Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Danshee
tag
válasz opeter70 #22530 üzenetére
Hali!
Nekem régen előfordult ugyanilyen hiba, mármint, hogy "beragadt" az órajel a state 2 bios módba, de bugos driver okozta és újraindítások után általában helyreállt a dolog. Helyedben megpróbálnék először egy full driver letakarítást(DDU) és újrapakolást, ha ez nem oldja meg, akkor még egy bios re-flasht is... Ha ezek után is jelentkezik a probléma, akkor lehet gyanakodni, hogy az a hibás VRM szenzor befolyásol valamit, bár még ilyenről sosem hallottam. Amúgy az órajel hiba azóta jelentkezik amióta elromlott a VRM szenzor ?
Üdv!
"Być albo nie być oto jest pytanie."
-
Danshee
tag
válasz opeter70 #22534 üzenetére
Hát ez rosszul hangzik.
Túl sok ötletem nincs, csak egy dolog jutott eszembe még.
Bár tudom, hogy nem jó sokat babrálni a bios-al, nekem is okozott kék halált, de mi van akkor ha utolsó megoldásként megpróbálod a state 2 órajeleket beállítani a state 3-ra tehát egy stock 6970 esetén 880/1375 lenne a 2. profil és a feszültségeket is átállítod a rendesre tehát ha jól rémlik 1.175V-ra. Így magyarul csak 2 profilod lesz, de ha működik, akkor tudod használni a kártyát játékra. Mit gondolsz ?"Być albo nie być oto jest pytanie."
-
Danshee
tag
válasz opeter70 #22536 üzenetére
Referenciahűtős 6970-ről van szó ?
Korábban volt melegedési baja, mert ha jól lőtted be a feszültségeket, akkor nem lenne szabad ilyet produkálnia... Mondjuk tény, hogy az RBE-n belül elég bonyolult jól beállítani a feszültség értékeket azzal már én is szenvedtem."Być albo nie być oto jest pytanie."
-
Danshee
tag
válasz opeter70 #22538 üzenetére
Tudom, hogy rendellenes, pont azt írtam, hogy ennek nem szabadna előfordulnia, ennek a hőmérsékletnek.
Megnéztem az enyémnek a biosát, ugyanúgy nincs semmi a voltage table-ben, a VDDC nekem is 1.1750v-ra ugrik fel. Nem számít semmit az mx4, sem a takarítás ha valami elbaszódott a hűtőben. Olvasd majd vissza az én régi bejegyzésem, amikor 20x pasztáztam újra, raktam fel a referenciahűtőt és ugyanúgy 90 fok másodpercek alatt... Aztán persze hűtőt cseréltem. Sajnos nincs ötletem, miért nem ugrik state 3-ra a kártyád, de így már valószínű, hogy ha power state 3-ban is menne, megsülne."Być albo nie być oto jest pytanie."
-
mpierre
veterán
válasz opeter70 #22540 üzenetére
Az eredeti asus bios-szal csinálja ezt, vagy a moddolttal? Nekem van gyári (talán elmentettem), illetve csak shader moddolt bios verzióm is. Ha kell, küldj privit.
Nekem is ref hűtős asus karim van, most ugyan vízzel hűtve, de ilyet nem csinál a kari.#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- GIGABYTE RTX 2060 OC 6GB (GV-N2060WF2OC-6GD rev. 2.0)
- PALIT RTX 4080 16GB GDDR6X JetStream- Új, 2 év garancia - Eladó!
- Palit RTX 2060 Super 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- MSI GeForce RTX 3060 Ti GAMING Z TRIO 8GB (ingyen posta)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest