Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- JBL Xtreme 4 vélemény (vs. BOSE)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asszociációs játék. :)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Öregszem
- Segway-Ninebot Kickscooter Max G30E II elektromos roller
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT.hu
nVidia GeForce GTX 970 / 980 (GM204)
Új hozzászólás Aktív témák
-
vbbb
addikt
Sziasztok! Tervezek váltani AMD HD 7970 OC-ről Nvidia 970 GTX-re. Az 5 év garancia nagyon vonzó érv mellette.
A kérdésem az lenne, hogy ezzel a példánnyal szemben van-e valakinek valami személyes tapasztalata:
EVGA NVIDIA GTX 970 Superclock Graphics Card with ACX 1.0 Cooling (4GB, PCI Express, 256 Bit)
-
vbbb
addikt
válasz gainwardgs #4855 üzenetére
Muszáj váltanom, ez egy gyári hibás példány. Bármilyen BIOS-t is teszek rá alulfeszeli valami és csak msi afterburner-el tudok módosítani rajta unlockolás után. Két év garancia van rá, jövő héten küldöm vissza és gyanítom, hogy nem tudnak egy ugyan ilyennel megkínálni. Szóval valami hasonló vagy inkább nagyobb teljesítményű kártya kell helyette. A lényeg, hogy minimum 3GB VRAM legyen rajta, de inkább 4GB és az ára az előzőleg linkelt kártya maximuma ára.
Gondoltam Gainward Phantom 4GB-os 760 vagy 770-es kártyára is, de kijött a 9xx széria ugye.
[ Szerkesztve ]
-
vbbb
addikt
válasz gainwardgs #4876 üzenetére
Én meg pont azért váltok Nvidia-ra mert elegem van a gyári hibás AMD példányokból. 7950 hibás volt ment vissza. 7970 OC...hibás...megy vissza. 69xx-ig rendbe volt minden nálam, de ezután...vehh
És nekem sem szándékom flame-et indítani, csak tényeket közlök.
-
vbbb
addikt
válasz gainwardgs #4889 üzenetére
Én is WoT-ozok és nálam is előjön ez a hiba.
-
vbbb
addikt
Az EVGA ACX 1.0 és az ACX 2.1 között csak a hűtés a különbség?
-
vbbb
addikt
[ Szerkesztve ]
-
vbbb
addikt
Üdv!
Palit referencia/dupla hűtős kártya vagy Zotac dupla ventis vagy MSI Frozr? Mindegyiknél számítani kell esetleges cicergésre? Egy hónap után végre valahára visszatérítik a garanciás kártyám árát és tudok venni újat.
Palit GTX 970 4GB GDDR5 DVI miniHDMI 3 DisplayPort PCI-E Graphics Card
Zotac GTX 970 4GB GDDR5 Dual DVI HDMI DisplayPort PCI-E Graphics Card
MSI GTX 970 GAMING Twin Frozr V 4GB GDDR5 Dual DVI HDMI DisplayPort PCI-E Graphics Card
-
vbbb
addikt
GALAX GeForce GTX 970 EX OC "Black Edition" 4096MB GDDR5 PCI-Express Graphics Card
Ez mondjuk? Nem HOF, de azért Black Edition és Galax, na meg árban is még ott van.
-
vbbb
addikt
Megjött végre az MSI GTX 970 Twin Frozr Gaming 4G. Nem bántam meg egyáltalán, hogy ez mellett döntöttem többek javaslatára, köszönöm nekik így utólag. Cicergés egyenlőre a teljesen gyári OC melletti terhelésnél sincs. A sebesség meg brutális HD 6950/70 2GB után, körülbelül dupla annyi pontot hoz 3DMarkban is azonos fogyasztáson(?). Egyenlőre nem fogom tuningolni mert felesleges, mindent maxon visz amivel csak játszom. Azt nem tudom még eldönteni, hogy FC4 vagy ACU legyen-e a játék mellé.
-
vbbb
addikt
Angol boltból vettem, remélem nem jön ki rajta ez a hiba.
(B)(#9624) Bib (/B)
Akkor nem lesz gond, mivel maximális beállítások mellett amikkel játszani szoktam nem nagyon megy 50-60fps fölé. Itt nem hallok semmit, eddig. Meg a 3DMarkban, sem volt semmi pedig ott néha magasabban jár.
-
vbbb
addikt
Na utána néztem végre pontosan mi is az a "Coil Whine" gond vagy minek is kéne lennie, szerencsére ennyire nincs jelen mint itt a videón, de azért valami minimális cincogás van magas FPS-nél.
Nálam így lehet hallani, - a kártya az pontosan az oldalsó szellőzőrács mellett van - de csak ha odarakjuk a fejünket a ház oldalához pár cm-re. Csináltam egy felvételt róla Sky Dive több mint 2000 FPS terhelése mellett, VSYNC nélkül OC módban. Ezzel a hibával én tuti nem küldöm vissza, ez semmi. Ha később jobban előjön a garancia alatt, akkor majd visszamegy.
Ülve már nem is lehet hallani, pedig vájt fülű vagyok és minden kis zajra fülelek. Rámértem telefonos app-al mérővel - jó oké kabarészett szint - és 17dB-20dB körül mértem ami körülbelül reális lehet +/- .
Úgyis akarok hangszigetelt házat, plusz a zene állandóan megy és mindig fejhallgatóval játszok. Szóval nálam ez nem szempont gariztatás miatt, egyenlőre elégedett vagyok. Én ajánlom mindenképpenUPDATE:
Mivel sokan keresnek privátba a kérdésekre a válasz alant találtatik:
- Angliában vásároltam mert itt élek, 267font volt
- Kupont adtak mellé zárt borítékban, a számlán is fel volt tüntetve ingyenes tételként
- Cicergésről fent írtam, szerintem nem cicereg bántóan
- Óvatosan szeded le a matricát a ventilátorról az is működni fog 65C felett
- Mind a kettő együtt forog, nem kellett rásegíteni és a hangjuk sincsen
- Nem tuningoltam, nem is tervezem[ Szerkesztve ]
-
vbbb
addikt
válasz rapidsquirel #9700 üzenetére
Mondtam, hogy vájt fülű vagyok. Én hallok valamit, de tényleg ha csak nagyon akarok akkor.
Amúgy néztem a bolt visszajelzéseket és senkinél nem jött ki eddig. -
vbbb
addikt
válasz rapidsquirel #9700 üzenetére
Még egy valami eszembe jutott, a matrica elég könnyen lejött a ventilátorról és a doboz nem volt ragasztva. Úgy értem le szokták ragasztani a nyitókájánál ugye, általában. Persze lehet tévedek és valaki itt majd megcáfol. Mindenesetre nem tartom kizártnak, hogy küldés előtt tesztelik a kártyákat. Legalábbis a bolt helyében én ezt tenném ilyen magas számú szériahibánál, - legalábbis ha megvan rá az emberanyagom - én azt tenném a felesleges ide-oda garanciáztatások végett.
(#9721) szunya1
Nézd meg, egyetlen visszajelzés sincs ez miatt. Szerintem azért minimum egynek lennie kéne:
Végig néztem a kedvedért az 58 visszajelzést és egy valaki írta, hogy gondja volt a ventilátorral a másik meg azt írta, hogy előjött ez a cicere viszont ha zárva van a ház oldala már nem lehet hallani. Szóval akkor az sem volt igazából hangos.
[ Szerkesztve ]
-
vbbb
addikt
Sajnálom, hogy nálad így alakult. Azt azért elárulom, hogy amire megvettem ezt a kártyát járt nálam két hibás AMD is. Egy 7950 és egy 7970 OC. Körülbelől két hónapom ment rá mire mind a kettőt kiteszteltem és visszakaptam az árukat. Rám fért egy kis szerencse már. De még bármi lehet később, inkább nem kiabálom el.
-
vbbb
addikt
Hali! Arra lennék kíváncsi, hogy szerintetek elég-e egy 970-es egy 1440p-s monitorhoz vagy inkább vegyek még mindig 1080p-est? Árban nem sok a differencia a kiválasztottjaim között egyébként.
Szeretem ha a játékok maximális beállítások mellett futnak (Metro Redux, Far Cry 4, World of Tanks, Assassin's Creed: Black Flag, Company of Heroes 2...stb.) és tanácstalan vagyok, hogy milyen felbontású monitort merjek venni. Vissza olvasgattam, de egyértelmű választ nem találtam.
Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
vbbb
addikt
Hmm...most még feljebb van az ára mint amit adnék érte, meg akkor vehetnék tápegységet is mellé gondolom nagyobbat, bár tuningolni abszolút nem fogom a kártyát.
(#16940) dergander
Na meg egy 1440p-s monitort lehet-e 1080p-n használni? Úgy olvastam eléggé romolhat a képminőség monitortól függően. Ezzel kapcsolatban valakinek tapasztalat?
[ Szerkesztve ]
-
vbbb
addikt
válasz rapidsquirel #16942 üzenetére
Csak addig használnám amíg nem mennek lejjebb az árak és rászánnám magamat egy sli kialakításához mert igen csak jó kártyának tartom és nem hiszem, hogy meg akarnék válni tőle pár évig. Szóval ez csak olyan ideiglenes megoldás lenne, csak az a kérdés, hogy kivitelezhető és mennyi megy a minőség rovására.
[ Szerkesztve ]
-
vbbb
addikt
válasz rapidsquirel #16945 üzenetére
Nem, nem vagyok szőke, nem arra gondoltam.
Arra gondoltam, hogy hogyan néz ki egy játék butított felbontáson egy ilyen monitoron. Szóval élvezhető marad-e a játék.
-
vbbb
addikt
válasz rapidsquirel #16948 üzenetére
Nekem sincs semmi baja a szememnek, sőt szerencsére jobb mint az átlagnak. Na mindegy majd még agyalok rajta egy kicsit meg búvom a netet, csak gondoltam hátha más is volt már hasonló cipőben és meg tudja erősíteni, hogy nyugodtan lehet 1080p-n játszani egy 1440p-s monitoron élvezhető minőségben. De azért köszi a segítséget.
-
vbbb
addikt
Akkor maradok a 1080p-s 27"-nél és így egy kártyát, tápot is megspórolok egyenlőre...majd pár év múlva visszatérünk rá. Köszönöm Uraim!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- JÉG Kisbironak!ASUS TUF GAMING RTX 4090
- Palit RTX 2060 Super 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- Zotac RTX 3080 - AMP Holo LHR 12GB (Garancia 2025.05. + 2 év)
- Sapphire 7900xtx nitro+ vaporx 24g , kis hibával
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest