Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
aleister
veterán
Milyen app-okat használsz, valamint mekkora terhelést ró a NAS-ra?
A jelenlegi 2 GB-s webhosting csomagomat szeretném kiváltani. Két statikus html lap, valamint egy Joomla (PHP+MySQL) futna rajta. Szerver oldalról csak ez utóbbi számottevő. Levelezés is minimális.
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
aleister
veterán
Végül MariaDB 10 került fel. Mivel alapvetően integrált már félig a QTS-be, úgy gondoltam ez lesz a jobb megoldás.
Maga a csomag telepítés rendben és gyorsan le is zajlott. Ezt követte a phpMyAdmin, amiről ugyanezt tudom elmondani.
Aztán megpróbáltam csatlakozni az adatbázishoz.
...ami már nem sikerült. Némi guglizás után kiderült, hogy át kell írni a config fájlt. Ez kb fél perc lett volna, viszont a saját admin jogú felhasználómmal telepítettem a csomagfájlokat, valamiért a tulajdonos az eredeti admin nevű fiók lett, ami alapból le van tiltva a NAS-on. Ezt követően hiába állítottam át a fájl jogosultságait, egyszerűen nem tudtam az administrators csoport tagjaként szerkeszteni. A végén már mindenkinek megadtam minden jogot rá, ám a Text Editor ...pontosabban a QTS továbbra is megtagadta a hozzáférést.
Így aztán újraaktiváltam az admin fiókot, abban megcsináltam a módosításokat, visszaléptem a saját fiókba,, és deaktiváltam az admin usert.Így most működik szépen, de erre szoktam azt mondani, hogy hátulról mellbe.
Az Apacha-ra szintén volt a QTS-nek hála égnek megoldása (webkiszolgáló/virtuális állomások), ahová pillanatok alatt felvettem a domaineket. Már frissültek is a domain regisztrátornál a DNS beállításai, így ha hazaértem melóból, akkor tesztelem is.Holnap megküzdök a levelezéssel is.
Remélem egyszer valakinek ez hasznos lesz!
-
Pont ez a baj vele, hogy az egyik "parmétert" már tudják. Sokkal biztonságosabb ha nem csak a jelszót, hanem a felhasználónevet is ki kell találni.
péjé
A NAS ill. a RAID használata nem helyettesíti a mentést. Ami nincs 3 helyre elmentve, az olyan mintha nem is létezne.[ Szerkesztve ]
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
-
-
aleister
veterán
Nem ez a baj, Sokkal egyszerűbb sérülékenységeket támadni, ahol a jelszónak nem is jut szerep. Hogy mást ne mondjak, ott a Windows rendszereknél a ZeroLogon sérülékenység, vagy bármilyen CMS rendszernél a php injekció, ahol az adatbázisban rögtön az admin user jelszóját írják át. Ha nincs admin user, nem szereznek jogosultságot
Hivatkozol az MFA-ra, de azt is törik már egy ideje. Simán eltérítik az autentikációs tokeneket. Csak szólok...
Persze én is használok erős jelszót meg MFA-t, de manapság ez sok esetben placebo.Két dologgal lehet elébe menni a kibertámadások 99%-ának: ha használsz GeoIP alapú szűrést és ha letiltod a hálózati eszközök default fiókjait. Ha te nem így csinálod, az a te bajod.
-
Qtya123
őstag
Valóban nem kell port forward, hogy aktív legyen. Elég az upnp és nálam aktív.
Az IP-vel kapcsolatban lehet fogalomzavarban vagyok. Nem engedtem ki a netre a NAS-t olyan értelemben, hogy nincs távoli elérés. A kérdésem arra az ip-re irányult, amelyet a belső hálón ad neki a router. Tehát a 192.168.... kezdetűt. Erre irányul a kérdésem, hogy ezt változtatja a router, ha mondjuk áramszünet után újraindul? És teszem azt lesz 192.168.0.106 helyett mondjuk 192.168.0.109? Vagy ilyen nincs és ez mindig fix? Nem nagyon értek ehhez.
-
aleister
veterán
Mit értesz az alatt, hogy nyilvános az AD username?
Otthoni körülmények között azért a kvázi hardverkulcsot kissé túlzásnak tartom, bár kérdés, hogy kinek mit ér meg a biztonság, mert végül is nem olyan drága.Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
Qtya123
őstag
Köszi. Akkor ez nem olyan bonyolult, mint ahogy - nekem laikusnak - elsőre tűnt.
Ja és még egy utolsó kérdés. Ha kikapcs-bekapcs van, akkor így az megoldva, hogy ugyanaz az IP. Más egyebet beállítás kell ahhoz, hogy on/off után minden változatlanul működjön? Értem itt ezalatt, hogy pl a futtatott torrentek ugyanúgy menjenek tovább és kommunikáljanak a trackerrel?
[ Szerkesztve ]
-
aleister
veterán
Na akkor kezdünk már egyetérteni.
"...a default accountok atnevezese sehol nem segitett volna"
Ezt nem tudhatjuk. Lehet, hogy a Qlocker a HBS 3 sérülékenységet az admin fiókon keresztül vezényli le. Vagy bármilyen parancs injekció esetében, ahol fontos a futtató user személye, lehet ennek létjogosultsága.
Összességében továbbra is az előző kommentem utolsó mondatát hiszem: ha minimális időráfordítással (max fél perc) biztonságosabbá tehető valami, akkor tanácsos meglépni.
-
Biga123
addikt
-
Ocsont
csendes újonc
Kösz az infót. Menetközben én is rájöttem. Blokkoltam a configban beállított torrent porton kívül mindent és egyben blokkolódott a seed idő lejelentése is. Volt rendesen a configban beállított porton is forgalom, ezért lepett meg a többi port. Az egészben az zavar, hogy portot átforgatok, beállítom a kliensbe, mintha szabályozhatnám a kommunikációt, erre más történik, mint amit vártam. Egy szint után el kell engednem. Gondolom az elvárásom más, mert még nincs meg a konténerizálással kapcsolatos tapasztalatom.
"Minden elolvasott könyv egy újabb megélt élet" - Szergej Vasziljevics Lukjanyenko
-
Addel
senior tag
A Tailscale is VPN, amúgy itt azt írják, hogy lassabb mint az openvpn.
-
Gabesz25
tag
szerintem lényegtelen, de válaszolok. külföldön élek, fizetnék elő online tv-re, de magyar vpn nélkül a helyi csatornákat adja. geolokációt kéne megváltoztatnom. pc-n már teszteltem is, openvpn-nel működik, magyar csatornákat ad a progi, de az smart tv-t is e mögé a vpn mögé kéne rakni, hogy azon is működjön az online tv appja
-
Persze, de nem egyszerű megoldás, hogy a router helyett teszi be, plusz akkor kell egy switch, vagy a router konfig módosítása, és másképpen kell összedugni. Szerintem Ő ezt nem szeretné. Sokakat megzavar ha a router a NAS-ra lenne kötve "mezei switchnek".
Bár kb tudom, hogy mit hogyan kellene beállítani, én se szívesen állnék neki. Plusz én éjszakára kikapcsolom a NAS-t. Mi van ha ezután is szeretnék internetezni/streamet nézni?[ Szerkesztve ]
-
aleister
veterán
Nem kell kapcsolgatni semmit. Beállítja az ember egyszer, oszt jóidő.
Nekem ott van a 12 kW-s HMKE a tetőn, úgyhogy alapvetően nem érint az ilyen az anyagi oldalról, de mint környezettudatos ember, teljesen meg tudom érteni ezt a mentalitást. Ha 8 milliárd ember így járna el, és nem a napi "3 forint" oldaláról közelítené meg a dolgot, akkor egy szebb világot élnénk.
-
-
Random IO eseten a HDD lesz a szuk keresztmetszet, az SSD caching csomot segit.
Én nem ezt írtam? (A NAS-okban többek közt ezt fedi el az SSD cache.)
De mennyire jellemző, hogy hogy otthon nagy mennyiségben írsz/olvasol kis fájlokat?Engem meg lehet győzni. Csak kicsit konkrétabban nem lehetne?
Mit értesz "csomó" alatt, és pontosan mennyivel gyorsabb? Pár méréssel alátámaszthatnád?
Vagy az is jó ha linkelsz teszteket amik mérésekkel is alátámasztja, hogy otthon is érdemes 10ezreket beletolni az SSD cache-be.Azt aláírom hogy főleg kis fájloknál gördülékenyebbé teszi a fájlműveleteket, de nem biztos hogy pénzben kifejezve ez akkora ugrás, hogy megérje.
[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Horgász topik
- Mostantól biztosan nem kaphat modernebb AI lapkákat Kína a TSMC-től
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Moderátort keresek a fórumhoz!
- Notebook hibák
- Xbox tulajok OFF topicja
- További aktív témák...
- Hibátlan - GIGABYTE Z370 HD3 LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Pro digitális licensz
- Hibátlan - INTEL Core i7-8700 LGA1151v2 dobozos CPU processzor
- Szép Tervező Vágó Dell Precision 5530 Laptop -80% 15,6" i9-8950HK 32/512 QUADRO P2000 4GB FHD IPS
- Apple Iphone 13 Pro - 256 GB (Space Grey)
- Komplett fénytechnika (Robotlámpa, stroboszkóp, vezérlő, állvány)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest