstag
válasz Scooter74 #37606 üzenetére
Szia, szerintem nem, mert ezeket már az 5.1-ben is javíthatta volna. Ha én megtaláltam, ők is megtalálhatták volna. Azok akik előnybe részesítik a garbage collection-t, azoknak ez a véleményük, ezért használják:
Azáltal, hogy a fejlesztőknek nem kell törődnie a memória helyes kezelésével több időt fordíthatnak az alkalmazásfejlesztésre és a futásidejű hibák száma is csökken, így stabilabb lesz a program.
Én ezzel nem értek egyet!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A telefonhoz nem szervesen kapcsolódó témákat, észrevételeket a Nexus off topikban lehet kitárgyalni.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest