Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
mario28
csendes tag
Üdvözlök mindenkit.
A problémám a következő amelyre várok megoldást. Adott agy ASUS WL-530g W-LAN-os router. Adott egy toshiba laptop. A laptopot tudom csatlakoztatni a routerhez a jelerősség kiváló, 54Mps de mégsem lehet netezni, nem látom a többi gépet, ez által nem tudok nyomtatni stb. Ha kábellel kötöm össze a routert és a laptopot, akkor minden probléma megoldódik. Winfos tűzfal elvileg ki van kapcsolva,és egyéb tűzfal nincs. Azért mondom hogy elvileg mert lehet hogy a WIFI bekapcsolja magának. Nem tudom. Az biztos hogy a jobb alsó sarokban az ikonoknál 1 másodperce a jelrő felugrik 98%ra de ennyi.Gondolom ezért nem tud megnyitni egy web oldalt mert ameddigre kivárnám a félpercenként az 1 másodpercet addigra...Sajnos fél éve kínlódom ezzel, de semmi megoldás a részemről. Gondoltam több ember többet tud.
Ui. Most vettem egy WIFI s asztali gépet és az a lehető legjobban működik a fent emlitett routerrel. Ergo Router kizárva.
Várom a mielőbbi válaszokat. Ha akad vlakai zseni akkor MSN en jobb volna mert ott nem kell napokat várni a válaszra. Elég sűrgőssé vált a megoldás. -
mario28
csendes tag
Valamire rájöttem amig itt piszkáltam a gépeimet.WIFI kapcsolat meg van de nagyon lassú.
Ha a laptopra szeretnék másolni a másik gépről az megy. De ha alptopról szeretnék valamit a másik gépre küldeni az nem megy mert olyan lassú, hogy kiirja hogy az idő.....
Ha a laptopot pingelem akkor az is lassú kb 95ms, de ha a laptoppal pngelem az asztalit az 2ms.
Valaki lát összefüggést??
Miért lassú a laptopon a WIFI??
Elvileg 54Mbs
Süni -
mario28
csendes tag
Hello,
ha tudtok segitsetek.
A timeouttal nem vagyok tisztában. Miért kell azt állítgatni? Mire állítsam be?
Más: Jelenleg egy Dialcom (fekete álló, kezdetbe ezt adta a T-com) modemmel szivok. Tettem mellé egy netgear routert és egyik helyen állandóan ledobál a netről és csak úgy lehet újból életre kellteni, ha mind a kettőt áramtalanitom. A T-com azt mondja, hogy a szar router megfogja az ADSL modem wanportját.
Mi ebből az igazság??
A netgearral ugy jártam most hogy nem enged be a munkahlyem szerverére ( leveleket letölteni illetve VNC-n keresztül a benti gépet használni) vajon miért van ez? Nem jó a router alapbeállítása. FW is most cseréltem, de nem segitett. RP614 v4
Simán router nélkül megy.
Bármi ötletet várok.
Süni -
mario28
csendes tag
Üdv mindenkinek.
Az alábbi problémában kérem a segitségeteket.Adott egy ADSL amit router segitségével 2 gépen használunk. Ha csak az egyik gép van bekapcsolva (vagyis neten) akkor semmi gáz. De amint a másik gépet is bakapcsoljuk és internetet használjuk kb 1 perc mulva elmegy a net.
A modem egy Dlink a router pedig jelen pillanatban egy smc7004vbr , de volt már linksys, netgear is. Talán a linksys-el volt a legstabilabb. (WRT54GL)
Segitségeteket előre is köszönöm
Süni
-
mario28
csendes tag
Sajnos nem tudom.
Az alapesethez visszatérve nekem is ez a véleményem.
De az viszont cáfol ezen, hogy ha csak az egyik gép van neten akkor akár hetekig stabil.Az sem járható hogy a másik gép "szemetel". Mert ujra lett cserélve mind a kettő. vagyis egy kidobva, a"menős gép" elhozva másikszobába és a "menős" helyett lett egy uj. na most az uj lett a "menős" és a régi "menős" ugyanugy szar.
U de bonyolult lett a vége.
Ezzel is azt akartam megmagyarázni, hogy nem lehet az hogy valamelyik nem jo a routerrel.
Lehet hogy kellene nekik adni egy stabil belső IP-t és nem engedni azt hogy majd a router ossza ki, vagyis a winfos.
-
mario28
csendes tag
Sajnos a kábelekt még nem cseréltük ki.
Nem függ hálózati forgalomtól, vagyis ezt még meg sem figyeltem.
Router logjába mé soha nem néztem bele, mert nem az erősségem, de megteszem 1x.
A sniffer számomra kinai.röviden ennyi.
Kábel hiba miatt is lehet leszakadás az ADSL ről? Nem csak az a gép szakad le aminek a kábele rossz?
Mario
-
mario28
csendes tag
hali,
Szerintem a dns nem lehet 192.168.0.1
Az externetnél 212.40.96.170
212.40.96.171A DNS mindenhol a netet szolgáltató DNS e.
Ez tuti. Nálam egy linuxos gép a minden (tűzfal, levelező, server, betárcsázó) és ott is a szolgáltató DNS ét kellett megadni.
Próbáld ki.Egy percet megér.
Ha hülyeséget irtam volna akkor bocs.
Mario
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Windows 11
- Milyen NAS-t vegyek?
- Prohardver app (nem hivatalos)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠