Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
asuspc96
őstag
Kellemes reggelit mindenkinek!
Kezdő vagyok ebben a témában.... végre a PH!-tagoknak köszönhetően megtudtam mit is kell használni OC-hoz így hát belefogok.
Kérném a segítségeteket, abban hogyan is állítsam be tökéletesre.A konfigom: alaplap+proci
cpu-z+tesztA válaszokat előre is köszönöm !
Üdv, asuspc96
-
asuspc96
őstag
válasz asuspc96 #13214 üzenetére
Szóval lefuttattam a tesztet ! 3DMark11
Érdekes eredmények....amit alapvetően nem értek az az hogy ezt miért írja ?!
"Core clock250 MHz
Memory clock150 MHz" Most akkor ki hazudik MSI Afterburner, 3DMark vagy alapból el van cseszerintve ez az egész ?A másik (#13167) Ghard hozzászólásában felvetettem magamba egy érdekes kérdést amire tőletek várom a választ...Én úgy tudom, hogy az a kis kapcsoló az a CrossFire-hez kell. (ezt olvastam Nekem ott az egyik 1-esen a másik 2-esen van. Ha megtalálom a cikket belinkelem ide!)
Javítsatok ki ha tévedek, mert akkor máris kapcsolgatok vissza mindent.Üdv, asuspc96
Ez igaz lenne ? "az 5970 azért ott van a 6970 előtt"
Szerk: Tudtok valami olyan eljárást amivel túl lehet járni a 3DMark "eszén" ? Hogy az Advanced Edition-re tudjak fejleszteni ? (abban legalább enged egy tucat beállítást)
[ Szerkesztve ]
-
asuspc96
őstag
Whit3Rav3n: Rendben átkapcsolom akkor azt a kis pöcköt....
"Senki sem hazudik, 2d-ben az órajel 150/250." Tessék ? Melyik tesztben fogja kimutatni rendesen az órajelet ?
Cris99: Fő szponzorom a Jézuska nem ?
Egy Advanced kulcs véletlen nem használható fel 2x ?Üdv, asuspc96
[ Szerkesztve ]
-
asuspc96
őstag
Rendben köszönöm az infókat ! SzlobiG, Whit3Rav3n, radi8tor1, Cris99
Remélem ezt nem vetted sértésnek ! Ha igen elnézést...""Cris99: Fő szponzorom a Jézuska nem ?
Üdv, asuspc96
[ Szerkesztve ]
-
asuspc96
őstag
Kellemes Ünnepeket !
Mióta az MSI Afterburn-el "felhúztam" a VGA-t azóta a GTA 4 sz@r@kszik
( egyéb játék nem tehát itt valami összetettebb problémával állunk szemben! )A probléma : 800x600-ban indítja el mindíg egy HD6970 CrossFire mellett
Semmi egyéb beállítást nem enged, hogy hozzányúljak, illetve a legidegesítőbb: kép 1 , kép 2.Már patchet is próbáltam de mint halottnak a csók...
Üdv, asuspc96
U.I.: Tirexi ha olvasod ezt kérlek küldj egy PM-et! Köszönöm !
-
asuspc96
őstag
válasz stranger28 #13309 üzenetére
Akkor vegyem vissza az OC ha azzal szeretnék játszani ? Te hogy oldottad meg ?
Üdv, asuspc96
-
asuspc96
őstag
Na most mi lehet a baja ?
CPU tuning volt de az stabil....MSI Afterburnel meg a GPU-t nyúztam de visszaállítottam alapra...
Elindítottam a Battlefield 3-at elkezd tölteni majd kilép...Valami a mostani cselekedeteim közül váltotta ki, mert még nem volt ilyen lazán játszottam vele.
Mi lehet a baj ?Üdv, asuspc96
-
asuspc96
őstag
válasz radi8tor #13423 üzenetére
Igen...most újra raktam a drivert mindjárt megnézem, hogy mit szól hozzá.
Addig is ha nem indulna el van egyéb ötleted(tek) ?Ghard : Lehet én értem félre de nem böngészőben cloud szerveren játszok...
Szimplán az itthoni gépen nem indul el....
A mappájából indítom az exe-vel és sz@rik rá.Üdv, asuspc96
-
asuspc96
őstag
Van aki 11.12 Catalyst-tal játszik BF3-at ? (6970-es)
Írja már meg kérem, hogy mit csinál mert nálam tölt és befagy ... persze nem a gép csak a game...
Ez segít rajta ? AMD Catalyst Application Profiles (0.5 MB) 11.12 CAPasuspc96
[ Szerkesztve ]
-
asuspc96
őstag
Extreme beállítás mellett 3DMark11 eredményem jónak számít ?
X3653 , P10843Üdv, asuspc96
-
asuspc96
őstag
válasz stranger28 #13473 üzenetére
Megyek örömtáncot lejteni
Erre senki ?
Van aki 11.12 Catalyst-tal játszik BF3-at ? (6970-es)
Írja már meg kérem, hogy mit csinál mert nálam tölt és befagy ... persze nem a gép csak a game...
Ez segít rajta ? AMD Catalyst Application Profiles (0.5 MB) 11.12 CAPasuspc96
[ Szerkesztve ]
-
asuspc96
őstag
válasz DjDanee87 #13475 üzenetére
Amit most írok azon meg fogtok lepődni....Eddig még senki se jött rá a megoldásra...
Szerdán belekezdtem a CPU,GPU tuningba és remekül működik minden.
Köszönöm még egyszer a segítőknek
LinX stabilnak nyilvánította. Egyéb játékok alatt is stabil illetve tömörítés videó-zene vágás alatt is remek. Majd jött a Battlefield 3 itt a legelején elindult...
(nem tudom a beállításokat és nincs is róla írásos emlék ) Azóta soha többet semmilyen akaraterővel vagy rábírással nem lehet elindítani.... Persze a többi játék remekül megy (MW3, Batman:AC, ACelevations, GTA4, stb..)Rendszerem a profilomban megtekinthető...
Éjjel-nappal elérhető vagyok PM-ben ha valaki esetleg ott mondaná meg az ötletét.Előzmények: Catalyst 11.9 volt a legutolsó illesztőprogram, alap órajel I7-2600K 3,4GHz
Itt minden ment beleértve a BF3-at isMég egy érdekesség ami talán nyom lehet: A legelső elindulásnál OC után nagyon magas FPS értékeket tapasztaltam (min 60 max 120 átlag: 84) lehet, hogy a CPU,GPU tuning nagyon sokat segített de nekem ez meglepő volt....
Itt egy videó amin látható a hibás folyamat: YouTube
ÖTLETEK ?
üdv, asuspc96
-
asuspc96
őstag
kasa85: Felrakni se engedi..(mert úgy szoktam, hogy rátelepítem...) maximum azt tehetem, hogy letörlöm teljesen a drivert és úgy rakom fel...
Igen CF-em van...de nem szeretném letiltani...ez olyan mint ha a playboy magazinban szerepelne a feleségem és elmegyek kur@zni...Stukker1987 : 1,Berakom profilba ? BIOS-ban ?
2-3, megvolt de nem
Így van virágbolti verzió de már többször is végigvittem a tuning előtt... és az az érdekes, hogy ezt csak ez a játék tudja kiváltani...radi8tor1: Szerintem nem blokkolja de ha blokkolná az se zavarna semmit...emlékszem, hogy amikor nem ez volt akkor blokkolta és lazán játszottam vele...
Nem jövök rá...egyéb ötlet ?
Köszönöm a válaszokat
asuspc96 -
asuspc96
őstag
válasz kasa85 #13483 üzenetére
Mit szedjek le ? Van itt minden mint a búcsúban...
-AMD APP SDK Runtime
-AMD videokártya-illesztőprogram
-HDMI/DP audio illesztőprogram
-AVIVO
-HydraVison
-AMD húzással használható kódolás
-AMD Media Foundation dekóderek
-Catalyst Control Center"AMD Catalyst Application Profile - 11.12 CAP1 ez a legfrissebb profil." Az nem számít hogy a 11.11b-vel nem azonos a száma ?
asuspc96
[ Szerkesztve ]
-
asuspc96
őstag
Lehet pendrive-ról bootoltatni a windows-t ? Telepíteni....
-
asuspc96
őstag
válasz stranger28 #13506 üzenetére
Simán rámásolom amit szeretnék és BIOS-ban beállítom, hogy pendrive-ről bootoljon és pá..?
[ Szerkesztve ]
-
asuspc96
őstag
válasz stranger28 #13506 üzenetére
Jó ez nekem bonyolult kiírom DVD-re
-
asuspc96
őstag
Szóval sikeresen kimásztam az említett problémával igaz nem győztesen de nem is vesztesen...
Egy kis emlékeztető: [link] innentől kezdődően és a hozzá kapcsolódó hozzászólások.
1 GPU-val teljesen tökéletes a játékélmény (6970/"ultra")
Viszont tapasztaltam egy érdekességet
15-20 próbálkozásból egyszer beadta a derekát és elindult. CrossFire-ben olyan képe volt a játéknak a hozzá illő FPS érték mellet, hogy lef@stam a bokám.Előre is elnézést kérek a kép minőségéért (egy telefonnal lett felvéve úgy, hogy közben mozogtam) és a "nem egyforma tartalomért"' de igyekeztem ugyan azon a helyen ugyan azt csinálni
Disabled CrossFire
Enable CrossFireÜdv, asuspc96
-
asuspc96
őstag
válasz Geryman #13571 üzenetére
Én ugyan így jártam Innentől kezdve.
kasa85 Ajánlott nagyon jó megoldásokat !
Ha kell írj rá/rám PÜ-ben és Én vagy Ő (akinek írsz) elmondom(ja) mi a megoldást." Nyomtam egy Uninstalt a 12-nek. Ekkor a képem olyan szinten összehalt, hogy szinte minden fekete, 1-2 dolog kicsit kilátszik és kivehető"
Ugyan ez volt! Szinte olvashatatlan a kép és amit látsz az piros, kék vagy fehér.
Nekem egyedüli megoldása az volt, hogy újrahúztam a Win7-et....Olvass vissza egy picit és minden eléd tárul
Csökkentett módban még ha találnál is biztonsági mentést nem fogja engedni... Ezt én is benyeltem
Szóval írj ha nagyon nagy a gond !
(egyedül a könyvjelzőimet sajnálom a Chrome-ból, ha Te teheted valahogy mentsd le!)Szerk.: MontyCrew nem jó én is próbáltam de nem jártam cseresznyével
(még a képet SE jeleníti meg úgy...legalábbis itt nem)Üdv, asuspc96
[ Szerkesztve ]
-
asuspc96
őstag
-
asuspc96
őstag
stranger28: Tehát akkor 2db 6970 CF-ben ehhez képest jobb vagy rosszabb ?
Cybertrone: Lehet hülyeséget kérdezek....de akkor miért nem ilyenekkel döntögetik a 3DMark rekordokat ?
asuspc96
-
asuspc96
őstag
válasz stranger28 #14684 üzenetére
"Jól látod egyébként, nem véletlen használnak egy GPU-s kártyákat "döntögetéshez""
De ez 2GPU-s karesz....mi az oka az 1GPU-s döntögetésnek ha ez jóval többet tud ??
Ebből kell 3 most azonnal a gépembe
asuspc96
-
asuspc96
őstag
válasz stranger28 #14687 üzenetére
"mert 4 GPU a max ugyebár, az meg már 6 lenne akkor."
Ezt hogy érted ? Le van korlátozva a maximum GPU szám ?radi8tor1: értem.....Látom HD7970 CrossfireX-ed van besz@rás...Te sem adod le a szintet mit ne mondjak
"Vízzel mennek" ? Mihez kell az a nagy behemót teljesítmény, munkára használod ?
netán tervező vagy ?...mert ha igen sürgősen kapcsolatba kell lépnünk
A cuccaidhoz....asuspc96
-
asuspc96
őstag
válasz stranger28 #14691 üzenetére
DE MIÉRT ??
Mi az oka ? -
asuspc96
őstag
Lenne egy pöpec kérdésem....
3x1920*1080p felbontásban 6970@6970 OC mennyi fps-t produkál ?
Mondjuk ezek a játékok alatt:
BF3, Metro 2033, FIFA 2011, F1 2011, STALKER, Dirt 3 stb....Nékem az is megfelel ha elárasztotok tesztekkel
stranger28: Valószínűleg Te tudod mire szeretnék kilukadni
Előre is köszi, asuspc96
[ Szerkesztve ]
-
asuspc96
őstag
ZozzHUN: CF az megvan...nem azzal van a probléma, hanem, hogy ha 3db 1080p monitoron játszom pl.: --> [link] , [link]
Akkor ezekhez milyen fps értékek társulnak ?
....mert nem mindegy, hogy beleölök több százezret és szar lesz a végén....
Gondolom ez nem következik be de érted a célzást....SzlobiG: és 3xHD-ban ? (5760x1080p)
xnace: ?
ezen besz@rok...rég láttam ekkora gyökereket
asuspc96
-
asuspc96
őstag
TUD VALAKI EZEKHEZ A JÁTÉKOKHOZ KONKRÉT FPS ÉRTÉKEKET ?
Esetleg tesztet ? Vagy van ismerőse aki rendelkezik 3 monitoros rendszerrel (5760x1080) és 6970-eseket nyüstöl CF-ben ?Én csak ezt találtam --->
www.hardwareheaven.com/reviews/1084/pg1/xfx-radeon-6970-and-radeon-6950-graphics-card-review-introduction.htmlBocsi a linkért de telefon nem erről híres...
asuspc96
[ Szerkesztve ]
-
asuspc96
őstag
válasz stranger28 #14715 üzenetére
Jól van én megbízom a szavaitokban....
Ha a CF ELÉG akkor nincs gatyába sz@rás ha nem akkor szétverem a fejemen
A többieknek is köszönöm !Most megyek bújom még egy kicsit a teszteket aztán alszom rá egyet és újra jövök!
Kellemes estét, asuspc96
-
asuspc96
őstag
zack: Azokhoz a játékokhoz amiket fentebb említettem....
Azok a cuccok vinnék az ösz. game-t ami ki van írva....
(remélem a proci most sokat fog segíteni )
A mérvadó inkább a high.... szóval ha már ennyi lét belesaccoltam nem szeretnék "szuper márió"-s grafikát nézni
Ha a HIGH beállítás mellett viszi a CF bármelyik játékot 5760x1080p-be akkor nem félek a beruházástól (persze élvezhető fps értékek mellett...50-60(avg))
nem vagyok "ultra-fan boy" az a lényeg, hogy ÉLVEZHETŐEN menjen HIGH-on...legalábbis nekem ez a fő szempont....stranger28: 7970-be nem fogok beruházni....azt gondolom Te sem gondoltad komolyan...!
kompromisszum ? persze high-ig
nV kártyám volt de ha újabb kártyát veszek az biztos, hogy majd az nV válasza lesz a 7970 amit megveszek ---> zászlóshajó (ez az elképzelés)Cybertrone: Ez melyik kártya amit imént említettél ?
(gondolom a 7970-re de erősíts meg ebben )proci985: "HWheaven tesztelte 6970et 5760x1080ban, F1 megy szépen, BF3 25fps átlagban, CFben elégnek kéne lennie."
Ez egykártyás tesz vagy CF ?Akkor mit összegzés:
Mit tegyek ? Érdekel a véleményetek úgyhogy kivele mindent meg lehet beszélni
Nem szeretném ha a zöldhasú rossz helyen aludna.....
Meg az is egy szempont, hogy az elkövetkező 1-1,5évben a játékipar csak fejlődni fog....egyre erősebb gépezetek kellenek majd....
Érdemes beruházni egy ekkora kiadásba ? Megtérül a játékélményben ?
Látom a mai nap sok CF-es tulajdonossal fogok beszélni errőlNa megyek a "harcmezőre" majd benézek de nem valószínű, hogy írok....majd 3-4 körül!
előre is köszi, asuspc96
-
asuspc96
őstag
Szerintem is az ASUS nem is mondom, hogy miért
de nézd eztZozzHUN: a szenvedő alanyok megvannak....2db ilyen crossfire-ban
(nem a DC II)
Némi OC-t adtam a szájuknak
.....ha ez befolyásoló tényező.... (mag V-t emelése nélkül)Cybertrone: A videókarikon egy darabig nem módosítok...szóval ez van ebből kell gazdálkodni alapon játsszuk most ezt a 3 monitoros ügyet
stranger28: Este felé benézek a "Milyen monitort ?" topic-ba is....
Van egy két kérdés ami ma fogalmazódott meg bennem !üdv, asuspc96
[ Szerkesztve ]
-
asuspc96
őstag
válasz radi8tor #14771 üzenetére
Most lehet OLTÁRI NAGY ostobaságot kérdezek de megkérdezem mert így tanul az ember...
radi8tor1: amit opti06-tól kérdeztem az a kártya lesz moddolható 7970-né ?
Lehet kicsit össze vagyok zavarodva...világosítsatok már felopti06: ez a kártya az ez a kártya igaz ?
előre is köszi, asuspc96
[ Szerkesztve ]
-
asuspc96
őstag
válasz ZozzHUN #14816 üzenetére
Nem akarok beszállni és nem szeretnék ártani egyik félnek se mert szvsz jóban vagyok mindkét féllel...
De ez az ipar mindig is a pénzről szól(t) és fog is....valószínű, hogyha megnyered a lottót nitrogénhűtéssel fogod tolni a MARS II-ből összeállított 4way SLI-tszerk.: Én azt mondom, hogy béke van mert erősen hippi párti vagyok...
szóval mindenki marad és ez kijelentésasuspc96
[ Szerkesztve ]
-
asuspc96
őstag
válasz tthomasso #14869 üzenetére
Én mindig parok az új driverektől (csak VGA )
Mert volt már, hogy nem indult egy két game miatta
Lehet user error de erősen kétlem....ilyen hulye nem lehetekMás:
Hogy van az, hogy mások mindig azt írják max 65°C netán 70°C (de az már ritka)
Én ma 1-1,5 órát nyomtam BF3-at ultra FHD-ba 6970CF mellett és 85°C na ezt magyarázzátok meg
Nem nyúltam a ventikhez (MSI Afterburner-rel) szóval mindent a gép adagolt magának mint egy rossz drogosasuspc96
-
asuspc96
őstag
válasz danikabaf #14935 üzenetére
Nekem a virágbolti AC: Rev. okozott ilyen hibát FHD-ban....1400x1050-ben már nem.... érdekes
Nekem is a 12.1 Catalyst van fent....jó besz@rattál mert már raktam újra win7-et driver miatt
Megyek ki is próbálom a BF3-at nehogy a szemem fényének baja essenasuspc96
[ Szerkesztve ]
-
asuspc96
őstag
-
asuspc96
őstag
itt egy kép ezeket töröljem ? (ahol a pipa van)
CAP-okat már töröltem....Már egyszer megszipkáztam ezzel, úgyhogy kérem a segítséget(eteket)
asuspc96
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD RX 7900 XTX 24GB EKWB EK-Quantum Vector 2 D-RGB Nickel + Plexi Vizesblokkal Garancia!
- Sapphire nitro pulse rx 580 4gb /256 Bit BESZÁMÍTÁSSAL!
- Gainward RTX 2060 Super Ghost 8GB használt videókártya eladó garanciával! AKCIÓs
- Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6600 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- PALIT RTX 4080 16GB GDDR6X JetStream- Új, 2 év garancia - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest