Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Modst3R fórumtársunk részletes cikke: [link]
2016 májusában az nVidia bemutatta a(z) GeForce GTX-1080 és GTX-1070-es újgenerációs termékét, ami már a Pascal architektúrára épül. A GP104-es maggal van dolgunk, ami fölfogható a GP102 kistestvérének, erre épül majd a Quadro P5000-es termékük is.
A teljes GP104 2560 CUDA maggal rendelkezik, azonban ennyi csak a GTX-1080-ban aktív, a GTX-1070-nek 1920 aktív egységgel kell gazdálkodnia. A lapka mérete: 314 mm², TSMC gyártja 16nm FF+ -on.
Figyelem! Ezek az órajelek csak a Founder's Edition-re vonatkoznak, ettől a különböző gyártói, ún. custom kártyák eltérnek, a fogyasztás szintén eltérhet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz Dyingsoul #1156 üzenetére
Sztem én már nem igazán várok semmire.
Eldöntöttem a 980Ti SLI-t (szgépes vonalon lehet,ez az egyik legjobb döntésem).
Így képes lehetek kivárni,akár a Volta-ig,1080Ti függő.Az Amd a jövőbe mutat...De amikor az a jövő jelenné válna akkor az a jelen már régen a múlté... :DDD ....Na meg a horpadós ájemdééé
-
nagyúr
válasz Dyingsoul #1158 üzenetére
1080 Ti-t max akkor kapunk, ha a Volta lekörözi az 1080-at, vagy legalább megszorongatja.
Ezt nem tudom mire vélni.
A Volta alsó kategóriás kártya is le kell körözze a 1080Ti-t.Ha a Polarisból majd látunk valamit, ahhoz talán lehet viszonyítani.
Ha lenne bármi is a másik oldalról,akkor nem árazhatná így a kártyáit az NV.
Rohadtul belehúzhatna a krva ájemdé !!! Nekem kezd elegem lenni az NV árazásaiból.
Persze ez nem azt jelenti,hogy ájemdét fogok venni.
De végre lehetne verseny,és nem egyoldalú dominancia. Akkor lehetne akár árverseny is,és nem kellene ennyit fizetniük azoknak a felhasználóknak,akik tényleg szeretnének új cuccot látni a gépükben.
Nekik ez most elég rossz. Én azt mondom próbálják meg használni az eszüket és döntsenek jól az esetleges vga csere ügyben.1080 Ti jócskán Titan X árban jön.
Lesznek még ott troll-ok bőven amikor majd kijön a 1080Ti,hogy milyen rohadt drága,ennyit semmi nem ér. Lehet mi is ezt fogjuk mondani,és vígan használjuk majd a 980Ti SLI-t.Maga az NV sincs tisztában azzal mennyire jól megcsinálta a Maxwell kártyákat.
És ezek után próbálja durván lehúzni a leendő NV tulajokat.
Én NV párti vagyok,de amit most az NV csinál.attól hányok !
Középkategóriás kártyát tol az arcunkba felső kategóriás áron.#1159 westlake :
Nem tudom az otthoni árakat.
De...Itt nem is olyan rég 730-750-ért is volt.
[link]TTomax fórumtársunk nem is tudom mikor vette a TX SLI-t (de nem a múlt hónapban ,kb a TX megjelenése körül) 800-830-ért vette darabját.
[ Szerkesztve ]
Az Amd a jövőbe mutat...De amikor az a jövő jelenné válna akkor az a jelen már régen a múlté... :DDD ....Na meg a horpadós ájemdééé
-
nagyúr
válasz Dexar007 #1162 üzenetére
Lehet nem ártana egy dátumot írni,mikor volt az amikor hc gamer voltál.
Szinte biztos vagyok benne,hogy azóta nagyon csúnyán elkurvult a vga piac.
Mindemellett,sokat fejődött a játékipar,nagyobb gépigény van természetesen.
Így sokkal nagyobbak a hardver követelmények is.[ Szerkesztve ]
Az Amd a jövőbe mutat...De amikor az a jövő jelenné válna akkor az a jelen már régen a múlté... :DDD ....Na meg a horpadós ájemdééé
-
nagyúr
-
nagyúr
válasz westlake #1168 üzenetére
Nem a TX ára ment fel, hanem egy bolt drágábban adja, mint korábban
Akkor te ezt hogy hívod ?
Ha otthon történne ugyanez,nem ezt írnád .Egy bolt...
De itt kvrára meghatározó bolt !Nem feltétlenül kell elvonatkoztatnod az otthoni dolgoktól,és nem is kell külföldi webshop-okkal foglalkoznod.
Viszont ha itt nem vagy otthon akkor nem kell máshoz hasonlítani. Így fogalmad sincs mi hogyan alakul itt.Én sem hasonlítottam,csak tényt közöltem,mi folyik itt "gyöngyösön".
Azt azért még elmondhatnád mi bajod az egész világgal,mert az részedről nem kevés.
Önigazolás ?
Persze,mert te ezt mondod.
Aztán ki nem sz... le.
Én pont.......Mindenféle szarságra elkurom elszórom a pénzt sokszororsan.
De ez a széria egyenlőre nem tartozik bele.Nem kell nekem önigazolás (magamtól is okos vagyok,a segítséged nélkül is).
Véleményt leírok ami irány adó lehet tagoknak akik olvassák a fórumot (vagy nem az - also ignored).
Neked nem ér semmit. Just bloody ignore that shit.Fentebb is leírtam,hogy nekem nagyon szimpatikus az amit az NV művel,verhetetlen.
Nekem jelenleg nem az ezzel az árazással.Valóban nem vagyok "ott" otthon, de ettől még tudok racionálisan gondolkozni.
NEM,te attól jó messze vagy !
Amúgy meg hagyjál békén.
Amit az utóbbi időben művelsz a fórumban,nagyon kevesek kíváncsiak rá. És sikeresen elérted azt,hogy én is közéjük tartozom. Szal,ne fárassz a hülye dumáiddal.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Így van,jó a pacal,csak az árazással vannak nem kis bajok.
A lényeg ,hogy sosem látott mértékű lehúzás van folyamatban.#1206 GeneraL_XTX :
Ülj le egyes !#1213 westlake :
Teljesen érthető,egyszerű számítás.ami szerint hathoz négyet kell hozzá adni,hogy nyolc legyen.
Ülj le egyes ![ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
-
nagyúr
-
nagyúr
Tuti lesz majd HOF is.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz GeneraL_XTX #1318 üzenetére
A tuningolt 1080 25-30%-al erősebb mint a ref 980Ti.
Aha...
Ennek is jó sok értelme van a kettőt így hasonlítani.Az Amd a jövőbe mutat...De amikor az a jövő jelenné válna akkor az a jelen már régen a múlté... :DDD ....Na meg a horpadós ájemdééé
-
nagyúr
Van ahol már HBM2-vel listázzák a kártyákat. Kiderűűűűű
#1322 GeneraL_XTX :
Elolvastam,én is arra válaszoltam amire te.
Amit írtál összehasonlításnak nincs értelme. Tuningolt kártyát egy ref-hez hasonlítani...
Ha azt írtad volna,hogy a tuningolt 1080 X%-al gyorsabb,mint a tuningolt 980Ti ref,akkor annak lenne értelme összehasonlítani.Az Amd a jövőbe mutat...De amikor az a jövő jelenné válna akkor az a jelen már régen a múlté... :DDD ....Na meg a horpadós ájemdééé
-
nagyúr
válasz GeneraL_XTX #1328 üzenetére
A tuningolt 1080 25-30%-al erősebb mint a ref 980Ti.
Én meg erre írtam,amit te írtál.
Tök mindegy mire írtad,ennek nem sok értelme van,mármint ilyen formán összehasonlítani.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz GeneraL_XTX #1404 üzenetére
Ha nem fog akadályba ütközni az 1db tápcsati miatt.
Remélhetőleg elegendő lesz.Az Amd a jövőbe mutat...De amikor az a jövő jelenné válna akkor az a jelen már régen a múlté... :DDD ....Na meg a horpadós ájemdééé
-
nagyúr
Ha jól emlékszem neked is 980Ti-d van.
Így ez a széria jelenleg neked sem szól.Volt ahol HBM-el listázták a nagy tesókat,nah majd ott lesz sírás az árazásnál,meg hogy nem éri meg,meg ilyenek. És akkor majd mi veszünk,mert arra érdemes lesz váltanunk. Jelenleg nincs szükség váltásra. Na meg utána se lenne kötelező,mert nem igazán fognak jönni olyan játékok ahová ne lehetne majd beállítani a 980Ti 1440p-re,természetesen nem low-on.
#1410 Speed(R) :
Kiderül.Az Amd a jövőbe mutat...De amikor az a jövő jelenné válna akkor az a jelen már régen a múlté... :DDD ....Na meg a horpadós ájemdééé
-
nagyúr
The technology targets GPU accelerated servers where the cross-chip communication is extremely bandwidth limited and a major system bottleneck. Nvidia states that NV-Link will be up to 5 to 12 times faster than traditional PCIE 3.0 making it a major step forward in platform atomics. Earlier this year Nvidia announced that IBM will be integrating this new interconnect into its upcoming PowerPC server CPUs. NVLink will debut with Nvidia’s Pascal in 2016 before it makes its way to Volta in 2018.
Pascal brings many new improvements to the table both in terms of hardware and software. However, the focus is crystal clear and is 100% about pushing power efficiency and compute performance higher than ever before.
Pascal will be the company’s first graphics architecture to use next generation stacked memory technology, HBM. It will also be the first ever to feature a brand new from the ground-up high-speed proprietary interconnect, NV-Link. Mixed precision support is also going to play a major role in introducing a step function improvement in perf/watt in mobile applications.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Igazából egy SLI tesztnek akkor van igazán értelme,ha több résztvevős az SLI netán hozzá adnak CF cuccokat is party-hoz,mert azért létezik amd is.
Division-ben nagyon nem mindegy,hogy hol mérték azt az fps-t.
Z170 lapban elvileg nem kellene olyan jól menjen a 1080 SLI,ugyanis a sávszélesség nem elegendő. Viszont ezzel a megduplázott SLI híd sebességgel nem tudom mi a helyzet Z170 lapban.
-
nagyúr
válasz deicide #1469 üzenetére
Nvidia GTX 1080 SLI HB only supports 2-way SLI
Asszem itt mindenről pontos infót kapsz.
#1470 hoolla :
Az sem lesz teljes,mert a 1070-ről még nagyon kuss van a megjelenésig.Az Amd a jövőbe mutat...De amikor az a jövő jelenné válna akkor az a jelen már régen a múlté... :DDD ....Na meg a horpadós ájemdééé
-
nagyúr
válasz deicide #1474 üzenetére
Ha itt nem láttad mm-ben megadva akkor nem tudok tovább segíteni.
Ez a linkelt oldalon is látható.Segíts kiválasztani a megfelelő SLI hidat.
szerk: a kártyák egyébként hamarosan érkeznek, holnap már vélhetőleg lesz itt kép a topikban.
Biztos nem szürke importosak,amikor 27.-től lehet elő rendelni hivatalosan.
Természetesen várunk minden infót.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz FollowTheORI #1477 üzenetére
Nincs olyan hogy 1.5 slotos.
Biztos vagy ebben ?
Én megnéznék pár komolyabb alaplapot is a helyedben.Közszolgálati közlemény:
És léteznek flexibilis sli hidak is.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz FollowTheORI #1481 üzenetére
Te azt hiszed,hogy csak 1 vga slotonként van kihagyva hely a ház hátsó oldalán ?
#1483 NetTom :
Így is sok az off,ház témát máshol kellene elmagyaráznom.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Dyingsoul #1485 üzenetére
Nem tudom ezeknél hogy lesz,de általában 8-10°C van az alsó és a felső kártya között.
Pl amit olvashattunk hőfokokat miszerint 83°C körül lesz terhelve a kártya. Legyen ez az alsó kártya,mivel az a hűvösebb függőlegesen elhelyezett alaplappal a házban (bench table-n is ez a helyzet,csak nincs akkora hőfok különbség),így a felső kártya lehet 91-93°C is.
Egy nagyon jól szellőző házban ez redukálható kis mértékben.#1486 iszilard :
Ha jól emlékszem,csak a HB (high bandwith) SLI hidakra lesz érvényes a duplázott adatszámolás.
Arról sztem még nincs infó,hogy lesz-e ilyen flexi SLI híd a jövőben (illetve működne-e két flexi hiddal). Jelenleg csak a HB SLI hidak lesznek képesek arra az adat átviteli sebességre azzal a merev kialakítással.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Nálam a bench table-n kb 6-7 fok a különbség a két Lightning között.
Rosszabb hűtésű kártyáknál ez lehet sokkal több is természetesen.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz deicide #1543 üzenetére
Elvileg egy 1080 is elég kellene legyen az X34--hez.
Majd a 1080Ti vagy Titan kártyákat egy ilyennel használnám.
Priviben jöhetne róla egy saját vélemény,én is nézem egy ideje ezeket a monitorokat.Ki elől vannak elzárva ?
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz KAMELOT #1642 üzenetére
Nem vagyok ebben annyira biztos.
Előbb jó sok FE-t kell eladnia az NV-nak.Majd szivárognak infók a custom kártyákról,de most az FE kártyákra kell koncentrálniuk.
Nem nyílt még meg az árlista,nem lehet előrendelni.
Ez du 3-tól lesz ?#1645 GeneraL_XTX :
Nem jöhetnek 1-2 hét múlva,az túl gyors.
Ahogy írtam is ,előbb az FE kártyákból kell pénzt csinálni. Aztán jöhetnek a custom hűtéses kártyák.Amúgy gondolom a hsz szerkesztés az megy 5-15percen belül.
#1646 gbors :
Link ?Volt idejük bőven felkészülni a gyártóknak,amint a kiszivárgott képek is mutatják.
Viszont nagy butaság lenne NV részéről,egyből bedobni a piacra a custom hűtéses kártyákat is.
Ki venne FE-t ?[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Dyingsoul #1650 üzenetére
A másik dolog amire gondoltam (ne kövezzetek meg, csak ötlet szintjén): nvidia nem irathat alá olyat a gyártóval, hogy mondjuk az FE kiadása utána két héten belül nem forgalmazhatnak custom kártyákat?
Simán !
Amiket a képeken látsz custom hűtéses kártyákat miért nem látod sehol listázva ? ...és még jó ideig nem is fogod..
Nem azért mert az asus giga msi zotac palit kfa2 gainward stb gyártóknak még nincs kedvük piacra dobni.Az Amd a jövőbe mutat...De amikor az a jövő jelenné válna akkor az a jelen már régen a múlté... :DDD ....Na meg a horpadós ájemdééé
-
nagyúr
válasz KAMELOT #1652 üzenetére
Ami még sztem megemlítendő...
Ha kb 1-2 hónap múlva kijönnek a custom hűtéses kártyák,az nem azt fogja jelenteni,hogy majd az FE kártyákat jól leárazzák.
Ugyanis a Pascal még mindig nagyon új lesz (jó ideig,ellenfél nélkül),vagyis semmi sem fogja indokolni az FE kártyák leárazását. Aki majd custom hűtéses 1080 kártyát akar venni,annak majd nagyon mélyre kell nyúlnia amikor a pénztárcát kinyitja (nem is gondolja mennyire).A másik dolog,hogy nem szabad megfeledkezni a 1070 FE érkezéséről sem x héttel később,és abból is jó sokat kell majd eladni.
A tudás/teljesítmény a 1070 részéről mire kiderül,hogy mennyire lesz közel a 1080-hoz,addigra jó sok 1080 FE-t fognak eladni.
Vagyis a 1070 érkezése után sem kellene piacra dobni a 1080 custom hűtéses kártyákat. Én így csinálnám,mivel a vga piac csak a pénzről szól semmi másról,és a pénz csinálásban nagyon jó az NV.Az Amd a jövőbe mutat...De amikor az a jövő jelenné válna akkor az a jelen már régen a múlté... :DDD ....Na meg a horpadós ájemdééé
-
nagyúr
válasz GeneraL_XTX #1731 üzenetére
550GBP körül vártam és írtam is itt a topikban.
570-580 árazással előrendelhetők,van bőven a listában.Ki akar ezek után FE-t venni 620-650-ért ...
#1729 szunya1 :
Te németben vagy ? Vagy csak onnan vásárolsz ?#1733 RaVal :
Attól a hűtéstől nem kell sokat várni. Inkább az a kérdés,rámegy-e a ref vizes blokk.
Illetve egy jó AIO hűtéssel már jó lehet.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz GeneraL_XTX #1741 üzenetére
Én azt mondom érdemes megvárni a teszteket a hűtéseket illetően,melyik hogy sikerült ebben a szériában. És aztán eldönteni melyik legyen.
Lehet nem véletlen az a felár az MSI-n. És ugyebár tudjuk,hogy az egyik legjobb kártya évek óta az MSI Gaming. Ezzel ők is tisztában vannak.Igen,azt én is néztem,hogy csak 30gbp a különbség.
Viszont pont RaVal kolléga az élő példa,hogy nem mindenkinél megoldás a vizes vga.#1740 RaVal :
Volt olyan hűtőm,simán elbírt a 6700K procival tuninggal is.#1742 szunya1 :
Nekem is nagyon viszket a tenyerem.
Az a szerencsém,hogy még csak előrendelhetők.
FE-t nem vennék semmiképp,de van akinek meg pont az a jó a ház miatt,esetleg az SLI miatt.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Németh Péter #1748 üzenetére
Nagyon jók azok a képek.
Division VR-ban. Jöhetne már a Rift.
Na ott biztos összef*s*m magam a gyönyörűségtől.Biztos,hogy jobb hűtése lesz,mint a maxwell kártyákon volt.
Én azért a lehető legtávolabb tenném őket egymástól.
Nálam 2 Lightning van és azok is a legmesszebb vannak rakva egymástól.Az MSI Gaming kártyákkal nem lehet mellé nyúlni.
Nem lesz ez másképp a Pascal-nál sem.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz #16729600 #1762 üzenetére
Biztosan nem.
#1764 blu79 :
Így van. Jöhetnek a tesztek.
Vagy mindenki csak a képeket mutogatta ?Olyat én is le tudok tölteni az internetről.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz he7edik. #1774 üzenetére
Félre értetted. Ő sem a PH-s tesztre gondolt.
Páran mutogattak itt képeket 1080 kártyákról,és sehol semmi.
#1776 westlake :
Mi bajotok...
Ne kezd el légyszi.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
nagyúr
Ez a Zotac PGF nagyon jól néz ki, MSI után eddig ez tetszik a legjobban.
HOF gyönyörű,mint mindig.
Az szép és jó,hogy sok embernek 2-4 kártyája is van.
Miért nincs egy teszt sem ?Ebben a topikban nem elég mutogatni őket.
Tesztek,játék tesztek, felhasználói értékelések vélemények kellenének.Az Amd a jövőbe mutat...De amikor az a jövő jelenné válna akkor az a jelen már régen a múlté... :DDD ....Na meg a horpadós ájemdééé
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Windows 11
- Ukrajnai háború
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple asztali gépek
- Videós, mozgóképes topik
- Energiaital topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Sapphire nitro pulse rx 580 4gb /256 Bit BESZÁMÍTÁSSAL!
- PNY RTX 4080 16GB GDDR6X TF VERTO Edition - Új, 2 év garancia - Eladó!
- Gainward RTX 2060 Super Ghost 8GB használt videókártya eladó garanciával! AKCIÓs
- MSI AMD Radeon RX 6600 XT MECH 2 8GB OC használt videokártya garanciával!
- Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6600 8GB használt videókártya eladó garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest