Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• venember83

nagyúr

válasz FehérHolló #10933 üzenetére

Hát, az igazság az, hogy eléggé gyerekcipőben jár az egész, idén lett másodjára megszervezve. Volt féltáv és teljes táv, valamint volt teljes táv csapatban is, akár váltóban is, hogy minél több embert mozgassunk meg. Egyéniben tudtommal kb. ötven ember indult a féltávon, és kb. 20-25 a teljes ironman távon. Ezen kívül voltak csapatok, ahol 1 ember úszott, 1 biciklizett, 1 futott. Valamint volt a céges kategória is, ott többen futottak, többen bicikliztek, s tán többen úsztak is. Teljesíteni azt mondom, hogy kb. nyolcvan százalékban teljesítették az indulók. Ez betudható valószínűleg annak is, hogy kevesen indulnak ilyen versenyen, és azok eléggé tisztában vannak a korlátaikkal.

Nem, még nem teljesítettem ilyet, egyedül az úszás az, ami visszatart. A bringázást és futást minden bizonnyal bírnám. Legalábbis külön-külön. :)

• venember83

nagyúr

válasz FehérHolló #10933 üzenetére

Amúgy egy magyarországi versenyző győzött a teljes távon. Sajnos a román legjobb idén csak féltávon indulhatott, mivel elég fontos versenyek lesznek pár héten belül, és nem volt szabad kihajtania magát. Pedig minden bizonnyal parázs csata lett volna. :K

Amúgy nem hivatalos Ironman, csak a távok azonosak az Ironman versenyek távjával. Sajnos levédték az Ironman nevet, így csak triatlon név alatt futhatott az esemény. De így legalább a megkötés is kevesebb.

10935: Itt a biciklizés is lényegesen kevésbé felkapott, mint Magyarországon, következésképp csak az vesz magának biciklit, főleg komolyabb országútit, aki ki is tudja és ki is akarja használni. Ez is ok lehet, amiért inkább olyanok neveznek be erre a versenyre, akik valószínűleg teljesíteni is tudják. Vagy csak egyszerűen még nem vált tömegsporttá itt az Ironman. Tudtommal pl. Nagyatádon valami kétezer versenyző indul, ami már azért elég komoly. :K

Görcsölő talp? Az se jó, de én meg csak karból úszok, azért is nagyon korlátozott a távolság, amit képes vagyok leúszni. Technika kérdése az egész, szerintem.

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés