Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dany007
veterán
Ejha mi van itt. : o Nem értettem miből jött ez a téma, hogyan került ide... Nekem a bejegyzés nem volt egyértelmű, tovább meg nem olvastam. Aztán most nézem hogy mennyi hsz lett. Aztán beleolvastam.
Hát nem semmi. Mindenesetre respect érte.
Hát nem is tudom... lehetne boncolgatni, meg az én véleményem ugyebár az egészről elég negatív. De ettől még nem változik semmi.Na jó egy picit mégis boncolgatom. Szvsz ezt nem kell reklámozni. Persze eltitkolni sem. Én elfogadom hogy van, igaz nem tetszik. Sőt, gyakran próbálok valami ellenérvet kreálni hozzá, de ettől még rá kellett jönnöm, hogy dabadabnak igaza lehet. Na mindegy, szóval nekem megvan a véleményem úgy általánosságban. Viszont egyénre lebontva már teljesen más, árnyaltabb a kép. Ott már az ilyen jellegű előítéleteim nem játszanak szerepet az egyén megítélésében.
No, azért mindenesetre ez kemény lesz minden téren. De hajrá!
-
Dany007
veterán
Ettol meg mindig logsz nekunk egy cikkel! Ez a bejegyzes nem lehet kibuvo!
-
Dany007
veterán
válasz bigmasterg #337 üzenetére
"(Bakker, még jó, hogy az utolsó Off-os rész előtt írtam, hogy nem akarok vitatkozni. Erre írok egy ilyen utolsó bekezdést ? De ha már leírtam, nem törlöm.)"
Hehe, pont erre gondoltam én is, miközben olvastalak... De nem gond szvsz. A fórum erre való pont.
Vitának még csak nem is vitaindító. Én is hasonlóan gondolom. Elfogadom, nem teszek ellene semmit, az egyént egyén szintjén nem fogom ettől még másként megítélni, de attól még tapsolni nem fogok hozzá.Igen, szerintem is van valami pszichikai oka annak, hogy ezt így a nagyközönség elé tárta. De nekem már az is furcsa, hogy a kollegát így kielemezzük. Valószínű a sok sok titkolózásból adódó belső feszültség levezésére jó ez a fórum. Amolyan végre kiadom magamból. De azért mégse áll ki a körútra és ordibálja hangosan...
-
Dany007
veterán
Egyetértek! Hangosan felröhögtem pedig a gyerek már alszik!
szerk.: még mindig folyik a könnyem! Legalább 3-4 éve nem röhögtem ilyen jót. Főleg ahogy elképzelem Humát azzal a fenkölt magabiztos nyugalmával a kicsit psziho agyával... pfu...
@#352) hNp88 : Ne fokozd!!! (de ettől attól még megtudhatja, de az már egy új topik témája lenne. )
[ Szerkesztve ]
-
-
Dany007
veterán
válasz Blackmirror #385 üzenetére
No, nemmondod? Te vagy a Nő? És az hogy dől el ki lesz a nő?
[ Szerkesztve ]
-
Dany007
veterán
válasz Blackmirror #387 üzenetére
De ez nem is trollkodás!
-
Dany007
veterán
válasz Cyberpunk #391 üzenetére
De az nem számít. Csak nyomtam rá egy gúnyos poént. Legalábbis én nevettem rajta. Annyira nem veszem véresen komolyan a dolgot.
"Akkor irántam is van, ez ilyen egyszerű."
Épp azt mondom, hogy ez nem ilyen egyszerű. Semmi sem fekete vagy fehér. Van egy megítélésem, véleményem általánosságban. De ez úgy általános, hogy összességében. Egyénre lebontva már teljesen más. Legalábbis nálam. Előítéletes vagyok meg minden... Okés. De a tapasztalati tényeket - ha úgy tetszik - nem írja felül semmi. Szal ha én egy értelmes normális embernek ismertelek meg, akkor felőlem lehetsz kétéltű gőte is! A véleményem rólad attól még nem fog változni.
-
Dany007
veterán
-
Dany007
veterán
válasz Cyberpunk #438 üzenetére
Igen, rendben is van a válaszod. Csak ez olyan túl általános nesze semmi fogd meg jól dolog.
Mindenhol vannak rossz emberek, igen. Korrekt. Na de mégsem alakul ki rasszizmus / előítélet minden(!) csoporttal szemben! Ergo amelyekkel kialakul ott azért az nem véletlen (és megint nem a melegekre gondoltam). -
Dany007
veterán
válasz Cyberpunk #441 üzenetére
Oh az évek alatt nekem is lett már erre is érvem. Btw szerintem (is) tényleg naív vagy.
Azt mondod az egyént kell nézni nem pedig a csoportra vetített előítéletet. Rendben is van, ha már ismered az egyént. Lásd én "ismerlek" téged, nem változott a véleményem. Ellenben általánosságban a melegségről megvan a negatív véleményem (most gondolkodtam rajta miért is, és rájöttem hogy a médiában található pejoratív bemutatásról, másrészt eleve undort kelt bennem a dolog mélyebb értelmezése, harmadrészt pedig azt a melegfesztivál - nem tudom mi a polkorrekt megnevezése - ami nagyon negatívan hatott rám).No, de most jön a példám hogy megértsd miért is mondtam azt amit. Tegyük fel sétálok az utcán. Két fiatal "tudjuk ki" sétál velem szemben! Mi a reakcióm? Inkább átmegyek az út túloldalára! Mert félek ha összetalálkozunk, akkor belém kötnek, meglopnak, megkéselnek, vagy csak megkérdezik mennyi az idő...
Pedig valójában egyiket se ismerem! Na ez az előítélet. Persze ez nem hallomásra, hanem tapasztalatra alapszik.Na ezért nem korrekt a válaszod. Hogy ne a csoportot nézzem hanem az egyént. Mond ezt annak a 12 éves kisfiúnak akit megkéseltek a 4 ezer forintos mp3 lejátszóért. Látod ha ő is "rasszista" lett volna és messziről elkerüli az ilyen alakokat már amikor meglátja akkor lehet nem késelték volna meg... (most ez persze kissé szándékosan groteszkre állítottam be, de attól még hasonlatnak korrekt).
@(#442) hNp88: Ejj de szép hasonlat!
[ Szerkesztve ]
-
Dany007
veterán
válasz Cyberpunk #593 üzenetére
Én értem hogy a kollega mire gondol. De nem biztos, hogy jobban megtudnám fogalmazni.
Szerintem az a mondandója lényege, hogy nektek is el kell fogadni, hogy mások vagytok. Mások, mint a többség. Ha úgy tetszik ti vagytok a kisebbség. És nem pejoratív értelemben. De ez a tény. Ha úgy tetszik az összlakosságot figyelembe véve "ritkák" vagytok. Egyértelmű, hogy mindenki másképp viszonyul hozzá, mert ténylegesen is mások vagytok. Ezt meg nektek kellene elfogadni.Most mondok egy sarkított példát. Ha én fognám magam és bemennék a Gundelbe ebédelni sárga-vörösre festett kakastaréjjal bakancsban, szakadt gatyában és szakadt bőrkabátban biztos, hogy engem is kinéznek, holott attól még én egy normális ember vagyok. De el kellene fogadni, hogy nem az átlaghoz tartozom, hanem a kisebbséghez. Ott és akkor persze.
Szóval el kell tudni fogadni hogy ha a kisebbséghez tartozol akkor úgy is fognak kezelni / rád nézni. Pont azért, mert mocskosul ritka látvány, hogy két férfi kézen fogva sétál az utcán és csókolózik meg ilyesmi. Piszkosul ritkán látni ilyet, megmondom őszintén én még életemben nem láttam egyszer sem. És biztos, hogy én is meglepődnék ha látnék ilyet élőben. De persze nem fújolnék vagy ilyesmi, nem erre kell gondolni. Hanem arra, hogy egy ritka dolog, amin az ember meglepődik mert eddig max a tévében látott ilyet vagy még ott sem. Na szerintem erre akart célozni a kollega, ha a kisebbséghez tartozol akkor ne csodálkozz ha úgy is kezelnek, úgy is néznek rád. És ez független az elfogadástól.
-
Dany007
veterán
válasz Cyberpunk #642 üzenetére
Pedig bírni kell. Persze ettől még nem leszel jogfosztott se kirekesztett, de a különbség megmarad így is úgyis.
Emlékszem mikor még gyerekként "sárgára" szőkítettem a hajamat haverom meg kb lilára festette... és felszálltunk úgy a buszra... Húh azokat a döbbent fejeket látni kellett volna... Elég rendesen kinéztek minket, pedig nem kellett volna. A Szigeten meg pl tök átlagosak voltunk ilyen kinézettel... Hát ez van ha nem a többséghez ha nem az átlaghoz tartozol. -
Dany007
veterán
válasz Cyberpunk #750 üzenetére
Szerintem jó próba volt ez a fórum. Itt épp azért mert személytelen, kb mindenki kiadja a valódi érzéseit / gondolatait a dologgal kapcsolatban.
Itt nincs feltétlenül erkölcsös jópofizás meg visszafogom magam meg ilyesmi... Kaphattál egy képet a rád váró valóságról. Ami ennél szélsőségesebb lesz szerintem. Mindkét irányban.Én azt mondom itt is mint mindenhol a középút a nyerő. Nem kell fesztivált csinálni a kinyilatkoztatás érdekében, de nincs értelme titkolózni sem. Legalábbis családi körben nincs. Szélesebb körben meg csak megmaradni semlegesnek. Ha tudja az ember hogy amúgyis indulatokat szítana - bizonyos esetben és közösségben - akkor fölösleges belemenni. Tehát akire tartozik az tudjon róla, akire meg nem ott meg fölösleges is.
-
Dany007
veterán
válasz Crystalheart #762 üzenetére
Nem csak te, de tény, hogy kisebbségben vagy ezzel.
-
Dany007
veterán
Hát nem is tudom...
Nem mondom, hogy nem zavar a dolog, de alapvetően én is egyenlőség párti vagyok. Tehát ha heterok is csinálhatják az utcán akkor a homok is csinálhassák. Ez az egyenlőség ez lenne logikus szerintem.
Na az már más dolog, hogyha hetero csinálja akkor nincs vele semmi gondom, ha viszont homo akkor rámjön a hányinger. Most hogy linkelt cikkben csak pillantásra is láttam a képeket már elfogott egy csöppet.
És nem parasztságból mondom, mert továbbra is azt mondom hogy ha lehet ilyen erkölcsileg csinálni, akkor mindenkinek lehessen. Tehát úgy mondanám, hogy elfogadom, de nem tapsolok hozzá.Amivel ellene tudnék érvelni az a többségi "igény" figyelembe vétele. Hogy a többségi közösség érdekeit az egyéné fölé helyezzük. Ezalatt azt értem, ha a többségnek (is) hányingere lesz egy ilyen látványtól - minden jóhiszeműsége ellenére - akkor lehet hogy a többségi igényt kéne szem előtt tartani.
De mást nagyon nem tudnék felhozni ellene. Továbbra is azt mondom ha he párnak lehet akkor ho-nak is lehessen. Aztán ha véletlenül meglátom majd nyelek egy nagyot.
-
Dany007
veterán
" Azt gondolom, abban nem nagyon lehet vita, hogy a jó ízlés határáig bárki úgy viselkedik az utcán, ahogy akar. A kérdés inkább ott van, hogy hol van ez a határ, mert ebben nem szokott egyet értés lenni."
Ez teljesen igaz. Az a határ meg azt hiszem adott. Ugye a csók meg hasonló apróságok még elmegy, de nyilván nem fogok a csaj gatyájában turkálni a nyílt utcán és fordítva sem.
A spenót az jó példa a punkos nem. Hasonló példa lehet még a hajléktalanok és kéregetők kitiltása bizonyos területekről. Van akit zavarnak van aki meg pont le...ja őket. De a többséget zavarja.
"Nagyon zavar a dolog és mégis tudsz róla utalgatások, sugalmazások nélkül írni. "
Igen, zavar a dolog, határozottan nem tetszik. Sőt... Ez tény. És egy pár éve ennek megfelelő is volt a hozzáállásom. De aztán volt itt pár vitánk Dabadabbal a témában. És rá kellett jönnöm, hogy - egyelőre - semmi tudományos alapja nincs annak, hogy a homoszexualitás természetellenes lenne. Nincs rá bizonyíték, hogy genetikai mutáció vagy betegség okozná, valamint a természetben is relatíve gyakran - összességében persze ritkán - előfordul és nem új keletű dolog ez ott sem.
Tehát a logika meg a tudományos látásmód azt mondatja velem, hogy a - személyes érzéseken kívül - semmi valódi okom nincs ezt ellenezni. Ha lenne is, azt nem tudom alátámasztani hitelesen. Nem tarthatom betegségnek se természetellenesnek se semmi ilyesminek. Bármennyire is "szeretném". Ez az igazság.
A logikának meg a tudománynak pedig fejet kell hajtani / hajtanom, különben visszamászhatnék a fára.@Cyberpunk:
Én se értem hogy képes egy fiú egy másik fiút megcsókolni... Nem megérteni kell.
Egyébként pár napja a buszmegállóban láttam, ahogy egy ilyen jó 70 év körüli pár csókolózott. De tényleg az a tipikus ezeréves szottyadt öreganyó meg öregapó. Aranyosak voltak meg minden, de attól is felfordult a gyomrom. Szóval... -
Dany007
veterán
válasz Cyberpunk #827 üzenetére
"Jó látni, hogy van aki változtat a szemléletén, ha a logika úgy kívánja."
Muszáj még ha nem is tetszik, mert saját magamat hazudtolnám meg.
Egyébként van amikor nehéz. Alapvetően képes vagyok komplett közösségeket, kisebbségeket elítélni. Akár cigányok akár melegekről legyen szó. Látatlanban, általánosítani. De, és szerintem ez a lényeg, egyéneket csak egyénként kezelek és egyénileg ítélek meg. Lehet egy cigány is jó ember. Vagy akárki más. Igaz ritka mint a fehér holló, de lehetséges és ismerek én is olyat.
Ugyanígy a melegség sem tetszik és mint közösséget nem tetszésemet nyilvánítom ki. De ha konkrét egyénről van szó, akkor már teljesen más a megítélés alapja. Ott nem az előítéletek vezérelnek, hanem a konkrét gyakorlati tapasztalat. -
Dany007
veterán
válasz Cyberpunk #829 üzenetére
Nem gond, hogy nem értünk egyet.
Te nem érted hogy fordulhat fel ilyentől a gyomrom, én meg nem értem hogy lehet egyáltalán megcsókolni egy férfinak egy férfit. Ez akkor így kb 1:1.De próbáltam direkt úgy fogalmazni, hogy azért kivehető legyen hogy nem alapvetően változott meg a véleményem a korábbi viták kapcsán, hanem fejet hajtok a logika és a tudomány előtt. Így el kell fogadnom amit jelenleg mond a témáról.
Ehhez jön hozzá, hogy az egyenlőségre törekszem. Se pozitív se negatív diszkrimináció.Aztán hogy magamban mit gondolok az már nem zavar senkit se. Egyéneket meg egyénként ítélek meg.
Nem tudom mi a jó út a helyzetedben. Az tény, hogy az emberek többsége még csak annyira sem elfogadó, mint én. Innentől kezdve a felvállalás eléggé rizikós szerintem.
Nagyon határon táncol ez a dolog egyébként. Mert ahogy mondod ha nem vállalja föl senki, akkor az emberek se fognak úgymond hozzászokni. De ha meg ez túlzásba van víve, mint pl a meleg parádé, akkor pont ellentétes hatást vált ki, mint ami az eredeti szándéka lett volna.
Valami köztes állapotot kell megtalálni. Lehet parádé csak kulturáltabb és szolidabb körülmények között. Szerintem. Mert sokak nem figyelemfelhívásként értékelik, hanem inkább magamutogatásként. -
Dany007
veterán
válasz Cyberpunk #834 üzenetére
Persze, nem is arról akartam beszélni... Csak említettem.
De a magamutogatást nem úgy értettem, hogy kiöltözve szó szerint a testüket mutogatva és gusztustalanodva, hanem csak szimplán mutogatva hogy itt vagyunk. Feltűnősködés ha így jobb. Nincs szükség ekkorára szerintem. Hogy x napig a tévé meg az újságok is erről beszéljenek meg utakat zárjanak le miatta stb...
Kb fele ekkora parádé elég lenne. És akkor talán az ellen tábor is kisebb lenne. -
Dany007
veterán
válasz Cyberpunk #836 üzenetére
Azért a nyilvános rendezvények többsége nem a szexuális hovatartozást hirdeti. Ezért egészen nagy különbség van egy meleg parádé meg mondjuk egy mezei koncert / fesztivál között.
És Crystalheart példája is meggyőző.
"Én ezt nem így látom, legalább is az interneten nagyon feltűnő a zsidóellenesség. "
Interneten igen. De nem erről volt szó, hanem magáról a fesztiválról. Ami valós és "offline". Ott mégsincs akkora "ellentüntetés", mint ami egy melegfelvonulás alkalmával igen. Pedig biztos lehetsz abban, hogy a zsidókat sokkal többet gyűlölik mint a melegeket. Mégsincs botrány 1-1 ilyen rendezvényen.
-
Dany007
veterán
válasz Cyberpunk #959 üzenetére
Ööö hát mit vártunk mégis... : ) Én erre is csak azt tudom mondani, hogy gusztustalan. Kb, mint egy telibesza...t Rákóczi túrós. Amúgy finom és étvágygerjesztő lenne, de ott az a nagy rakás sz..r a tetején amitől menten hányingert kap az ember. Na ez a lény pont ilyen.
Indexes blogos cikkben fogalmazták meg talán polkorrektül a véleményt amivel egyetértek:
"A magam részéről én is csak nagyokat pislogva figyeltem a Wurstot, aztán egy régi cirkuszra gondoltam, ahol a szakállas nőt, mint "mutáns" látványosságot mutogattak, akarata ellenére. Itt viszont a helyzet teljesen más: Thomas Neuwirth maga kreálta meg Conchita Wurst-ot, és önként vonult fel az Eurovízió porondjára, cirkuszi mutatvánnyá redukálva magát."
Ennyi. És ennek a részemről semmi köze sincs a szexuális hovatartozásához.
[ Szerkesztve ]
-
Dany007
veterán
válasz Cyberpunk #972 üzenetére
Mostmár szerintem is egy kicsit kezdtek átesni a ló túloldalára.
Nem lehet mindent megtenni az "egyenlőség" zászlója alatt ami épp nem törvénybe ütköző. Vannak íratlan szabályok, van etika és erkölcs. Amiknek van egy általános normája a civilizált társadalomban.Ebbe pl k...ra nem fér bele, hogy egy random ember mondjuk csirkével, báránnyal, kutyával, macskával du..jon. Ha szerinted igen akkor komoly gondok vannak.
Ugyanígy ha valaki szerint egy nő kinézetű "férfi" szakállasan teljesen normális amúgy főműsoridőben vetítendő dolog, ott szintén gondok vannak.
Azt kéne megérteni, hogy ez már nem az "elfogadásról" szól. Ez már az emberek ingerküszöbének a teszteléséről szól leginkább, a polgárpukkasztásról a szándékos feszültségkeltésről a népszerűség, nézettség ürügyén.
-
Dany007
veterán
válasz Cyberpunk #976 üzenetére
Sorry, de nekem ebből elég egyértelműen lejön a véleményed.
"Zoofilíáról például elég keveset tudunk. Van aki szerint nem parafilíáról van szó. Keveset kutatott területek ezek még, lehet hiba betegségként kezelni."
Másrészt a hsz-em tartom mindentől függetlenül a témával kapcsolatban.
-
Dany007
veterán
válasz Cyberpunk #990 üzenetére
Szerintem meg csak ez ürügy. Egyszerűsítsük le a dolgot. Szerintem a többségnek egyszerűen természetellenes, hogy két azonos nemű neveljen gyereket. Csak ezt így nem lehet kimondani, ezért társítanak hozzá mindenféle fassságot. Intézetnél biztosan jobb.
De a későbbiekben ebből még érheti hátrányos megkülönböztetés a gyereket is. Pl iskolában, barátok / barátnők kapcsán is.De az is tény, hogy alig van még hosszútávú és összehasonlítható gyakorlati tapasztalat ezügyben. Tehát még korai messzemenő következtetést levonni ebből. Hogy jót tesz vagy nem tesz jót milyen problémákat okoz vagy nem okoz a gyereknél stb...
A melegek részéről meg gyakran egy kis önzést érzek ebben a kérdésben. A legtöbben egy-egy szóval, mondattal félresöprik a gyerek szemszögéből való vizsgálódást és egyből azzal érvelnek, hogy jobb, mint intézetben. Az biztos. De amint azt korábban említettem a gyereket is érheti többféle atrocitás a későbbiekben azért, mert mondjuk két apja van. Tudjuk milyen gonoszak tudnak lenni a gyerekek, egy "lyukas zokni" miatt is képesek agyoncikizni a másikat, hátmég ha két apja van...
-
Dany007
veterán
válasz Cyberpunk #997 üzenetére
Alapvetően solfilo kollegával értek egyet. Őt nem érzem olyan elfogultnak, mint Téged.
Nem kell tűzzel-vassal védeni az álláspontod, az igazság számít, semmi más.Az igazság pedig az, hogy jelenleg nem áll rendelkezésre olyan széleskörű statisztika vagy tanulmány ami azt vizsgálná, hogy a meleg párok által felnevelt gyerekeket éri-e valami negatívum a hetero párok által neveltél.
Ezért (még) nem jelenthetjük ki, hogy jobb vagy épp rosszabb ha meleg pár nevel gyereket.
Amit viszont igen, az az, hogy ez egy plusz "cikizési" felületet biztosít a többiek számára. És igen, ez a cikizés iskolás korban amúgy is jellemző a gyerekek körében, viszont a "normális" mennyiség mellett a két apa vagy két anya egy plusz extra felületet nyújt a többieknek.
Gondolj csak bele, hogy iskolázott felnőttek mennyire nem elfogadók ezzel szemben, akkor képzeld el, hogy iskolás, kamasz gyerekek hogy viszonyulnak majd ehhez.Hogy mellettetek is érveljek. A helyzet az, hogy meleg párok biológiailag nem képesek az utódnemzésre. Ergo csak örökbe fogadhatnak. Márpedig többnyire csak olyan gyereket lehet örökbe fogadni, akiről más, valamilyen oknál fogva lemondott. Ennél pedig már tényleg jobb ha egy meleg pár fogadja örökbe, mintha intézetbe kerül...
-
Dany007
veterán
válasz Cyberpunk #1005 üzenetére
"ezért nem lehet kijelenteni, hogy negatívan befolyásolná a gyerek személyiségét "
Így van, ahogy ennek ellenkezőjét sem lehet kijelenteni.
Amúgy egyetértünk. Én sajnálnám ha emiatt cikiznének egy gyereket.
@solfilo: Ahogy a szavaidból kiveszem, ez több, mint valószínű.
-
Dany007
veterán
válasz Cyberpunk #1167 üzenetére
Csak próbálj elfogulatlan lenni...
Nem fog menni szvsz.Nem lenne ott a náci banda ha nem lenne felvonulósdi.
Ami viszont tényleg dühít, hogy legutóbb már Budapest Pride-nak nevezték. Miközben a Budapest Parádé egy teljesen más buli volt. Még az eredeti német Love Parade pesti megfelelője volt. És egy mezei zenés buli volt... nem pedig egy komplett melegáramlat.
Szóval na, azért maradjunk meg a sima melegfelvonulásnál... És ha már itt tartunk az eredeti Budapest Parádén nem voltak tüntetők... Nem volt balhé. Pedig ott is kamionok vonultak a tömeg között végig az utcákon át... És ott is volt elég kihívó dolog.
Na mindegy. De ha amit 8th mutatott képet az tényleg úgy volt, akkor szégyen... Bár szerintem ez az egész magamutogatás még mindig teljességgel fölösleges. Ezzel nem szimpátiát váltanak ki a hétköznapi emberekből vagy megértést, elfogadást, hanem épp ellenkezőleg.
@(#1169) Cyberpunk:
Ha most az Nagy Magyarország helyén mondjuk Mohamed próféta lett volna látható, akkor holnaptól a muzulmán világ dzsihádot indítana az összes meleg ellen a világon...
Provokáció ez nem más. És mint ilyen pont arra hivatott, hogy másokat felbosszantson, feldühítsen. Ezek után kár csodálkozni ha sikerült is nekik...[ Szerkesztve ]
-
Dany007
veterán
válasz solfilo #1174 üzenetére
Tudom mire gondolsz, de azért van egy csöppnyi különbség a kettő között.
Gyereknek mondjuk egyik se való.
De a természetes ( vagy hagyományos) szexualitás azért a többségben nem kelt undort, ellenben ugyanez meleg változatban már igen.Alapvetően az a gond a gondolatmenetünkben, hogy nem veszitek figyelembe azt, hogy ha tetszik ha nem egy pici kisebbséghez tartoztok. És ezt most nem pejoratív értelemben mondom, hanem tényként közlöm. Ennek pedig vannak következményei, eredményei. És abban a baromi nagy egyenlőségre való törekvésben pont ezt felejtitek el mindig. A többségi társadalom mindig is jobban fogadja majd a hetero szexualitás bármilyen megjelenítési formáit, mint a homot. Azon egyszerű oknál fogva, hogy a többség számára az a megszokott, az az általános (a kedvére való ha úgy tetszik) és a homo a kirívó a ritka és sokak számára undorító is. Ez ellen úgysem tudtok mit csinálni, mert ez az általános, mindig is a hetero társadalom lesz többségben.
Ezért inkább meg kéne tanulnotok együtt élni ezzel és nem felvonulásokon hirdetni a dolgot, mert attól még nem fog megtetszeni senkinek akinek eddig se tetszett.Az ember nem tehet a természetéről. Ti se arról, hogy mifelé vonzódtok. De a heterok se arról, hogy nekik esetleg ez tényleg gusztustalan. A többség igénye pedig mindig is felülmúlta az egyének / kevesek igényét.
-
Dany007
veterán
válasz Cyberpunk #1179 üzenetére
Elbeszélsz mellettem. Nem egyről beszélünk.
Nem a kirekesztés elleni felszólalásról beszéltem. A felvonulás nem felszólalás. Ne keverjük már.
Fölösleges az egekig magasztalni a dolgot, mert annyi nincs benne.
Egy jó oktatási anyag, egy jó gondolatmenet a másság elfogadására többet ér, mint ezer felvonulás együttvéve.Azt nem veszitek észre, hogy a felvonulás a többségben negatív érzelmeket vált ki. És ily módon kontraproduktív.
Aztán ilyenkor jönnek azok az érvek, hogy dehát voltak ott heterok is meg családok meg gyerekek... Igen, lehet, de attól még a lakosság másik, 98%-a nem. Tehát összességében teljesen irreleváns, matematikailag hibahatáron belül lévő mennyiség.Már kifejtettem párszor a véleményem. Engem nem zavar. Éljetek boldogan, békében. Pont nem érdekel. De nem kell az emberek orra alá dörgölni hogy itt vagytok. Eddig is tudta mindenki. Aki eddig is elfogadott az ezután is elfog, vagy épp kicsit rosszabb véleménnyel lesz rólatok egy Pride után. Aki pedig eddig se fogadott el az egy ilyen felvonulás után se fog, sőt. Tehát továbbra sincs semmi értelme az egésznek.
Ha meg ünnep akkor ünnepeljék a melegek. Zártkörűen, mert egy olyan intim dologról van szó, mint a szexuális hovatartozás, nem tartozik másra.
-
Dany007
veterán
válasz Cyberpunk #1183 üzenetére
Nem teljesen értünk egyet...
Hiszen elvileg épp az a cél, hogy az emberek megismerjék, ezáltal foglalkozzanak a dologgal.
Itt meg azt mondod ne foglalkozzunk vele.
Akkor hajrá, ünnepeljetek a kék osztriga bárban és akkor senki se fog foglalkozni vele. Tehát ez így kicsit önellentmondás.
De nem baj. Engem annyira nem zavar a dolog, de ilyenkor azért elmondom a véleményem. (várva, hogy egyszer majd valaki csak megcáfol, de nem nagyon sikerült még) : ) -
Dany007
veterán
válasz Cyberpunk #1188 üzenetére
Ja én nem a példára gondoltam... Elfogadom, hogy egyedi eset, ami nem minősíti a többséget. Jobbikosok közül se mindenki náci... sőt.
De ha az egyenlőség akkor nem csak b...zik lennének ott. Hanem mondjuk tolószékesek, autisták, kisebbségiek és így tovább... Ez egyszerűen csak a melegekről szól. Ne magyarázzuk már bele az elfogadást, egyenlőséget. Máshol lehet, de itthon többségében melegek vagy azok szimpatizánsai vonulnak. Az egyenlőség meg egy kicsit jóval tágabb fogalom, minthogy a melegek... Még legalább 192 csoport társulhatna és kéne is ahhoz, hogy azt mondhassátok hogy az elfogadásról, egyenlőségről szól a dolog. Így csak a melegekről...Egyébként furcsa, hogy kisebbségi felvonulás nincsen (hál' istennek), pedig nekik nagyobb szükségük lenne az elfogadásra, mint nektek. Nem is kicsivel.
Szerk.: Nem kell elfogadni a véleményem. Nyugodtan lehet vitázni, cáfolni bármi... arra való a fórum. És ne add fel az elveidet. Közeledhetnek az álláspontok. Volt már erre példa itt a fórumon. Amúgyis sok területen felvilágosított már a fórum. Lásd a melegek kapcsán is. Korábban meséltem.
[ Szerkesztve ]
-
Dany007
veterán
válasz solfilo #1192 üzenetére
+@Cyberpunk:
Egy a lényeg és azt hiszem ebben megegyezhetünk... hogy a felvonulás elsősorban a melegek egyenjogúságáról szól, mintsem más többi kisebbségről.
Egyébként furcsa, hogy a kisebbség szó hallatán mindenkinek a romák jutnak eszükbe.
"Amire viszont itt harapok az a roma kérdés, ne menjünk el ebbe az irányba!"
Az meg még furcsább, hogy bármilyen kontextusban is említem őket, egyből ki van kiáltva rasszizmusnak. Pedig most épp a "védelmük" kapcsán emeltem szót. Ami olyan ritka tőlem, hogy megfelelő hasonlatot se találok... De húha húha nem szabad beszélni róluk...
Azért ezt meg már megint túlzásnak tartom.Egyébként tévedés ne essék. Bele lehet menni a fórumon a roma témába is. Csak nem szabad őket negatív kontextusba állítani. Ergo szidni nem szabad őket, csak dicsérni. De nem kell belemenni a témába, csak bosszantó, hogy már amikor pozitív értelemben írom le vagy csak célzok rájuk, már az is "rasszizmus"...
@(#1200) Cyberpunk:
Hol volt ebben rasszizmus? : o
[ Szerkesztve ]
-
Dany007
veterán
válasz Cyberpunk #1206 üzenetére
"Provokál igen, de ez engem nem zavar, ha nacionalista lennék lehet zavarna, de semmiképpen nem látom, hogy ez engem mint magyart sértene. "
Téged lehet, hogy nem, de a többséget igen.
Azt még elfogadom, hogy egyéni esetről van szó és elhatárolódtok tőle... De ne akard már megmagyarázni, hogy igazából abban a dologban semmi kivetnivaló vagy megbotránkoztató nincs. Mert az már túlzás lenne. -
Dany007
veterán
A témához kapcsolódóan..... [link]
Ez valahogy abszolút pozitív érzéseket vált ki belőlem! Nem tudom mért van ez... -
Dany007
veterán
Látom nem bírtad ki felvonulásos külön-topik nélkül. Pedig tudtad, hogy flém lesz a vége...
Ez nem volt szép dolog tőled.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hibátlan - GIGABYTE Z370 HD3 LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Pro digitális licensz
- Hibátlan - INTEL Core i7-8700 LGA1151v2 dobozos CPU processzor
- Szép Tervező Vágó Dell Precision 5530 Laptop -80% 15,6" i9-8950HK 32/512 QUADRO P2000 4GB FHD IPS
- Apple Iphone 13 Pro - 256 GB (Space Grey)
- Komplett fénytechnika (Robotlámpa, stroboszkóp, vezérlő, állvány)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest