Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
nem az E betű az oka, hogy olyan amilyen... gondolom az E 948 -et te sem veted meg
Egyszerűen ha van mesterséges, könnyebben tárolható, használható műanyag "megfelelője" valaminek, akkor azt használják...
pl mekkora baromség már ha karamell helyett is aromát használnak, mikor a karamell égetett cukor...élelmiszer-ipar ... azt hiszem az ipari hozzáállás az oka
Az is gáz, hogy a tej vízízű, de legalább hasmenést okoz...
meghogy mikor előszőr találkoztam 3.6%os tejjel, akkor mennyire éreztem a különbséget... most meg már, hogy elterjedtebb, az is vízízű...Nálunk meg pláne igaz hogy a sz@rt is eladnák szépen csomagolva... nyugatabbra talán egy fokkal minőségibb kaját lehet kapni
[ Szerkesztve ]
-
Undoroid
őstag
Szia!
"Ma már a szilvalekvár is állati fehérjéből készül" Így igaz...sajnos!A minap a kollégám vásárolt egy csomag savanyú cukorkát és bizony abban is ott volt az állati fehérje,mint odaillő összetevő!
************************************************************************************************************
Ha már itt tartunk!Ki emlékszik még az igazi rétesekre?...amiben a töltelék nem csak 'nyomokban' volt jelen,hanem 1-1.5cm vastagságú és igen finom ízű volt?Lehetett az túrós,mákos,meggyes,almás vagy lekváros!A tészta része pedig nem hullott szét azonnal,ahogy hozzáértél?Tavaly felfedeztem egy hozzám közeli kis boltot,ahol ilyen (és még sok minden mást forgalmazó) finomságokat lehetett megfizethető áron kapni,de nem sokára bezárt,mert "nem érte meg fenntartani a helyet..." Az összes rétes,pogácsa,torta,stb... házi készítésű volt!Sajnálom,hogy megszűnt...azóta sem látok még csak hasonló minőségű és ízű édességeket!
************************************************************************************************************
szerk: "Tej-kakaó" : Kb. egy éve ittam utoljára azt a szokásos zacskós kakaót,amit nagyon szerettem...Ez a legutóbbi 1/2Literes adag 2napra teljesen "kiütött"!Se enni,se inni nem tudtam,mert rögtön kijött belőlem minden...Nem kívánom senkinek azt,amit akkor átéltem... Azóta nem vettem kakaót!Üdv: Undoroid
[ Szerkesztve ]
https://logout.hu/bejegyzes/ngabor2/nyugodj_bekeben_bordoi.html _ https://robo-venture.com -> Az ökotudatos, digitális közösségi alkotóműhely <-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sigma 150-600mm Sports objektív + táska ( Nikon )
- Nintendo Switch Oled / Farming Simulator Játékkal / Dokkolókkal / 12 hónap jótálással
- Samsung Galaxy S23 Ultra 12/512GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Eladó Nintendo Switch V2 rengetek kiegészítővel + eladó játékok
- DARTH MALAK GAMING PC // Core i7 930 // 8GB DDR3 // SSD+HDD // MSI GeForce GTX770 Twin Frozr 2GB
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest