Hirdetés
- Öregszem
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- JBL Xtreme 4 vélemény (vs. BOSE)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Segway-Ninebot Kickscooter Max G30E II elektromos roller
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrSealRD
veterán
egy anyag amit neurotoxinnak minősítenek és stimulálja az agyat... tudod mit... nem idegméreg neked van igazad! Tessék!
Legyőztél a rutinoddal...Bár te sem támasztottad alá tanulmánnyal, hogy tévedek nekem el kell fogadnom az indoklás nélküli állításod. Ez is érdekes.
[ Szerkesztve ]
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
CloZee
aktív tag
válasz MrSealRD #102 üzenetére
"A legközönségesebb neurotoxinok közé tartozik az ólom,[6] az etanol,[7] a glutamát,[8] a nitrogén-monoxid,[9] a botulinum toxin,[10] a tetanusz toxin,[11] és a tetrodotoxin.[5] Ezek közül néhány anyag, például a nitrogén-monoxid és a glutamát nélkülözhetetlen a szervezet számára. Kizárólag túlzott mennyiségben vannak neurológiai veszélyei."
Egyéb? Legalább ismernéd a szavakat, amiket használsz, vagy ha ilyen tudományosat akarsz mondani, akkor olvasnál utána előtte. 25 mp google keresés után beláttad volna, hogy a neurotoxin az nem feltétlenül azt jelenti, mint amit hittél róla.
Ui: Én alátámasztottam, csak azt hiszed ha bedugod a fejed a homokba mint egy strucc, akkor igazad lesz.
[ Szerkesztve ]
-
b0bcat
addikt
Én is kíváncsi vagyok a történetre. Már csak azért is, mert jómagam is 44 kilótól szabadultam meg, lényegében csak a megfelelő táplálkozás következtében.
Online angol nyelvtanfolyam tanári felügyelettel, mindössze havi 990 Ft-tól! > http://tinyurl.com/yvpnn99r
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
No igen, fogyni sem lehet könnyű de én meg a másik véglet vagyok, 3 év alatt végre tudtam hízni 1, azaz egy kilót. Az előző 3-4 évben meg talán még egyet.
Lassan 30 leszek, de átlagos magasság mellett továbbra sem léptem túl az 54 kilót. Eszek rendesen, nem is keveset, aztán mégsem fog rajtam. Volt egy műsor a TV-ben nem rég erről, hogy a 60-as években börtönlakókon végeztek túletetéses kísérleteket (a beleegyezésükkel) Amerikában, és azt tapasztalták, hogy a jelentkezők többsége rendesen hízott, míg pár személy csak nagyon kicsit.
A műsort készítők elvégezték a tesztet mai fiatalokkal is, és ugyanezt tapasztalták, hogy 20 emberből 1-2 olyan van, aki nem tud meghízni, bármennyit is eszik.Mindkét kutatásnál arra jutottak, hogy valamikor óvodás korban dönti el az agyunk, hogy szerinte mi az ideális testsúly és ezt igyekszik tartani is, ezért olyan nehéz a fogyó vagy hízó kúra sok esetben.
Nálam mondjuk hozzátartozik, hogy kb. semmit sem sózok (kivéve ami kell az ételbe a főzéskor), hanem inkább fűszerezek, továbbá nem viszek be cukrot sem (amennyire ezt meg lehet gátolni). Melóhelyen a cukros kávé helyett zöld tea, üdítők helyet víz (mióta volt pár vesekövem, azóta napi 3 liter mindig megvan, nem is volt több kövem azóta), kólát soha sem ittam meg mert rossz az íze, aztán nagyjából ennyi. Meg heti egyszer elmegyünk tollasozni a kollégákkal.
Szóval kitartás annak, aki fogyni szeretne!
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
CloZee
aktív tag
válasz Cyberpunk #105 üzenetére
Én szeretem, amikor a "vitapartner" ( ) bizonygatja, hogy mennyire nem ért ahhoz amiben szakértőnek érzi magát.
(#107) CPT.Pirk: Én is ilyen vagyok. Körülbelül 20 éve ugyan az a testsúlyom + - 1-2 kiló, pedig rengeteget eszek.
[ Szerkesztve ]
-
MrSealRD
veterán
Nem bizonygattam, hogy mennyire értek hozzá... Ellenben te a wikipédiáról iderángatsz egy idézetet és én vagyok hülye te pedig a szakértő?!
SEMMIT nem tudtál alátámasztani olyan módon amit tőlem szabályosan követeltél!Cyberpunk te meg rossz kapukat döngetsz.
A "backdoor" támadás nálam nem játszik.Utoljára írtam ebben a kérdésem meg úgy egyáltalán neked.
Ebből a vitából is tanultam valamit...[ Szerkesztve ]
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
Polllen
nagyúr
Érdekel a téma, kicsit csalódott is vagyok, h csak ennyi a poszt
Csak néhány kommentbe olvastam bele, de a saját tapasztalatom is azt mutatja, edzés közben is lehet hízni. És nekem is könnyebb fogynom, ha nem edzek csak nagyon lazán, de mozogni és enni kell.
A folytatást várom, szeretem a szakmaibb írásokat, ha érted mire gondolok...
Uh űzzük-űzzük!
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
erdoke
titán
válasz CPT.Pirk #107 üzenetére
Ebbe nem ástam bele magam mélyebben, ugyanis keveseket érint a mai világban.
Elképzelhető, hogy a bélflórának van hozzá köze.
A kérdés persze az, hogy szeretnél-e hízni? Izmosodni egy egészen más világ, mint zsírosodni. Persze egyszerre a kettő is lehetséges, de inkább az elsőt tudom támogatni.(#112) Polllen
Bocs, ha csalódást okoztam, de meg akartam várni a reakciókat. Benne volt a pakliban, hogy elhajtanak az ötlettel, és akkor nem szívesen töltöttem volna az időt a további részek virtuális papírra vetésével.
Jelenleg úgy tűnik, hogy van kereslet, tehát ehhez igazítom majd a kínálatot is. Pontos megjelenést nem ígérek, mert a részletek kibontásához még ismeretterjesztő szinten is meg kell próbálnám úgy fogalmazni, hogy az szükség (kétség?) esetén megfelelően alátámasztható legyen.[ Szerkesztve ]
A legjobb aláírás a héten
-
bambano
titán
válasz Coccolino_O #23 üzenetére
"Akin sok az izom, az több oxigént éget el, valahol azért érthető, hogy nem hegyomlások szoktak gátfutás nyerni.": látom, nem érted az izmok működését.. keress rá a gugliban 100 méteres és hosszútáv futók képeire, rájössz, hogy mekkorát tévedtél.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
bambano
titán
válasz Coccolino_O #116 üzenetére
neked kellene bizonyítanod, mert te állítottál először, de mindegy.
nézd meg, hogy a sprinterek mekkora emberek a hosszútáv futókhoz képest. A sprinterek mind hegyomlások, a hosszúsok meg mind nyiszlett pasik.Ennek az oka, hogy 100 méteren nem tud beállni a szervezet a terhelésre, ezért a 100 métert anaerob módon futják, 20 kilométeren meg simán, azt aerob módon. Ezért kell hegyomlás méretű ember sprinternek, hogy legyen annyi izma, amelyik anaerob módon is képes végigtolni a 100 métert.
tehát az a mondatod, miszerint "nem hegyomlások szoktak gátfutás nyerni." téves.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
erzol
őstag
Nem olvastam végig a kommemteket, de magamról elmondhatom, hogy 3 hónap alatt sikerült leadnom 30 kilót. Nem kisérleteztem sokat diétával. Rájöttem, hogy a szervezetem természetes ciklusához kell alkalmazkodnom. Illetve legfontosabb tény, hogy az emberi test víztartalma 70%.
Ezt figyelembe véve alakítottam át az étrendem. Nagyon sok magas víztartalmú nyers táplálékot eszem minimum az egész napi kajám 50 százalékában. Eszem szinte mindent(a húst is elhagytam, nem érzem szükségét-mindannyian mások vagyunk...) odafigyelve, hogy szénhidrát és fehérje ne találkozzon oegy étkezésen belül.
Bocs, ha ilyen hosszúra sikeredett, de ez nekem bejött. A testsúlyom optimalizálódott, nem fogyok, nem hízok.
Mindez 20 éve kezdődött...[ Szerkesztve ]
-
Cyberpunk
félisten
Azért ez eléggé hihetetlen. Csak evéssel kizártnak tartom, hogy 30 kg lemenjen az emberről ilyen rövid idő alatt. Az havi 10 kg, ami heti 2,5 kg-ot jelent, az azért már nem igazán egészséges kategória én szerintem. A hirtelen súlyvesztés is lehet káros, nem csak az elhízás!
[ Szerkesztve ]
Hope was the right choice, and it always will be.
-
b0bcat
addikt
válasz Cyberpunk #122 üzenetére
Nekem 3,5 hónap alatt ment le 27 kiló. Úgy, hogy ebből kb. másfél hónap volt az, amikor heti 3-4 alkalommal sikerült időt szakítanom 10-12 km biciklizésre (sík terepen). Mindezt lényegében annyival, hogy nem léptem túl hét közben az 1200 kalóriás (valójában ugyebár kcal) bevitelt, és hétvégén sem nagyon engedtem el magam. Ennek már több mint 2 éve.
Azóta nem csak megtartani sikerült az elért súlyomat, hanem még további 5 kilót sikerült leadnom. Most különösebb erőlködés nélkül tudom tartani a súlyomat úgy is, hogy csak hét közben vagyok szigorú magammal, és már nem is kell az 1200-at tartanom (tehát ennél több kalóriát viszek be).
De amúgy drasztikus, valóban. Az említett 3,5 hónap elteltével volt olyan szomszédom, aki egyszerűen elsétált mellettem a teremgarázsban, mert nem ismert meg...
[ Szerkesztve ]
Online angol nyelvtanfolyam tanári felügyelettel, mindössze havi 990 Ft-tól! > http://tinyurl.com/yvpnn99r
-
Fr0z3n
őstag
-
erdoke
titán
válasz Coccolino_O #121 üzenetére
Alapvetően ezek féligazságok, és az adott ételek fajtájától és mennyiségétől függ, milyen hatást váltanak ki a szervezetben.
Én gyümölcsöt két étkezés között, a következőhöz közelebb fogyasztok, és próbálom kerülni a túl édes fajtákat. Évszázadok alatt a legtöbb termesztett gyümölcs cukortartalma sokat nőtt a célzott nemesítésnek köszönhetően, úgyhogy ma már ebből a természetes deszertből is jól fel lehet hizlalni magad.
Mennyiségi sorrendben zsírt, zöldséget és fehérjét eszek, alkalmanként barna rizst hidegen. Persze ez így furcsán hangzik, és napi szinten nem is számolgatom az összetevőket, de amíg megszoktam, hogy mi az a ~100-120 g fehérje/nap, illetve mennyi szénhidrátot tartalmaznak bizonyos ételek, eltelt pár hét. Azóta ha valami újdonságra fáj a fogam, és nem sok fogalmam van az összetételéről, csak bedobom a MyFittnessPal nevű mobilos alkalmazásba. Fél év után nagyon ritkán fordul elő, nagyjából beállt a rendszer, ösztönösen működik. Akkor sincs gond, ha ingadozik némileg, nincs semmi kőbe vésve.(#122) Cyberpunk
Nem elképzelhetetlen, bár az elején a nagy részét a glikogénnel és a sóval együtt távozó víz teszi ki. Felnőtt férfi kb. 6-800 g glikogént tárol, amiből ha kimegy fél kiló, az visz magával közel két kg vizet. Pontosan ezért nem tud az állati szervezet szénhidrátot tárolni, mert nem praktikus. Azonos tömegű zsírban közel kilencszer annyi energia tárolható el.
Amikor valaki "egészséges" életmódra vált, tudatosan vagy önkéntelenül is csökkenti a sófogyasztást, ugyanis a szemét kaják általában agyon vannak sózva. Illetve a szénhidrát bevitel redukálásával az alacsonyabb inzulin szint is engedi a vesét a sóvisszatartás normalizálására, mindez pedig jelentős víz távozásával is jár. Ekkor szűnik meg a puffadás, és már egy-két hét alatt is láthatóan lentebb megy a pocak.[ Szerkesztve ]
-
wody21
tag
érdekes téma, várom a folytatást.
-
beefjeez
senior tag
Én most rengeteget voltam strandon, undorító ez a sok igénytelen ember, csak túlsúly mindenhol, 10/9 ember kövér volt.
-
CloZee
aktív tag
válasz beefjeez #128 üzenetére
Most ugyan az van, mint ami a középkorban és előtte a gazdagok és az előkelők kiváltsága volt. Jólét van, és a többség úgy él mint a középkorban egy nagyon jómódú nemes (már ami az étkezést és a tunyulást illeti), már akkor is elvolt hízva az összes (legalábbis akikről tudunk), pedig nem volt se "műkaja" se tartósítószer, csak zabálás és tunyulás. Viszont ha nem lenne tartósítószer és "műkaja", akkor a mai napig a nemesség kiváltsága lenne a zabálás, mert az nem opció, hogy termelj magadnak meg vedd meg az öregasszonytól a piacon, mivel nem lenne elégséges mennyiségű sem, legalábbis a városokban biztosan.
[ Szerkesztve ]
-
erdoke
titán
válasz Cyberpunk #129 üzenetére
Ha a hivatalos ajánlást követik, az emberek többsége simán elhízik szemét kaja nélkül is. Ugyanis a jelenség hátterében álló legfontosabb táplálék fajtákat nemhogy korlátoznák, de az egyik csoportot kifejezetten támogatják, a másik csoportról pedig nem is beszélnek.
Persze sok a valóban igénytelen ember, akit nem is igazán érdekel, ha férfi, akkor mondván "100 kiló alatt nem is ember", vagy "kell a tekintély", míg nőknél elintézik egy "nagy kofferbe lehet jól pakolni" megjegyzéssel. Pedig az ember, mint bármelyik állat, természetes körülmények között sovány, az elhízás szinte mindig nagyobb kockázattal járó állapotot jelez. Kivételt képez bizonyos állatfajoknál a télire való raktározás, vagy az extrém hideg körülmények között létrehozott szigetelő zsírpárna.(#130) CloZee
"a többség úgy él mint a középkorban egy nagyon jómódú nemes (már ami az étkezést és a tunyulást illeti), már akkor is elvolt hízva az összes"Hohó, erre kénytelen vagyok bizonyítékot kérni. Én akármilyen kastélyban nézegettem a családi festményeket, erősen elhízott embert a 19. századdal bezárólag nem nagyon láttam.
[ Szerkesztve ]
-
erdoke
titán
Ízelítőként a következő két rész munkacíme:
Zsírtörténeti kitekintő
Hashizlaló hormonzavarA legjobb aláírás a héten
-
erdoke
titán
Tanultam és foglalkoztam, de éppen megszabadulófélben vagyok tőle.
Apropó, tegnap éjszaka megvilágosodtam, és ezután erősen elgondolkodtam, hogy van-e értelme folytatni a sorozatot. A vég úgyis elkerülhetetlen, jönnek az élelmiszer háborúk. A kérdés csak az időzítés, egészen pontosan, hogy mennyivel tudják kitolni azzal, hogy a népeket szemét kajával etetik.
Normális kajára már most is millióknak nem telik, akkor is, ha csak Magyarországra gondolunk. Az már érdekesebb, hogy a tőlünk gazdagabb országokban is inkább költenek sok dologra, ami lényegesen kevésbé fontos, mint a minőségi, tápanyagban dús élelmiszerre.
Engem a társdalmi, politikai vonzat nem igazán érdekel, az összeesküvés-elméleteket pedig rühellem, de ez annyira egyértelmű, hogy nem lehet mellette egyszerűen elmenni. Az oroszok fognak nyerni a hatalmas, északi területekkel, ahol még a felmelegedés után is millió számra legelészhetnek majd a marhacsordák. Az ő erőforrásaikkal nem lehet versenyezni.A legjobb aláírás a héten
-
erdoke
titán
válasz petipetya #136 üzenetére
Arra felkészültem, hogy sokan egyszerűen le fognak hülyézni, bár tudományos alapon igen sokáig lehet vitatkozni a kérdéskörről.
Amire nem készültem, az egy esetleges gyors terjedés hatása. Ma még viszonylag kevéssel kell többet költeni azokra a kajákra, amit én (is) javaslok, de ha egyre többen átállnának ilyen megközelítésre, értelemszerűen durván változna a kereslet, és megint csak a tehetősebbek kiváltsága lenne az egészség. Mivel sokkal egyszerűbb tápanyagban dús ételeket találni az állati eredetű táplálékok között (bár nem lehetetlen megoldani vegetáriánusként sem, vegánként annál inkább problémás!), a kevésbé hatékonyan előállított élelem propagálása nem tűnik célszerűnek. Hacsak központilag nem történik valami beavatkozás, de erre az esély nulla, még akkor is, ha pl. Magyarország nem áll rosszul a mezőgazdaság erőforrásaival.A legjobb aláírás a héten
-
Polllen
nagyúr
Ha valóban nem érdekel a társadalmi és politikai vonzata, akkor miért foglalkozol vele mégis?
Amúgy egyszer azt olvastam egy nálam bölcsebb ember tollából, hogy a hatalom letétemény, hogy a jót szolgáljuk vele. Ha elfogadjuk, hogy a tudás hatalom, túl sok lehetőséged nem marad...
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
Lomha 8V
addikt
Engem feltétlen érdekel a téma, úgyhogy jó lenne ha folytatnád.
-
petipetya
nagyúr
Kérdés, mert éppen a munkahelyen ásítozom. Ez ellen mit ajánlotok? Reggeli kotyogós kávé alap, de kevés. Olyan kéne, ami a szomjamat is oltja és nem kell bele cukor. Zöld/fekete tea? Nem ismerem ezeket.
"nincs rá lezsóidő"
-
törölt tag
Nagyon jó írás és várom a következő részeket is! Hogy néz ki nálatok egy hétvége, mármint mi kerül az asztalra? Pár kedvcsináló kaját ajánlhatnál (mondjuk én egy heti menünek jobban örülnék ) mit is főzzön az, aki kipróbálná ezt a típusú étkezést.
-
MrSealRD
veterán
A hozzászólások alapján jut eszembe. Mennyire tudod fenntartani a változatosságot? Nem lesz egy idő után egyhangú?
-
petipetya
nagyúr
Akkor erről ennyit, mindenki kövér marad.
"nincs rá lezsóidő"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- CPU léghűtés kibeszélő
- Politika
- Manjaro Linux
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- OLED TV topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Házimozi belépő szinten
- Milyen légkondit a lakásba?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- IPhone SE 2022 256GB gyári független hibátlan 2026.01.23 gyártói jótállás
- Macbook Pro M1 2020 megkímélt magyar billentyűzet 12 hónap szavatosság számlával!
- Gamer Pc eladó! I5-8500, 16GB RAM, MSI GTX 1080 8GB , 500GB+250GB SSD MAI NAP (11.14) ÁRENGEDMÉNY!
- AMD-RYZEN-9-5950x , ASUS TUF Gaming B550M-Plus , 32GB 3600MHz DDR4 RAM G.Skill Ripjaws Félgép!
- Gamer PC eladó! I5-10600K(3,5Ghz), 16GB RAM, RTX 2060 6GB, 500GB SSD+128GB, 1TB HDD MAI NAP OLCSÓBB!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs