Hirdetés
- Milyen mosógépet vegyek?
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Öregszem
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Android másképp: Lineage OS és társai
- JBL Xtreme 4 vélemény (vs. BOSE)
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
vadkörte
addikt
válasz Flowtation #3484 üzenetére
Szerintem(!):
Jó az a kis HP D510, de NAS-nak kicsi a ház, a bele meg eléggé egyedi, ahhoz hogy normális HW-ral cseréld le azt a harmatos cuccot. Persze, ha élvezed a kihívást, hajrá..."...kellene táp átalakító (ide-sata) 2 db..."
PC bontó..."...de nem volt hajlandó formázni őket guiból, mert valamilyen partíciós táblát reklamált az egyik nas lemezén és a másikat sem akarta törölni. Uh este még ráeresztettem egy minitoolt a három vinyóra, törlés, új partíció. Jó lassú volt, ezért tovább nem jutottam. Ja és ext4-re formáztam őket, elso,masodik,harmadik labellel. Ez gond?"
A HDD-ket minitool-lal törölném, de úgy, hogy NE legyen rajtuk filerendszer. Majd az OMV létrehozza őket úgy, ahogyan "Ő" szeretné."Érdekes, hogy ssh-n, fdisk-el sem tudtam törölni a partíciókat, ugyanezen hibával."
Passz..."...jelenleg az ide vinyón van az omv, ez az sdb, az sda pedig pedig az egyik 500 gbos lemez, ami a sata2 csatin van (sata1-en is ugyanez). Ez gondot jelent valamilyen szempontból?"
Nemhiszem, de személy szerint az átláthatóság miatt én jobban preferálom azt, hogy a legelső legyen - itt sda - a rendszer, a másodiktól - itt sdb - pedig az adatok. De mondom, ez csak az én hülyeségem."Ha minden jól megy és lesz 3 db tök üres lemezem, akkor a guiban ezeket fel kell csatolni, majd mindegyikhez kell egy megosztást csinálnom, pl. film, sorozat, mese. Ezt jól gondolom így?"
Attól függ, hogy melyik lemezen, mit akarsz tárolni. Az összes média - értsd állómány - mehet akár egy lemezre is, feltéve, hogy elfér rajt, a megosztások nem lemez, hanem mappa szintűek. Megosztott meghajtót pedig létre tudsz hozni mappából is.
Annyival kiegészíteném még, hogy ha az OMV-vel készted a filerendszert, a csatolás előtt még el kell készítened a filerendszereket, ha van/lesz RAID tömb, akkor létre kell hozni a tömböt, utána a tömb filerendszerét (tömbnél fordítva nem megy). Majd a megosztásokat és a jogosultságokat."Valamint, van ugye az admin. Ha csinálok egy saját usert, mondjuk pista, ő is adminként persze, és azzal csinálom a megosztásokat akkor pista lesz a tulajdonos, ugye? Ha nyilvánossá teszem, akkor nem kell user/jelszó, ha pedig akkor pistáé kell, jól gondolom?"
Nagy vonalakban igen."Bocsánat a hosszért, a linux és én még csak randizgatunk."
Nyugi, sokáig fog tartani ez a randizgatós időszak. Mi is még csak kerülgetjük egymást.Bocs, ha nagy hülyeséget írtam, még csak "ugatom" az OMV-t, a fentiek elsősorban az eddigi személyes VirtualBox-os tapasztalatokon alapulnak.
[ Szerkesztve ]
Üdv. V. Körte
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Figyelem!
Megjelent a Debian 10-re épülő OMV 5 stabil kiadása.
Új telepítésre ez a verzió ajánlott.
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Smart Security Premium
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest