Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
lovi27
addikt
Nekem hihetetlennek tűnik, hogy a PUID és a PGID értéke tetszőleges lehet. Ha nem hordoz infót, akkor felesleges.
Az UMASK látom hogy opcionális, hisz a docker-compose nem is használja, csak a szerepe érdekelne. Valami jogosultsági állítás lehet.A Portainert a fejlesztők küldték ránk a Docker plugin elhagyásával együtt. Biztos okkal tették. Az OMV-nek eddig is az volt a nagy előnye, hogy viszonylag kevés szaktudással üzemeltethetett valaki hálózati rendszert. Gondolom a Portainerrel ezen nem akartak rontani, inkább csak könnyíteni szeretnék a Docker használatát. Pont a Docker parancsok és compose használatát könnyíti meg, nemcsak haladóknak.
-
lovi27
addikt
Vedd észre nem magam miatt kérdezgetek. Mivel a Dockerhez vannak mintavideók, mintatelepítések így gondoltam mi foglalkozzunk a részletekkel, a miértekkel.
Amúgy nem szoktam a default UMASK-ot állítgatni, ezt is csak azért kérdeztem mert a hub.docker-compose nem állítja, te meg igen. Az oka érdekelt. -
mzsol
tag
Tényleg nem kicsit gyorsabb Putty-ba parancssorból telepítettem a qbittorrentet és a letsencrypt-et (virtuális gép volt a gyakorlás helyszíne). Portainer-ben ellenőriztem fut a kettő container. A letsencrypt-et a továbbiakban hogyan kell használni, alkalmazni? Engedélyezni akartam az SSL biztonságot, de a tanúsítványt nem tudom hogyan kell megadni neki.
-
mzsol
tag
Szia!
letsencrypt ez alapján telepítettem,
linuxserver/nginx még nincs,
proxy nincs így azt hiszem nem kell,
saját domain - sulinetes hálózaton telepítettem az OMV-t és ezt szeretném biztonságosan elérni (control panel, FTP) iskola domain-t írjak be? -
lovi27
addikt
De az átjárásnak megoldhatónak kell lennie a programok között, mert mégis csak egy gépről van szó és szükség lehet rá, hogy a programok egymással kommunikáljanak. De ez most még korai, majd később.
Nekem is ilyen van. Azt hittem a tiéd erősebb, mivel így adsz a kinézetre.
[ Szerkesztve ]
-
lovi27
addikt
Olvasd el még egyszer, azt írtam "hiányozhat... valamelyik csoport engedély".
A kommunikációhoz kell használni valamilyen protokollt. Szerinted "ugyanazt a protokollt használja, mint bármelyik FTP kliens". Akkor mégis csak van csoport.
De engem nem érdekel a kodi, nem használom, nem is akarom, csak segíteni akartam. -
nemurea
aktív tag
-
-
lovi27
addikt
"Ha ide leirom a lepeseket eleg hosszu lesz" Ezt írtad és erre ajánlottam a pastebin-t, vagy ha akarod felteszem oda. De ennyit és nem többet. Aki leírást tesz közzé attól elvárható, hogy olyan legyen amit más is könnyen megért és egyszerűen tudja használni.
Szerintem egy kezdő jobban jár, ha kisebb lépésekben halad és érti is amit csinál. Ezért javasoltam a miniDLNA-t, mert sokkal egyszerűbb beüzemelni, mint a Plex-et és máris van sikerélmény. De nyugodtan cáfolj meg egy jó Plex telepítési leírással.
-
lovi27
addikt
Köszönjük! Szép és gondos munka!
Látom, a docker az openvpn-as-t telepíti, míg az OMV plugin az openvpn-t telepítette. Ezért
eddig nem foglalkoztam az as-sel. Úgy tudom talán egy picivel többet tud.Rosszul gondolod, mert nem veszed figyelembe, hogy sokszor nem magam miatt kérdezek, de én nem használom a miniDLNA-t. Sőt, DLNA-t sem használok, legfeljebb kipróbálom, ha itt a fórumon felvetődik egy kérdés.
-
lovi27
addikt
Látom, többször sikeresen elbeszélünk egymás mellett.
"Plexet pont távoli elérésre használom" válasz "nagy hátránya, hogy internet nélkül...." De manapság a távoli elérés internetalapú.
Megkérdeztem, mert feltételeztem ha valaki nagyon szeret valamit azt jól ismeri, hogy lehet Emby-nél beállítani távoli elérést: "Sehogy... Ki se engedem a netre" Most erre kijelented:
"emby ugyanúgy beállítható távoli lejátszásra" Nem is használod arra!Mindegy. Azért van létjogosultsága több fajta lejátszónak, hogy mindenki megtalálhassa a neki legjobban használhatót. Olyan meg nincs, hogy egy legjobb...
-
lovi27
addikt
Nem kell magyarázni a bizonyítványom, önmagáért beszél.
Tipikus, hogy amikor kifogy valaki a szakmai érvből, jön a személyeskedés. Pedig szerettem volna ha kiderül tényleg docker "szakértő" vagy, de ahogy mást kérdeztem mint ami a hub.docker-en vagy a github-on amúgy is le van írva, szakmai tipp helyett csak vádaskodsz.
Ez van. Nem kérdezlek. De arra megkérlek, mindennemű személyeskedést ezennel fejezz be! -
tags.tiqcdn.com
De te magad is kiderítheted mi kell hozzá, hiszen a "Query log" menüben látod az aktuális kéréseket, és látod mit engedett, és mit blokkolt mikor a oda olalán próbáltál belépni.Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Figyelem!
Megjelent a Debian 10-re épülő OMV 5 stabil kiadása.
Új telepítésre ez a verzió ajánlott.
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Windows 10/11 Home/Pro , Office OEM/Retail kulcsok
- AMD Game Bundle: Warhammer 40,000: Space Marine 2 és Unknown 9: Awakening - LEGOLCSÓBB!
- Star Wars Outlaws GeForce RTX 40 Bundle - lepd meg magad!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs