Hirdetés
-
LOGOUT.hu
ASUS RT-AC56U (802.11ac kétsávos Wireless-AC1200 Gigabites útválasztó)
Új hozzászólás Aktív témák
-
OldAkita
aktív tag
Nagyon kezdek rágerjedni az AC56U-ra. Torrentezni szeretnék vele egy Adata710-es usb 3.0-ás wincsire és innen dlna-val nézni a filmeket. Főként azért tetszik mert igen gyors a tesztekben a fájlműveleti sebessége.
T-s Cisco EPC3925 szolgáltatói routerre szeretném dugni, de fogalmam sincs hova. T letiltotta a bridge módot, szóval olvastam olyat hogy ne a cisco lanról dugjam az AC56U wanjára, hanem cisco lanról AC56U lanjára.
Te hogy csinálod?
Torrentezel?
Használsz dlna-t?
Magyar a gyári FW?
Gyáriban van Transmission?
Tomato felmegy rá?
Lan portok sávszélessége korlátozható egyenként?
Akkor lennék nyugodtabb ha valaki írna ide hogy nála már hónapok óta megy folyamatosan a torrent le-fel gond nélkül.
Gondolkozok az N66U-n is, de ez sokkal de sokkal gyorsabb. Az viszont kipróbált darab, sok tapasztalattal, atomsatbil.
Jó sok kérdést öntöttem ide
Kérlek írj le minden tapasztalatot ha van kedved
Ja, a lényeg. Nekem kéne nagyon hogy az mkv mellé tett srt feliratot lejátsza. Ezzel kapcsolatban mi a helyzet?[ Szerkesztve ]
-
OldAkita
aktív tag
Szuper, jó ezt hallani hogy stabil. Az én netem 50/5-ös és a cisco ezt hozza is minden gond nélkül. Akár megpróbálnék vele is torrentezni, csakhogy le van tiltva az usb portja. Ezért kell a router. Persze ha már lesz, akkor jó lenn ha gyors lenne, letöltésre és adatmozgatásra és ez tényleg gyors.
Sajnálom hogy nem torrentezel és erősen reménykdem hogy van valakinek ilyen routere aki torrentezik is és DLNA-zik is vele. Feltételezem nem én lennék az egytelen és első az országban aki torrentezni szeretne vele
Erősen bízok benne hogy le tudja játszani azmkv mellé tett srt-t mert bár tudom hogy sokak véleménye szrint venni kell egy medialejátszót és az tudni fogja, de én már csak ilyen igénytelen vagyok és elég nekem a DLNA
Örvendek erősen hogy magyar a gyári FW, Tomato-ra meg rákérdezek itt-ott.
A MAC címre történő sávszélességkorlátozás is tökéletesen megfelel nekem.
Köszönöm hogy válaszoltál.
Ami még érdekelne hogy vajon mennyit fogyaszt teljes terhelésen, normál használatnál és wifi nélkül éjszaka torrent feltöltögetéssel, de mivel nem torrentezel ez mindenképp talány marad egyelőre. -
OldAkita
aktív tag
Még nem tudok tapasztalatot mondani erre, mert két órája bontottam ki a dobozát és kezdtem ismerkedni vele.
Ez a probléma azért lehet érdekes mert én Y kábellel szeretnék usb 3.0-ás hdd-t kötni rá és akkor lehet hogy szintén ledobja.
Annyit azonban első próbaként tudok mondani hogy a T-s Cisco routerre eddig hiába kapcsolódtam a tv-vel 2.4Ghz-en vezeték nélkül, a full HD 3d filmeket pár másodperc után elkezdet utántöltögetni. Cisco EPC3925 nem tudja az 5GHz-et, az AC56U viszont gond nélkül. Kicsit féltem mert 11m-re van a tv a routertől és van közte egy 10cm-es válaszfal, és ez a táv 5Ghz-en már sok, azonban láss csodát, akadásmentesen streamelte a Repcsiket 3D-ben )))) Örülök mint majom a farkának -
hunluigi
senior tag
Na akkor mindenki okulására meg is válaszolom magamnak...
Az új firm nem "engedi" hogy a DLNA csak egy alkönyvtárra vonatkozóan működjön. Magyarul, ha nem egy egész kötet megosztását jelölöm ki, hanem csak egy alkönyvtárat, akkor nem működik. Nem reklamál, nem dob hibát, egyszerűen nem látszik a hálózaton. Most pillanatnyilag jó így, csak mivel tárolok mást is a külső HDD-n (pl biztonsági mentéseket) és így az abban lévő média tartalmakat is osztja. Ha valaki tudja az anomália okát, és annak megoldását, ne tartsa magában.
A kezdetek kezdetén... XT 8Mhz; 640Kb ram; HERCULES monitor (papirfehér) és csatoló (256k ram); 20Mb MFM HDD 5,25''; 1.2Mb 5.25'' FDD; PC Speaker Hová szalad a világ...
-
OldAkita
aktív tag
Nekem is a legújabb FW van fent és kísérletképp most készítettem egy free folder nevű mappát és csak azt osztottam meg. TV látja, de csak azt a mappát. USB-s hdd-m ext4 formátumú. Tied NTFS? Mert tervezem hogy kipróbálom csak NTFS-ben is, ugyanis először úgy próbáltam használni hogy 4 részre volt partícionálva, amiből csak 1 partíció volt NTFS, a többi 3 True Crypt-el titkosított partíció volt. Feltételezem a True Crypt FAT32-re formáz, mert a rendszernaplóban állandó szereplő volt hogy a FAT32-re érzékeny és hogy az volt, mi sem bizonyítja jobban hogy állandóan fagyogatott a gyári FW. Ezután egyebformáztam az egész hdd-t EXT4 formátumúra, azóta hibátlanul megy. Viszont mindenképp tudni szeretném hogyan viselkedik NTFS formátumban?
-
OldAkita
aktív tag
Frissítettem. A végén kérte hogy indítsam újra manuálisan. Kikapcsoltam a hátulján lévő gombbal, vártam 10 mp-et majd bekapcsoltam. Így szoktam. Bekapcsolás után hibajelzés jött. A hdd-n hibás valami, töröljem vagy hszanáljak PC-t. A hibásnak itélt file-t sehol nem találtam. Kisérletezés folyik, de érzem hogy a vége format c: lesz
Tanulság! Firmware frissítés előtt válasszuk le a hdd-t, utána húzzuk ki az usb portból és csak azután frissítsünk.
Az új FW-t innen töltöttem le. 28.66MB.
Van azonban alatta egy Source Code ami szintén frissült most és egy 658.37MB-os darab. Ez vajon mi? Kell ez?[ Szerkesztve ]
-
OldAkita
aktív tag
válasz hunluigi #148 üzenetére
Meg tudlak érteni, nekem is pont ilyen dupla NAT kifogással nem ment a külső elérés de bizakodok hogy a Tomato részletgazdagabb állítgatási lehetőségei meghozzák majd a várva várt eredményt. Magam is halogatom az efféle izgalmakat, de most már jó érzés hogy eddig is eljutottam.
-
Klara_
őstag
válasz hunluigi #312 üzenetére
Naponta 2 alkalommal minimum ki van kacsolva a router, de inkabb tobszor - nem szeretnem hazavagni a HDD-t. Egy Delock haz + 7200RPMes Toshiba HDD amirol szovan, az en lelkivilagomnak nagyot "csattan" amikor csak siman kikapcsolom. Leallitasert pedig mindig be kell lepkedni a menube. Nagyban megkonnyitene a hasznalatot ha a WPS gombra a levalasztast ra tudnam tenni.
-
MODERÁTOR
válasz hunluigi #739 üzenetére
Szia!
Igen a Tomato tud ilyet.
http://tomato.groov.pl/ -
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
válasz hunluigi #747 üzenetére
Akkor tedd fel megint, recovery módban!
PC-nek adj fix LAN IP címet.
IP: 192.168.1.10
maszk: 255.255.255.0Gateway és DNS nem szükséges.
A routert áramtalanítsd, majd nyomd be és tartsd nyomva a RESTORE gombot, és így kapcsold be, és a gombot addig tartsd is nyomva, amíg nem kezd el villogni a Power LED.
Ha ez megvan, akkor egy böngészővel nyisd meg a 192.168.1.1 címet, ahol egy ilyesmi felületet kell látnod...
Itt nyomj rá az NVRAM törlésre, majd ha az megvan, akkor flasheld fel a firmware-t megint. Browse, és Upload.
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
válasz hunluigi #752 üzenetére
Helyes! A leírtakat meg tudom érteni, egyáltalán nem mindegy, hogy 30k ide, vagy oda, de az ASUS routerekben pont az a jó, hogy mindegyikben van ilyen recovery mód, és még ha véletlenül a kedvenc mp3 file-od flashelted rá előzőleg, ezzel a módszerrel akkor is helyre tudod állítani, még mondjuk egy TP-LINK-nél a legtöbb esetben soros kábel, és a router szétszerelése, forrasztása is szükséges ahhoz, hogy újra életet lehelj bele.
Ja, és szívesen!
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
válasz hunluigi #756 üzenetére
Na most olyan értelemben átjutni nem fog, mint ahogy eddig is működött, hogy az ASUS kapja a WAN IP címet, de van megoldás minden távoli elérésre, és a DDNS-re is!
Utóbbihoz annyit kell tenned, hogy a kiválasztott DDNS szolgáltatás beállítása mellett, a Basic -> DDNS oldalon a legfelső, IP address opciót, állítsd "Use External IP Address Checker" állásba!
Előbbihez pedig az ASUS WAN IP címét, írd be a CISCO DMZ menüjébe, így az minden a WAN felől érkező kérést továbbítani fog az ASUS felé, és így csak azon kell a szükséges port forwardokat, és/vagy távoli eléréseket beállítani.
Esetleg a CISCO DHCP szerver részében nem ártana az ASUS-hoz fix címet rendelni, MAC cím alapján, nehogy holnap meg valami másik IP-t adjon az ASUS-nak.
-
MODERÁTOR
válasz hunluigi #758 üzenetére
Jó kérdés... Én személy szerint noip-t használok, de ennek van annyi hátránya, hogy ha 30 napig nem változik az IP címed (OFF)(már pedig T kábelen tudtommal nem változik)(/OFF), akkor jön egy email, benne egy captcha, és újra aktiválni kell a host-ot 1-2 kattintással. Ha a 30 nap alatt van IP cím változás, akkor a 30 nap számlálása újraindul.
1043ND és OpenWrt topikban többször ajánlották még az ipdns.hu-t, állítólag ott sincs semmi ilyen lejárat, szabadon használható!
A többivel nincsen tapasztalatom, mert előtte nekem is DynDNS volt, ami ugye fizetős lett. Ja, meg ezen kívül amolyan backup-ként még minden éjjel 0:00-kor, és minden WAN UP eseménykor küld a router egy emailt, amiben benne van az aktuális WAN IP cím is, néhány más adat mellett.
-
ArthurShelby
addikt
válasz hunluigi #4783 üzenetére
Próbálkozz a merlinnnel. Ha ott sem sikerül az újjal recoveryből, akkor próbálj meg egy régit, aminek (jóval) kisebb a mérete. Ha ez sikerült, akkor onnan tudsz frissíteni gyári legújabbra (bár én maradnék merlin vonalon).
[ Szerkesztve ]
A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
hunluigi
senior tag
válasz hunluigi #4785 üzenetére
Ja igen! Az összefoglalóban emlegetett 3.0.0.4.376.3754 nincs meg valakinek? Az asus leszedte a régi firmeket a honlapról, és sehonnan nem tudom előbányászni.
A kezdetek kezdetén... XT 8Mhz; 640Kb ram; HERCULES monitor (papirfehér) és csatoló (256k ram); 20Mb MFM HDD 5,25''; 1.2Mb 5.25'' FDD; PC Speaker Hová szalad a világ...
-
ArthurShelby
addikt
válasz hunluigi #4785 üzenetére
Ezzel én is sokat kínlódtam már több asus routernél is (n12d1, vagy ac56u, vagy n18u, már nem emlékszem melyik), de valahogy végül csak sikerült sok izzadság árán (de már nem emlékszem, hogy hogy).
A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
-
sztanozs
veterán
válasz hunluigi #5124 üzenetére
Bridge modban nem latszik a szolgaltatoi eszkkoz egyaltalan.
A routeren allitod be a login parametereket es ott kapod kozvetlen a publikus IP-t is. Nem kell a DHCP-n semmit allitgatni (legfeljebb beallitod a regi szolgaltatoi tartomanyra, ha van amit korabban IP alapon hasznaltal).[ Szerkesztve ]
JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest